Σάββατο , 29 Φεβρουαρίου 2020

Ο χειρουργός Ω.Ρ.Λ Γεώργιος Καρκαντζούλης στο πρώην Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας για τη βαρηκοΐα

Sharing is caring!

Ο χειρουργός Ω.Ρ.Λ Γεώργιος Καρκαντζούλης, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 βρέθηκε στο χώρο της 1ης Λέσχης, Φιλίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμάτας. μιλώντας με τα μέλη του για τα «Προβλήματα ακοής σε κάθε ηλικία»

Στην ομιλία δόθηκε ο ακριβής ορισμός της βαρηκοΐας, η κλίμακα συχνότητάς της, οι αιτίες μείωσης της ακοής, τα συμπτώματα τα οποία περιλαμβάνει η απώλειά της, καθώς και ποια είναι τα βήματα τα οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να ανατρέψουμε την ολική κώφωση.

Παρόλα αυτά ο γιατρός τόνισε χαρακτηριστικά, ότι είναι μεγάλο λάθος η χρήση ξενικών σωμάτων στην κοιλότητα του αυτιού και ιδιαίτερα της μπατονέτας. Δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε αυτές τις μεθόδους καθαρισμού, αλλά να κάνουμε χρήση οινοπνεύματος ή να επισκεπτόμαστε τον προσωπικό μας

ωτορινολαρυγγολόγο. Ο Ω.Ρ.Λ Γεώργιος Καρκαντζούλης δήλωσε στη «ΦΩΝΗ»: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά  να πραγματοποιήσω  μία ομιλία στο πρώην Α’ ΚΑΠΗ  Καλαμάτας όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να αναφερθώ σε ένα πρόβλημα που αφορά όλες τις ηλικίες, δηλαδή τη βαρηκοΐα.

Από τη νεογνά έως  και την τρίτη ηλικία είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους και λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης αντιμετωπίζεται. Αν εμείς οι ίδιοι διαπιστώσουμε ότι δεν ακούμε καλά ή αντιμετωπίζουμε κάποια ενόχληση στην εσωτερική κοιλότητα του αυτιού μας, πρέπει άμεσα να απευθυνθούμε σε έναν χειρούργο ωτορινολαρυγγολόγο ο οποίος θα μας κάνει μία αυτοσκόπηση η ένα ακουόγραμμα.

Αν εν τέλει εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα υπάρχουν πολλοί τρόποι να το αντιμετωπίσουμε  και φυσικά τη σήμερον εποχή δεν επιτρέπεται να υπάρχει κανένας που να μην ακούει σε άψογο βαθμό. Να τονίσω ότι η μπατονέτα είναι ο καλύτερος φίλος του ΩΡΛ. Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του αυτιού ή να ωθήσει το κερί προς την εσωτερική κοιλότητα, προκαλώντας διάτρηση του τυμπάνου ή ακόμα και κώφωση.

Το αυτί μας έχει τη δυνατότητα αυτοκαθαρισμού διώχνοντας όλα τα απόβλητα. Σε σπάνιες περιπτώσεις αφού έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα κεριού πηγαίνουμε στον ωτορινολαρυγγολόγο όπου ξέρει να το καθαρίζει με ασφάλεια και προσοχή».

www.karkatzoulisorl.gr

Φαίη Παναγοπούλου

Δες και αυτό

Βασιλόπουλος: Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας ακυρώνονται

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΑκυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις Ακυρώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας με …

shares