Connect with us

Μεσσηνία

«Ο Έλληνας με τα χρυσά χέρια» Η γερμανική καταξίωση για τον Μεσσήνιο ΩΡΛ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Ο Έλληνας με τα χρυσά χέρια» Η γερμανική καταξίωση για τον Μεσσήνιο ΩΡΛ 1

«Ο Έλληνας με τα χρυσά χέρια» Η γερμανική καταξίωση για τον Μεσσήνιο ΩΡΛ

Ο Γεώργιος Καρκατζούλης προέρχεται από μία καταξιωμένη οικογένεια επιστημόνων και δημόσιων λειτουργών. Πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι αφού έλκει την απώτερη καταγωγή του από το χωριό Κρεμμύδια της Μεσσηνίας, γνωστό και ως χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων (περίπου 30%) στο σύνολο των κατοίκων του, γεγονός που έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 1999 (Αναφορά Wikipedia).

O γνωστός Ενδοκρινολόγος και από τους πιο διακεκριμένους Ενδοκρινολόγους στην Ελλάδα με ειδικότητα στο Παρίσι, Στέλιος Καρκατζούλης, είναι θείος του. Ο πατέρας του Θεόδωρος διέπρεψε ως επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος Οδοντίατρος καθώς και η μητέρα του Χρυσούλα το γένος Κιάμου, απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής, αποτέλεσε υψηλόβαθμη δημόσιος υπάλληλος στα Υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών. Είναι παντρεμένος με την επίσης ιατρό Σωτηρία Ζάχου.

Ο Ωτορινολαρυγγολόγος-Χειρουργός Κεφαλής και τραχήλου Καρκατζούλης Γεώργιος γεννήθηκε το 1979 στο Μαρούσι Αττικής.

Μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου και αποφοίτησε από το τοπικό Λύκειο. Από μικρή ηλικία έδειξε μεγάλη έφεση στις θετικές επιστήμες ώστε κατάφερε με Πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Πατρών το 1999. Αποφοίτησε από την Ιατρική το 2006 με βαθμό «Λίαν Καλώς» και βαθμό στην ΩΡΛ «Άριστα-10». Κατόπιν εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία ως στρατεύσιμος Ιατρός σε διάφορα στρατόπεδα της ελληνικής Αεροπορίας ανά την ελληνική επικράτεια και υπηρέτησε ως Ιατρός υπαίθρου στο Νομό Μεσσηνίας.

Εργάστηκε κατόπιν ως ειδικευόμενος γενικής χειρουργικής στο γενικό νομαρχιακό νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί το έφερε η μοίρα να γνωρίσει έναν λαμπρό και διακεκριμένο ωτορινολαρυγγολόγο, τον Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, ο οποίος έχοντας εξειδικευτεί ο ίδιος στην ΩΡΛ στη Γερμανία, τον ενέπνευσε να κυνηγήσει το όνειρο της υψηλού επιπέδου ειδικότητας στη Γερμανία

Εκπληρώνοντας τον χρόνο γενικής χειρουργικής το 2009 μετακόμισε στη Γερμανία και ύστερα από την απόκτηση της γερμανικής άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος ξεκίνησε να εργάζεται ως ειδικευόμενος ΩΡΛ στην κρατική κλινική του Μαγδεβούργου υπό τη διεύθυνση του ΩΡΛ Καθηγητή Josef Kluba. Η συγκεκριμένη κλινική ούσα όχι μόνο μια πλήρους εύρους ΩΡΛ κλινική, αλλά και ως ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα τραύματος της Γερμανίας, του προσέφερε πολύτιμες γνώσεις τόσο στην συμβατική ωτορινολαρυγγολογία, αλλά και στον τομέα της συντηρητικής και χειρουργικής αντιμετώπισης σοβαρών κρανιοπροσωπικών κακώσεων και τραυμάτων.

«Ο Έλληνας με τα χρυσά χέρια» Η γερμανική καταξίωση για τον Μεσσήνιο ΩΡΛ 2Έχοντας σαν εφόδιο αυτές τις γνώσεις, αλλά και την άριστη συστατική επιστολή από τον γερμανό διευθυντή του, «χτύπησε την πόρτα» και κατάφερε να είναι ο πρώτος Έλληνας και ένας από τους ελάχιστους μη Γερμανούς, που προσελήφθη σε μια από τις ιστορικότερες και πιο ξακουστές ΩΡΛ Κλινικές της Γερμανίας, το περίφημο Alfried Krupp Krankenhaus στο Έσσεν.

Εκεί υπό τη διεύθυνση του Professor Jürgen Lamprecht και κατόπιν του Dr. Winfried Hohenhorst απέκτησε τον γερμανικό τίτλο ειδικότητας κατόπιν εξετάσεων από επιτροπή γερμανών καθηγητών και εργάστηκε μέχρι το τέλος του 2015 σαν επιμελητής.

Η λαμπρή σταδιοδρομία του δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνεχίζεται με τον ίδιο πάθος και σθένος αφού πέτυχε να διεκδικήσει την θέση του Oberarzt (Senior Consultant-Επιμελητής Α) στην Κλινική του Siloah στο κρατίδιο Βάδης Βυρτεμβέργης υπό την διεύθυνση του ΩΡΛ Καθηγητή Oliver Reichel, Επιδιώκοντας ακατάπαυστα την ιατρική και χειρουργική του εξέλιξη και έχοντας ως εφόδια πλέον όχι μόνο την προϋπηρεσία του, τον γερμανικό τίτλο ειδικότητας, τον εντυπωσιακό χειρουργικό κατάλογο, αλλά και τις άριστες συστατικές επιστολές από τους διευθυντές του στο Krupp. Εκεί ειδικεύτηκε κυρίως στην χειρουργική του τραχήλου, στην ενδοσκοπική χειρουργική παραρρινίων κόλπων και στην δερματοχειρουργική προσώπου.

Στα χρόνια της εργασίας του στο Krupp πραγματοποίησε σαν πρώτος χειρουργός πάνω από 4000 (τέσσερεις χιλιάδες) χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με την διεθνή ταξινόμηση των χειρουργικών επεμβάσεων ICPM (International Code of Procedures in Medicine) του πλήρους φάσματος της ΩΡΛ με βαρύτητα στην ΩΡΛ- παιδοχειρουργική και τη χειρουργική της μύτης και των παραρρινίων αποκτώντας το παρατσούκλι από τους γερμανούς ασθενείς «ο ‘Ελληνας με τα χρυσά χέρια».

Το 2017 και ενώ είχε ήδη καθιερωθεί στην καινούργια του κλινική, υπακούοντας αυτή τη φορά στην καρδιά του και όχι στη λογική, δέχτηκε την τιμητική πρόταση που του έκανε ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και επέστρεψε στην αγαπημένη του Καλαμάτα ως επιμελητής στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας με κίνητρο την αγάπη του για τον τόπο και τους συμπατριώτες του.

«Ο Έλληνας με τα χρυσά χέρια» Η γερμανική καταξίωση για τον Μεσσήνιο ΩΡΛ 3Ο Καρκατζούλης Γεώργιος έχει πραγματοποιήσει σαν πρώτος χειρουργός πάνω από 5000 (πέντε χιλιάδες) χειρουργικές επεμβάσεις του πλήρες εύρους των ΩΡΛ χειρουργείων σύμφωνα με την ICPM ταξινόμηση (International Code of Procedures in Medicine), έχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί στην πλαστική προσώπου, στη μικροσκοπική και ενδοσκοπική χειρουργική των παραρρινίων κόλπων, στην αισθητική χρήση ενέσιμων (υαλουρονικό), στη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας, στην ωτοχειρουργική, στην παιδο-ΩΡΛ, στον υπέρηχο τραχήλου, στη φωνοχειρουργική και στην αλλεργιολογία σε διάσημα κέντρα (ανάμεσά τους πανεπιστημιακές ΩΡΛ κλινικές Κολωνίας, Μαγδεβούργου, Ντύσσελντορφ, Έσσεν, Τούμπινγκεν κ.α.).

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος και ομιλητής σε πάμπολλα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και στη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων και βίντεο και έχει άριστες διεθνείς και ελληνικές συστατικές επιστολές. Έχει χαρακτηριστεί από τον Καθηγητή Jürgen Lamprecht και τον Dr. Winfried Hohenhorst ως μία φιλική προσωπικότητα με χιούμορ, αφοσίωση και επιμέλεια, στοιχεία που τον καθιστούν πολύτιμο ιατρό για την ομάδα της κλινικής Krupp.

Είναι μέλος της γερμανικής ΩΡΛ εταιρίας, της ελληνικής ΩΡΛ εταιρίας, της διεθνούς ακαδημίας αισθητικής και αναγνωρισμένος-πιστοποιημένος από την ισπανική εταιρία πλαστικής χειρουργικής.

Στο χρόνο που διαθέτει για τον ίδιο, ασχολείται με το τένις και τη λογοτεχνία και ομιλεί άπταιστα την Γερμανική και Αγγλική γλώσσα.

EMAIL: geokarkas@hotmail.com    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:  www.karkatzoulisorl.gr

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 16

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 17

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 18

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 19

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 20

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 21

«Η μπάντα των απορριμματοφόρων»

Η μουσική και ο ήχος στην εκπαίδευση μέσα από την επανάχρηση υλικών.

Αυτός ήταν το κύριο θέμα επιμορφωτικής ημερίδας για εκπαιδευτικούς που πραγματοποίησαν το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης) και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας, το πρωινό του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Στην ημερίδα, με  τίτλο «Η μπάντα των απορριμματοφόρων»,  ακούστηκαν και συζητήθηκαν σημαντικές σύγχρονες πρακτικές για το περιβάλλον.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 22

Οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Καλαμάτας, Ιωάννα Ραβάνη και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, παρουσίασαν τους στόχους της ημερίδας και έδωσαν το λόγο στην Σοφία Θεοδωρίδου, Υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, η οποία με την εισήγησή της, «Δημιουργική σκέψη, διαφοροποιημένη προσέγγιση στη διαχείριση της καθημερινότητας» παρουσίασε πρακτικές που έχουν συντονίσει και εφαρμόσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας για μείωση της πλαστικής σακούλας καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο που πλαισίωσε τις εκπαιδευτικές δράσεις. Βασική παράμετρος των καλών πρακτικών που παρουσίασε ήταν η πραγμάτωση διαβούλευσης μεταξύ των εκπαιδευτικών φορέων, της περιφέρειας, των δήμων, αλλά και των εμπορικών και επιχειρηματικών συλλόγων της περιοχής καθώς και άλλων φορέων για την απόφαση των δράσεων ευαισθητοποίηση αλλά και την υποστήριξή τους από όλους τους εμπλεκόμενους.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 23

Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Δημήτριος Σαρρής, Μουσικός του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ο οποίος εκπροσωπώντας τη συντονιστική ομάδα του Εθνικού Δικτύου για τον Ήχο στην Εκπαίδευση μας γνώρισε βιωματικά με το εθνικό πρόγραμμα «Διάφανες σημαίες». Οι «διάφανες σημαίες» (http://edulab.sch.gr/flags/) αναρτούνται σε σημεία με προνομιακό ηχητικό περιβάλλον, σύμφωνα με μετρήσεις και αξιολογήσεις που κάνουν οι σχολικές μονάδες.  Η Ευαγγελία Μακρή, Νηπιαγωγός, έχοντας υλοποιήσει πρόγραμμα ανάρτησης διάφανης σημαίας στο 7ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, πέρυσι, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα που ακολούθησε, τις δυσκολίες που συνάντησε αλλά και σπουδαία συμπεράσματα και αποτελέσματα που είχε στο σχολείο της σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών της.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 24

Οι εισηγητές της ημερίδας (από αριστερά: Ιωάννα Ραβάνη, Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Σοφία Θεοδωρίδου, Δημήτριος Σαρρής, Ευαγγελία Μακρή)

Το εργαστηριακό μέρος της ημερίδας ανέλαβε ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, οποίος μέσα από τη μαγεία ενός παραμυθιού μας παρουσίασε μουσικά όργανα από άχρηστα υλικά, τρόπους αξιοποίησής τους στην εκπαίδευση με αποκορύφωμα τη δημιουργία ανάλογης μπάντας στο σχολείο. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί κατασκευάσαμε ένα «φλάουτο» (slide flute) από πλαστικούς σωλήνες και μαζί με «σείστρα» από κλαδιά ελιάς και καπάκια από αναψυκτικά, με γυάλινα μπουκάλια καθώς και διαφόρων ειδών κρουστά από πλαστικά δοχεία και σακούλες, δημιουργήσαμε την πρώτη «μπάντα των απορριμματοφόρων» στην Καλαμάτα και καταφέραμε να αναπαράγουμε τη μελωδία από τρία τραγούδια που ακούμε συνήθως στις σχολικές εορτές.

Hμερίδα για εκπαιδευτικούς «Η μπάντα των απορριμματοφόρων» στο 13ο Δημοτικό Καλαμάτας 25

Κατασκευή «φλάουτου» (slide flute) από ανακυκλώσιμα υλικά

Το γεγονός ότι καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε μια ορχήστρα, αναπαράγοντας ρυθμικά ήχους αλλά και μελωδίες (με 4 νότες, για αρχή), ενθουσίασε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και με την καθολική υποστήριξη από τους εισηγητές σίγουρα θα έχουμε σύντομα στη Μεσσηνία διαφορετικού τύπου μπάντες στα σχολεία να πλαισιώνουν τις σχολικές εορτές.

 

Η Ημερίδα στηρίχτηκε στη συνεργασία των Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

  • του τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Ανακυκλώνω» που συντονίζει το ΚΠΕ Καλαμάτας
  • του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, με τίτλο ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ «ΑΧΡΗΣΤΑ»,  το οποίο συντονίζει το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών
  • του Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης «Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός» που συντονίζει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ