Connect with us

Ομορφιά

Το καλοκαίρι πλησιάζει, θέλετε να δείχνετε πιο νέα και πιο φρέσκια; Μάθετε τα πάντα εδώ

Ανέβηκε

στις

το καλοκαίρι πλησιάζει, θέλετε να δείχνετε πιο νέα και πιο φρέσκια; μάθετε τα πάντα εδώ 3
Κοινοποιησέ το

Υαλουρονικό οξύ για πρώτη φορά

Το καλοκαίρι πλησιάζει και σκέφτεστε πως ήρθε η ώρα να κάνετε το μεγάλο βήμα και να ανανεωθείτε, δείχνοντας πιο νέα και φρέσκια; Μάθετε τα πάντα εδώ:

Υαλουρονικό οξύ για πρώτη φορά: Όλα όσα θέλετε και πρέπει να γνωρίζετε! Όλες οι ερωτήσεις του πρωτάρη. Ο Χειρουργός ΩΡΛ και Πλαστικός Προσώπου Καρκατζούλης Γεώργιος απαντά στις σημαντικότερες ερωτήσεις σας.

Είναι ασφαλές το Υαλουρονικό και πότε καταλαβαίνω ότι το χρειάζομαι; Τι ακριβώς διορθώνει;

Το πρώτο που πρέπει να μάθει ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι ότι το Υαλουρονικό οξύ είναι μία ουσία που περιέχει το δέρμα μας, η οποία απορροφά και συγκρατεί το νερό. Όσο μεγαλώνει ένας άνθρωπος, η φυσική παραγωγή του από τον οργανισμό μειώνεται. Με αλλά λόγια το Υαλουρονικό δεν είναι ένα «οξύ» με την έννοια του οξέος που «καίει» τους ιστούς όπως πολλοί θα νόμιζαν στο άκουσμα του, αλλά είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεϊνη, ένα μόριο δηλαδή το οποίο υπάρχει στη φύση. Αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και είναι πανομοιότυπο σε όλους τους τύπους ιστών.

Με το Υαλουρονικό πετυχαίνουμε τα εξής: Μειώνουμε τις ρυτίδες, προκαλείται σύσφιξη της επιδερμίδας καθώς και αύξηση του όγκου σε επιμέρους περιοχές του προσώπου που το έχουν ανάγκη. Έτσι η επιδερμίδα και το πρόσωπο μας αποκτούν άμεσα νεανική όψη!

Πως και που εφαρμόζεται; Πονάει;

Ο γιατρός χρησιμοποιεί μια λεπτή και ατραυματική βελόνα και εγχύει την ουσία δίνοντας το επιθυμητό σχήμα και όγκο ανάλογα την περιοχή του προσώπου. Οι περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται το υαλορουνικό είναι πολλές όπως το μέτωπο και το μεσόφρυο, κάτω από τα μάτια, στις παρειές και το πηγούνι τι πιο αγαπητές και δημοφιλείς περιοχές να είναι τα χείλη, η ρινοχειλική αύλακα και τα ζυγωματικά.

Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη αφού πάντοτε προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας ή τοπικής αναισθησίας στα σημεία εφαρμογής.

Αν κάνω για πρώτη φορά υαλορουνικό στο πρόσωπο θα είναι αντιληπτό από όλους;

Όλα εξαρτώνται από την εμπειρία και τη γνώση του γιατρού καθώς και από την ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Όταν ο γιατρός είναι εξειδικευμένος, έχει βαθιά γνώση της ανατομίας του προσώπου και χρησιμοποιήσει σωστά το υλικό, το αποτέλεσμα δεν θα γίνει αντιληπτό και δε θα παραμορφωθεί καθόλου το πρόσωπο σου. Η σωστή εφαρμογή του θα σου χαρίσει ομοιόμορφο αποτέλεσμα και θα διατηρήσεις τη φυσική σου έκφραση.

Αν το αποτέλεσμα δεν είναι φυσικό ή δεν μου αρέσει, μπορεί να γίνει κάτι για να το διορθωθεί;

Το αποτέλεσμα των ενέσιμων θεραπειών με fillers/εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος μπορούν άμεσα να αναστραφούν, αν ο ασθενής δεν είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Υπάρχει μια ειδική ουσία (υαλουρονιδάση) χρησιμοποιεί ο γιατρός για να διαλύσει το υλικό λαό να επαναφέρει το πρόσωπο στην αρχική κατάσταση.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Γενικά οι επιπλοκές ή παρενέργειες του υαλουρονικού οξέος είναι πολύ σπάνιες γι’ αυτό και εν λόγω θεραπείες είναι τόσο διαδεδομένες.

Αυτό όμως που μπορεί να κάνει κάθε ενδιαφερόμενος για να μειώσει τις πιθανότητες ανεπιθύμητων επιπλοκών είναι να ρωτάει τον γιατρό του αν το υαλορουνικό οξύ που χρησιμοποιεί είναι εγκεκριμένο από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς.

Σε σπάνιες λοιπόν περιπτώσεις , είναι δυνατόν να προκύψουν:

Αλλεργίες που εκδηλώνονται με πρήξιμο και έντονη κοκκινίλα ή μόλυνση.

Οι παρενέργειες αυτές αντιμετωπίζονται και είναι πλήρως αναστρέψιμες. Όσο πιο εξειδικευμένος και έμπειρος είναι ο γιατρός που εμπιστευόμαστε, τόσο ελαττώνεται ο κίνδυνος να εμφανιστεί κάποια επιπλοκή και ακόμα και αν εμφανιστεί γνωρίζει καλά πως θα την αντιμετωπίσει.

Ποια είναι η διάρκεια εφαρμογής και ποια η διάρκεια του αποτελέσματος με υαλορουνικό οξύ;

Κατά μέσο όρο η διάρκεια εφαρμογής της θεραπείας δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά συνολικά. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το μέγεθος του προβλήματος καθώς και σε πόσες περιοχές του προσώπου πρέπει να παρέμβει ο γιατρός. Μετά το πέρας της διαδικασίας είναι πιθανό να παρατηρήσουμε μια ήπια κοκκινίλα ή πρήξιμο στην περιοχή έγχυσης, ωστόσο αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν μέσα σε λίγες ώρες.

Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 1 έτος.

Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας με υαλορουνικό οξύ; Γιατί συχνά υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής από γιατρό σε γιατρό;

Σίγουρα η θεραπεία είναι οικονομικά προσιτή. Οι διακυμάνσεις στις τιμές έχουν να κάνουν με 2 πράγματα: πρώτον, με τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου άρα με την ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί και δεύτερον, και σημαντικότερον με την ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιείται

Δείτε εδώ αποτελέσματα μετά από θεραπείες σε πραγματικά περιστατικά από το ιατρείο του κ. Καρκατζούλη.

το καλοκαίρι πλησιάζει, θέλετε να δείχνετε πιο νέα και πιο φρέσκια; μάθετε τα πάντα εδώ 4

καρκατζούλης γεώργιος

καρκατζούλης γεώργιος

Ο Καρκατζούλης Γεώργιος έχει ειδικευτεί και εξειδικευτεί στην ΩΡΛ, Παιδο-ΩΡΛ  και στην Πλαστική Προσώπου επί σειρά ετών σε κορυφαίες κλινικές της Γερμανίας. Διατηρεί Ιατρείο στην Καλαμάτα, Χρ. Παγώνη 9 και χειρουργεί στην ΩΡΛ  Κλινική  Αθηνών.  Τηλέφωνο : 2721403010.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.karkatzoulisorl.gr

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ