Connect with us
Επιμελητηρίο

πρέπει να δεις

Για μια όμορφη μύτη, εμπιστευτείτε τον ειδικό!

Ανέβηκε

στις

Για μια όμορφη μύτη, εμπιστευτείτε τον ειδικό! 5
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Η Μαρία είναι μια πολύ όμορφη και χαρούμενη κοπέλα. Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως τη χαρά της ζωής! Είχε όμως κάτι που την ενοχλούσε πολύ από παιδί. Η μύτη της ήταν μεγάλη με καμπουρίτσα. Όσο και αν προσπαθούσε να το αγνοήσει, αυτό πάντα την ενοχλούσε. Μέχρι που πήρε την απόφαση να την αλλάξει και από τότε άλλαξε και η ζωή της. Παρακάτω περιγράφει η ίδια την εμπειρία της:

«Πάντα με ενοχλούσε η εμφάνιση της μύτης μου. Με θεωρούσα όμορφη, αλλά είχα μια μύτη μεγάλη για το πρόσωπό μου. Μερικές φορές ένιωθα ότι με κοιτάζουν μόνο στη μύτη. Κάποια στιγμή έχοντας ψάξει αρκετά στο ίντερνετ κατέληξα στην επιλογή της ρινοπλαστικής χωρίς ουλές, της λεγόμενης και «κλειστής» ρινοπλαστικής από τον κύριο Καρκατζούλη.

Δε θα πω ψέματα! Είχα μεγάλο φόβο για τον πόνο και το πρήξιμο μετά την επέμβαση, αλλά κυρίως για το τελικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς οι φόβοι μου ήταν αβάσιμοι τελικά. Το πρηξιματάκι κάτω από τα μάτια ήταν μικρό και κράτησε μόνο 2-3 μέρες. Χρειάστηκε να πάρω συνολικά μόνο 3 παυσίπονα, ενώ από την 7η μέρα ήδη, ο ιατρός έβγαλε το εξωτερικό ναρθηκάκι και μπορούσα να κάνω σχεδόν όλες τις δραστηριότητες που ήθελα. Το αποτέλεσμα δε, ήταν ακόμα καλύτερο από αυτό που ήλπιζα και το σημαντικότερο, ήταν φυσικό! Ήμουν πάλι η Μαρία, απλά μια πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού μου. Και πλέον είμαι πολύ πιο χαρούμενη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.»

Καρκατζούλης Γεώργιος

Καρκατζούλης Γεώργιος

Ο χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος και πλαστικός προσώπου Καρκατζούλης Γεώργιος, έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 1000 καταγεγραμμένες επεμβάσεις στη μύτη σε Γερμανία και Ελλάδα απαντά στις συχνότερες ερωτήσεις σας γύρω από τη ρινοπλαστική και το διάφραγμα.

Θα ήθελα να αφαιρέσω την καμπουρίτσα από τη μύτη μου και δυσκολεύομαι όταν αναπνέω. Πρέπει να πάω  σε πλαστικό χειρουργό ή σε ωριλά για να διορθώσω το πρόβλημά μου;

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που πρέπει να γίνεται πάντα με διόρθωση του στραβού διαφράγματος. Στόχος δεν είναι μόνο μια ωραία μύτη, αλλά και η τέλεια αναπνοή για όλη μας τη ζωή! Ιδανικός ιατρός λοιπόν για ένα τέτοιο χειρουργείο είναι ένας συνδυασμός κάποιου που έχει ειδικευτεί και εξειδικευτεί στην ωτορινολαρυγγολογία και στην πλαστική χειρουργική προσώπου.

 

Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να κάνει ρινοπλαστική ή διάφραγμα;

Ιδανικά θα πρέπει κάποιος να έχει ενηλικιωθεί (18 ετών) για να έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη του. Ανώτατο ηλικιακό όριο δεν υπάρχει. Πολύ συχνά, άτομα 60 ετών ή παραπάνω επιθυμούν να διορθώσουν κυρίως προβλήματα αναπνοής από τη μύτη και να τα συνδυάσουν με αισθητική βελτίωση. Μην ξεχνάμε ότι η μύτη μας  “μεγαλώνει” στο πέρασμα του χρόνου. Άρα, είναι καλύτερο να γίνει μια διόρθωση έγκαιρα για να αποκτήσει η μύτη τέλειο σχήμα και λειτουργία, αλλά από την άλλη, δεν είναι ποτέ αργά για ρινοπλαστική και τέλεια αναπνοή!

Για μια όμορφη μύτη, εμπιστευτείτε τον ειδικό! 6

Πονάει το χειρουργείο του διαφράγματος ή της ρινοπλαστικής;

Είναι γεγονός πως όσοι είχαν χειρουργηθεί στο διάφραγμα ή είχαν κάνει ρινοπλαστική στο παρελθόν τα περιγράφουν ως μία δυσάρεστη και επώδυνη εμπειρία. Αυτό, στη μοντέρνα χειρουργική και κυρίως στην «κλειστή» ρινοπλαστική έχει αλλάξει τελείως. Πλέον όλα γίνονται εντελώς ανώδυνα. Είναι εντυπωσιακό, όλοι πλέον μετεγχειρητικά λένε, ότι η επέμβαση αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη από ότι είχαν φανταστεί και ότι δεν ένιωσαν καθόλου πόνο! Ιδιαίτερη εντύπωση μου έχει προξενήσει δε, έχοντας χειρουργήσει πάνω από χίλιες μύτες σε Γερμανία και Ελλάδα, ότι αρκετοί ασθενείς δεν παίρνουν μετά το χειρουργείο ούτε καν ένα παυσίπονο.

Πόσο διαρκεί περίπου το χειρουργείο;

Ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας και την εμπειρία του χειρουργού, διαρκεί περίπου τριάντα λεπτά το διάφραγμα και  2 με 3 ώρες η ρινοπλαστική.

Φοβάμαι την αναισθησία. Πρέπει;

Αρκετοί ασθενείς αναφέρουν πως φοβούνται την αναισθησία. Και όμως, η επέμβαση είναι εξαιρετικά ασφαλής. Σκεφτείτε πως η πιθανότητα σοβαρού προβλήματος στην αναισθησία για ένα υγιές άτομο είναι δέκα χιλιάδες φορές πιο μικρή από την πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος ταξιδεύοντας στην εθνική οδό! Θα έπρεπε μήπως να σταματήσουμε να ταξιδεύουμε;

 

 Πόσο θα πρέπει να παραμείνω στην κλινική;

Μπορείτε να φύγετε λίγες ώρες μετά το χειρουργείο ή το αργότερο (αν επιθυμείτε να ξεκουραστείτε κιόλας λίγο) το επόμενο πρωί. Άρα, μιλάμε για λίγες ώρες έως και 24 ώρες το πολύ.

 

Πόσο κρατάει η αποκατάσταση-αποθεραπεία; Πότε θα μπορέσω να βγω από το σπίτι ; 

Η αποκατάσταση μετά το χειρουργείο είναι σχετικά γρήγορη. Την πρώτη μέρα, καλό είναι να ξεκουραστούμε στο σπίτι, αλλά από την μεθεπόμενη ημέρα μπορούμε να επιστρέψουμε κανονικά στην καθημερινότητα μας. Βέβαια, για όσους δεν κάνουν  χειρωνακτικές εργασίες, επιτρέπεται η επιστροφή στην εργασία από την τρίτη ή το αργότερο την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα. Για όσους, όμως, το επάγγελμα απαιτεί έντονη φυσική δραστηριότητα, θα πρέπει να ξεκουραστούν για τουλάχιστον δέκα μέρες.

Θα έχω γάζες στη μύτη;

ΌΧΙ!  ΌΧΙ! Και ακόμα μια φορά ΌΧΙ! Πολλοί άνθρωποι που είχαν παλιότερα υποβληθεί σε ρινοπλαστική ή διάφραγμα περιγράφουν με τρόμο τον μετεγχειρητικό πωματισμό της μύτης τους με τεράστιες γάζες που πρήζουν τη μύτη σαν μελιτζάνα. Αυτές, μένουν εκεί για μέρες προκαλώντας εξαιρετικό πόνο και δυσφορία με αποτέλεσμα να λιποθυμούν από τον πόνο κατά την αφαίρεση τους. Αυτό πλέον ανήκει στο παρελθόν!  Τελειώνοντας το διάφραγμα δεν νιώθουμε την παραμικρή ενόχληση και δεν έχουμε το παραμικρό πρήξιμο. Η πλαστική της μύτης είναι πλέον μια επέμβαση που χαρακτηρίζεται από ελάχιστη δυσφορία και ελάχιστο πόνο. Ο γιατρός δεν πωματίζει τη μύτη! Αντιθέτως, ο ασθενής μπορεί να αναπνέει από τη μύτη αμέσως μετά το χειρουργείο. Καμία γάζα δεν μπαίνει στο εσωτερικό της μύτης! Στη ρινοπλαστική μόνο, τοποθετείται ένας μικρός νάρθηκας στο εξωτερικό της μύτης για προστασία και περιορισμό του οιδήματος.

 

Μπορώ να φέρω μια φωτογραφία της μύτης που θέλω να αποκτήσω;

Κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό, με συγκεκριμένες αναλογίες και χαρακτηριστικά. Η μύτη που ταιριάζει στον καθένα μας είναι ξεχωριστή.  Επομένως, μια μύτη που μας αρέσει, π.χ. μιας διάσημης ηθοποιού,  δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα ταιριάξει στο πρόσωπό μας! Ο πλαστικός προσώπου θα μας υποδείξει, αφού ακούσει τις επιθυμίες μας, τι πρέπει και μπορεί να γίνει, προκειμένου να έχουμε μια υπέροχη  και λειτουργική μύτη.

Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε γύρω από το διάφραγμα ή τη ρινοπλαστική μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο ΩΡΛ Ιατρείο του κ. Καρκατζούλη Γεώργιου στη Χρυσάνθου Παγώνη 9, Καλαμάτα καλώντας στα τηλέφωνα: 2721403010 ή  6936025771.

Ο ιατρός συνεργάζεται με την ΩΡΛ Κλινική Αθηνών όπου εκεί δέχεται επισκέψεις κατόπιν ραντεβού και πραγματοποιεί τις επεμβάσεις του.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το πλήρες βιογραφικό του ιατρού επισκεφτείτε το www.karkatzoulisorl.gr

Για μια όμορφη μύτη, εμπιστευτείτε τον ειδικό! 7

Μεσσήνιος ο καλύτερος ΩΡΛ στην Ελλαδα σύμφωνα με τη google

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ