Ποιες χώρες πίνουν τον περισσότερο καφέ παγκοσμίως; Στην κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης για την κατανάλωση καφέ βρίσκεται η Ελλάδα,...
Η φασολάδα αναμφισβήτητα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Καθιερώθηκε ως το εθνικό φαγητό των Ελλήνων, την εποχή της δικτατορίας Μεταξά. Στην...
Όταν πρόκειται για λεμόνια, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η παρουσία της βιταμίνης C, αλλά, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία...
Ο χυμός πορτοκαλιού απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, έρευνες αποκαλύπτουν ότι είναι ο πιο δημοφιλής χυμός φρούτων στον κόσμο. Οι κατασκευαστές παράγουν περίπου 1,6...
Μέχρι πόσες ημέρες μετά το βράσιμό τους είναι ασφαλές να καταναλώνουμε τα σφιχτά αυγά και πώς καταλαβαίνουμε ότι έχουν χαλάσει; Οι διαιτολόγοι συχνά αναφέρονται στα αυγά ως την...
Ακόμη μια έρευνα αποκαλύπτει το πιο επικίνδυνο τρόφιμο για την υγεία της καρδιάς μας. Δείτε πόσα γραμμάρια την εβδομάδα είναι επικίνδυνα και τι πρέπει να αποφεύγετε...
Μήπως έχεις αναρωτηθεί γιατί η απώλεια του σωματικού βάρους και ιδιαίτερα η διατήρησή του, με το πέρας της ηλικίας, ειδικά μετά τα 40, γίνεται πιο δύσκολη;...
Προστατεύουν την καρδιά, ρυθμίζουν το σάκχαρο, μειώνουν τη φλεγμονή, ενώ έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ερευνητών για πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες – Γνωρίστε τα πολύτιμα οφέλη του...
Προέρχεται από τις μακριές, λεπτές πιπεριές τσίλι που αποτελούν δημοφιλή προσθήκη σε διάφορες κουζίνες διεθνώς. Το πιπέρι καγιέν, όμως, έχει πιο ήπια γεύση, γι’ αυτό και...
Ο καφές, σύμφωνα με τη «Ηuffington Ρost», μπορεί να είναι ευεργετικός για τον εγκέφαλο, το δέρμα και το σώμα και για του λόγου το αληθές σας...
Πολύ συχνά συμβαίνει να περνούν 2 και 3 μέρες από τη στιγμή που αγοράσατε το ψωμί κι έχει πια μπαγιατέψει. Μπορεί μάλιστα να μην σκοπεύετε να...
Ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση και το άρωμα του, καθώς και για τα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό και τον...