Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Δημήτρης Κουκούτσης: Θέλουμε ένα Δήμο στην υπηρεσία του δημότη με ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα!

Ανέβηκε

στις

δημήτρης κουκούτσης: θέλουμε ένα δήμο στην υπηρεσία του δημότη με ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα! 1
Κοινοποιησέ το

Δημήτρης Κουκούτσης

ΜΕΤΑ τις προγραμματικές προτάσεις του Συνδυασμού «ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΗ» για τα Πολεοδομικά, το Κυκλοφοριακό και τις Συγκοινωνίες, το Λιμάνι της Καλαμάτας, τα Ενεργειακά Ζητήματα και την Προστασία του Περιβάλλοντος, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κουκούτσης, δίνει στη δημοσιότητα τις προγραμματικές του θέσεις για τις Δημοτικές Υπηρεσίες, τη Σχέση Δήμου-δημοτών και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 • Η υπηρεσία δόμησης είναι ανησυχητικά υποστελεχωμένη για τα αντικείμενα που καλείται να διαχειριστεί. Η προσπάθεια μπορεί να ξεκινήσει με αξιολόγηση και ανακατανομή προσωπικού, με μετάταξη από άλλες υπηρεσίες, έγκριση πρόσληψης για κάλυψη πάγιας και διαρκούς ανάγκης.
 • Η δραστηριοποίηση της δημοτικής αστυνομίας μπορεί να είναι ουσιαστικότερη με περιπολία και στις γειτονιές, την καταγραφή επικίνδυνων περιπτώσεων, τον εντοπισμό δυσλειτουργιών.
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ

Μια σειρά ενεργειών που θα κάνει τη δημοτική αρχή λιγότερο απρόσωπη με μια συμμετοχική διαδικασία οργάνωσης και διοίκησης. Στα πλαίσια αυτά:

 • Οργάνωση τουλάχιστον μια φορά το μήνα ανοιχτού δημοτικού συμβουλίου για συζήτηση με φορείς και ιδιώτες για την ανάδειξη και αντιμετώπιση θεμάτων.
 • Απολογιστικές συνελεύσεις για την πρόοδο των έργων και των δεσμεύσεων
 • Κινητή μονάδα εξυπηρέτησης του πολίτη που θα επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου όπως τα χωριά της Αλαγονίας
 • Επισκέψεις του Δημάρχου ή των αντίστοιχων δημοτικών συμβούλων σε γειτονιές της πόλης και τους οικισμούς
 • Αναβάθμιση της αρχής και του γραφείου πολιτικής προστασίας
 • Ίδρυση γραφείου αγροτικής ανάπτυξης
 • Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για βελτιωμένη πρόσβαση του δημότη στις υπηρεσίες του Δήμου, χορήγηση απαραίτητων εγγράφων και αιτήσεων,
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ

Καλώς ή κακώς ο Δήμος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας, μπορεί όμως να προσελκύσει τον επιχειρηματία και τον επενδυτή με τις συνθήκες που δημιουργεί και τις υποδομές που του παρέχει.

 • Μεγάλο όγκο της επιχειρηματικές δραστηριότητας αποτελούν οι επενδύσεις στο χώρο της εστίασης, της αναψυχής και του τουρισμού. Η δυνατότητα αξιοποίησης χώρων του Δήμου με απόδοση στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, θα βελτιώσει τόσο την εικόνα όσο και τα έσοδα.
 • Παράλληλα ο Δήμος σε άμεση συνεργασία με υπηρεσίες όπως το υγειονομικό και η πυροσβεστική, μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του σε ιδιώτες ώστε να βελτιώνεται η γενικότερη εικόνα του αστικού περιβάλλοντος. Η εικόνα μιας περιοχής δεν είναι μόνο ο δρόμος το πεζοδρόμιο και το πλακόστρωτο, αλλά και τα κτίρια και τα οικόπεδα που την πλαισιώνουν. Με κατάλληλους χειρισμούς και παρεμβάσεις των ανωτέρω υπηρεσιών και της δημοτικής αστυνομίας, δύναται να υποχρεωθεί ο εκάστοτε ιδιοκτήτης σε αποκατάσταση της εικόνας και της υγιεινής της ιδιοκτησίας του. Η άρση κινδύνου με απομάκρυνση των υπό κατάρρευση κτιρίων, και η απομάκρυνση μπαζών στα ήδη κατεδαφισμένα είναι μερικοί ακόμα τρόποι που με συναίνεση και συνεργασία των ιδιοκτητών, μπορεί να συμβάλλει ο Δήμος.
 • Στα ίδια πλαίσια δύναται ο δήμος να εφαρμόσει πρόγραμμα εξωραϊσμού όσον αφορά τις όψεις των κτιρίων προς κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Μπορεί πιλοτικά να το εφαρμόσει σε πυρήνες της πόλης με τουριστικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον όπως το ιστορικό κέντρο. Όπως συμβαίνει σε πόλεις του εξωτερικού, η εικόνα η ίδια θα προκαλέσει τον πολίτη να συνεργαστεί και να αγωνιστεί για τη διατήρηση της.
 • Η συμμετοχή του ιδιώτη δεν είναι μόνο η επενδυτική δραστηριότητα, είναι και η συμμετοχή των ιδιωτικών φορέων και συλλόγων στα προγράμματα του Δήμου. Τεχνικοί σύλλογοι και ιδιώτες μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, μελέτες, και γενικά να υποστηρίζουν προτάσεις με ουσιαστικό αποτέλεσμα. Συμμετοχική διαδικασία σε διαβουλεύσεις με επεξεργασία και αξιοποίηση απόψεων και ατόμων, μπορεί να ακολουθείται σε διευρυμένο πλάνο με ισότιμη παρουσία του κάθε δημότη.

 

  • ΑΥΡΙΟ: Οι προγραμματικές προτάσεις του Δημήτρη Κουκούτση για την Ασφάλεια της ζωής των πολιτών και της προστασίας της περιουσίας του για τον Κοινωνικό ρόλο του Δήμου Καλαμάτας, που αποτελούν και τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού «ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΗ».

 

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ