Τετάρτη , Απρίλιος 24 2019
Home / Μαγειρική

Μαγειρική

Απρίλιος, 2019

  • 23 Απριλίου

    Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι νηστίσιμα!

    Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι νηστίσιμα!

    Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι νηστίσιμα! Υπέροχα σκαλτσούνια με λουκούμι και αμύγδαλα. Μια συνταγή για ένα νηστίσιμο γλυκό, ιδανικό για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο. Ένα υπέροχο, υγιεινό γλύκισμα, αγαπητό απ” όλους, για όλες τις εποχές. Υλικά συνταγής Για τη ζύμη: 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1/2 φλ. τσαγιού κρασί λευκό 1/4 φλ. τσαγιού …

  • 18 Απριλίου

    Ζυμαρικά φούρνου με αρακά, αγκινάρες και κατίκι

    Ζυμαρικά φούρνου με αρακά, αγκινάρες και κατίκι

    Ζυμαρικά φούρνου με αρακά, αγκινάρες και κατίκι Μια πρωτότυπη μακαρονάδα φούρνου, που μπορεί να ετοιμαστεί ακόμη και με τα χτεσινά λαδερά. Υλικά 500 γρ. πένες ή βίδες 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες 4 αυγά 150 γρ. κατίκι Δομοκού 150 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Για τα …

  • 16 Απριλίου

    Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι

    Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι

    Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι Υλικά ¾ φλ. λευκό μεσόκοκκο ρύζι γλασέ 1 κιλό καλαμάρια, καθαρισμένα ½ κ.σ. ντοματοπελτέ ½ φλ. ξηρό κρασί, λευκό ή κόκκινο ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2 ¼ φλ. νερό 1 κ.γ. αλάτι …

  • 15 Απριλίου

    Τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες

    Τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες

    Τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες Ο συνδυασμός κρέμας με λευκή σοκολάτα είναι πάντα ακαταμάχητος σε νοστιμιά, αλλά και σε υφή. Αυτή η εύκολη τούρτα θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση. Υλικά 3 + 3/4 κούπας (750 γρ.) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 1 + 1/4 κούπας (250 γρ.) …

  • 14 Απριλίου

    Μία Εύκολη Μηλόπιτα χωρίς ψήσιμο, για να ξετρελάνετε την παρέα σας

    Μία Εύκολη Μηλόπιτα χωρίς ψήσιμο, για να ξετρελάνετε την παρέα σας

    Ψάχνετε κάτι δροσερό και γλυκό;Τότε η συγκεκριμένη συνταγή θα σας ενθουσιάσει!Μια έυκολη μηλόπιτα για να ξετρελάνετε την παρέα σας. ΥΛΙΚΑ: 120 γρ. Μαλακό τυρί κρέμα 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας, χωρίστε σε δύο μέρη. 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο 5 δεσμίδες κρακεράκια σε ψίχουλα 1 μεγάλο ή δύο …

  • 13 Απριλίου

    Καλαμάτα: Το MYLO μας έφερε πιο κοντά στα τσιπουράδικα του Βόλου

    Καλαμάτα: Το MYLO μας έφερε πιο κοντά στα τσιπουράδικα του Βόλου

    Καλαμάτα: Το mylo μας έφερε πιο κοντά στα τσιπουράδικα του Βόλου Τα περίφημα τσιπουράδικα του Βόλου είναι γνωστά ανά την Ελλάδα, για τους πλούσιους μεζέδες τους, τώρα και στο κέντρο της Καλαμάτας, μπορείτε να γευτείτε μεζέδες σε μεγάλη ποικιλία από το γνωστό σε όλους κατάστημα MYLO,  ένας χώρος ιδανικός για …

  • 9 Απριλίου

    Η ανακάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα στα μακαρόνια

    Η ανακάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα στα μακαρόνια

    Η ανακάλυψη που θα αλλάξει τα πάντα στα μακαρόνια Το συγκεκριμένο επίτευγμα θα συμβάλλει στη διατροφική ασφάλεια του παγκόσμιου πληθυσμού που τρέφεται με μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά. Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό γενετικής «Nature Genetics» και συμμετείχαν περισσότεροι από 60 ερευητές από επτά χώρες. Ανακάλυψαν ότι το γονιδίωμα του …

  • 4 Απριλίου

    Σουπιές με σπανάκι

    Σουπιές με σπανάκι

    Υλικά 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος 1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummarό Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε …

  • 3 Απριλίου

    Λαχταριστό Τσιζ Κεικ Κεράσι

    Λαχταριστό Τσιζ Κεικ Κεράσι

    Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. 2 πακέτα πτι μπερ παπαδοπουλου θρυμματισμένα στο μίξερ 1/2 πλάκα βιταμ λιωμένο 2 κουτιά τυρί κρεμά φιλαδελφεια 1 κουτί φυτική κρεμά μορφατ ζάχαρη άχνη όσο γλυκό εσείς το θέλετε, εγώ έβαλα μια κούπα!! ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατεύω το μπισκότο με το λιωμένο …

Μάρτιος, 2019

  • 31 Μαρτίου

    Ζεστοί και Τραγανοί Λουκουμάδες να Γλύφετε τα Δάχτυλά σας

    Ζεστοί και Τραγανοί Λουκουμάδες να Γλύφετε τα Δάχτυλά σας

    Υλικά Για τους λουκουμάδες 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 50 γρ. κορνφλάουρ 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. μέλι 280 ml νερό χλιαρό λάδι για τηγάνισμα Υλικά Για τους λουκουμάδες 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 50 γρ. κορνφλάουρ 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1 πρέζα αλάτι 1 κ.σ. μέλι 280 …

  • 30 Μαρτίου

    Χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα

    Χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα

    Υπέροχο και εύκολο το χοιρινό αυτό, με την αψάδα της μουστάρδας να ισορροπείται απο τη γλύκα των ψημένων κρεμμυδιών. Υλικά 700 γρ. λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. 2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένες 60 γρ. μουστάρδα πικάντικη 1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή 1/2 …

  • 29 Μαρτίου

    Η καλύτερη ομελέτα φτιάχνεται με… μακαρόνια!

    Η καλύτερη ομελέτα φτιάχνεται με… μακαρόνια!

    Κι όμως τα μακαρόνια τηγανίζονται. Η ομελέτα με μακαρόνια είναι η ιδανική λύση όταν σας έχουν περισσέψει μακαρόνια ή θέλετε να κάνετε κάτι ελαφρώς διαφορετικό. Είναι πανεύκολη και γρήγορη. Βράζετε τα μακαρόνια σας και ετοιμάζετε τη σάλτσα σας! Ανακατέψτε τα μακαρόνια σας με τη σάλτσα, προσθέστε 2 αυγά χτυπημένα στα …

  • 29 Μαρτίου

    Τηγανιά με χοιρινό, πατάτες και θυμάρι

    Τηγανιά με χοιρινό, πατάτες και θυμάρι

    Γρήγορο, εύκολο, νόστιμο. Απλά τέλειο. Υλικά 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρούς κύβους 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ 2 δαφνόφυλλα 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί 700 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5 εκ. 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο (+ επιπλέον λάδι για να τηγανίσουμε τις πατάτες – …

  • 28 Μαρτίου

    Γαλακτομπούρεκο ζεστό ζεστό, από τον Άκη Πετρετζίκη

    Γαλακτομπούρεκο ζεστό ζεστό, από τον Άκη Πετρετζίκη

    Η καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκο είναι, με διαφορά, του Άκη Πετρετζίκη. Απλά, αγνά υλικά και η εμπειρία του διάσημου σεφ, συνδυάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στη συνταγή: Υλικά συνταγής: Για το σιρόπι 800 γρ. ζάχαρη 450 γρ. νερό 1 στικ κανέλας φλούδα από 1 λεμόνι 75 γρ. μέλι Για την κρέμα …

  • 27 Μαρτίου

    Ζακυνθινή φυτούρα – Απλό και πεντανόστιμο γλυκό, ιδανικό για τις λιγούρες της νηστείας

    Ζακυνθινή φυτούρα – Απλό και πεντανόστιμο γλυκό, ιδανικό για τις λιγούρες της νηστείας

    Μας αρέσουν τα γλυκά και ακόμη περισσότερο τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά. Η φυτούρα είναι το παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου. Μοιάζει λίγο με σιμιγδαλένιο χαλβά μιας και φτιάχνεται με χονδρό σιμιγδάλι. Οποιος έχει επισκεφτεί την Ζάκυνθο, θα το έχει δοκιμάσει σίγουρα. Η φυτούρα, δεν είναι τίποτα άλλο από μια πηχτή κρέμα …

  • 22 Μαρτίου

    Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου δίχως μπακαλιάρο σκορδαλιά δε γίνεται!

    Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου δίχως μπακαλιάρο σκορδαλιά δε γίνεται!

    Καλό ξέπλυμα, σωστή προετοιμασία κι αλλαγές νερού είναι τρία από τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου. Εθνική επέτειος 25ης Μαρτίου δίχως μπακαλιάρο σκορδαλιά δε γίνεται. Μάθε πώς θα ξαλμυριάνεις σωστά τον παστό μπακαλιάρο και… καλή όρεξη! Να σας θυμήσουμε βέβαια για ποιο λόγο τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου! – Πως καθιερώθηκε …

  • 20 Μαρτίου

    Αυτό είναι το πιο νόστιμο και… αμαρτωλό γαλακτομπούρεκο!

    Αυτό είναι το πιο νόστιμο και… αμαρτωλό γαλακτομπούρεκο!

    Παρά τις αμαρτωλές θερμίδες του, επιμένουμε να αγαπάμε αυτό το κλασικό ελληνικό γλυκό και να το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο. Ο λόγος για το λατρεμένο μας γαλακτομπούρεκο που η παρακάτω συνταγή θα σε ξετρελάνει! Όταν μάλιστα τρώγεται χλιαρό είναι το ευ της γεύσης! Υλικά 400γρ. φύλλο κρούστας 220γρ. βούτυρο φρέσκο ή βούτυρο γάλακτος, καθαρισμένο και λιωμένο …

  • 13 Μαρτίου

    Γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας

    Γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας

    Υλικά για 4 μερίδες 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες 4 μεγάλα κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές ξίδι 1 φλιτζάνι λευκό κρασί 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό 2 δαφνόφυλλα 2-3 κόκκους μπαχάρι Εκτέλεση Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα τρίβετε στον τρίφτη. Καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα σκόρδα. Σοτάρετε στο λάδι το …

  • 12 Μαρτίου

    5 λαχταριστές υγιεινές ιδέες για τη λαγάνα που περίσσεψε!

    5 λαχταριστές υγιεινές ιδέες για τη λαγάνα που περίσσεψε!

    H λαγάνα σηματοδοτεί κατά κάποιο τρόπο την έναρξη της Σαρακοστής. Το χαρακτηριστικό της είναι πως έχει έντονη γεύση σουσαμιού, το οποίο συχνά ενισχύεται από το ταχίνι που πολλοί χρησιμοποιούν κατά την προετοιμασία της. Ακόμη, η λαγάνα είναι περισσότερο επίπεδη από το κοινό ψωμί καθώς περιέχει λιγότερη ή και καθόλου μαγιά, …

  • 11 Μαρτίου

    Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά

    Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά

    Είτε νηστεύετε είτε όχι, ο ζεστός, λαχταριστός χαλβάς από σιμιγδάλι είναι ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα γλυκά, που δεν χρειάζεται πολλή μαεστρία ούτε επιδεξιότητα στη ζαχαροπλαστική. Να θυμάστε ότι το μυστικό για να φτιάξετε τον σιμιγδαλένιο χαλβά της…  γιαγιάς σας είναι ένα: το ανακάτεμα! Δείτε βήμα- βήμα τη …