Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Πάνος Χασανέας: Ο Δημήτρης Κουκούτσης έχει τσαγανό και μπορεί να απαιτήσει πολλά για την Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πάνος Χασανέας: Ο Δημήτρης Κουκούτσης έχει τσαγανό και μπορεί να απαιτήσει πολλά για την Καλαμάτα 1

Πάνος Χασανέας “Καλαμάτα  Πόλη Ενωμένη”

5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΟ ΘΕΜΑ της ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών φαίνεται να απασχολεί όλο και περισσότερο τους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, καθώς στις περιοδείες των συνδυασμών και ειδικότερα στα χωρία είναι απ τα πρωτεύοντα θέμα που φαίνεται να απασχολούν τους ψηφοφόρους. Επί του θέματος της ασφάλειας μιλήσαμε με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού “Καλαμάτα  Πόλη Ενωμένη” Πάνο Χασανέα  που λόγω επαγγέλματος θεωρείται ειδικός επί του θέματος της ασφαλείας καθώς είναι αστυνομικός με 29 χρόνια υπηρεσία. Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα:

 

  • Kύριε Χασανέα θα ξεκινήσουμε με μία συνηθισμένη ερώτηση, γιατί με τον Δημήτρη Κουκούτση;

«Οι λόγοι που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον Δημήτρη Κουκούτση είναι πολλοί. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι το Δημήτρη Κουκούτση τον γνωρίζω από τα παιδικά μου χρόνια, ακέραιος χαρακτήρας, αληθινός και καλή παρέα. Προς το τέλος του 2018 με πλησίασαν κάποιοι υποψήφιοι και μου πρότειναν να συμμετάσχω στους συνδυασμούς τους, όπως άλλωστε και άλλους συνυποψήφιους μου. Αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Δημήτρη Κουκούτση διότι οι στόχοι του με έπεισαν ότι μπορούμε να πετύχουμε τα μέγιστα για την πόλη μας. Έχουμε δεχτεί επιθέσεις από πολιτικούς αντιπάλους όσο αναφορά το που πρόσκειται πολιτικά ο Δημήτρης Κουκούτσης, πρέπει όμως όλοι να καταλάβουμε ότι τα πολιτικά πιστεύω δεν καθορίζουν την ποιότητα του ανθρώπου, αυτό που καθορίζει την ποιότητα του είναι η αξιοπρέπεια, η τιμιότητα ,η ειλικρίνεια, οι γνώσεις και όλα τα παραπάνω τα διαθέτει ο Δημήτρης Κουκούτσης και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει όχι μόνο η Μεσσηνία  αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα. Ο καταλληλότερος δήμαρχος είναι αυτός που θα έχει το τσαγανό να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι όταν θα του προταθεί κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το κοινό καλό γιατί το πολιτικό κόστος θα είναι δυσβάσταχτο και αυτό είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα ότι θα πράξει ο Δημήτρης Κουκούτσης».

 

  • O συνδυασμός σας δίνει έμφαση στην ασφάλεια των δημοτών, θέλουμε να μας πείτε σαν ειδικός και λόγο επαγγέλματος, τι είναι για εσάς προσωπικά αποτυχία όσο αφορά την ασφάλεια;

«Aποτυχία όσον αφορά την ασφάλεια  των δημοτών είναι για εμένα η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και όχι μόνο , το παραεμπόριο ,η καταπάτηση της περιουσίας των δημοτών από κάποιες κοινωνικές ομάδες και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από διάφορες ομάδες όπως χρήστες ναρκωτικών και μετανάστες».

  • Ποιοι είναι οι στόχοι του συνδυασμού σας για την εξάλειψη όσων προαναφέρατε;

«Η ασφάλεια αποτελεί προμετωπίδα της καθημερινότητας του πολίτη για τον συνδυασμό μας. Μόνο αν ο πολίτης νιώσει και είναι ασφαλής μπορεί να βελτιωθεί η καθημερινότητα του. Εμείς έκτος του ότι θα προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε όλα τα παραπάνω εστιάζουμε και σε κάποια πιο απλά ζητήματα όπως οι δυσμορφίες στο οδικό δίκτυο της πόλης (λακκούβες),ο φωτισμός που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ανεπαρκής δίνοντας την δυνατότητα σε έναν επίδοξο ληστή να διαπράξει το έγκλημα του. Το πιο σοβαρό όμως από όλα στο οποίο θα δώσουμε έμφαση σαν συνδυασμός “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη” είναι η στήριξη των συμπολιτών μας έναντι μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας που λυμαίνεται σε περιοχές της πόλης μας και οι παραβάσεις τους αγγίζουν την εγκληματικότητα».

  • Παρατηρούμε έξαρση της παραβατικότητας και των διαρρήξεων ιδιαίτερα στα χωριά. Σε τι νομίζετε ότι οφείλεται αυτό;Tι προτίθεστε να κάνετε για να προστατέψετε την ζωή και την περιουσία των δημοτών;

«Δεν ξέρω αν κάποια έθιμα βασίζονται στο DNA των πολιτών όπως κατηγορήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ότι είπε, αλλά η παραβατικότητα είναι κάτι που είναι όντως στο DNA της εν λόγω κοινωνικής ομάδας, κάτι στο οποίο θα έπρεπε να έχουν εστιάσει οι αρχές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διότι οι άνθρωποι εκεί καθημερινά δεινοπαθούν από την παραβατικότητα της εν λόγω κοινωνικής ομάδας. Εμείς θέλουμε τα χωριά όπως τα Αρφαρα, το Πλατύ, η Θουρία, Αλαγονία, Αρτεμισία κλπ, να λέγονται και να θεωρούνται γειτονιές της Καλαμάτας».

  • Παρατηρούμε αυξημένη εγκληματική δράση με επίκεντρο καταυλισμούς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι η Δημοτική αρχή αποδέχεται την ύπαρξη εστιών εγκληματικότητας; Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ο συνδυασμός σας για τον περιορισμό του φαινομένου;

«Η Δημοτική Αρχή δείχνει ανοχή εδώ και πολλά χρόνια για ψηφοθηρικούς λόγους στην εν λόγω κοινωνική ομάδα και αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο τώρα από την παρούσα Δημοτική αρχή ,αυτή η ιστορία κρατάει χρόνια. Εμείς, λοιπόν, σαν συνδυασμός «Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη» δεν ενδιαφερόμαστε γι’ αυτούς τους ψήφους, εμείς θέλουμε την ψήφο του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, αυτός μας ενδιαφέρει και δεν θέλουμε να “χαϊδέψουμε”  την εν λόγω κοινωνική ομάδα.Μέσα στα μέτρα που προτίθεται να πάρει ο συνδυασμός μας σαν δημοτική αρχή είναι η ανάθεση στην Δημοτική Αστυνομία πιο ενεργού ρόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην επίδοση κλήσεων και στον έλεγχο εφαρμογής του αντικαπνιστικού ρόλου στα μαγαζιά αλλά θα πρέπει να λάβει και αρμοδιότητες πρόληψης στις δεινοπαθούσες γειτονιές- χωριά μας ,όπως περιπολίες ως ομάδα πρόληψης τονίζω, ειδικά τις νυχτερινές ώρες στα χωριά με την εμφανή παρουσία τους, κάτι τέτοιο θα δράσει  ανασταλτικά στους επίδοξους ληστές ,αυτό είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες μας σαν δημοτική αρχή».

Πάνος Χασανέας

Πάνος Χασανέας

Δήμητρα Σκρεπετού

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 12

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 13

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 14

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 15

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 16Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 17

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 18

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ