Ειδησεις απο Καλαματα
Καλαμάτα_ΜΕΤΑ: Κακοσκηνοθετημένη διαχείριση από τη δημοτική αρχή για τους φίκους και κρίσιμα ζητήματα της πόλης
Ανέβηκε
1 έτος πρινστις
από
Kalamata Times

Η δημοτική παράταξη «Καλαμάτα_ΜΕΤΑ» ανέδειξε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τις παλινωδίες και τις αντιλήψεις της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, με αφορμή το ζήτημα της απομάκρυνσης των φίκων στην ανάπλαση της οδού 23ης Μαρτίου. Παράλληλα, έθεσε σημαντικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την έλλειψη πράσινου έως τις μεγάλες υποδομές, την ασφάλεια των σχολείων και τη διαχείριση ιστορικών μνημείων. Η παράταξή μας απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της πόλης και την εξυπηρέτηση των δημοτών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δημ. Παράταξης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ»
Το σίριαλ που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή Καλαμάτας με υπόθεση τους φίκους στην ανάπλαση της οδού 23ης Μαρτίου πάσχει απ’ όλες τις πλευρές. Αυτή την κακή σκηνοθεσία και διαχείριση ανέδειξε η παράταξή μας “Καλαμάτα_ΜΕΤΑ”, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να παρουσιάσει επιτέλους ξεκάθαρα τις επιδιώξεις της αλλά και να αναλογιστεί ότι αυτά τα δέντρα είναι το μοναδικό πυκνό πράσινο στη συγκεκριμένη περιοχή της πόλης. Το περσινό καλοκαίρι είχαμε παρατεταμένες περιόδους αφόρητα υψηλών θερμοκρασιών και οι ειδικοί λένε ότι κάπως έτσι θα είναι και τα επόμενα καλοκαίρια. Ας σκεφτούμε πόσο πιο ζεστή θα είναι η 23ης Μαρτίου χωρίς το πυκνό πράσινο των φίκων που είχε μέχρι σήμερα.
Ο επικεφαλής της παράταξής μας Βασίλης Τζαμουράνης διατύπωσε ερωτήματα που χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις: Γιατί η δημοτική αρχή χαρακτήριζε τους φίκους τοπόσημα της περιοχής και διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να κοπούν; Γιατί ψάχνει τώρα να βρει αν τα δέντρα αυτά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και δεν το έκανε όταν ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης; Η μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής θα ήταν η ίδια εάν οι μελετητές γνώριζαν ότι τα δέντρα πρόκειται να αντικατασταθούν;
Πέρα από αυτά, η δημοτική αρχή δείχνει ότι πάει να οχυρωθεί, για να δικαιολογήσει την πιθανή απομάκρυνση των δέντρων, στις επιστολές που εστάλησαν από δύο Συλλόγους την ίδια ημέρα και με το ίδιο αίτημα άμεσης αντικατάστασης των δέντρων. Μάλιστα τα αιτήματα των δύο Συλλόγων αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί με άλλα αιτήματα άλλων Συλλόγων για διάφορα άλλα θέματα.
Η δημοτική αρχή είπε ότι περιμένει το πόρισμα των ειδικών για το αν τα δέντρα πρέπει να απομακρυνθούν ή όχι, βάζοντας ως κριτήριο των ασφάλεια. Και για εμάς η ασφάλεια είναι το πρώτιστο κριτήριο, όμως γι’ αυτήν φροντίζουμε πριν ξεκινήσει ένα έργο και όχι όταν φτάνει στο τέλος του!
Ο επικεφαλής μας Βασίλης Τζαμουράνης αναφέρθηκε επίσης στο μνημόσυνο που θα τελεστεί την Κυριακή, με διοργάνωση του Δήμου μας, στη μνήμη των εκατοντάδων Καλαματιανών και άλλων Μεσσηνίων που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στις 8 Φλεβάρη του 1944 στο παλιό στρατόπεδο. Το αίτημά μας είναι το μνημείο για τους εκτελεσθέντες πατριώτες να αναβαθμιστεί με μια μελέτη που να το αναδεικνύει και να υπογραμμίζει την ιστορικότητα και ιερότητα του χώρου.
Ακόμη αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή, το δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου και τα’αντιπλημμυρικά και ζήτησε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, εφόσον παρακολουθεί κάποιος τις εξελίξεις για το έργα αυτά.
Σημείωσε ότι όσον αφορά το δρόμο, έχουν υποβληθεί συγκεκριμένα αιτήματα σχετικά με τον παράδρομο που πρέπει να κατασκευαστεί, για την ασφάλεια του οδικού άξονα και τη σύνδεσή του με τη Νέα Είσοδο αντί να διέρχεται μέσα στον οικιστικό ιστό του Ασπροχώματος και ζήτησε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή αν πρόκειται ο δρόμος να είναι δίιχνος και με φωτισμό σε όλο το μήκος του.
Η δημοτική μας σύμβουλος Ευγενία Κούβελα – Κάτσαρη έθεσε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Γυμνάσιο της Θουρίας, με την αποχώρηση του σχολικού φύλακα, ο οποίος πρόσφερε σημαντική υπηρεσία όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία. Ακόμη, έθεσε το μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους στην περιοχή του κέντρου της πόλης. Η δημοτική αρχή προχωράει σε έργα αναπλάσεων καταργώντας θέσεις στάθμευσης, υπογράμμισε, κάτι που προκαλεί μια πολύ μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και αγανάκτηση στους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο στερούνται του δικαιώματός τους να σταθμεύουν σε κάποιο σημείο σχετικά κοντά στο σπίτι τους. Οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης θα έπρεπε να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους κατοίκους, τόνισε.
Ο δημοτικός μας σύμβουλος Βασίλης Κανάκης ζήτησε από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την πρόσβαση των μαθητών του 4ου Λυκείου Καλαμάτας στο σχολείο τους από το βορρά, όπου υπάρχουν οι σιδηροδρομικές γραμμές με την κατασκευή κινητής μεταλλικής ράμπας, όπου πολλές φορές σημειώνονται ατυχήματα.
Επίσης, αναφέρθηκε στο χρόνιο αίτημα του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Καλαμάτας για τη δημιουργία αίθουσας διδασκαλίας, η οποία ακόμη δεν έχει ετοιμαστεί από το Δήμο Καλαμάτας, παρότι υπάρχει σχετική διαβεβαίωση εδώ και μήνες. Ο Βασίλης Κανάκης έθεσε επίσης το ζήτημα με τη πυροπροστασία της Τέντας, καθώς το τελευταίο διάστημα γίνονται αθλητικοί αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.
Ο δημοτικός μας σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο, για την καθιέρωση της 2ας Φεβρουαρίου ως ημέρας αργίας στην Καλαμάτα για τον εορτασμό της Πολιούχου της Παναγίας Υπαπαντής, του Συλλόγου Υπαλλήλων στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ Μεσσηνίας. Ακόμη, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το αγροτικό οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στους πρώην Δήμους Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, καλώντας τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τη συντήρηση των δρόμων και, γενικότερα, να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις δημοτικές κοινότητες.


Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Τζαμουράνης: «Ακυρώστε τη δια περιφοράς συνεδρίαση – Ανοιχτός διάλογος τώρα για την Υγεία»
-
Αδιανόητο: Το νοσοκομείο Καλαμάτας στην εντατική
-
Αναμόρφωση προϋπολογισμού και ζητήματα διαδικασίας στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Καλαμάτας
-
Χανδρινός: Οι πολίτες διαψεύδουν… την εικονική πραγματικότητά του δημάρχου!
-
Βασίλης Κανάκης: Ερωτήματα και «καμπανάκια» για το επενδυτικό project στον Κορδία
-
Βασίλης Κανάκης: Απόπειρα απευθείας ανάθεσης 500.000 ευρώ από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας
-
Σπύρος Χανδρινός: Η θεσμική εκτροπή και η πολιτική αναξιοπιστία του Δημάρχου Καλαμάτας
-
Κοπή πίτας της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με μηνύματα στήριξης και ενότητας (photo+video)
-
«Καλαμάτα Μετά» μιλά για ευθύνες για τον θάνατο εργαζόμενου σε δημοτικό έργο στον Άρι
-
Έντονες αντιδράσεις για το διαφημιστικό spot του Καλαματιανού Καρναβαλιού – Παρέμβαση Τζαμουράνη
-
Καταγγελίες της παράταξης «Καλαμάτα_Μετά» για αντιδημοκρατική λειτουργία στο Δημοτικό Συμβούλιο
-
Δήλωση Βασίλη Κανάκη για τα αποτρόπαια γεγονότα στο νεκροταφείο
-
Βασίλης Κανάκης για την Αύξηση λογαριασμών της Δευακ – Αναγκαίο κακό ή αναποτελεσματική διαχείριση;
-
Σοβαρές καταγγελίες Βασίλη Τζαμουράνη για ύβρεις και εκτροχιασμό στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
-
Ερώτημα της Ευγενίας Κούβελα για τα σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας στην οδό Ψαρών
-
Σπύρος Χανδρινός: Δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές στην ερήμωση της υπαίθρου
-
Η “κλιματική ουδετερότητα” της Καλαμάτας και η ανάγκη για ρεαλιστικό όραμα – Παρέμβαση του Βασίλη Κανάκη
-
Καλαμάτα_Μετά: Κριτική στον δήμαρχο για ανακριβείς δηλώσεις
-
Χρειαζόμαστε σχέδιο και διαφάνεια για τα σχολεία μας
-
Ευγενία Κούβελα: «Η Δημοτική Αρχή περιορίζει τον ρόλο των μειοψηφιών – Δεν επιθυμεί δημοκρατικό διάλογο»
-
Το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο Καλαμάτας
-
Καταγγελία Τζαμουράνη για «φίμωση» της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
-
Καμπανάκι Τσιγαρίδη: «Μην αφήσουμε τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης να χαθούν για την Καλαμάτα»
-
Ψήφισμα της Δημοτικής Παράταξης «Καλαμάτα ΜΕΤΑ» για τον πόλεμο στη Γάζα – Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους
-
Σφοδρή επίθεση Τζαμουράνη σε Δήμαρχο και Πρόεδρο Δ.Σ – Καταγγελία για υπονόμευση της δημοκρατίας
-
Αντιδράσεις για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα – «Ζημία για το δημόσιο συμφέρον», λέει η παράταξη Καλαμάτα_ΜΕΤΑ
-
Ανησυχία Τζαμουράνη για την ασφάλεια στο Ανοικτό Θέατρο Καλαμάτας – Ερώτηση προς τη ΦΑΡΙΣ και τον Δήμο
-
Συλλυπητήριο μήνυμα B. Τζαμουράνη για την πρόωρη απώλεια του Γιώργου Μακρή
-
Χανδρινός: Ζητήματα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας στο Δήμο Καλαμάτας
-
Χανδρινός κατά Βασιλόπουλου: «Δύο εκατομμύρια για ένα θέατρο χωρίς… αρίθμηση θέσεων!»
Πρόσφατα Άρθρα

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2026: Εντυπωσιακή πρεμιέρα στη Μεσσήνη

Θύελλα αντιδράσεων στην Κορώνη για τη λιτανεία της Παναγίας Ελεήστριας

Αλ. Χαρίτσης: «Σε οριακή κατάσταση οι πατατοπαραγωγοί Μεσσήνης – Απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης και ρύθμισης της αγοράς»

Μια σύγχρονη εκπαιδευτική εμπειρία στις Βερσαλλίες η εκπαιδευτικός Μαλαπάνη Ελένη μέσω του Erasmus+

Ο Παντριφυλιακός Σύλλογος Μελβούρνης και Βικτώριας εντάσσεται στο Kalamata FC Network
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία1 ημέρα πρινΟ Μεσσηνίας προέστη της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή “του Θωμά” στην Μεσσήνη
-
Ειδησεις απο Καλαματα19 ώρες πρινΒανδαλισμός για ακόμη μία φορά στην παιδική χαρά στο Φραγκοπήγαδο
-
Καιρός19 ώρες πρινΚαιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης
-
Ειδησεις απο Καλαματα20 ώρες πρινΡιζική ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία21 ώρες πρινMessinia Challenge 2026 – Πέρα από τον αθλητισμό, μια ολοκληρωμένη εμπειρία
-
Ειδησεις απο Καλαματα20 ώρες πρινΕργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σε σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας κατά την περίοδο του Πάσχα
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία53 λεπτά πρινΘύελλα αντιδράσεων στην Κορώνη για τη λιτανεία της Παναγίας Ελεήστριας
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία2 ώρες πρινΗ Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας τιμά τους Αγίους της













