Connect with us

Μεσσηνία

Παραλία Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

παραλία καλαμάτας 9
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Παραλία Καλαμάτας

Σφηνωμένη στο μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου προστατευμένη από το όρος Καλάθι  στους πρόποδες του Ταυγέτου, απλώνεται η όμορφη πόλη της Νότιας Πελοποννήσου, η αρχοντική Καλαμάτα.

 

παραλία καλαμάτας 10

Μια πόλη ελκυστική όλες τις εποχές του χρόνου, σε απόσταση δυόμιση ωρών από την Αθήνα, με ήπιους χειμώνες και καλοκαίρια, με αξιόλογη πολιτιστική κίνηση και εκδηλώσεις, προσφέρεται θαυμάσια τόσο για μια τριήμερη εκδρομή όσο και για ημερήσια επίσκεψη.

Εδώ ο επισκέπτης έχει πολλές επιλογές και σίγουρα δεν θα πλήξει. Τους ζεστούς μήνες, από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο, για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, ο επισκέπτης θα ξεκινήσει φυσικά από το παραλιακό της μέτωπο, την μήκους 4χλμ βοτσαλωτή ακτή της που θα την απολαύσει περπατώντας στον υπερυψωμένο πεζόδρομο της οδού Ναυαρίνου.

 

παραλία καλαμάτας 11

Θα  αγναντεύσει τις απέναντι εξοχές της μέχρι τον φάρο των Κιτριών. και θα δοκιμάσει τους εκλεκτούς μεζέδες που προσφέρουν τα καφε – μεζεδοπωλεία σε όλο το μήκος της. Αν μάλιστα το καλοκαίρι την προτιμήσει για τα μπάνια του θα αποζημιωθεί και με το παραπάνω για αυτή την επιλογή του. Τα καθαρά νερά της για κολύμβηση όσο και οι δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία, σε συνδυασμό με τα θαλάσσια σπορ, υπόσχονται ποιοτικές διακοπές για όλη την οικογένεια ακόμη και για άτομα με ειδικές ανάγκες που εξυπηρετούνται από τις ειδικές ράμπες σε δυο σημεία.

παραλία καλαμάτας

παραλία καλαμάτας

Εδώ υπάρχουν τα καλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα. Ξεκινούν από την Δυτική παραλία με το πρόσφατα κτισμένο «Εlysian Luxury Hotel &spa.στο συνοικισμό Κορδία μέχρι την Μικρή Μαντίνεια και το Ακρογιάλι Αβίας.

Η παραλία είναι το διαμάντι της πόλης. Αποτελεί τον πόλο έλξης των επισκεπτών και αγαπημένος τόπος συνάντησης των ντόπιων που εδώ θα γευτούν τον καφέ τους και θα ξεφυλλίσουν την εφημερίδα τους.

λιμανι καλαματας

λιμανι καλαματας

Όμορφη όλο τον χρόνο η παραλία προσφέρεται για χαλαρές βόλτες και φαγητό στα γραφικά ταβερνάκια μέχρι τις Κιτριές όπου τελειώνει ο παραλιακός δρόμος. Εδώ καταλήγει κι ο ποδηλατοδρόμος που διατρέχει την πόλη. Εδώ προσγειώνονται κι οι αθλητές του paragliding που πετούν ελεύθεροι από την κορφή του όρους Καλάθι στα 1.340μ.περνώντας πάνω από το ξενοδοχείο CLASSICAL FILOXENIA.

παραλία καλαμάτας

παραλία καλαμάτας

Από τον προλιμένα της αποπλέουν τα σκάφη των ιστιοπλοϊκών ομίλων της αθλητικής ιστιοπλοΐας, και στις σύγχρονες καφετέριες του λιμανιού, απολαμβάνουν οι Καλαματιανοί την Κυριακάτικη βόλτα τους.

παραλία καλαμάτας 12

Μην κάθεστε λοιπόν. Η Καλαμάτα, η φιλόξενη και όμορφη πόλη της Νότιας Πελοποννήσου θα σας κερδίσει στα σίγουρα. Και θα ξανάρθετε.

Όχι μόνο για την παραλία της!!!

παραλία καλαμάτας

παραλία καλαμάτας

παραλία καλαμάτας 13

 

Με πληροφορίες από τον τουριστικό οδηγό «Η Καλαμάτα στην τσέπη»

της Τίνας Κουτσουμπού

Παραλία Καλαμάτας

 

Κεντρική πλατεία, η καρδιά της Καλαμάτας

Η ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη Καλαμάτας!

 

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ