Connect with us

Συμβουλές

Φάγατε σκόρδο; Απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αναπνοή εύκολα και γρήγορα!

Ανέβηκε

στις

δυσάρεστη αναπνοή
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Το σκόρδο και το κρεμμύδι χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην μαγειρική καθώς δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό και έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου. Κάποιοι το λατρεύουν και κάποιοι το απεχθάνονται. Όλοι όμως, λίγο πολύ σκεφτόμαστε τις επόμενες ώρες αλλά και την επόμενη μέρα καθώς η μυρωδιά του είναι πάρα πολύ έντονη και συνάμα ενοχλητική.

Απευθυνθήκαμε στον γνωστό ωτορινολαρυγγολόγο Καρκατζούλη Γεώργιο για να μας απαντήσει κάποια ερωτήματα γύρω από την κακοσμία στόματος που προκαλεί το σκόρδο και πως θα μπορούσαμε να το την αντιμετωπίσουμε.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί μυρίζει άσχημα η ανάσα μας με το σκόρδο;

Η άσχημη μυρωδιά οφείλεται εν μέρει στα υπολείμματα των  τροφών και ουσιών που βρίσκονται στο στόμα. Ωστόσο, αν ίσχυε μόνο αυτό θα απαλλασσόμασταν τελείως από την έντονη μυρωδιά με ένα απλό πλύσιμο των δοντιών μας. Την απάντηση, βέβαια,μας την έδωσαν οι ειδικοί.  Ύστερα από μία έρευνα  κατέληξαν στο ότι οι ουσίες που περιέχει το σκόρδο περνούν κατά τον μεταβολισμό στο αίμα μας. Στη συνέχεια, οι ουσίες αυτές από το αίμα φτάνουν στα πνευμόνια και από κει εκπνέονται με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα η αναπνοή μας.

Τί κάνουμε λοιπόν για να απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη αναπνοή που αφήνει το σκόρδο στο στόμα μας;

  • Μήλο

Από όλα τα τρόφιμα, την πιο αποτελεσματική δράση έχει το μήλο καθώς εξουδετερώνει όλες τις θειούχες ουσίες του σκόρδου που προκαλούν δυσοσμία.

  • Χυμός Λεμονιού

Ο χυμός λεμόνι επίσης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, γεγονός το οποίο οφείλεται κυρίως στην οξύτητα του.

  • Γάλα

Επίσης ένα ποτήρι πλήρες γάλα  μειώνει τη δράση του σκόρδου στο στόμα κατά 50%, κυρίως όταν καταναλώνεται κατά τη διάρκεια του φαγητού.

  • Μαρούλι

Το μαρούλι επίσης είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση της μυρωδιάς του σκόρδου στην αναπνοή καθώς μειώνει τις πεπτικές ουσίες του σκόρδου που οδηγούν σε δυσάρεστη αναπνοή.

  • Βότανα

Τέλος,  φύλλα μυρωδικών βοτάνων όπως είναι ο μαϊντανός, το πράσινο τσάι αλλά και η μέντα θεωρούνται παραδοσιακά γιατροσόφια που απαλλάσσουν τον άνθρωπο από τη δυσάρεστη αναπνοή.

  • Τσίχλα

Η τσίχλα είναι μία εξίσου καλή επιλογή καθώς θα σας χαρίσει άμεσα δροσερή αναπνοή και θα αυξήσει την παραγωγή σάλιου το οποίο με τη σειρά του θα απομακρύνει όλα τα βακτήρια από το στόμα.

Ένα σημαντικό μυστικό βέβαια, που μειώνει τη δράση του σκόρδου είναι να αφαιρούμε την «καρδιά» κάθε σκελίδας προτού το καταναλώσουμε όπως και να το τρώμε μαζί με τα τρόφιμα που καταπολεμούν τη μυρωδιά του.

Έτσι θα μπορούμε να γευτούμε το σκόρδο άνετα χωρίς να μας «κυνηγούν» οι τύψεις! Πριν φάτε λοιπόν…θυμηθείτε!!!

 

Ο Καρκατζούλης Γεώργιος έχει ειδικευτεί και εξειδικευτεί στην ΩΡΛ, Παιδο-ΩΡΛ  και στην Πλαστική Προσώπου επί σειρά ετών σε κορυφαίες κλινικές της Γερμανίας. Διατηρεί Ιατρείο στην Καλαμάτα, Χρ. Παγώνη 9 και χειρουργεί στην ΩΡΛ  Κλινική  Αθηνών.  Τηλέφωνο : 2721403010.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.karkatzoulisorl.gr

καρκατζούλης γεώργιος

καρκατζούλης γεώργιος

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ