Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

«Καλαμάτα Μπροστά» Άλμα στο παρελθόν…. για σωσίβιο, από Κουκούτση!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Καλαμάτα  Μπροστά» Άλμα στο παρελθόν.... για σωσίβιο, από Κουκούτση! 1

Καλαμάτα Μπροστά για Δημήτρη Κουκούτση

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Καλαμάτα Μπροστά» για τη συμπεριφορά του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης, Δημήτρη Κουκούτση, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και την επίθεση του, στον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης της Δημήτρη Φαββατά, που προϋπήρχε  αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης.

Αναλυτικά:

Ο   Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης και πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Δημήτριος Κουκούτσης, μετά την αποτυχημένη διαχείριση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης της Καλαμάτας, πραγματοποίησε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας,  άλμα επί κοντώ στο παρελθόν, αναζητώντας σωσίβιο σωτηρίας στο πρόσωπο του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας, Δημητρίου Φαββατά και σε αποφάσεις , που ελήφθησαν κατά  το σωτήριο έτος ….. 2002, όταν ο τελευταίος υπήρξε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου !!!!

Ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες, για την απίστευτη ταλαιπωρία, που τους υπέβαλε  και συγχρόνως να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων, ως όφειλε, προσπάθησε ανεπιτυχώς, εκτοξεύοντας ύβρεις και ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του δημοτικού μας συμβούλου, να αποδείξει ότι η βλάβη οφειλόταν σε τεχνική παρέμβαση, που έγινε στον αγωγό 20 χρόνια πριν (!!!), όταν δηλ. ο κ. Φαββατάς  υπήρξε αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου!!

Στο τέλος , το μόνο που κατάφερε να αποδείξει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης είναι ότι, ακόμα και σήμερα, παραμένει αμετανόητος θιασώτης της προηγούμενης πολιτικής τυχοδιωκτικής δράσης του, υπό τις ευλογίες μάλιστα του Δημάρχου, που τον διόρισε σε αυτή τη θέση και προφανώς παραμένει  όμηρος της μεταξύ τους συνεργασίας !

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο κεντρικός αγωγός υδροδότησης της Καλαμάτας, επονομαζόμενος και ως Φ600, κατά την τοποθέτησή του στο υπέδαφος, διερχόταν από κοινόχρηστους χώρους (δρόμους κλπ) και αγρούς . Όταν οι αγροί, σταδιακά γίνονταν οικόπεδα , ο εκάστοτε ιδιοκτήτης εξέδιδε οικοδομική άδεια , για την ανέγερση οικοδομής και οικοδομούσε, στο οικόπεδο πλέον απ’ όπου διερχόταν ο αγωγός ! Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης, κατ’ εφαρμογή του νόμου, ζητούσε και πετύχαινε, ακόμα και δικαστικά, τη μετατόπιση του αγωγού, στις παρυφές της ιδιοκτησίας του , εντεύθεν και τα λίγα, ευτυχώς, zigzag, του αγωγού  . Ιδού λοιπόν το μεγάλο έγκλημα που διέπραξε εν έτει 2002 ο κ. Φαββατάς!!

Σημειώνουμε  ότι ,  ο σεβασμός  μας  στη  λειτουργία  του  θεσμού  του  δημοτικού  συμβουλίου   και  η υψηλή   συναίσθηση  του  καθήκοντος  των  μελών  της  παράταξής  μας,    υπαγόρευσε  την  ψύχραιμη  αντιμετώπιση   του   υβριστή  Κουκούτση   και  την  παραμονή  μας  στην  τηλεδιάσκεψη,  αν  και  η  απρόκλητη  συμπεριφορά  του,  σε  βάρος  του  δημοτικού  συμβούλου  μας.    θα  μπορούσε  να  δικαιολογήσει  ακόμα  και  την  αποχώρησή  μας .

Κατόπιν αυτών , η αποπομπή Κουκούτση φαντάζει, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβεβλημένη, πρωτίστως διότι, με τη συμπεριφορά του, προσβάλλει το ανώτερο συλλογικό όργανο του Δήμου !! Η ευθύνη ανήκει στο Δήμαρχο! Ίσως αποδειχθεί η μοναδική του ευκαιρία!

Ειδησεις απο Καλαματα

Την Τρίτη η απόφαση για τους απολυμένους από το Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

απολυμένοι από το Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας»

Απόφαση για τους απολυμένους από το Άσυλο Ανιάτων

Σήμερα  δευτέρα 13/7/2020 και ώρα 12,15 οι απολυμένοι από το Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Και οι 5 είναι μέλη του ΔΣ, του νεοϊδρυθέντος σωματείου και απολύθηκαν επειδή πρωτοστάτησαν για την ίδρυση του.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου τους, αντιπροσωπείες από Σωματεία της Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν, έξω από τα δικαστήρια, την ώρα πού εκδικάζονταν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη τους. Αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να βγει η προσωρινή διαταγή, πού σύμφωνα με την διαδικασία της ακροαματικής διαδικασίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις και μείωση ορίου ταχύτητας στα τριάντα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις

Καλαμάτα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις

Στην Η.Δ. της 8ης/2020 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, εντάσσεται το θέμα «Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης».

Η πρόταση, στην παρούσα φάση, περιλαμβάνει τη δυνατότητα πεζοδρόμησης ή μονοδρόμησης οδών με σκοπό να δημιουργηθεί δίκτυο πεζοδρόμησης, μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα και είκοσι (20) χλμ/ώρα καθώς και προσωρινές ρυθμίσεις επί της οδού Ναυαρίνου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συγκρότησε το προηγούμενο διάστημα Ομάδα Εργασίας από έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, για την προσαρμογή και πιθανή αναδιαμόρφωση δημόσιων χώρων της πόλης, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία και να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας.

Κατά την εισήγηση προτείνονται τα ακόλουθα:

 

  • Μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα και είκοσι (20) χλμ/ώρα

Εφαρμογή του μέτρου σε όλο τον αστικό ιστό της πόλης, πιο συγκεκριμένα μεταξύ των κύριων οδών όπου σχηματίζονται περιοχές που περιλαμβάνουν μόνο τοπικές οδούς και αυτές μπορούν να οριοθετηθούν ως περιοχές ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα και έξω από σχολεία στα είκοσι (20) χλμ/ώρα.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 30-11-2020.

01

  • Μονοδρομήσεις

Μεταξύ των οδών Κρήτης και Ναυαρίνου μονοδρόμηση των οδών Αύρας (προς νότο) και Μεσογείων (προς βορρά).

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 30-09-2020.

02

  • Πεζοδρομήσεις

Στο Ιστορικό Κέντρο πεζοδρόμηση όλων των δρόμων (οδοί Αιπύτου – Ηφαίστου – Ιθώμης – Αγίου Ιωάννου – Παπάζογλου) που περικλείονται μεταξύ των οδών Υπαπαντής – Τζάνε – Νέδοντος – 23ης Μαρτίου. Ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων 07:00 – 10:00 και 16:00 – 18:00. Στάθμευση κατοίκων/ εργαζομένων που δεν διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης εκτός της περιοχής αυτής.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 30-11-2020.

03

Στους κάθετους της οδού Αριστομένους πεζοδρόμηση όλων των κάθετων δρόμων (Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλιώτη) που περικλείονται μεταξύ των οδών Σφακτηρίας – 23ης Μαρτίου – Νέδοντος – Κολοκοτρώνη. Ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων 07:00 – 10:00 και 16:00 – 18:00.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 30-11-2020.

04

  • Οδός Ναυαρίνου

Πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου μεταξύ οδών Φαρών και Ακρίτα από 20:00 έως και 02:00.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 15-09-2020.

Μονοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου μεταξύ οδών Ηρώων και Αύρας με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς δύση από 20:00 έως και 02:00 και ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 15-09-2020.

05

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ολοκληρώθηκε το 6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

Το 6ο πανελλήνιο φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού kalamata Olive Oil awards 2020. Καθώς και με τις απονομές σε βραβευμένα πρόσωπα και ιδρύματα που έχουν συνεισφέρει στον τομέα της έλαιοκομιας. Βραβεία έλαβαν το ίδρυμα καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλος, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο καθηγητής Του πανεπιστημίου Πελλοπονήσου κύριος Γιώργος Ζακυνθινός και ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Νηλέας.

Με τις εισηγήσεις των ερευνητών και εισηγητών αλλά και από τις καίριες τοποθετήσεις και χαιρετισμούς θεσμικών φορέων ολοκληρώθηκε το διήμερο του 6ου συνεχόμενου φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας.
Παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Θανάση Βασιλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας κύριος Στάθης Αναστασόπουλος.
Θανάση Βασιλόπουλος Σταθης Αναστασοπουλος
Πλήθος φορέων και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα κάτω από τα αυστηρά μέτρα λόγω των προφυλάξεων για τον Κορωνοιο.
Συζητήθηκε μεταξύ των άλλων σε γεύμα εργασίας το ζήτημα με τις αθρόες εισαγωγές και εξαγωγές με το όνομα Καλαμάτα και η κατακόρυφη πτωση των τιμών στην επιτραπέζια ελιά Καλαμών λόγω της απόφασης του πρώην υπουργού κυρίου Αποστόλου να “χαρίσει” το όνομα Καλαμάτα σε όσους παράγουν μαύρες ελιές τύπου ΠΟΠ Καλαμάτα.  Τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της ενέργειας πληρώνουν σήμερα οι παραγωγοί όλης τής Ελλάδας.
6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας
Ο αγροτικός συνεταιρισμός Καλαμάτας που είχε και την ευθύνη τής διοργάνωσης ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές και χορηγούς των φετινών εκδηλώσεων, καθώς και τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό kalamata oliveoil awards 2020, όπως και το πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου για την επιστημονική βοήθεια στην διεξαγωγή του.
Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχουν ανάλογες δράσεις ανάδειξης πιστοποιημένων προϊόντων σε συνεργασία και με άλλες ζώνες ΠΟΠ προϊόντων στην Ελλάδα.

6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ