Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Δημήτρης Κουκούτσης: ΑΙΧΜΕΣ κατά… πάντων με ξεκάθαρες θέσεις και ονοματεπώνυμα

Ανέβηκε

στις

δημήτρης κουκούτσης: αιχμεσ κατά… πάντων με ξεκάθαρες θέσεις και ονοματεπώνυμα 3
Κοινοποιησέ το

ΑΙΧΜΕΣ κατά…πάντων με ξεκάθαρες θέσεις και ονοματεπώνυμα, άφησε χθες στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κάνοντας αποτίμηση του προεκλογικού του αγώνα, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Κουκούτσης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Κουκούτσης, πέρασε από… πολιτική ακτινογραφία τους υπολοίπους συνδυασμούς, σημειώνοντας πολλά από όσα λέγονται είναι αβάσιμα και ακόμη περισσότερα από εκείνα που ακούγονται, εντελώς αστήρικτα. Ο υποψήφιος δήμαρχος μάλιστα και ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας, μίλησε ανοιχτά για όλα και ειδικά για τη Χρυσή Αυγή από την οποία αποστασιοποιήθηκε πριν από δυόμισι χρόνια, τονίζοντας με έμφαση πως άλλοι είναι αυτοί, οι οποίοι έχουν στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος που μόλις πριν από λίγες ημέρες το… εγκατέλειψαν, φωτογραφίζοντας τον πολιτευτή Δημήτρη Αδαμόπουλο, που συμμετέχει στο συνδυασμό του Θανάση Βασιλόπουλου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ…

δημήτρης κουκούτσης: αιχμεσ κατά… πάντων με ξεκάθαρες θέσεις και ονοματεπώνυμα 4«Εδώ και δυόμισι χρόνια έχω αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και δεν έχω σχέση με κανένα κόμμα, ούτε καν συνομιλώ… Κυκλοφορεί έξω η φήμη: «Με τον Χρυσαυγίτη; Μ’ αυτόν θα πάτε;» Ξέρετε; Εγώ έχω φύγει από αυτό και όλα τα κόμματα, δυόμισι χρόνια τώρα. Άλλες παρατάξεις δημοτικές, έχουν αποδεχθεί πρώην Χρυσαυγίτες πολιτευτές  που έχουν φύγει 15 ημέρες από τη Χρυσή Αυγή και στελέχη του εν λόγω κόμματος που είναι στα τοπικά γραφεία. Ξεκάθαρα πράγματα, ωμά και σταράτα, γιατί ο Κουκούτσης, δεν κρύβει τις κουβέντες του», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος παραδέχθηκε πως η παράταξή του, έχει ξεκάθαρα δεξιό πρόσημο, καυτηριάζοντας άλλους υποψηφίους που κρύβονται πίσω από… λέξεις και καταστάσεις.

ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«Ξέρετε όμως τι συμβαίνει; Κάποιοι ξεχνούν ότι σ’ αυτή την πόλη, όλοι γνωριζόμαστε! Η προσωπική μου διαχρονική παρουσία και δράση. έχει πρόσημο δεξιό. Και αυτή την πολιτική ταυτότητα, δεν την απεμπόλησα ποτέ γιατί πάντοτε στο μυαλό μου υπάρχει σε πρώτη προτεραιότητα το έθνος και η πατρίδα. Τα κίνητρά μου πάντα ήταν ανιδιοτελή και πατριωτικά και συνδέονταν με το κοινό καλό.

Ποτέ μου δεν τάχθηκα κατά των λαϊκών συμφερόντων και πάντοτε τάσσομαι στο πλευρό των αδύναμων και των καταφρονεμένων. Εδώ και δυόμιση χρόνια είμαι ανεξάρτητος βουλευτής και συνολικά οι συμπατριώτες μου μέσα από 4 γενναίες εκλογικές αναμετρήσεις εδώ και 8 χρόνια, με εκλέγουν συνεχώς γι’ αυτό και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που έζησα και πολιτικά και προσωπικά, ποτέ δεν στήριξα κάτι αντιλαϊκό. Δεν ψήφισα μνημόνια, περικοπές και φορολογικά μέτρα που διέλυσαν επιχειρήσεις, ανθρώπους και υποστάσεις. Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τον Δήμο μας, ήταν απόφαση ζωής.

Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ άσκησα το επάγγελμά μου, εδώ έζησα και ζω με την οικογένειά μου», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, που τόνισε πως η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, συμπυκνώνει τον λαϊκό χαρακτήρα των πιστεύω του για την Αυτοδιοίκηση, την πόλη και τους ανθρώπους της. «Η αυτονομία και ο πλουραλισμός μας, αποδεικνύει την απεξάρτησή μας από τα κόμματα.

Δεν αμφισβητούμε τον ρόλο της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά δεν δεχόμαστε τον ασφυκτικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την χειραγώγησή της από την κομματοκρατία», ανέφερε, σημειώνοντας πως η κοινωνία, με αυτόνομο λόγο και δράση, μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα και επωφελή. «Για εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ανθρωποκεντρική, με κοινωνικό πρόσωπο και λαϊκό πρόσημο γι’ αυτό και οι παρεμβάσεις μας έχουν στο επίκεντρο τον δημότη στην πόλη και στα χωριά μας.

Ως εκ τούτου για εμάς δεν υπάρχουν δημότες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας ούτε προνομιακές ή περιθωριακές  συνοικίες  και χωριά», δήλωσε ο Δημήτρης Κουκούτσης, προχωρώντας στην «ακτινογραφία» των υπολοίπων συνδυασμών και ειδικά των τριών από την «γαλάζια πολυκατοικία», αλλά και των άλλων τριών με το προοδευτικό πρόσημο.

Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ

«Υπάρχουν 3 συνδυασμοί που διεκδικούν είτε να είναι συνεχιστές της σημερινής Δημοτικής Αρχής, είτε με παραλλαγές, να στοχεύουν σε μέρος αυτής της «κληρονομιάς». Και αυτό, το βλέπουμε από τον διαγκωνισμό αυτών των υποψηφίων, του κ. Βασιλόπουλου, της κας Οικονομάκου και της κας Αλειφέρη, τόσο στις κομματικές εκδηλώσεις, όσο και στις εκδηλώσεις του κ. Νίκα. Αυτή η εσωστρεφής μάχη για την αυτοδιοικητική… κληρονομιά Νίκα, έχει σαφώς κομματικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να μην υπάρχει επίσημο χρίσμα, ωστόσο υπάρχουν… επιχρίσματα και όλη αυτή η διαμάχη δείχνει την κατάσταση στον Δήμο.

Παρ’ ότι εμφανίζονται ως «κληρονόμοι», κρατάνε μόνο τα καλά της δημαρχοντίας Νίκα, ενώ για τα προβλήματα και τις αστοχίες δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, αν και πολλά χρόνια τώρα, κρατούν θέσεις εξουσίας είτε στον Δήμο, είτε στην Περιφέρεια. Ουσιαστικά, κάνουν καταμέτρηση και πιστοποίηση των προβλημάτων επισημαίνοντάς τα, χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνες ή να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Αυτή η στάση είναι υποκριτική κυρίως πριν την πολιτική «συνταξιοδότηση» κάποιων, ενώ η πρακτική των τσιμεντοστρώσεων, της παροχολογίας και του ταξίματος, μας γυρίζει πολύ πίσω θυμίζοντας τους σκωπτικούς στίχους: Μικρή γλυκιά μου μπετονιέρα, ρίχνεις τσιμέντα όλη μέρα σε γειτονιές και χωραφάκια, για να μαζέψεις ψηφαλάκια!», δήλωσε ο κ. Κουκούτσης, που αναφέρθηκε και στην… άλλη «πολυκατοικία», εκείνη των υποψηφίων με το αριστερό – προοδευτικό πρόσημο.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ»

«Υπάρχουν και τρεις συνδυασμοί που είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, την λεγόμενη κεντροαριστερά. Παρ’ ότι επισήμως την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο κ. Μάκαρης, ανεπισήμως, υπάρχει και με την συμμετοχή υποψηφίων και στον κ. Κοσμόπουλο ο οποίος έχει στον συνδυασμό του και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο συνδυασμός του κ. Τζαμουράνη, στηρίζεται από τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της αυτοδιοικητικής του παράταξης αλλά συμμετέχουν και κάποια στελέχη της κεντροδεξιάς ,ακόμη και στέλεχος της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Και οι τρείς αυτοί συνδυασμοί, τουλάχιστον οι επικεφαλείς τους, δεν είναι άμοιροι ευθυνών για όσα τα τελευταία χρόνια έγιναν ή δεν έγιναν στην Καλαμάτα.

Ο κ. Τζαμουράνης διεκδικεί τον τίτλο του «χάρακα και του διαβήτη» της πόλης ως στέλεχος και διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (παντός καιρού και δημάρχων) κι ως εκ τούτου, έχει κι αυτός τις ευθύνες του όχι μόνο για τα καλά αλλά και για τις λάθος επιλογές και τις αστοχίες. Ο κ. Μάκαρης όντας στην αντιπολίτευση δεν κατάφερε να προτάξει μια διαφορετική ατζέντα ταυτιζόμενος σε πολλά με την δημοτική αρχή.

Ο κ. Κοσμόπουλος  με 2 θητείες στην αντιπολίτευση του δήμου αποχώρησε όταν κατάλαβε ότι η κυριαρχική παρουσία Νίκα δεν  του επέτρεπε την ικανοποίηση της πρόθεσής του να γίνει δήμαρχος.  Τώρα ,ελέω απλής αναλογικής επέστρεψε, στηριζόμενος στα ίδια επιτελικά πρόσωπα με κάποιες διαφοροποιήσεις στην ατζέντα του σε μια προσπάθεια προσέγγισης του συντηρητικού τμήματος του εκλογικού Σώματος.

Τέλος, υπάρχει και ο συνδυασμός του ΚΚΕ που παραδοσιακά εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν μη τι άλλο με την ιδεολογική του συνέπεια, τον ξύλινο λόγο του όσο κι αν διαφωνεί κανείς μαζί του (όπως εγώ..) έχει τη δική του παρουσία. Υπάρχουν δύο ακόμα συνδυασμοί (ο κ. Αντωνόπουλος και η κα Κουζή)ο πρώτος εκ δεξιών και η δεύτερη εξ’ αριστερών διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, χωρίς ωστόσο να προβάλλουν ευδιάκριτα τις αυτοδιοικητικές τους θέσεις αλλά τις στοχεύσεις τους. Έτσι λοιπόν, φτάσαμε στο παρά πέντε των εκλογών και οι διαφοροποιήσεις δεν έχουν καταστεί ξεκάθαρες στους πολίτες γιατί δεν υπήρξε διάλογος με αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και μάλιστα από νωρίς ο τηλεοπτικός σταθμός του BEST-TV απέστειλε σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους πρόσκληση για ζωντανό διάλογο (DEBATE) αλλά δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή από ότι φαίνεται από την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων.

Είναι βέβαιο ότι σε πολλά ζητήματα οι περισσότεροι συνδυασμοί συμφωνούν ή απλά διαφοροποιούνται στα σημεία. Ωστόσο, η απλή αναλογική γέννησε άμετρες φιλοδοξίες και πολιτικές φιλοδοξίες ωφελιμιστικού χαρακτήρα», ανέφερε και στάθηκε στις δικές του στοχεύσεις, με το πρόγραμμά του, να διανέμεται από Δευτέρα στους δημότες. «Η «Καλαμάτα –πόλη ενωμένη» ξεχωρίζει επειδή έχει δικό της αυτόνομο αυτοδιοικητικό λόγο, ρεαλιστικές προτάσεις, διεκδικητικό σχέδιο φιλόδοξο και εφικτό και κοινωνική αναφορά και δυναμική. π’ ότι φάνηκε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πολλοί ονειρεύονται μοίρασμα της εξουσίας κάτω από το τραπέζι.

Εξ ου και τα καραγκιοζιλίκια με τα ανώνυμα γκάλοπ με εταιρείες της πλάκας που προσπαθούν να καταδείξουν άλλα πράγματα. Στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα ότι εμείς σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην λαϊκή ψήφο και θα τιμήσουμε στο έπακρο την απόφαση του Καλαματιανού λαού από την θέση που θα μας εκλέξει», σημείωσε καταληκτικά, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Δημήτρης Κουκούτσης.

 

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ