Connect with us

Συμβουλές

Οι συχνότερες ερωτήσεις γύρω από τη Ρινοπλαστική και το στραβό διάφραγμα

Ανέβηκε

στις

οι συχνότερες ερωτήσεις γύρω από τη ρινοπλαστική και το στραβό διάφραγμα 7
Κοινοποιησέ το

Οι συχνότερες ερωτήσεις γύρω από τη Ρινοπλαστική και το στραβό διάφραγμα

Ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος και Πλαστικός Προσώπου Καρκατζούλης Γεώργιος, έχοντας χειρουργήσει πάνω από 2000 μύτες σε Γερμανία και Ελλάδα απαντά στις συχνότερες ερωτήσεις σας γύρω από τη ρινοπλαστική και το διάφραγμα.

Θα ήθελα να αφαιρέσω την καμπουρίτσα από τη μύτη μου και δυσκολεύομαι όταν αναπνέω. Πρέπει να πάω  σε πλαστικό χειρουργό ή σε ωριλά για να διορθώσω το πρόβλημά μου;

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που πρέπει να γίνεται πάντα με διόρθωση του στραβού διαφράγματος. Στόχος δεν είναι μόνο μια ωραία μύτη, αλλά και η τέλεια αναπνοή για όλη μας τη ζωή ! Ιδανικός ιατρός λοιπόν για ένα τέτοιο χειρουργείο είναι ένας συνδυασμός πλαστικού χειρουργού προσώπου και χειρουργού Ωτορινολαρυγγολόγου. 

Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να κάνει ρινοπλαστική ή διάφραγμα;

Ιδανικά θα πρέπει κάποιος να έχει ενηλικιωθεί (18 ετών) για να έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη του. Ανώτατο ηλικιακό όριο δεν υπάρχει. Πολύ συχνά άτομα 60 ετών ή παραπάνω να επιθυμούν να διορθώσουν κυρίως προβλήματα αναπνοής από τη μύτη και να τα συνδυάσουν με αισθητική βελτίωση. Μην ξεχνάμε ότι η μύτη μας  “μεγαλώνει” στο πέρασμα του χρόνου. Άρα είναι καλύτερο να γίνει μια διόρθωση έγκαιρα για να αποκτήσει η μύτη τέλειο σχήμα και λειτουργία, αλλά από την άλλη, δεν είναι ποτέ αργά για ρινοπλαστική και τέλεια αναπνοή !

οι συχνότερες ερωτήσεις γύρω από τη ρινοπλαστική και το στραβό διάφραγμα 8 οι συχνότερες ερωτήσεις γύρω από τη ρινοπλαστική και το στραβό διάφραγμα 9

Πονάει το χειρουργείο του διαφράγματος ή της ρινοπλαστικής;

Είναι γεγονός πως όσοι είχαν χειρουργηθεί στο διάφραγμα ή είχαν κάνει ρινοπλαστική στο παρελθόν τα περιγράφουν ως δυσάρεστη και επώδυνη εμπειρία. ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΡΙΝΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ! ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΩΔΥΝΑ !  Είναι εντυπωσιακό ότι όλοι πλέον μετεγχειρητικά λένε, ότι η επέμβαση αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη από ότι είχαν φανταστεί και ότι δεν ένιωσαν καθόλου πόνο ! Ιδιαίτερη εντύπωση μου έχει προξενήσει δε, έχοντας χειρουργήσει χιλιάδες μύτες σε Γερμανία και Ελλάδα, ότι πολλοί ασθενείς δεν παίρνουν μετά το χειρουργείο ούτε καν μια Παρακεταμόλη.

Πόσο διαρκεί περίπου το χειρουργείο;

Αναλόγως και το βαθμό δυσκολίας και την εμπειρία του χειρουργού περίπου τριάντα λεπτά το διάφραγμα και  2 με 3 ώρες η ρινοπλαστική.

Φοβάμαι την αναισθησία. Πρέπει;

Αρκετοί ασθενείς αναφέρουν πως φοβούνται την αναισθησία. Και όμως, η επέμβαση είναι εξαιρετικά ασφαλής. Σκεφτείτε πως η πιθανότητα σοβαρού προβλήματος στην αναισθησία για ένα υγιές άτομο είναι δέκα χιλιάδες φορές πιο μικρή από την πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος ταξιδεύοντας από Καλαμάτα προς Αθήνα ! Θα έπρεπε μήπως να σταματήσουμε να ταξιδεύουμε  ;

 

 Πόσο θα πρέπει να παραμείνω στην κλινική;

Μπορείτε να φύγετε λίγες ώρες μετά το χειρουργείο ή το αργότερο (αν επιθυμείτε να ξεκουραστείτε κιόλας λίγο) το επόμενο πρωί. Άρα  συνήθως λίγες ώρες και το πολύ 24 ώρες.

 

Πόσο κρατάει η αποκατάσταση-αποθεραπεία; Πότε θα μπορέσω να βγω από το σπίτι ; 

Η αποκατάσταση μετά το χειρουργείο είναι σχετικά γρήγορη. Την πρώτη μέρα καλό είναι να ξεκουραστούμε στο σπίτι, αλλά από την μεθεπόμενη ημέρα μπορούμε να κυκλοφορούμε, να οδηγούμε και για όσους δεν κάνουν  χειρωνακτικές εργασίες, επιτρέπεται η επιστροφή στην εργασία από την τρίτη ή το αργότερο την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα. Για όσους όμως το επάγγελμα απαιτεί έντονη φυσική δραστηριότητα, θα πρέπει να ξεκουραστούν για τουλάχιστον δέκα μέρες.

Θα έχω γάζες στη μύτη;

ΌΧΙ ! ΌΧΙ ! Και ακόμα μια φορά ΌΧΙ ! Πολλοί άνθρωποι που έχουν παλιότερα υποβληθεί σε ρινοπλαστική ή διάφραγμα περιγράφουν με τρόμο τον μετεγχειρητικό πωματισμό της μύτης τους με τεράστιες γάζες που πρήζουν τη μύτη σαν μελιτζάνα, μένουν εκεί για μέρες προκαλώντας εξαιρετικό πόνο και δυσφορία και λιποθυμούν από πόνο κατά την αφαίρεση τους. ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ !  Τελειώνοντας το διάφραγμα δεν νιώθουμε την παραμικρή ενόχληση και δεν έχουμε το παραμικρό πρήξιμο. Η πλαστική της μύτης είναι πλέον μια επέμβαση που χαρακτηρίζεται από ελάχιστη δυσφορία, αλλά καθόλου πόνο. Ο γιατρός δεν πωματίζει τη μύτη αλλά αντιθέτως ο ασθενής μπορεί να αναπνέει από τη μύτη αμέσως μετά το χειρουργείο. ΚΑΜΙΑ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ ! Στη ρινοπλαστική ένας μικρός νάρθηκας στο εξωτερικό της μύτης τοποθετείται για προστασία και περιορισμό του οιδήματος.

 

Μπορώ να φέρω μια φωτογραφία της μύτης που θέλω να αποκτήσω;

Κάθε πρόσωπο είναι ξεχωριστό, με συγκεκριμένες αναλογίες και χαρακτηριστικά. Η μύτη που ταιριάζει στον καθένα μας είναι ξεχωριστή.  Επομένως, μια μύτη που μας αρέσει, π.χ. μιας διάσημης ηθοποιού,  δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα ταιριάξει στο πρόσωπό μας ! Ο πλαστικός προσώπου θα μας υποδείξει, αφού ακούσει τις επιθυμίες μας, τι πρέπει και μπορεί να γίνει, προκειμένου να έχουμε μια υπέροχη  και λειτουργική μύτη.

Αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε γύρω από το διάφραγμα ή τη ρινοπλαστική μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο ΩΡΛ Ιατρείο του κ. Καρκατζούλη Γεώργιου στη Χρυσάνθου Παγώνη 9, στην Καλαμάτα στο 2721403010 ή στο 6936025771.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το πλήρες βιογραφικό του ιατρού επισκεφτείτε το www.karkatzoulisorl.gr

οι συχνότερες ερωτήσεις γύρω από τη ρινοπλαστική και το στραβό διάφραγμα 10

Μεσσήνιος ο καλύτερος ΩΡΛ στην Ελλαδα σύμφωνα με τη google

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ