Connect with us
Επιμελητηρίο

Μαγειρική

Τι να μαγειρέψω σήμερα;

Ανέβηκε

στις

Τι να μαγειρέψω σήμερα; 1
Κοινοποιησέ το

Απλές και εύκολες συνταγές που ο καθένας μπορεί να φτιάξει δίνοντας έτσι απάντηση στο καθημερινό ερώτημα που μας βασανίζει όλους “Τι να μαγειρέψω σήμερα”.

Γίγαντες στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γίγαντες

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

800 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

200 ml ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό κρύο νερό.

2 Έπειτα σουρώνουμε τους γίγαντες και τους ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα τη γεμίζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες ξαφρίζοντας τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

3 Μόλις ετοιμαστούν τους σουρώνουμε και κρατάμε 200 ml από το νερό του βρασίματος.

4 Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, το σέλερι, τα καρότα και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

5 Αδειάζουμε τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό του βρασμού, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

6 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χυλώσουν οι γίγαντες και να έχουν μαγειρευτεί καλά.

7 Μόλις ετοιμαστούν, τους σερβίρουμε ζεστούς από το φούρνο.

Για όσους δεν πρόλαβαν να μαγειρέψουν, μπορούν να παραγγείλουν στο Μαγειρείον Με τα κρεμμυδάκια τηλ. 2721 091000

kafemauroeidisspourgitissesamihttps://pralina.gr/
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ