Connect with us

Συμβουλές

Η Νο1 κίνηση που αποτοξινώνει το σώμα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Νο1 κίνηση που αποτοξινώνει το σώμα 1

Αποτοξίνωση σώματος

Η άσκηση υποστηρίζει το λεμφικό σύστημα, που είναι υπεύθυνο για την απέκκριση των άχρηστων ουσιών και των τοξινών από το σώμα

Η άσκηση είναι μία από τις καλύτερες τεχνικές για την αποτοξίνωση του σώματος, καθώς εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του λεμφικού συστήματος.

Το λεμφικό σύστημα είναι το σύστημα αποβολής των μεταβολικών αποβλήτων του σώματος, γιατί απομακρύνει τις τοξίνες από τα κύτταρα. Αποτελείται από αδένες, λεμφαδένες και ένα δίκτυο καναλιών που διασχίζουν όλο το σώμα.

Οι άχρηστες ουσίες του μεταβολισμού κάθε κυττάρου και τα ανεπιθύμητα τοξικά ταξιδεύουν μέσα στο λεμφικό σύστημα, φτάνοντας τελικά στους λεμφικούς πόρους. Εκεί φιλτράρονται και οι τοξίνες μεταφέρονται στο ήπαρ και στα νεφρά για απέκκριση.

Αντίθετα με τα αγγεία του κυκλοφορικού συστήματος, τα λεμφαγγεία δεν διαθέτουν μύες, ούτε ενδυναμώνονται από τη λειτουργία των καρδιακών μυών.

Αντιθέτως, το λεμφικό σύστημα εξαρτάται αποκλειστικά από τη βαρύτητα και από τη λειτουργία των μυών του σώματος για να λειτουργεί σωστά.

Απλώς περπατώντας, βοηθάτε το λεμφικό υγρό να ρέει στο σώμα. Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για να βοηθήσετε τη λεμφική ροή είναι τα επιτόπου πηδηματάκια ή το τραμπολίνο.

ΠΗΓΗ

Συμβουλές

Προσοχή στα ατυχήματα στο σπίτι λόγω καραντίνας συστήνουν οι ορθοπεδικοί

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προσοχή στα ατυχήματα στο σπίτι λόγω καραντίνας συστήνουν οι ορθοπεδικοί 14

Ατυχήματα στο σπίτι λόγω καραντίνας

Την προσοχή όλων μας κατά την παραμονή σπίτι- λόγω κορονοιου- εφιστούν οι ορθοπεδικοί καθώς «καραδοκούν» διάφοροι ιδιαίτεροι λόγω εποχής τραυματισμοί!

Κι αυτό γιατί ενώ είναι γνωστό ότι στο σπίτι κατά την διάρκεια του Χειμώνα έχουμε πολλούς τραυματισμούς λόγω πτώσεων(Ηλικιωμένοι, νοικοκυρές) και ατυχημάτων στην κουζίνα, την Άνοιξη όμως τα πράγματα διαφοροποιούνται.
Η έντονη πρόθεση και συσσωρευμένη επιθυμία μας να βγούμε στο μπαλκόνι η τον κήπο μας κάνει απρόσεκτους. Αποτέλεσμα είναι να πέφτουμε πάνω σε «αόρατες» τζαμόπορτες, κυρίως τις συρόμενες που δεν είναι εντελώς ορθάνοιχτες όπως το Καλοκαίρι

Μάλιστα τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί στις μέρες της πανδημίας καθώς η απαγόρευση έχει δημιουργήσει στρες και μεγαλύτερη επιθυμία για έξοδο τόσο σε μεγάλους όσο και στα παιδιά.

«Οι τραυματισμοί λοιπόν από πρόσκρουση σε κρύσταλλο ή γυαλί στο μέτωπο-πρόσωπο και στα άνω άκρα είναι αναπόφευκτοι» αναφέρει ο αναφέρει ο Δρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Διευθυντής τμήματος Μικροχειρουργικής Ιατρικού Ψυχικού και συνεχίζει.

« Οι τραυματισμοί στο πρόσωπο και το μέτωπο μπορεί να αφήσουν δυσμορφίες και σημάδια, ενώ στα χέρια είναι συχνά πολύ σοβαροί και μπορεί να αφήσουν αναπηρίες αφής ή και λειτουργικότητας (παραλύσεις) αν εκτός από μυς και τένοντες κοπούν και νεύρα ή αρτηρίες».

Σύμφωνα με τους ορθοπεδικούς η κάθετη πρόσκρουση με το γυαλί σε ένα άκρο είτε αυτό είναι πήχυς , είτε κνήμη κ,λ,π είναι ικανό να φθάσει μέχρι το κόκκαλο καταστρέφοντας τα πάντα στη διαδρομή του, δέρμα, μυς, τένοντες, νεύρα, αρτηρίες, φλέβες. Το γυαλί λοιπόν είναι κοφτερό σαν ξυράφι και τα τραύματα που προκαλεί ονομάζονται τραύματα τύπου γκιλοτίνας (Guilotinetype).

Τα μέρη τού άνω άκρου, όπως εξηγεί ο κ Ιγνατιάδης, που τραυματίζονται συχνότερα είναι ο καρπός (29%), ο περιφερικός πήχυς (κοντά στο καρπό) (19%) και ο εγγύς πήχυς (κοντά στον αγκώνα) (17%) .

Η σοβαρότητα των τραυματισμών εξαρτάται από:

• Το πόσο βαθειά έφτασε το γυαλί στο χέρι και πόσο εκτεταμένο είναι το τραύμα σε φάρδος (πλάτος) και αυτό γιατί από το βάθος και το πλάτος εξαρτάται πόσα νεύρα αγγεία και τένοντες κόπηκαν,
• Το πόσο κοντά είναι προς την άκρα χείρα (τα δάκτυλα) το τραύμα. Συγκεκριμένα όσο πιο κοντά κοπεί ένα νεύρο προς την άκρα χείρα τόσο πιο γρήγορα αποκαθίσταται αν συρραφεί κατάλληλα,
• Την ηλικία και ενδεχομένως συνυπάρχουσες παθήσεις (σάκχαρο, αγγειοπάθειες, αρτηριοσκλήρυνση κλπ),
Η επιτυχία της αποκατάστασης εξαρτάται από τον τρόπο, τα μέσα και την εξειδίκευση του ιατρικού προσωπικού που θα αναλάβει το χειρουργείο (να ράψει τα νεύρα, αγγεία, τένοντες κλπ) και η ομάδα φυσικοθεραπείας που θα απευθυνθεί ο ασθενής μετά το χειρουργείο. Για το λόγο αυτό, όσον αφορά την επιλογή χειρουργού που θα αναλάβει την συρραφή των νεύρων (εφ’ όσον πρόκειται για βαρύ τραύμα) , καλό είναι οι γιατροί πού θα κάνουν την πρώτη εκτίμηση και σταματήσουν την αιμορραγία, μετά από καλή πιεστική επίδεση και ακινητοποίηση με νάρθηκα να διακομίζουν το περιστατικό σε εξειδικευμένο κέντρο όπου υπάρχει ομάδα μικροχειρουργών.
«Για την μείωση αυτών των ατυχημάτων και ως μέτρο πρόληψης για να μην προσκρούουν οι άνθρωποι και ιδιαίτερα τα παιδιά σε μπαλκονόπορτες με «αόρατες» τζαμαρίες, καλό θα είναι να τοποθετούνται ειδικά αυτοκόλλητα (ανεξίτηλα και αδιάβροχα) σε κατάλληλο ύψος ώστε να γίνονται ορατά και να προλαμβάνονται τα ατυχήματα» καταλήγει ο κ Ιγνατιάδης.

* www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280, κιν. 6944251529.

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Θέλετε να μειώσετε τη χοληστερόλη σας; Δοκιμάστε τα σπορέλαια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

σπορελαιο

Χοληστερόλη – Σπορέλαια

Ποιό λάδι είναι καλύτερο για την υγεία σας; Σε ό,τι αφορά στο λίπος και τα καλύτερα έλαια μαγειρικής για την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί τελικά να έχουμε μια πιθανή απάντηση – τουλάχιστον όσον αφορά τη χοληστερόλη. Αν ψάχνετε για ένα μαγειρικό λάδι που θα είναι κατάλληλο για δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε χοληστερόλη, μην βιαστείτε να υποθέσετε ότι το παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης είναι η μόνη σας επιλογή. Ενώ το ελαιόλαδο είναι όντως γνωστό ότι συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς, υπάρχουν και άλλα που είναι εξίσου ευεργετικά και μπορεί να είναι ακόμη πιο κατάλληλα για ορισμένα τρόφιμα ή διατροφικά παρασκευάσματα.

Η χοληστερόλη χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL) – που συνήθως ονομάζεται «κακή» χοληστερόλη – είναι ο τύπος της χοληστερόλης στο αίμα, που οι άνθρωποι τείνουν να προσέχουν μόλις τους πουν ότι πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδά της. Τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι γιατροί ανέφεραν πάντοτε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να περιοριστεί η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και να περιληφθούν περισσότερο ακόρεστα λίπη. Αλλά εκτός από τη γνώση ότι είναι καλύτερα να σοτάρουμε π.χ. τα κρεμμύδια στο μαγειρικό λάδι αντί στο βούτυρο, δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες για τα καλύτερα υποκατάστατα του ελαιόλαδου για τη συγκεκριμένη δουλειά… μέχρι τώρα.

Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Lipid Research, οι ερευνητές ανέλυσαν 55 μελέτες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1980 και εξέτασαν τις επιδράσεις των διαφόρων μαγειρικών ελαίων στα λιπίδια του αίματος των συμμετεχόντων (αναφέρονται σε όλες τις λιπαρές ουσίες του αίματος, συμπεριλαμβανομένης και της LDL ή “κακής” χοληστερόλης).

Οι μελέτες που περιλήφθηκαν στην ανάλυση έπρεπε να συγκρίνουν την επίδραση δύο ή περισσοτέρων λιπαρών ουσιών (από έναν κατάλογο 13 επιλογών) στη LDL των συμμετεχόντων ή σε άλλα λιπίδια του αίματος (π.χ. ολική χοληστερόλη, λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας [HDL-χοληστερόλη] ή τριγλυκερίδια) για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ή περισσότερο. Ο επικεφαλής ερευνητής Lukas Schwingshackl, από το German Institute of Human Nutrition είπε ότι με τη χρήση αυτής της μεθόδου, η επιστημονική ομάδα ήταν σε θέση να συγκρίνει διάφορες παρεμβάσεις ταυτόχρονα. Τα αποτελέσματα δημιούργησαν μια κατάταξη που διευκόλυνε τον εντοπισμό του καλύτερου λαδιού για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τελικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα σπορέλαια ήταν συνολικά η καλύτερη επιλογή για τους ανθρώπους που επιδιώκουν να βελτιώσουν τη χοληστερόλη τους.

Και δεν ήταν μόνο ένα σπορέλαιο που κατατάχθηκε στην κορυφή της λίστας. “Το ηλιέλαιο, το κραμβέλαιο, το έλαιο κνήκου και το έλαιο λιναρόσπορου απέδωσαν καλύτερα”, δήλωσε ο Schwingshackl και σχολίασε: “Κάποιοι από τις χώρες της Μεσογείου πιθανότατα δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι με αυτό το αποτέλεσμα, διότι προτιμούν να βλέπουν το ελαιόλαδο στην κορυφή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση.” Ενώ τα σπορέλαια μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά όπως το ελαιόλαδο και άλλα μαγειρικά έλαια, πολλά από αυτά διατίθενται πια σε πολλά καταστήματα τροφίμων. Αλλά ακόμη και αν είστε αφοσιωμένοι στο ελαιόλαδο, δεν είναι και η χειρότερη επιλογή για τη χοληστερόλη σας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η τελική κατάταξη έδειξε ότι τα στερεά λίπη, όπως το βούτυρο και το λαρδί, ήταν οι χειρότερες επιλογές. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν που έχει πρόσφατα συμβουλευτεί γιατρό σχετικά με τη χοληστερόλη. Οι γιατροί δίνουν αυτή τη συγκεκριμένη συμβουλή εδώ και χρόνια.

Πριν τρέξετε να αγοράσετε κάθε σπορέλαιο που κυκλοφορεί, αξίζει να θυμάστε ότι υπάρχουν μερικές σημαντικές προειδοποιήσεις για την έρευνα. Για παράδειγμα, το ότι μέτρησε μόνο τα λιπίδια του αίματος και δεν έλαβε άμεσα υπόψη της τις περιπτώσεις των καρδιακών παθήσεων. “Αυτό δεν είναι ένα σαφές κλινικό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Δρ Schwingshackl. «Η LDL είναι ένας αιτιώδης παράγοντας κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο, αλλά δεν είναι η στεφανιαία νόσος». Επιπλέον, δεν υπήρχαν αρκετές αποδείξεις για την επιλογή ενός “νικητή” μεταξύ όλων των διαφορετικών τύπων σπορέλαιων. Έτσι, ακόμη και αν έχετε προβλήματα με τη χοληστερόλη και θέλετε να πειραματιστείτε με τα διάφορα είδη που υπάρχουν ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, μην βιαστείτε. Αντ ‘αυτού, μιλήστε με το γιατρό σας για το ποιο μαγειρικό λάδι μπορεί να είναι το καλύτερο για εσάς.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία βήματα για να ηττηθεί ο κορωνοϊός

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μπιλ Γκέιτς: Τα τρία βήματα για να ηττηθεί ο κορωνοϊός 15

Μπιλ Γκέιτς – Κορωνοϊός

Ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να μην είναι γιατρός όμως έχει γίνει ειδικός σε θέματα παγκόσμιας υγείας τις τελευταίες δεκαετίες καθώς με τις παρεμβάσεις του, έχει αφήσει το δημόσιο αποτύπωμά του, ώστε εκτός από ιδρυτής της Microsoft να θεωρείται και ένας από τους ανθρώπους με τη σπουδαιότερη φιλανθρωπική δράση ως τώρα.

Τώρα, χρησιμοποιεί τη δημόσια σφαίρα για να γίνει η “φωνή της Αμερικής” στη μάχη κατά του κορονοϊού, αφού με άρθρο του στην εφημερίδα “Washington Post“, αναλύει τη στρατηγική που θα πρέπει να χαραχτεί, ώστε να αρχίσει να μειώνεται ο ρυθμός εξάπλωσης του κορονοϊού και η οικονομία να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Δείτε τα τρία βήματα που χρειάζονται για να γίνει αυτό σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς.

Πρώτο βήμα: “Κλείστε τα πάντα”

Ξεκάθαρος όσον αφορά στην πρώτη κίνηση είναι ο Γκέιτς απαιτώντας να μπει γενικό λουκέτο: “Παρά το γεγονός πως υπάρχουν φωνές από ειδικούς στο θέμα της δημόσιας υγείας, μερικές πολιτείες και χώρες δεν έχουν κλείσει τα πάντα.

Σε κάποιες πολιτείες, οι παραλίες είναι ακόμα ανοιχτές ενώ σε άλλες υπάρχουν εστιατόρια όπου μπορείς να κάτσεις και να σε σερβίρουν. Αυτή είναι συνταγή για την καταστροφή. Επειδή οι ανθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν έτσι ελεύθερα, όπως και ο ιός. Οι ηγέτες των χωρών πρέπει να είναι σαφείς.

Το κλείσιμο παντού σημαίνει κλείσιμο παντού. Μέχρι να αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων -κάτι που θα πάρει 10 εβδομάδες ή περισσότερο- κανείς δεν θα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά όπως γινόταν στο παρελθόν και δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Δεύτερο βήμα: Σημαντική αύξηση στον αριθμό των τεστ

Ο Γκέιτς δεν ενθουσιάζεται από την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πως στις Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν τα περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό σε σχέση με κάθε άλλο μέρος στον κόσμο, γράφοντας τα εξής:

“Ας είμαστε ρεαλιστές, το θέμα δεν είναι να είμαστε το Νο 1 σε σχέση με τις άλλες χώρες. Το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να κάνουμε αρκετά τεστ για να καλύπτουμε τις ανάγκες που έχει η χώρα. Και σε αυτό απέχουμε πάρα πολύ από το σημείο που χρειάζεται να βρισκόμαστε.

Θα πρέπει να επιταχύνουμε τα αποτελέσματα ώστε να μπορούμε γρήγορα να ταυτοποιούμε πιθανούς εθελοντές για κλινικές δοκιμές και να ξέρουμε σίγουρα πότε είναι η ώρα για να επιστρέψουν στην κανονική ζωή τους. Υπάρχουν καλά παραδείγματα για να ακολουθήσουμε: η Νέα Υόρκη πρόσφατα επέκτεινε τον αριθμό τεστ την ημέρα σε 20.000.

Επίσης, τώρα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς να παίρνουν δείγμα από τους ίδιους χωρίς να χρειαστεί να εκτεθεί ένας άνθρωπος που είναι μέλος ιατρικού προσωπικού.

Αυτοί που πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα και να κάνουν το τεστ είναι όσοι δουλεύουν στον τομέα της δημόσιας υγείας και εκείνοι που απαντούν πρώτοι στις εκκλήσεις ανθρώπων για ιατρική βοήθεια και τρέχουν να τους βοηθήσουν, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να έρχονται οι υψηλά συμπτωματικοί που έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν και εκείνοι που είναι πολύ πιθανό να εκτεθούν”.

Τρίτο βήμα: Πηγαίνετε όλοι για εμβόλιο

“Όχι, το εμβόλιο δεν βρίσκεται σε ένα βράδυ”, παραδέχεται ο Γκέιτς, και προσθέτει: “Το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει και μέχρι το τέλος του χρόνου. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι εθνική προτεραιότητα να βρεθεί το συντομότερο δυνατό.

Κάθε ημέρα που κερδίζουμε στην ανάπτυξη του εμβολίου θα σώσει κυριολεκτικά ζωές και θα μειώσει το χρόνο που θα χρειαστεί η Αμερική να ξαναβρεί τη φυσιολογική ζωή της. Επιπλέον η ανακάλυψη του εμβολίου θα δώσει και ψυχολογική στήριξη στους Αμερικανούς και στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ζουν κάτω από το σύννεφο της αρρώστιας.

Με το που θα έχουμε μία ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία, θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως οι πρώτες δόσεις θα πάνε στους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο.

Αν τα κάνουμε όλα σωστά, ίσως θα μπορέσουμε να βρούμε σε διάστημα λιγότερο των 18 μηνών, που είναι και το πιο σύντομο διάστημα που έχει χρειαστεί για να κατασκευαστεί εμβόλιο”.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ