fbpx
Κυριακή , Αύγουστος 25 2019
Home / Μαγειρική

Μαγειρική

Αύγουστος, 2019

  • 14 Αυγούστου

    Εσείς έχετε φάει… στα “Γουρουνάκια”; Ώρα να παραγγείλεις!

    Γουρουνάκια

    Εσείς έχετε δοκιμάσει πατάτες με cheddar σως και μπέικον; Hamburger ή λαχταριστά burger; Ζουμερό σουβλάκι ή πίτα; Μήπως θεική κρέπα μπανόφι; Αυτά κι άλλα πολλά στο πλήρες “μενού” στα “Γουρουνάκια”, όπου θα βρείτε ελαφριές αλλά πάντοτε γευστικές σαλάτες για τον χορτοφάγο αλλά και …το παμφάγο! Burgers, Hot Dogs & Sandwich, …

  • 3 Αυγούστου

    Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο

    παραδοσιακή ομελέτα

    Η Τηνιακή φρουτάλια ή φουρτάλια με αγκινάρα είναι μία φαντασική παραδοσιακή ομελέτα με τοπικό λουκάνικο Τήνου, άγριο αγκιναράκι και πατάτες. Είναι μια ομελέτα που θα σας μείνει αξέχαστη. Θα χρειαστούμε: 8 αυγά χτυπημένα 1/2 φλυτζ. γάλα 8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, περίπου δύο αγκινάρες 15 κομμένες ροδέλες από λουκάνικα …

Ιούλιος, 2019

  • 24 Ιουλίου

    Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι

    κοτόπουλα

    Κομμάτια κοτόπουλα μαριναρισμένα με μεσογειακό τρόπο χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, σκόρδο, λάιμ και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνοδευόμενα με πολύχρωμα λαχανικά. Η απόλυτη τελειότητα! Θα χρειαστούμε: 2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά 1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο 1/4 κ.σ. κάρδαμο τριμμένο αλατοπίπερο 1 κιλό στήθος κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα, κομμένο σε μεγάλους κύβους …

  • 18 Ιουλίου

    Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου στον Πολύλοφο με τον Ηλία Μαμαλάκη

    Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου

    Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου – Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο και με προσκεκλημένο τον Ηλία Μαμαλάκη Σας θυμίζουμε μόνο το εξής: Αρνάκι καρέ με σύκο, καριόκα με σύκο, κουλούρι Θεσσαλονίκης με σύκο, παγωτό γιαούρτι με σύκο, σοκολατένιο σαλάμι με σύκο…! Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις ευρηματικές και …

  • 9 Ιουλίου

    Ζεστό Γαλακτομπούρεκο, από τον Άκη Πετρετζίκη

    γαλακτομπούρεκο

    Η καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκο είναι, με διαφορά, του Άκη Πετρετζίκη. Απλά, αγνά υλικά και η εμπειρία του διάσημου σεφ, συνδυάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στη συνταγή: Υλικά συνταγής: Για το σιρόπι 800 γρ. ζάχαρη 450 γρ. νερό 1 στικ κανέλας φλούδα από 1 λεμόνι 75 γρ. μέλι Για την κρέμα …

Ιούνιος, 2019

  • 14 Ιουνίου

    Το Yiamas Gastro Bar για 3η συνεχόμενη φορά στα 100 κορυφαία Ελληνικά εστιατόρια

    100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

    Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, όπως τα ψήφισαν 100+ επώνυμοι foodies, βραβεύτηκαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το βράδυ της Τετάρτης, 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Restaurant100 Awards στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα η οποία ανέδειξε 100+100 κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα. Βραβεύσεις απέσπασαν …

  • 11 Ιουνίου

    Πανεύκολη συνταγή για τηγανίτες με μπανάνες

    Τηγανίτες

    Τηγανίτες με μπανάνες Με μέλι και κανέλα. Συστατικά 2 αυγά 1 μπανάνα Μέλι Κανέλα Τρόπος μαγειρέματος Λιώνεις πολύ καλά την μπανάνα είτε με ένα πηρούνι και ύστερα ανακατεύεις με το αυγό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξε μία κουταλιά από το μείγμα. Μόλις ψηθεί απο την μία μεριά γυρίζειςε την τηγανίτα …

  • 5 Ιουνίου

    Γιαουρτογλυκό με ζελέ, φράουλες και λίγες θερμίδες

    Από τον Άκη Πετρετζίκη

    Από τον Άκη Πετρετζίκη Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες που θα λατρέψετε, Από τον Άκη Πετρετζίκη. Μόλις το φτιάξετε και θα καταλάβετε ότι πέρα από πεντανόστιμο, είναι και το πιο γρήγορο γιαουρτογλυκό που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Οι μεγάλοι θα το λατρέψουν και τα παιδιά …

Μάιος, 2019

  • 28 Μαΐου

    Σουτζουκάκια πολίτικα με παπαρδέλες

    Σουτζουκάκια πολίτικα

    Σουτζουκάκια πολίτικα Υλικά 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά) 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα 3-4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 4 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, μουσκεμένες και στυμμένες 1/2 – 1 κουτ. γλυκού κύμινο 2 αυγά 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα 120 ml ελαιόλαδο, αλατοπίπερο 500 γρ. παπαρδέλες θυμάρι φρέσκο ή ξερό, για …

  • 25 Μαΐου

    Μοσχάρι φρικασέ δεμένο με… αβοκαντολέμονο!

    Μοσχάρι φρικασέ

    Μοσχάρι φρικασέ Να ένας πρωτότυπος τρόπος να αντικαταστήσουμε το αυγό στο αυγολέμονο, δίνοντας παράλληλα βουτυράτη υφή και μια ιδιαίτερη γευστική χροιά στο φαγητό. Υλικά 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κύβους 5 εκ. 2 σκελίδες σκόρδου 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 μέτρια μαρούλια, λεπτοκομμένα 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος 90 ml …

  • 23 Μαΐου

    Τάρτα ανοιξιάτικη με κρέμα λεμονιού και φράουλες

    Τάρτα ανοιξιάτικη με κρέμα λεμονιού και φράουλες

    Τάρτα ανοιξιάτικη με κρέμα λεμονιού και φράουλες Υλικά συνταγής Θα χρειαστούμε: για την κρέμα: 3 αυγά το ξύσμα ενός λεμονιού το χυμού 3 λεμονιών 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη 100 γρ βούτυρο 1 βανίλια 1 κ.γλ. κορν φλάουρ για την τάρτα: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 …

  • 23 Μαΐου

    MasterChef: Μεγάλος νικητής ο Μανώλης στον τελικό

    masterchef ο Μεγάλος νικητής

    Masterchef ο Μεγάλος νικητής Μετά από δεκάδες δοκιμασίες μέσα σε τέσσερις μήνες, οι δύο καλύτεροι μάγειρες, που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις ατελείωτες απαιτήσεις του MasterChef, έφτασαν στον τελικό! Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, για μία ακόμη χρονιά, έκριναν τις προσπάθειες των παικτών, «τσέκαραν» τις γνώσεις και …

  • 20 Μαΐου

    Κινόα με ανανά και χτυπημένα αυγά στο τηγάνι

    Κινόα με ανανά

    Κινόα με ανανά Συστατικά 1 κούπα κινόα 2 κούπες ζωμό κότας 1 κούπα νερό 3 αυγά 1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο 2 κουταλιές της σούπας λάδι από πιπεριές τσίλι 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 χούφτα φρέσκο κρεμμυδάκι 3/4 της κούπας ανανάς κομμένος σε κυβάκια 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, …

  • 20 Μαΐου

    Σπιτική πίτσα με ψωμί του τοστ

    Πίτσα με ψωμί του τοστ

    Πίτσα με ψωμί του τοστ Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή 8 φέτες ψωμί του τοστ 8 φέτες κασέρι ή μοτσαρέλα (ή άλλο τυρί που λιώνει) 1-2 ντομάτες σε φέτες 3 κουταλιές ελαιόλαδο λίγη ρίγανη αλάτι κάππαρη, ελιές, κρεμμύδι για το σερβίρισμα Εκτέλεση Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τις …

  • 18 Μαΐου

    Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

    Αλμυρές κρέπες στο φούρνο

    Αλμυρές κρέπες στο φούρνο Νόστιμη, εύκολη, λαχταριστή. Πεντανόστιμη συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. ΥΛΙΚΑ Υλικά για τις κρέπες: 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 120 ml Νερό 120 ml. Γάλα, πλήρες 2 Αυγά ¼ κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας Υλικά …

  • 13 Μαΐου

    Γιουβαρλάκια με κέιλ και αβγολέμονο

    Γιουβαρλάκια

    Γιουβαρλάκια Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 45΄ Υλικά (για 4 μερίδες) Για τα γιουβαρλάκια 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 150 γρ. κιμάς χοιρινός 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 φινόκιο, τριμμένο στον τρίφτη 1 αβγό 60 γρ. ρύζι γλασέ 1 κ.γ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 1 κ.γ. μάραθος, ψιλοκομμένος ½ φλ. αλεύρι …

  • 9 Μαΐου

    Συνταγή: Πανεύκολο Banoffee

    banoffee

    Banoffee Είναι γλυκό, δεν χρειάζεται ψήσιμο… και το καλύτερο είναι πάρα πολύ γρήγορο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγα μπισκότα, μπανάνες, ζαχαρούχο γάλα και σαντιγί! ΥΛΙΚΑ Για τη βάση 300 γρ. μπισκότα (όποια προτιμάτε) 100 γρ. βούτυρο Για τη γέμιση 800 γρ. καραμέλα από ζαχαρούχο γάλα 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας …

  • 9 Μαΐου

    Σπιτική σαλάτα του Καίσαρα με αυγό

    Σπιτική σαλάτα του Καίσαρα με αυγό

    Σπιτική σαλάτα του Καίσαρα με αυγό Υλικά 4 στήθη κοτόπουλο 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο χυμό από 1 λεμόνι 1 ψιλοκομμένο μαρούλι λίγο κάρδαμο 4 σφιχτά βρασμένα αυγά 25 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα 170 γραμ. γιαούρτι Εκτέλεση Βάλτε τα στήθη σε ένα μεγάλο μπολ με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και …

  • 5 Μαΐου

    Πανέυκολοι πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι!

    πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι

    πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με πατατοκεφτέδες και σως γιαουρτιού…Θα το ετοιμάστε πολύ γρήγορα μέσα σε 45 λεπτά θα είναι έτοιμο! Υλικά: 3-4 πατάτες μαϊντανό άνηθο 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι μ ισή κουταλιά …

  • 4 Μαΐου

    Cheesecake με βύσσινο και φράουλα, όνειρο!

    cheesecake

    cheesecake 1 1/2 Κουτί μπισκότα DIGESTIVE 400gr τυρί Philadelphia 1 μικρό κουτί γάλα ζαχαρούχο 1 κονσέρβα βύσσινο 1 φακελάκι ζελέ φράουλας λίγο βούτυρο και μέλι Για τους Αμερικανούς, η 30η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Cheesecake! Παράξενο κι όμως αληθινό, όπως και τόσες άλλες «ημέρες» που γιορτάζονται. Βέβαια, …