Connect with us
Επιμελητηρίο

Μαγειρική

Τι να μαγειρέψω σήμερα;

Ανέβηκε

στις

Τι να μαγειρέψω σήμερα; 3
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Απλές και εύκολες συνταγές που ο καθένας μπορεί να φτιάξει δίνοντας έτσι απάντηση στο καθημερινό ερώτημα που μας βασανίζει όλους “Τι να μαγειρέψω σήμερα”.

Κλασική, αγαπημένη, οικογενειακή, παραδοσιακή συνταγή για μακαρόνια. Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας δείχνει το μυστικό για τα τέλεια κλασικά μακαρόνια με κιμά. Η συνταγή ζυμαρικών που παιδιά και μεγάλοι λατρεύουν.

Μακαρόνια με κιμά

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι βρασμένα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για τον κιμά:

Ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πελτέ

100 ml κόκκινο κρασί

1 ξύλο κανέλας

3-4 κόκκους μπαχάρι

500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή κονκασέ

200 ml ζωμό κοτόπουλο ή νερό

1 κ .σ. μέλι

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να καραμελώσει για 3 με 4 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και το καρότο.

2 Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και στη συνέχεια, με το σύρμα χειρός σπάμε τα κομμάτια του κιμά και τον αφήνουμε για 7 με 8 λεπτά να καβουρδιστεί πολύ καλά.

3 Θέλουμε να μην έχει καθόλου υγρά και ο κιμάς να έχει σπάσει χωρίς να μας έχει γίνει κομμάτια. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον πελτέ, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.

4 Αδειάζουμε μέσα και τη ντομάτα, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 25 με 30 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε, τσεκάρουμε το αλατοπίπερο και σβήνουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

5 Σερβίρουμε.

Για όσους δεν πρόλαβαν να μαγειρέψουν, μπορούν να παραγγείλουν στο Μαγειρείον Με τα κρεμμυδάκια τηλ. 2721 091000

Τι να μαγειρέψω σήμερα; 4

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ