Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Πάνος Χασανέας: Ο Δημήτρης Κουκούτσης έχει τσαγανό και μπορεί να απαιτήσει πολλά για την Καλαμάτα

Ανέβηκε

στις

πάνος χασανέας: ο δημήτρης κουκούτσης έχει τσαγανό και μπορεί να απαιτήσει πολλά για την καλαμάτα 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Πάνος Χασανέας “Καλαμάτα  Πόλη Ενωμένη”

5+1 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΟ ΘΕΜΑ της ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών φαίνεται να απασχολεί όλο και περισσότερο τους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, καθώς στις περιοδείες των συνδυασμών και ειδικότερα στα χωρία είναι απ τα πρωτεύοντα θέμα που φαίνεται να απασχολούν τους ψηφοφόρους. Επί του θέματος της ασφάλειας μιλήσαμε με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού “Καλαμάτα  Πόλη Ενωμένη” Πάνο Χασανέα  που λόγω επαγγέλματος θεωρείται ειδικός επί του θέματος της ασφαλείας καθώς είναι αστυνομικός με 29 χρόνια υπηρεσία. Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα:

 

  • Kύριε Χασανέα θα ξεκινήσουμε με μία συνηθισμένη ερώτηση, γιατί με τον Δημήτρη Κουκούτση;

«Οι λόγοι που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον Δημήτρη Κουκούτση είναι πολλοί. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι το Δημήτρη Κουκούτση τον γνωρίζω από τα παιδικά μου χρόνια, ακέραιος χαρακτήρας, αληθινός και καλή παρέα. Προς το τέλος του 2018 με πλησίασαν κάποιοι υποψήφιοι και μου πρότειναν να συμμετάσχω στους συνδυασμούς τους, όπως άλλωστε και άλλους συνυποψήφιους μου. Αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Δημήτρη Κουκούτση διότι οι στόχοι του με έπεισαν ότι μπορούμε να πετύχουμε τα μέγιστα για την πόλη μας. Έχουμε δεχτεί επιθέσεις από πολιτικούς αντιπάλους όσο αναφορά το που πρόσκειται πολιτικά ο Δημήτρης Κουκούτσης, πρέπει όμως όλοι να καταλάβουμε ότι τα πολιτικά πιστεύω δεν καθορίζουν την ποιότητα του ανθρώπου, αυτό που καθορίζει την ποιότητα του είναι η αξιοπρέπεια, η τιμιότητα ,η ειλικρίνεια, οι γνώσεις και όλα τα παραπάνω τα διαθέτει ο Δημήτρης Κουκούτσης και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει όχι μόνο η Μεσσηνία  αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα. Ο καταλληλότερος δήμαρχος είναι αυτός που θα έχει το τσαγανό να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι όταν θα του προταθεί κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το κοινό καλό γιατί το πολιτικό κόστος θα είναι δυσβάσταχτο και αυτό είναι κάτι που πιστεύω ακράδαντα ότι θα πράξει ο Δημήτρης Κουκούτσης».

 

  • O συνδυασμός σας δίνει έμφαση στην ασφάλεια των δημοτών, θέλουμε να μας πείτε σαν ειδικός και λόγο επαγγέλματος, τι είναι για εσάς προσωπικά αποτυχία όσο αφορά την ασφάλεια;

«Aποτυχία όσον αφορά την ασφάλεια  των δημοτών είναι για εμένα η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και όχι μόνο , το παραεμπόριο ,η καταπάτηση της περιουσίας των δημοτών από κάποιες κοινωνικές ομάδες και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από διάφορες ομάδες όπως χρήστες ναρκωτικών και μετανάστες».

  • Ποιοι είναι οι στόχοι του συνδυασμού σας για την εξάλειψη όσων προαναφέρατε;

«Η ασφάλεια αποτελεί προμετωπίδα της καθημερινότητας του πολίτη για τον συνδυασμό μας. Μόνο αν ο πολίτης νιώσει και είναι ασφαλής μπορεί να βελτιωθεί η καθημερινότητα του. Εμείς έκτος του ότι θα προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε όλα τα παραπάνω εστιάζουμε και σε κάποια πιο απλά ζητήματα όπως οι δυσμορφίες στο οδικό δίκτυο της πόλης (λακκούβες),ο φωτισμός που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ανεπαρκής δίνοντας την δυνατότητα σε έναν επίδοξο ληστή να διαπράξει το έγκλημα του. Το πιο σοβαρό όμως από όλα στο οποίο θα δώσουμε έμφαση σαν συνδυασμός “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη” είναι η στήριξη των συμπολιτών μας έναντι μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας που λυμαίνεται σε περιοχές της πόλης μας και οι παραβάσεις τους αγγίζουν την εγκληματικότητα».

  • Παρατηρούμε έξαρση της παραβατικότητας και των διαρρήξεων ιδιαίτερα στα χωριά. Σε τι νομίζετε ότι οφείλεται αυτό;Tι προτίθεστε να κάνετε για να προστατέψετε την ζωή και την περιουσία των δημοτών;

«Δεν ξέρω αν κάποια έθιμα βασίζονται στο DNA των πολιτών όπως κατηγορήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ότι είπε, αλλά η παραβατικότητα είναι κάτι που είναι όντως στο DNA της εν λόγω κοινωνικής ομάδας, κάτι στο οποίο θα έπρεπε να έχουν εστιάσει οι αρχές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, διότι οι άνθρωποι εκεί καθημερινά δεινοπαθούν από την παραβατικότητα της εν λόγω κοινωνικής ομάδας. Εμείς θέλουμε τα χωριά όπως τα Αρφαρα, το Πλατύ, η Θουρία, Αλαγονία, Αρτεμισία κλπ, να λέγονται και να θεωρούνται γειτονιές της Καλαμάτας».

  • Παρατηρούμε αυξημένη εγκληματική δράση με επίκεντρο καταυλισμούς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι η Δημοτική αρχή αποδέχεται την ύπαρξη εστιών εγκληματικότητας; Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ο συνδυασμός σας για τον περιορισμό του φαινομένου;

«Η Δημοτική Αρχή δείχνει ανοχή εδώ και πολλά χρόνια για ψηφοθηρικούς λόγους στην εν λόγω κοινωνική ομάδα και αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται μόνο τώρα από την παρούσα Δημοτική αρχή ,αυτή η ιστορία κρατάει χρόνια. Εμείς, λοιπόν, σαν συνδυασμός «Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη» δεν ενδιαφερόμαστε γι’ αυτούς τους ψήφους, εμείς θέλουμε την ψήφο του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, αυτός μας ενδιαφέρει και δεν θέλουμε να “χαϊδέψουμε”  την εν λόγω κοινωνική ομάδα.Μέσα στα μέτρα που προτίθεται να πάρει ο συνδυασμός μας σαν δημοτική αρχή είναι η ανάθεση στην Δημοτική Αστυνομία πιο ενεργού ρόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην επίδοση κλήσεων και στον έλεγχο εφαρμογής του αντικαπνιστικού ρόλου στα μαγαζιά αλλά θα πρέπει να λάβει και αρμοδιότητες πρόληψης στις δεινοπαθούσες γειτονιές- χωριά μας ,όπως περιπολίες ως ομάδα πρόληψης τονίζω, ειδικά τις νυχτερινές ώρες στα χωριά με την εμφανή παρουσία τους, κάτι τέτοιο θα δράσει  ανασταλτικά στους επίδοξους ληστές ,αυτό είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες μας σαν δημοτική αρχή».

πάνος χασανέας

πάνος χασανέας

Δήμητρα Σκρεπετού

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ