Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Πρόταση του Δημήτρη Κουκούτση για την ασφάλεια των πολιτών της Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

Πρόταση του Δημήτρη Κουκούτση για την ασφάλεια των πολιτών της Καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/

Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η πόλη μας αποτελεί πλέον τουριστικό προορισμό χωρίς να έχει εξαντλήσει ούτε κατά το μισό τις απεριόριστες δυνατότητές της.

Το μέλλον της Καλαμάτας μας είναι ευοίωνο και οι κρατούντες τα ηνία της πόλης είναι στον σωστό δρόμο!

Υπάρχει όμως ένα ζήτημα που ταλανίζει την περιοχή μας και για το οποίο δεν νομίζω να υπάρχει κενό ομοθυμίας τόσο στις δημοτικές παρατάξεις όσο και στους κατοίκους του δήμου μας.

Είναι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια, στον χώρο εργασίας, στον δρόμο, στο σπίτι ,το οποίο δικαίωμα είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

Η παραβατικότητα έχει ξεφύγει, έχει πολλαπλές μορφές και διαπράττονται αδικήματα βαριάς εγκληματικότητας. Τα πράγματα εχουν ξεφύγει όχι μόνο στα δημοτικά διαμερίσματα και στις γειτονιές αλλά ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Θα αναρωτηθείτε, σε τι μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος Καλαμάτας στον τομέα της ασφάλειας;

Υπάρχουν τομείς που η δημοτική αρχή φρόντισε να συνδράμει ,π.χ η φωταγώγηση με νέας τεχνολογίας φωτιστικά αλλά που πρέπει να επεκταθεί όχι μονο σε κεντρικούς δρόμους αλλα σε κάθε στενό και σοκάκι της πόλης και των διαμερισμάτων με χαρτογράφηση και τοποθέτηση νέων στύλων όπου χρειάζεται.

Το σκοτάδι και το ημίφως γεννούν εγκληματικότητα και παρέχουν άσυλο σε κάθε λογής παραβατική συμπεριφορά.

Εγκατάσταση καμερών ασφαλείας σε ευαίσθητους κοινόχρηστους χώρους. Παγκοσμίως η βιντεοσκόπηση εχει αποδειχθεί ότι είναι πολύτιμο εργαλείο στην καταπολέμηση κάθε λογής παραβατικότητας, από μικροκλοπές και συμπλοκές μεχρι την αρπαγή παιδιών!

Υπάρχει στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ μέσω του κοινού κέντρου που δημιουργήθηκε στο παλαιό δημαρχείο αλλά δυστυχώς όχι για τις νυκτερινές ώρες.

Παρ’όλες τις κινήσεις της ελλιπούς και υποστελεχωμένης αστυνομικής δύναμης και παρά τις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού της για μεγαλύτερη εμφανή αστυνόμευση ,τα αποτελέσματα δεν είναι τα προσδοκώμενα.

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να παρθούν αποφάσεις ,ρηξικέλευθες και ριζικές ,ενόψει και της τουριστικής περιόδου που είναι προ των πυλών!

Πρέπει ΑΜΕΣΑ ο Δήμος Καλαμάτας να επιλέξει την συνεργασία με μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας που θα καλύπτει και την τελευταία σπιθαμή των ορίων του Δήμου μας.

Βασική προϋπόθεση η εταιρεία να είναι αξιόπιστη, να διαθέτει στόλο αυτοκινήτων, τα οποία θα χρησιμοποιεί κάθε βράδυ, αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

Η εταιρεία θα πρέπει να είναι πιστοποιημένη, να συνεργάζεται με την ΕΛ.ΑΣ και το γραφείο του δήμου σε 24ωρη βάση και 365 ημέρες τον χρόνο. Επίσης από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί θα πρέπει να διατηρεί την φύλαξη του συνόλου της δημοτικής περιουσίας και της περιουσίας των πολιτών.

Πρέπει να διαθέτει την τεχνογνωσία ώστε να πράττει

-Προγνωστική αστυνόμευση

-Χαρτογράφηση παραβάσεων σε πραγματικό χρόνο

-Έξυπνη επίβλεψη δημοσίων χώρων

-Συστήματα ασφαλείας κτΙρίων

-Συστήματα πυρανίχνευσης (drone) στις δασικές εκτάσεις

-Συστήματα ατομικής ειδοποίησης κτλ

Τα ημίμετρα και το πρόσκαιρο κουκούλωμα δεν θα ωφελήσει ούτε την πόλη ουτε τους πολίτες της!

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οι λύσεις υπάρχουν!Αλλωστε δεν θα πρωτοπορήσουμε …

Το έχουν πράξει δεκάδες δήμοι πριν από εμάς….

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ

<<ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΗ>>

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ