Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Οι προτάσεις του Δημήτρη Κουκούτση για τα πολεοδομικά ζητήματα

Ανέβηκε

στις

οι προτάσεις του δημήτρη κουκούτση για τα πολεοδομικά ζητήματα 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Δημήτρης Κουκούτσης «ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΗ»

ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για τα πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου Καλαμάτας δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κουκούτσης

Ο συνδυασμός «ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΗ» τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάζει  τις προγραμματικές του προτάσεις για το Δήμο σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Όπως τονίζεται στην εισαγωγή:

«Αρωγός για τους στόχους δεν είναι μόνο η διάθεση, η δομή και η λειτουργία των φορέων και υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και η συνεργασία και συμπόρευση με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Κατά καιρούς εμφανίζονται διαφορετικές απόψεις για το κάθε θέμα, αλλά πρέπει να τοποθετούνται στη βάση της βιωσιμότητας, της πρακτικότητας και του εφικτού. Βασικό λοιπόν για την επίτευξη του ζητούμενου είναι η οριοθέτηση των στόχων, και φυσικά η εκκίνηση. Ο σκοπός δεν είναι να φτάσουμε στο τέρμα, γιατί απλά στην αέναη πορεία διαχείρισης, εξέλιξης και ανάπτυξης δεν υπάρχει τέρμα».

 

ΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ
  • Άμεσα εφικτό είναι η μεταγραφή κυρωμένων πράξεων εφαρμογής όπως της ανατολικής παραλίας και με τη σειρά της η σύνταξη πράξεων εφαρμογής στις περιοχές επέκτασης σχεδίου πόλης (πυκνοδομημένα και αραιοδομημένα). Αυτομάτως απελευθερώνεται η ιδιωτική πρωτοβουλία για ανοικοδόμηση και επενδύσεις. Τα ίδια ισχύουν για περιοχές που βρίσκονται στη διαδικασία σχεδίου πόλης όπως η Παραλία Βέργας, το Ασπρόχωμα και ίσως η Μικρή Μαντίνεια.
  • Η ολοκλήρωση εκκρεμουσών πράξεων εφαρμογής ανοίγει το δρόμο για βελτίωση στις αντιπλημμυρικές υποδομές της πόλης μιας και θα ολοκληρωθεί το δίκτυο κοινόχρηστων χώρων και θα υπάρχει η δυνατότητα παρεμβάσεων.
  • Σημαντική εκκρεμότητα είναι η κύρωση του οδικού δικτύου των Λαιίκων με διαδικασία που ξεκίνησε το 2013, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα. Ένα σημαντικό τμήμα αυτού του προαστίου της πόλης παραμένει οικιστικά ανενεργό.
  • Στα πλαίσια οδικού δικτύου της πόλης και του Δήμου, απόλυτα απαραίτητη κρίνεται η ανάπλαση και η ένταξη της παραλιακής οδού του δυτικού μετώπου μεταξύ Κορδία και πίστας καρτ, στο δημοτικό δίκτυο. Η οδός αυτή, αν και εμφανίζεται στη μελέτη του ΓΠΣ Καλαμάτας ως οδός της παραλιακής τουριστικής ζώνης, εν τούτοις δεν θεωρείται κοινόχρηστη οδός νομίμως υφιστάμενη, πνίγοντας στην ουσία την προσέλκυση επενδύσεων. Με την ανατολική περιοχή της πόλης να παρουσιάζει συνθήκες κορεσμού, το οικιστικό και τουριστικό μέλλον της πόλης είναι το δυτικό μέτωπο.
  • Το σχέδιο πόλης Καλαμάτας κυρίως στις περιοχές επέκτασης, προβλέπει την ύπαρξη κοινόχρηστων χώρων πέραν από το οδικό δίκτυο, όπως παιδικές χαρές, πλατείες και χώροι στάθμευσης που δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμη. Η οριοθέτηση και ο καθαρισμός των χώρων αυτών, χωρίς απαραίτητα την τελική διαμόρφωση, οπωσδήποτε βελτιώνει την εικόνα των περιοχών στις οποίες βρίσκονται, και πυροδοτεί την ιδιωτική πρωτοβουλία για αντίστοιχη αντιμετώπιση των ιδιωτικών χώρων επιταχύνοντας την αξιοποίηση οίκησης ή και επένδυσης.
  • Μετά τα παραπάνω και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που τίθενται από το ΓΠΣ, μπορεί να συζητηθεί η ένταξη νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης με πρώτη πρόταση την περιοχή μεταξύ της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (νέα είσοδος) και του θαλάσσιου μετώπου, από την οδό Αρτέμιδος μέχρι το συνοικισμό του Κορδία.

 

  • ΑΥΡΙΟ: Οι προτάσεις για Κυκλοφοριακό- Συγκοινωνίες, το Λιμάνι, την Ενέργεια και το Περιβάλλον
δημήτρης κουκούτσης

δημήτρης κουκούτσης

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ