Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο γιατρός και Δημ. Σύμβουλος Γιώργος Σωφρονάς για τις επιλογές του Δημάρχου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο γιατρός και Δημ. Σύμβουλος Γιώργος Σωφρονάς για τις επιλογές του Δημάρχου Καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Γιώργος Σωφρονάς επιστολή στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Με ανοιχτή του επιστολή, ο καρδιολόγος και Δημοτικος Σύμβουλος Γιώργος Σωφρονάς, για τις επιλογές του Δημάρχου Καλαμάτας με θύματα τον Δήμο και τους δημότες

Αναλυτικά η επιστολή:

«Οποιος δεν  φοβάται  το  πρόσωπο του   Τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει

και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά..»

Μάνος   Χατζηδάκης

Κύριε   Δήμαρχε , στην  τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, γίναμε  μάρτυρες απερίγραπτων συμπεριφορών που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας εκ  μέρους του προέδρου του Συνδέσμου Υδρευσης κ. Κουκούτση.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του σώματος ο κ. Κουκούτσης αντί να ενημερώσει το σώμα και κατ΄ επέκτασιν τους δημότες για την πρόσφατη, πολύωρη, διακοπή νερού που ταλαιπώρησε τους Δημότες, προέβη σε ολομέτωπη, προσχεδιασμένη  επίθεση  στον Δ.Σ του συνδυασμού «Καλαμάτα Μπροστά» κ. Φαββατά Δημήτρη, με ύβρεις και απαράδεκτους  χαρακτηρισμούς. Αυτό έγινε υπό την ανοχή  και κυρίως την αμηχανία του προέδρου, ο οποίος πρέπει να αντιληφθεί την  ισχύ και τον ρόλο της θεσμικής θέσης  που  κατέχει.

Ως εδώ καμμία  έκπληξη  για εμάς τους  Δ.Σ., που εδώ και οκτώ μήνες  γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιων παρεμβάσεων του κ. Κουκούτση υπό την ανοχή  του Προέδρου αλλά και την στήριξη κάποιων μελών της παράταξης του  κ. Δημάρχου.

Η έκπληξη ήρθε από την δική σας τοποθέτηση κ. Δήμαρχε,  καθ΄όσον εξ΄ αρχής είχατε εκχωρήσει στον συνεργαζόμενο κ. Κουκούτση την πλήρη ενημέρωση και στο τέλος ταυτισθήκατε μαζί του. Αρκεστήκατε  να  δηλώσετε απευθυνόμενος στον κ. Φαββατά Δημήτρη, «ότι βρέθηκε κάποιος που διακόπτει τους  άλλους περισσότερο από  σας». Καμμία αναφορά  στις προσωπικές αλλά  και οικογενειακές, προσβλητικές αναφορές του κ. Κουκούτση. Προφανώς  κ. Δήμαρχε δεν ακούσατε όσα  ανέφερε ο στενός  σας  συνεργάτης, περί «κομματόσκυλων» και περί «ευεργετηθέντων,  από τον Μητροπολίτη, Φαββατέων» και περί  «Πολιτικού απατεώνα» και όσα άλλα με πραγματικό θράσος εκστομίσθηκαν, στη συνεδρίαση του Δ.Σ και όχι εκτός αυτής.

Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από όσα ακούσθησαν και ακολούθησε νέα οργισμένη επίθεσή σας, απαντώντας σε  ερώτηση  του  Δ.Σ. κ. Χειλά Παν/τη ο οποίος έθεσε  ζήτημα αξιοκρατίας και διαφάνειας στο δήμο.Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον διορισμό δικηγόρου στα κληροδοτήματα και αν έχει ενημερωθεί ο Δικηγορικός  Σύλλογος και ακόμη με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή.

Εσείς  αντί  να  απαντήσετε στον  ερωτώντα και στο  Σώμα ,απευθυνθήκατε με απαξιωτικό τρόπο που  δεν  αρμόζει στον πρώτο πολίτη. Συγκεκριμένα όχι μόνο, απευθυνόμενος  σε  εκλεγμένο  Δ.Σ.  που  εκπροσωπεί εκατοντάδες πολίτες, τον αποκαλέσατε  «αυτός  ο  Τύπος»,  αλλά εκφράσατε την οργή  σας και  την  λύπη  σας και  για   όσους  κάνουν like στις δημοσιεύσεις  «αυτού του Τύπου». Χάνοντας   εντελώς  την  ψυχραιμία  σας  αναφέρατε ότι  τέτοια   άτομα  «ρίχνουν  λάσπη  για  να  κρύψουν  την  βρωμιά  τους».

Ο  επικεφαλής  του «Πρότυπου  Δήμου»  Βασίλης  Τζαμουράνης σας  απάντησε  ότι «δεν θα  απολογηθεί για  κανέναν»,  παρατήρησε  πως  ο  χαρακτηρισμός  «αυτός  ο  Τύπος δεν  είναι  του  επιπέδου  μας  και  θα  πρέπει να  τον  αποσύρετε». Φυσικά  δεν το πράξατε. Που τέτοια  ευαισθησία.

Στην  συνέχεια  ζήτησα  τον  λόγο  από  τον  πρόεδρο  για  να  τοποθετηθώ στις  «συστάσεις»  σας  και  στην «λύπη» που σας προξενούμε, όσοι κάνουμε like σε δυσάρεστες για  σας  αναρτήσεις στο facebook    και  δεν  μου εδόθη.

Ας  είναι . Μια  και μόνο φράση  για  απάντηση σ’ αυτό «Το  πολύ  γαρ  της   θλίψεως   γεννά   παραφροσύνη» .

Είναι  δεύτερη  φορά  που  γίνεσθε  κ.  Δήμαρχε    θιασώτης  της αντίληψης περί   μαζικής    ευθύνης  .

Καταλογίζετε συλλογική  ευθύνη  στα  μέλη  μιας  Δημοτικής  παράταξης, για ενυπόγραφα Δημοσιεύματα   από  μέλος  της. Γνωρίζετε  πολύ καλά ότι  την  ευθύνη , όσον  αφορά τον  Τύπο  Η/Λ  και  έντυπο, την  φέρει  ο  υπογράφων.

Μας  καλείτε   να  απολογηθούμε  για δημοσιεύματα και  εκφράσεις που ποτέ δεν έχουν  ακουστεί  σε  συνεδρίαση  του  Δ.Σ.

Κύριε  Δήμαρχε, συγχέετε   την  λειτουργία του Δ.Σ. ως  θεσμού, με τα μέσα κοινωνικής   δικτύωσης.

Η  παράταξή  μας «Πρότυπος  Δήμος»  με  τη  στάση  της  έχει  καταδείξει τον  απόλυτο  σεβασμό  της  σε  πρόσωπα  και  θεσμούς.

Μην  αναζητάτε  ανάμεσά  μας  Παιδονόμους  και  Λογοκριτές.

Μας  έχει  δοθεί  η  ευκαιρία ,  να τοποθετούμε με παρρησία και ενάργεια  στο  Σώμα,  για  θέματα  Αυτοδιοικητικής  δεοντολογίας  και  Πολιτικής  Ηθικής. Η  δε διαχρονική  παρουσία  μας και η συμπεριφορά μας στην  πόλη, καθώς ο  θεσμικός  σας  ρόλος   δεν  σας   επιτρέπει  τέτοιου   είδους   συμπεριφορές.

Κύριε  Δήμαρχε  έχετε  την  τύχη να  έχετε στην πλειοψηφούσα  Αντιπολίτευση,  ανθρώπους  με  Ηθος, διάθεση συνεργασίας, αγάπη για  την  πόλη , τους  οποίους  τους   απαξιώνετε.

Είχατε  την  ευκαιρία να  ακούσετε τους  πολλούς  και  να συνεργάζεσθε για το καλό    όλων.   Δεν    το    πράξατε.   Η  ευθύνη   σας    βαρύνει    προσωπικά.

Το  αποτέλεσμα  της  απόφασης  σας   στοιχίζει  στον   Δήμο.

Κύριε  Δήμαρχε  « Η καλή ημέρα  φαίνεται  από το πρωί» λέει ο λαός  μας.

Υπάρχει  όμως  και   «Το κάλλιο  αργά παρά  ποτέ».

Ο  Δήμος  βρίσκεται  μπροστά  σε  μεγάλα προβλήματα που ζητούν ασφυκτικά   λύση.

Χρειάζεται  ενότητα  Δυνάμεων για  την  επίλυσή  τους.

Τούτη η  πόλη «κουβαλάει» μεγάλο Πολιτιστικό  και Ιστορικό  φορτίο, που καλείσθε  να το  εκπροσωπήσετε    και  να το  υπηρετήσετε.

Από  τα  Δημοτικά  Συμβούλια  της  πόλης , πέρασαν  άνθρωποι που υπηρέτησαν  τον  θεσμό  και  τους  Δημότες  και  χάραξαν  το  μέλλον  της.

Αντιπαρατέθηκαν  με  σεβασμό  στην  άλλη  άποψη, πολλές  φορές  και  με  οξύ  τρόπο, αλλά  ποτέ  με  χυδαίο    λόγο.

Σε προηγούμενο  άρθρο  μου  ανέφερα  για  την  ανάγκη  αναστοχασμού σε  θέματα  πολιτικής  συμπεριφοράς και αυτοδιοικητικής  επάρκειας εκ μέρους σας  και  μικρής  ομάδος των συμβούλων  σας.

Σήμερα   αυτό  γίνεται  αδήριτος   ανάγκη.

Ο  κόμπος έφτασε στο κτένι.

H ταύτισή   σας με  τον  κ.  Κουκούτση  στο  τελευταίο  Δημοτικό  Συμβούλιο, μόνο  απογοήτευση  έχει    προκαλέσει   ακόμη   και  στους  φίλους  σας.

 

Με   επιμονή  και  υπομονή

Γιώργος  Ν. Σωφρονάς

Δημ. Σύμβουλος

ΠΡΟΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΟΥ


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Σπίνος από την Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΣΠΙΝΟΣ ΜΑΝΤΑΣ
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Την παραίτηση του υπέβαλε ο  πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας, Γιώργος Σπίνος, στον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή και τους λόγους της παραίτησης του:

“Με την παρούσα επιστολή μου, σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της κοινότητας Μ. Μαντίνειας, αλλά και από μέλος του Συμβουλίου της κοινότητας.

Η απόφασή μου αυτή έχει παρθεί ύστερα από βαθύ προβληματισμό, σχετικά με τον τρόπο της λειτουργίας του θεσμού των κοινοτήτων όπως αυτός διαμορφώθηκε  μετά τις τελευταίες εκλογές και αφού ήδη είχαν προκύψει τα αποτελέσματα της ανάδειξής μου ως προέδρου κοινότητας. (Εγκ 88/21-8-2019 Υπ. Εσωτ.).

Δυστυχώς, η καθολική έλλειψη αρμοδιοτήτων του προέδρου, η απαξίωση των αποφάσεων του κοινοτικού μας συμβουλίου καθώς και η απουσία άμεσης επικοινωνίας με τον δήμο Καλαμάτας, συνεπάγονται με περιορισμένα και ανύπαρκτα πολλές φορές περιθώρια ενεργειών μου, προς όφελος του πολίτη.

Η μη δυνατότητα συμμετοχής και ουσιαστικής παρέμβασης του προέδρου και των μελών του κοινοτικού συμβουλίου σε σημαντικά θέματα όπως:

-Τα έργα υποδομής της κοινότητας στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας

-Την πολεοδομική μελέτη

-Το κληροδότημα Παναγιώταρου και

-Την παραλιακή ζώνη (ανάπλαση και αντιδιαβρωτική προστασία),

μας καθιστούν απλούς θεατές σε μια θλιβερή στασιμότητα.

Μετά τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο δεν μου επιτρέπει να ασκήσω τα καθήκοντά μου όπως είχα οραματιστεί και είχα υποσχεθεί πριν τις εκλογές, δηλαδή προς την  βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Μ. Μαντίνειας για την πλήρη στήριξή τους, την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου αλλά και την εθελοντική τους προσφορά όλο αυτό το διάστημα, με την υπόσχεση να είμαι πάντα δίπλα τους με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στο έργο όλων σας.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Φωτ. Σπίνος”


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Σε απολογισμό – προγραμματισμό προχώρησε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βασιλόπουλος
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Στοιχεία του απολογισμού αλλά και του προγραμματισμού σε βάθος 4ετίας και μακροπρόθεσμα, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι «Η Καλαμάτα μεγαλώνει, αναπτύσσεται, εξελίσσεται. Και στην προσπάθεια αυτή πρωταγωνιστής είναι ο δημότης».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, κατά τον πρώτο χρόνο της Δημοτικής Αρχής και στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης ο Δήμος άντεξε διοικητικά, τα θεσμικά όργανα λειτούργησαν και οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν.

«Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κατάστασης πρωτόγνωρες. Παρόλα αυτά δεν ξεφύγαμε από τους αρχικούς μας στόχους», αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα ο κ. Βασιλόπουλος, εστιάζοντας σε τρεις άξονες:

 • Τη βελτίωση της καθημερινότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Υποδομές στα σχολεία, πράσινο, καθαριότητα, προσβασιμότητα, έργα υποδομών και συντηρήσεις στην πόλη και τα χωριά, αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι κ.ά.
 • Την υλοποίηση των σπουδαίων έργων που είχαν διασφαλιστεί ή σχεδιαστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και την προσθήκη νέων έργων τα οποία ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας.
 • Τον σχεδιασμό για την Καλαμάτα του αύριο μέσα από έργα και παρεμβάσεις που θα προσδιορίσουν το Δήμο τα επόμενα χρόνια.

 

Ακολουθεί ενδεικτικός απολογισμός για τα όσα έγιναν, τα όσα σχεδιάζονται μέσα στην τετραετία αλλά και εκείνα που αφορούν τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Ενδεικτικός απολογισμός έτους

 • Αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της.
  • Δημιουργία και λειτουργία πρότυπου Συντονιστικού Κέντρου
  • Απολυμάνσεις και καθαρισμοί δημόσιων χώρων
  • Προμήθεια και παροχή υγειονομικού υλικού σε δομές Υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, ΕΚΑΒ) και άλλους δημόσιους φορείς.
  • Στήριξη επιχειρήσεων, απαλλαγή από δημοτικά τέλη και προσωρινή αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.
  • Λειτουργία του Δήμου μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών. Ηλεκτρονικής εξυπηρέτηση των δημοτών.
  • Στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
 • Έργα καθημερινότητας, με αυτεπιστασία και εργολαβίες άνω των 4 εκατ. ευρώ.
  • Έμφαση στα δημοτικά διαμερίσματα και στις γειτονιές της πόλης
  • Συντηρήσεις σχολείων
  • Κατασκευές και συντηρήσεις δρόμων και πεζοδρομίων
  • Κατασκευή διαβάσεων ΑΜΕΑ
  • Λειτουργία και πιστοποίηση παιδικών χαρών
  • Συντήρηση οργανωμένων χώρων πρασίνου
  • Άρδευση και φύτευση νέων χώρων πρασίνου
  • Αστικός εξοπλισμός
 • Έμφαση και στήριξη της λειτουργίας των κοινωνικών δομών.
  • Καθημερινή εξυπηρέτηση 90 ατόμων μέσω του δημοτικού συσσιτίου.
  • Ενεργοποίηση και λειτουργία δημοτικών μαγειρείων.
  • Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
  • Δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων.
  • Ίδρυση παιδικού σταθμού στην Κοινότητα Αρφαρών.
 • Στήριξη του πολιτισμού με πάνω από 1,5 εκατ. €.
  • Διοργάνωση μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.
  • Διασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησής του Φεστιβάλ Χορού.
  • Ενίσχυση των Σχολών της Φάρις, του ΔΗΠΕΘΕΚ και της Δημοτική Φιλαρμονική.
 • Συγκρότηση αναβαθμισμένης Επιτροπής Τουρισμού. Σε εξέλιξη η διαδικασία εκπόνησης του στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό.
 • Προετοιμασία εκδηλώσεων – επιχειρησιακό σχέδιο για επετειακές εκδηλώσεις το 2021
 • Δράσεις εξωστρέφειας με συμμετοχή σε εκθέσεις, δίκτυα πόλεων κ.λπ. Επικαιροποίηση των σχέσεων με τις αδελφοποιημένες πόλεις και περιοχές.
 • Ενίσχυση του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
 • Μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας (μείωση δημοτικών τελών, μείωση ή απαλλαγή κοινοχρήστων χώρων κ.ά.)
 • Δέσμη μέτρων ελάφρυνσης δημοτών από τέλη σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως ο Ταΰγετος.
 • Σταδιακή αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων 1.100 λίτρων.
 • Άνω του 1 εκατομμυρίου € στον Αθλητικό Οργανισμό για λειτουργικές δαπάνες, συντήρηση και εξοπλισμό των αθλητικών δομών.
  • Ισοθερμικό κάλυμμα στο Κολυμβητήριο. Αντικατάσταση εξοπλισμού.
  • Αντικατάσταση ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο
  • Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα και συντηρήσεις σε Δημοτικά γήπεδα
  • Συντηρήσεις σε κλειστές και ανοιχτές αθλητικές υποδομές.
 • Σημαντικές δράσεις για τον ψηφιακός μετασχηματισμό του Δήμου:
  • Τηλεεργασία
  • Τηλεδιασκέψεις (Συλλογικών Οργάνων, υπηρεσιών κ.λπ.)
  • Τηλε-εξυπηρέτηση πολιτών
   • Αιτήσεις στο Δήμο
   • Αλληλογραφία
   • Έκδοση πιστοποιητικών
  • Έργα που Υλοποιούνται :
   • Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος
   • Οι χώροι φιλοξενίας του εξοπλισμού παροχής τουριστικών υπηρεσιών, στο Ιστορικό Δημαρχείο και την Παραλία (info kiosk)
   • Ανακαίνιση χώρων υγιεινής (WC) Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας
   • Επισκευή και αναβάθμιση Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας
   • Αποκατάσταση και βελτίωση κυρίου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας
   • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Καλαμάτας (ΣΒΑΚ)
  • Έργα που είναι στη φάση της ολοκλήρωσης
   • Η πεζοδρόμηση της οδού Ιατροπούλου από οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος
   • Η επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις Δήμου Καλαμάτας
   • Η κατασκευή του Α’ Υποέργου του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας

Τα πιο σημαντικά όμως είναι τα έργα και οι δράσεις που στον χρόνο αυτό είτε ωρίμασαν μελετητικά, είτε εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, είτε έλαβαν πορεία υλοποίησης.

απολογισμός - προγραμματισμό

Προγραμματισμός 4ετίας

 • Έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα. Υπάρχει η εκτίμηση για έναρξη του έργου εντός του 2020.
 • Αντιπλημμυρικά έργα
  • Μορέα
  • Ασπρόχωμα – Θουρία (Α & Β Φάση)
  • Παναγίτσας
  • Νησάκι
  • Νότια Ευριπίδου
 • Σε εξέλιξη μίνι επιχειρησιακό από τη ΔΕΥΑΚ με έργα που την 5ετία θα αγγίξουν τα 60 εκατ. ευρώ. Έργα θωράκισης του Δήμου. (Αντικατάσταση δικτύου, νέες δεξαμενές, τηλεδιαχείριση κ.λπ.)
  • Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης
  • Αντικατάσταση δικτύων ακαθάρτων
  • Τηλεέλεγχος – Τηλεδιαχείριση
  • Υδροδοτήσεις οικισμών
  • Κατασκευή νέων δεξαμενών υδροδότησης
 • Ίδρυση και λειτουργία Συντονιστικού Κέντρου για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας. Έχει υπογραφεί μνημόνιο με το Υπουργείο Προστασίας Πολίτη.
 • Σε εξέλιξη όλα τα έργα αναπλάσεων. Η Ιατροπούλου ολοκληρώνεται και τυπικά. Σε πορεία υλοποίησης Ναυαρίνου, Αναγνωσταρά, Κολοκοτρώνη και ευρύτερη περιοχή, οδό Πλαστήρα. Επίσης η πλατεία Υπαπαντής, η Γ’ Φάση του Ιστορικού Κέντρου.
 • Μελέτη και ένταξη προς χρηματοδότηση του ΔΗΠΕΘΕΚ
 • Ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών. Υποβολή προτάσεων για ΚΔΗΦ και ΚΗΦΗ.
 • Αξιοποίηση 49 στρεμμάτων στον Κορδία
  • Δημιουργία παραθαλάσσιου πεζόδρομου 1 χλμ.
  • Δημιουργία πίστας Skateboards και bmx διεθνών προδιαγραφών
 • Έναρξη διαδικασιών για Ενεργειακή Κοινότητα
 • Παρατηρητήριο κλιματικής αλλαγής
 • Ενίσχυση συνεργασίας με Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Υπογραφή μνημονίου
 • Δράσεις προστασίας περιβάλλοντος. Πράσινα σημεία, αναβάθμιση στόλου και εξοπλισμού, προσωρινή διαχείριση
 • ΣΒΑΚ
 • Διαδημοτικό Κυνοκομείο
 • Αναδιάταξη – Αναδιοργάνωση πλατείας 23ης Μαρτίου
 • Διανοίξεις οδών
 • Βελτίωση οδικής πρόσβασης και πυροπροστασία αρχαιολογικού χώρου Αρχαίας Θουρίας
 • Πάρκα Τσέπης – Σημεία Συνάντησης
 • Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας
 • Πρόγραμμα Έξυπνου παρκαρίσματος με σύστημα ελέγχου των θέσεων παρκαρίσματος για ΑΜΕΑ και αποτροπής παρκαρίσματος σε ράμπες πρόσβασης
 • Σύστημα Αντιπλημμυρικής Προστασίας
 • Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού κολυμβητηρίου
 • Επικαιροποίηση Master plan λιμανιού,
 • Κατασκευή Ειδικού Δημοτικού Σχολείου,
 • Κατασκευή Κλειστού Προπονητηρίου
 • Προμήθεια seatrac
 • Ολοκλήρωση εργολαβία Ταϋγέτου (δημοτικοί οδοί, τεχνικά έργα κ.ά).
 • Παρεμβάσεις και συντηρήσεις στα σχολεία.
 • Επικαιροποίηση μελέτης και παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.
 • Κτήριο πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας
 • Πεζογέφυρα Ξερίλα
 • Ασφαλτοστρώσεις οδών στην Δ.Κ. Καλαμάτας
 • Αναβάθμιση και επαναλειτουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής
 • Είναι στο στάδιο των μελετών, τα έργα :
  • Μεταφορά σχολής χορού στο Μέγαρο Χορού
  • Ολοκλήρωση γηπέδων στο Ασπρόχωμα
  • Υλοποίηση μελετών πυροπροστασίας σχολικών μονάδων
 • Σε προ διαγωνιστικό στάδιο είναι :
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου
  • Η ανάπλαση οδών στην Αρτεμισία
  • Τα στέγαστρα των στάσεων
  • Οι παρεμβάσεις στο κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο του ΔΗΠΕΘΕΚ
 • Σε διαγωνιστικό στάδιο είναι :
  • Η ανάπλαση της πλατείας της Υπαπαντής
  • Η ανάπλαση της οδού Ναυαρίνου (Α’ Φάση) από οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα
  • Οι μελέτες για την πυροπροστασία των σχολείων
 • Λίγο πριν τη σύμβαση, είναι
  • οι αναπλάσεις των έργων της ΣΒΑΑ, της οδού Πλαστήρα και της οδού Αναγνωσταρά
  • ο δρόμος άνω-κάτω Βέργα,
  • η ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη κλπ, και των γύρω αυτής οδών
  • Η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας
  • Οι επισκευές στην Ηλέκτρα
 • Συμβασιοποιήθηκαν πρόσφατα
  • Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής
  • Ο δρόμος Πελεκητό – Ανω Αρφαρά
  • Η εξέδρα στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας και τα αποδυτήρια στα Παλιάμπελα

Προγραμματισμός μακροπρόθεσμος

 • Συνεργασία με τους όμορους Δήμους Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης και εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου από Κιτριές έως Πεταλίδι.
 • Πολεοδόμησης και πράξης εφαρμογής για την ανατολική παραλία. Διάνοιξη οδού Κρήτης.
 • Έναρξη διαδικασιών για την πολεοδόμηση και πράξη εφαρμογής στη Δυτική παραλία (Κορδίας).
 • ΟΧΕ Ταϋγέτου
 • Απορρύπανση και αξιοποίηση του χώρου όπου είναι αποθηκευμένη αδρανοποιημένη λυμματολάσπη.
 • Μεταφορά συνεργείων και αμαξοστασίου σε οικόπεδο πλησίον Βιολογικού.
 • Δημιουργία χώρου αναψυχής στο περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα
 • Δημιουργία Κλειστού Αθλητικού Κέντρου
 • Αξιοποίηση Πηγών Αγίου Φλώρου και αγωγός μεταφοράς νερού στο Πήδημα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Eκπρόσωποι της Ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βασίλης Φωτεινάκης
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν στον Δήμαρχο χθες, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής σχολής του Ολυμπιακού Πειραιώς και μέλη της τοπικής Αναγέννησης Παραλίας.

Στον Δήμαρχο δόθηκε ενημέρωση για τις αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται και στην περιοχή μας, αλλά και για τη νέα συνεργασία μεταξύ των Ακαδημιών της Αναγέννησης και της Σχολής Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Αναγέννηση οι Παναγιώτης και Βασίλης Φωτεινάκης και από την πλευρά του Ολυμπιακού οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Θεόδωρος Ελευθεριάδης, Βασίλης Νάνος, Σωκράτης Κοψαχείλης και Βασίλης Γεωργόπουλος.

Τέλος στον Δήμαρχο δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ