Connect with us

Συμβουλές

Αυγά: Πόσα επιτρέπεται να τρώμε, πόσο ωφέλιμα είναι και η αλήθεια με την χοληστερίνη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αυγά: Πόσα επιτρέπεται να τρώμε, πόσο ωφέλιμα είναι και η αλήθεια με την χοληστερίνη 1
Κοινοποιησέ το

Αυγά

Τα αυγά και το γάλα είναι οι μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα.

Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή.

Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.

Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών άριστης βιολογικής αξίας. Ένα αυγό μέσου βάρους καλύπτει το 12% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνες ενός άνδρα και το 14% μιας γυναίκας.

Ένα αυγό μαζί με τον κρόκο του περιέχει 71 θερμίδες, 13 βασικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες ιδιαίτερα ψηλής ποιότητας, χοληστερόλη, ακόρεστες λιπαρές ουσίες και αντιοξειδωτικές ενώσεις.

Τα αυγά είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, δηλαδή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα. Επιπλέον έχουν ελάχιστα λιπαρά, άριστη χοληστερόλη και δίνουν δύναμη και ενέργεια δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με το μικρό τους όγκο.

Αυγά: Πόσα επιτρέπεται να τρώμε, πόσο ωφέλιμα είναι και η αλήθεια με την χοληστερίνη - Εικόνα 1

 

Αυγά: Η αλήθεια για τη χοληστερίνη

Σε τελευταία δημοσίευση του έγκριτου περιοδικού JAMA που δημοσιεύτηκε 15 Μαρτίου 2019, επιστήμονες παρακολούθησαν περίπου 30.000 ασθενείς για 17 χρόνια και βρήκαν ότι η κατανάλωση αυγών συνοδεύτηκε με αύξηση καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνητότητας. Όμως πολλές άλλες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται να ανησυχούν για την κατανάλωση περισσότερων αυγών λόγω αύξησης της χοληστερίνης.

Η χοληστερίνη είναι ένα απαραίτητο συστατικό της κυτταρικής μεμβράνης και έχει συμμετοχή στην παραγωγή πολλών ορμονών και βιταμίνης D. Από την άλλη πλευρά, χοληστερίνη δεν έχει μόνο το αυγό αλλά το κόκκινο κρέας, τα τυριά και πολλά τυποποιημένα φαγητά που θα μπορούσαμε να τροποποιήσουμε την κατανάλωση.

Και φυσικά δεν ισχύει για όλους ο ίδιος κανόνας: ένας μεσήλικας με ιστορικό εμφράγματος, εγκεφαλικού η διαβήτη πρέπει να καταναλώνει πολύ λιγότερα ζωικά λίπη από ένα παιδί που αναπτύσσεται ή κάποιον νεότερο χωρίς προβλήματα υγείας.

Αυγά: Πόσα επιτρέπεται να τρώμε, πόσο ωφέλιμα είναι και η αλήθεια με την χοληστερίνη - Εικόνα 2

Ο κρόκος ενός αυγού περιέχει περίπου 180 με 213 mg χοληστερίνης. Αντίθετα, το ασπράδι του αυγού, δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερίνη, ενώ αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κρόκο αυγού με δύο ασπράδια αυγού σε πολλές από τις συνταγές που περιέχουν αυγά.

Ο περιορισμός της κατανάλωσης αυγών έχει μικρή επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης του οργανισμού. H χοληστερόλη που περιέχουν τα αυγά είναι τόσο λίγη, ώστε είναι απίθανο να επηρεάσει ιδιαίτερα τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.

Αυγά: Πρόληψη της τύφλωσης λόγω ηλικίας

Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που ανιχνεύονται στο αυγό είναι δυνατό να δράσουν προληπτικά έναντι της μείωσης της όρασης λόγω γήρατος. Τα ισχυρά καροτενοειδή (λουτεΐνη και ζεαξανθίνη) που βρίσκονται στη λέκιθο του αβγού παρέχουν προστασία στη φωτοευαίσθητη ρητίνη.

Έρευνες έδειξαν ότι περιέχοντας αυτά τα καροτενοειδή στη διατροφή μας είναι δυνατόν να αποφευχθεί η μείωση της όρασης λόγω γήρατος.

Αυγά: Η χολίνη βοηθά τη μνήμη

Τα αυγά είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές χολίνης, καθώς, επίσης, ενισχύσουν τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Πιο πρόσφατες μελέτες σε έγκυες γυναίκες έδειξαν ότι η χολίνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών λειτουργιών και της μνήμης του εμβρύου.

Αυγά: Πόσα επιτρέπεται να τρώμε, πόσο ωφέλιμα είναι και η αλήθεια με την χοληστερίνη - Εικόνα 3

 

Αυγά: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Όπως ακριβώς τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι και τα αυγά περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως είναι το σελήνιο. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το σώμα από τις ανεπιθύμητες βλάβες που προκαλούνται κατά τη διαδικασία μεταβολισμού του οξυγόνου. Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά στην προστασία έναντι των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Αυγά: Bοηθούν στην απώλεια βάρους

Δεν αποτελούν μόνο καλή πηγή θρεπτικών συστατικών αλλά βοηθούν και στην απώλεια του βάρους. Περιέχουν λευκίνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ που βοηθά στη μείωση του βάρους.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Illinois, η λευκίνη εκτός από βασικό αμινοξύ που συμμετέχει στην πρωτεϊνοσύνθεση των μυών και βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα έχασαν βάρος, σωματικό λίπος και λιγότερο μυϊκό ιστό. Επίσης είχαν περισσότερη ενέργεια και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Αυγά: Πόσα επιτρέπεται να τρώμε

Σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές ενδείξεις, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώνει κανείς, που είναι υγιής, έως και 2 αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Σε έρευνα βρέθηκε ότι η κατανάλωση επί 12 εβδομάδες 2 αυγών ημερησίως σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή, όχι μόνο δεν αύξησε, αλλά μείωσε την κακή χοληστερίνη και μείωσε και το βάρος των συμμετεχόντων.

Σε παρόμοια ομάδα που έκανε την ίδια διατροφή, αλλά χωρίς τα αυγά, παρατηρήθηκαν τα ίδια αποτελέσματα. Δηλαδή η μεγάλη κατανάλωση αυγών δεν επηρέασε καθόλου την ωφέλεια της υγιεινής διατροφής, ούτε αύξησε τη χοληστερίνη.

Τρώγοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως τα αυγά και περιορίζοντας την κατανάλωση απλών υδατανθράκων, βοηθάτε στην καύση του λίπους, τον έλεγχο της πείνας και των πόθων για άλλες τροφές. Αυτό από μόνο του αρκεί για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Αυγά: Πόσα επιτρέπεται να τρώμε, πόσο ωφέλιμα είναι και η αλήθεια με την χοληστερίνη - Εικόνα 4

Αυτό που συστήνεται είναι να προσέχουμε να μην καταναλώνουμε πάρα πολλά τηγανητά αυγά, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώνουμε επίσης το λίπος από το λάδι με το οποίο έχουν μαγειρευτεί. Το «κλειδί» είναι να μη χρησιμοποιούμε πολύ λάδι ή βούτυρο για το μαγείρεμα τους και να αποφεύγουμε τα τηγανητά αυγά, προτιμώντας τα αυγά ομελέτα.

Καταναλώστε αυγά, κυρίως στο πρωινό σας, βραστά ή ποσέ, συνδυάστε τα με φρυγανιές ολικής άλεσης και ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να απορροφήσει περισσότερο από το σίδηρο του αυγού. Προτιμήστε τα βιολογικά αυγά, είναι απαλλαγμένα από ορμόνες και χημικές ουσίες και πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα που έχουν πολυάριθμα οφέλη στην απώλεια βάρους.

Οι συνήθεις συστάσεις των παιδιάτρων είναι 1 αυγό κάθε 2-3 ημέρες (δηλαδή 2-3 την εβδομάδα). Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες, τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν 1 αυγό την ημέρα.

Ένα στα 20.000 αυγά μπορεί να είναι μολυσμένα με σαλμονέλα, ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει ακραία εντερική δυσφορία. Ωστόσο, αυτό μπορεί εύκολα να αποφευχθεί εάν τα αυγά αποθηκεύονται και συντηρούνται σωστά στο ψυγείο, μαγειρεύονται καλά και τρώγονται αμέσως μετά το μαγείρεμα.

Τα βακτήρια της σαλμονέλας πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι τα αυγά που αγοράζετε καταψύχονται σωστά στο κατάστημα και βάλτε τα στο ψυγείο σας (στο πιο κρύο μέρος του ψυγείου και όχι στην πόρτα) αμέσως μόλις τα αγοράσετε.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το

Συμβουλές

Μικρογονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά: Η εξωσωματική γονιμοποίηση βήμα βήμα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μικρογονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά: Η εξωσωματική γονιμοποίηση βήμα βήμα 12
Κοινοποιησέ το

Η απόκτηση ενός παιδιού είναι η συμπλήρωση της ευτυχίας για πολλά νέα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια! Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που για ιατρικούς ή άλλους λόγους η γονιμοποίηση είναι αδύνατο να γίνει με τον φυσικό τρόπο;

Σε αυτή την περίπτωση λύση έρχεται να δώσει η επιστήμη με την εξωσωματική γονιμοποίηση, μία διαδικασία που έχει χαρίσει οικογενειακή ευτυχία σε εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως. Από τη μικρογονιμοποίηση μέχρι την εμβρυομεταφορά, η τεχνητή γονιμοποίηση έχει πολλές διαφορετικές διαδικασίες, ανάλογα την περίπτωση και την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, ενώ χωρίζεται σε στάδια που πρέπει να τηρούνται ευλαβικά για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της.

Μικρογονιμοποίηση και εμβρυομεταφορά: Η εξωσωματική γονιμοποίηση βήμα βήμα 13

Η τεχνική ICSI

Γνωστή και ως μικρογονιμοποίηση, η τεχνική ICSI ή ενδοωαριακή έγχυση σπερματοζωαρίων, ουσιαστικά έγκειται στην τοποθέτηση του προσεκτικά επιλεγμένου γόνιμου σπέρματος απευθείας στο ωάριο της γυναίκας. Ως τεχνική, η μικρογονιμοποίηση επιλέγεται σε περιπτώσεις που παρατηρείται σοβαρή υπογονιμότητα και χαμηλή παραγωγή και κινητικότητα σπερματοζωαρίων στον άνδρα, γεγονός που δεν τα καθιστά ικανά να φτάσουν μόνα τους μέχρι το ωάριο της γυναίκας κατά τη φυσιολογική επαφή, οπότε και χρειάζονται λίγη βοήθεια σε αυτό.

Μικρογονιμοποίηση γίνεται επίσης και στις περιπτώσεις που τα σπερματοζωάρια έχουν πολύ σκληρό περίβλημα ή δεν έχουν ακρόσωμα και άρα τους λείπουν τα απαραίτητα ένζυμα που θα τα βοηθήσουν να διεισδύσουν στο ωάριο.

Αναλυτικά η διαδικασία

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία διαδικασία που γίνεται σε στάδια για να καταλήξει στην εμβρυομεταφορά και την επιτυχημένη κύηση. Προκειμένου ωστόσο να διασφαλιστεί η επιτυχία της, είναι σημαντικό να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του εξειδικευμένου γυναικολόγου.

Ο κύκλος  για την εξωσωματική γονιμοποίηση πραγματοποιείται σε 3 στάδια που διαρκούν περίπου 2 εβδομάδες.

  1. Διέγερση των ωοθηκών: Χρησιμοποιώντας ειδικά φάρμακα, ο γιατρός προετοιμάζει τις ωοθήκες της γυναίκας να παράγουν περισσότερα ωάρια (από το 1 που παράγουν φυσιολογικά κάθε μήνα) προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες σύλληψης. Αυτό το πρώτο στάδιο διαρκεί 1μιση εβδομάδα και κατά τη διάρκεια του βρίσκεστε σε στενή συνεργασία με τον γιατρό, κάνοντας ορμονικές εξετάσεις και υπερήχους κάθε 3-4 ημέρες.

 

  1. Λήψη ωαρίου και γονιμοποίηση: Η ωοληψία που απαιτείται για να γίνει η εξωσωματική γονιμοποίηση, πραγματοποιείται στο δεύτερο στάδιο με τη χρήση μέθης και η κατάλληλη στιγμή για την διεξαγωγή της καταδεικνύεται από τα αποτελέσματα των υπερήχων που γίνονται στο 1ο στάδιο. Σε αυτό το στάδιο επίσης θα δώσει και ο άνδρας σπερματοζωάρια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη διαδικασία.

 

  1. Μεταφορά του εμβρύου: Το τελευταίο στάδιο είναι η εμβρυομεταφορά. Το έμβρυο το οποίο δημιουργήθηκε σε εργαστηριακές συνθήκες από το ωάριο της μητέρας και το σπερματοζωάριο του πατέρα που ελήφθησαν στο 2ο στάδιο αξιολογείται 3-5 ημέρες μετά την ωοληψία και αν κριθεί ότι είναι υγιές και ικανό να αναπτυχθεί σε κύηση, τότε τοποθετείται στην μήτρα της γυναίκας με μία διαδικασία που ονομάζεται εμβρυομεταφορά και ξεκινάει η εγκυμοσύνη.

 

Μάθετε περισσότερα για την εξωσωματική γονιμοποίηση, την εμβρυομεταφορά και την μικρογονιμοποίηση, στην ιστοσελίδα του μαιευτήρα χειρουργού γυναικολόγου Ελευθέριου Αναστασάκη (https://www.e-anastasakis.gr/)


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Κορονοϊός: Μειωμένος ο κίνδυνος για όσους έχουν ομάδα αίματος Ο ή αρνητική

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορονοϊός: Μειωμένος ο κίνδυνος για όσους έχουν ομάδα αίματος Ο ή αρνητική 14
Κοινοποιησέ το

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο έχουν -κατά μέσο όρο- 12% μικρότερη πιθανότητα να μολυνθούν από κορονοϊό, σε σχέση με τις άλλες ομάδες αίματος. Επίσης, όσοι έχουν αρνητική ομάδα αίματος (O-, A-, B- ή ΑΒ-), έχουν 21% μικρότερο κίνδυνο να κολλήσουν τον κορονοϊό, σε σχέση με όσους έχουν θετική ομάδα, σύμφωνα με μία νέα καναδική επιστημονική μελέτη.

Ακόμη, τα άτομα με ομάδα αίματος Ο έχουν 13% και 19% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν αντίστοιχα σοβαρά συμπτώματα της Covid-19 ή να πεθάνουν εξαιτίας της νόσου. Συνεπώς, όσοι έχουν αρνητική ομάδα αίματος O-, φαίνεται να έχουν τον μικρότερο κίνδυνο από όλους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η πιο συχνή ομάδα αίματος στην Ελλάδα είναι η O+ και η σπανιότερη η AB-. Εκτιμάται ότι στη χώρα μας, σύμφωνα με τη Wikipedia, η κατανομή των ανθρώπων σε ομάδες αίματος είναι περίπου η εξής: Ο+ 37%, Α+ 33%, Β+ 11%, Ο- 7%, Α- 5%, ΑΒ+ 4%, Β- 2% και ΑΒ- 1%. Συνεπώς, αυτοί που έχουν αρνητική ομάδα αίματος αποτελούν, συνολικά, περίπου το 15%, ενώ όσοι έχουν ομάδα Ο το 44%.

Η καναδική μελέτη δείχνει, επίσης, ότι ο κίνδυνος λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 είναι 15% μεγαλύτερος για την ομάδα ΑΒ σε σχέση με την ομάδα Α και 5% μικρότερος για την ομάδα Ο σε σχέση με την Α, ποσοστό που αυξάνει στο 12% κατά μέσο όρο σε σχέση με τις άλλες τρεις ομάδες συνολικά. Όσοι έχουν ομάδα Β, αντιμετωπίζουν 21% μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή Covid-19 έναντι εκείνων με ομάδα Α.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζόελ Ρέι του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου Σεντ Μάικλ του Τορόντο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία εξετάσεων αίματος από 225.556 ανθρώπους με μέση ηλικία 54 ετών, καθώς επίσης δειγμάτων τεστ για κορονοϊό. Εξ αυτών, το 44% είχαν ομάδα Ο, το 36% ομάδα Α, το 15% Β και το 5% ΑΒ.

Τα ευρήματα της καναδικής μελέτης, σε γενικές γραμμές, συνάδουν με εκείνα μίας παλαιότερης κινεζικής, η οποία είχε βρει πρώτη ότι δεν έχουν όλες οι ομάδες αίματος τον ίδιο κίνδυνο λοίμωξης από τον κορονοϊό. Η κινεζική έρευνα σε 2.173 ασθενείς με Covid-19, σε τρία νοσοκομεία της Γουχάν και της γύρω περιοχής Χουμπέι, διαπίστωσε ότι το ποσοστό θανάτων από Covid-19 ήταν μεγαλύτερο στην ομάδα αίματος Α (41% των συνολικών θανάτων), ενώ η αναλογία των ανθρώπων με την ίδια ομάδα αίματος στον πληθυσμό της Γουχάν δεν ξεπερνούσε το 34%. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό θανάτων ατόμων με Covid-19 στην ομάδα Ο ήταν χαμηλότερο (25%) έναντι του ποσοστού της ομάδας Ο στον γενικό πληθυσμό (32%).

Κάθε άνθρωπος ανήκει σε μία από τις οκτώ ομάδες αίματος. Αυτές οι ομάδες αποτελούν υποκατηγορίες των τεσσάρων κύριων ομάδων του συστήματος ΑΒΟ (A, B, AB ή O). Το σύστημα ρέζους (Rh) διαχωρίζει περαιτέρω αυτές τις τέσσερεις ομάδες σε Rh θετικό (+) ή Rh αρνητικό (-), δημιουργώντας οκτώ βασικούς τύπους ή ομάδες αίματος: O-, O+, B-, B+, A-, A+, AB- ή AB+.

Το σύστημα Rhesus ανακαλύφθηκε το 1939 και βασίζεται στην παρουσία αντιγόνων, κυρίως του D αντιγόνου. Τα αντιγόνα είναι μόρια που συνδέονται σε ένα αντίσωμα. Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει ή να μην έχει τον παράγοντα Rh (D αντιγόνο) στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων του, οπότε χαρακτηρίζεται ως ρέζους θετικός (Rh+) ή αρνητικός (Rh-).

Δεν είναι όλες οι ομάδες αίματος συμβατές μεταξύ τους. Αυτό οφείλεται στα διαφορετικά αντισώματα που έχει κάθε άνθρωπος ανάλογα με την ομάδα αίματός του. Όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο θεωρούνται ως «πανδότες» και το αίμα τους μπορεί να δοθεί σε οποιονδήποτε ασθενή ανεξαρτήτως της ομάδας του. Αντίθετα, όσοι έχουν ομάδα αίματος AB+, είναι «πανδέκτες», οπότε μπορούν να πάρουν αίμα από όλες τις ομάδες.

ΠΗΓΗ eleftherostypos.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Συμβουλές

Το έλαιο κάνναβης μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αρθρίτιδας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το έλαιο κάνναβης μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αρθρίτιδας 15
Κοινοποιησέ το

Πολλοί άνθρωποι θα θεωρούσαν την αρθρίτιδα ως μια απλή και φυσική διαδικασία γήρανσης, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι μια αυτοάνοση ασθένεια, για την οποία δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, ωστόσο με την εξέλιξη της επιστήμης, υπάρχουν συντηρητικές θεραπείες ώστε να αντιμετωπίζονται τα συμπτώματα. Η αρθρίτιδα έχει πολλές μορφές και συνοδευτικά επώδυνα συμπτώματα. Κατά κάποιο τρόπο, στην έλευση της σύγχρονης τεχνολογίας και των ιατρικών ανακαλύψεων, αναζητούμε έναν οργανικό εναλλακτικό τρόπο καταπολέμησης της αρθρίτιδας γνωρίζοντας ότι είναι ασφαλέστερο ,οικονομικό αλλά και αποτελεσματικό.

Η αρθρίτιδα σημαίνει φλεγμονή των αρθρώσεων. Έχουμε μια ποικιλία αρθρώσεων στο σώμα μας και αυτή η κατάσταση σχετίζεται με το πρήξιμο και τον πόνο που συμβαίνει στην πληγείσα περιοχή κάποιου που έχει προσβληθεί από αυτό.

Αυτά που προσβάλλονται στην πληγείσα περιοχή ονομάζονται “χόνδρος και χαλίκι οστών”. Λόγω του υπερβολικού τεντώματος των μυών, προκαλείται βλάβη στις αρθρώσεις,  σε ό, τι έχει απομείνει από τα οστά, καθώς και στο χόνδρο, όπου τρίβονται δυνατά το ένα με το άλλο και με αυτό τον τρόπο προκαλείται  πόνος που πλήττει και επιδεινώνει τη βλάβη των προσβεβλημένων αρθρώσεων. Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει ξανά και ξανά. Πρόκειται για έναν οδυνηρό φαύλο κύκλο και χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου.

Αν και φαίνεται να είναι αδιέξοδο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές φυσικής συμπληρωματικής θεραπείας που θα ταιριάζαν απόλυτα στα κριτήριά σας.
Εφαρμόζεται πάντα συνδυαστικά με την βασική θεραπευτική αγωγή που έχει προτείνει ο θεράπον ιατρός.

Μια εξαιρετική μορφή φυσικής θεραπείας, η οποία γνωρίζει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση χάρη στις αποτελεσματικές ευεργετικές ιδιότητες που χαρίζει στο οργανισμό, είναι η CBD( κανναβιδιόλη). Πιο συγκεκριμένα, το CBD oil θα λέγαμε ότι είναι το «πιο τέλεια ισορροπημένο λάδι της φύσης» και «η πιο θρεπτικά πλήρης πηγή τροφής που υπάρχει στον κόσμο. Έχει πλεονέκτημα έναντι των άλλων ομολόγων του, επειδή έχει ένα τέλεια ισορροπημένο προφίλ λιπαρών οξέων. Η λήψη του συνιστάται για μακροχρόνια χρήση.

Μελέτες έχουν επίσης αποδείξει ότι το έλαιο κάνναβης (δείτε Hempoil) μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και ενισχύει την ανοσολογική άμυνα. Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, στην προώθηση της καλής ροής του αίματος και στη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας των οργάνων. Συνεπώς, αντιλαμβάνεστε ότι η ένταξη του ελαίου κάνναβης στην καθημερινότητα σας, θα χαρίσει στον οργανισμό σας πολλαπλά οφέλη.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα απολαυστικών και υγιεινών πιάτων. Έχει μια ξεχωριστή γεύση καρυδιού, που το καθιστά ιδανικό για να το ενσωματώσετε στα πιάτα σας. Θα μπορούσε επίσης να ληφθεί ως μέρος ενός συνοδευτικού ντιπ ή σαλάτας. Ακόμα καλύτερα, μπορεί να ληφθεί στη φυσική του μορφή ως συμπλήρωμα διατροφής.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ