Τετάρτη , Νοέμβριος 13 2019
Συνάντηση Μανώλη Μάκαρη με Διευθυντές Εκπαίδευσης
Συνάντηση Μανώλη Μάκαρη με Διευθυντές Εκπαίδευσης
cof

Συνάντηση Μανώλη Μάκαρη με Διευθυντές Εκπαίδευσης

Sharing is caring!

Ο Μανώλης Μάκαρης με Διευθυντές Εκπαίδευσης

Προτεραιότητα του συνδυασμού “Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες” είναι η βελτίωση των σχολικών υποδομών σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα

Ο Μανώλης Μάκαρης με μέλη της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες” συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διευθυντή Πρωτοβάθμιας κ. Ανδρέα Κατσαούνη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Γιώργο Σταματόπουλο για μια σειρά θεμάτων σχετικών με την λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης στο τομέα ευθύνης της .

Κατά την συνάντηση τέθηκαν ζητήματα στα οποία ο Δήμος μπορεί και πρέπει να δώσει λύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις που αποτελούν πάγιες διεκδικητικές θέσεις της παράταξης. Τέτοια κρίσιμα ζητήματα είναι η βελτίωση της οδικής πρόσβασης πέριξ των σχολείων, η βελτίωση των προαύλιων χώρων για την ασφάλεια των μαθητών, η πρόσβαση στα σχολεία για άτομα με αναπηρία, η βελτίωση υποδομών των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν αυξημένα κατασκευαστικά προβλήματα (π.χ. πρώην Πολυκλαδικό, 18ο δημοτικό σχολείο κλπ), η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία και η ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης των σχολικών μονάδων από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Επίσης η δημοτική παράταξη “Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες” έθιξε το ζήτημα της αναλογικής και διαφανούς χρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών όλων των σχολείων του Δήμου με την απόδοση όλων των κονδυλίων των σχολικών επιτροπών στα σχολεία κάθε φορά που καταβάλλεται από την πολιτεία του αναλογούντος ποσού αλλά και την απόδοση στα σχολεία όλου του ποσού που εισπράττει ο δήμος από τη διαχείριση των κυλικείων.

Απόλυτη διαφάνεια σε κάθε οικονομική πράξη προς την εκπαιδευτική κοινότητα με πρόβλεψη για ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του Δήμου όπου να υπάρχουν σε κοινή θέα τα ποσά που δίνονται σε κάθε σχολείο για λειτουργικές δαπάνες και για επισκευές. Κατά την συζήτηση επισημάνθηκε τέλος η αναγκαιότητα της έγκαιρης καταγραφής των προβλημάτων και των ελλείψεων που αφορούν τα σχολεία και μάλιστα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να υπάρχει σωστός προγραμματισμός για υλοποίηση των κατάλληλων έργων και παρεμβάσεων από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και ευρύτερα τη σχολική κοινότητα η οποία θα πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα για τα έργα που θα εκτελεστούν.

Επιπλέον προτείνουμε την καθιέρωση ετήσιας κοινής σύσκεψης δήμου – εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των σχολικών μονάδων με σκοπό την κατάρτιση της ετήσιας έκθεσης αναγκών και βελτίωσης αυτών . Σε αυτή να παρουσιάζεται ο δημόσιος απολογισμός της δημοτικής επιτροπής παιδείας με ετήσια έκθεση όπου θα παρουσιάζονται αφού θα τίθενται σε δημόσιο διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο οι πολιτικές και οι αποφάσεις.

Συνάντηση Μανώλη Μάκαρη με Διευθυντές Εκπαίδευσης
“Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες”
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σάββατο 18/5/2019
πρωί- μεσημέρι
Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, Καταστήματα Κέντρου
απόγευμα- βράδυ
Χωριά Ταϋγέτου  από 5μμ (Καρβέλι, Λαδά, Αρτεμισία, Πηγές , Αλαγονία, Νέδουσα)
……………………………………………………………………………………………………………………………
Κυριακή 19/5/2019
πρωί- μεσημέρι
Παραλία Καλαμάτας
απόγευμα- βράδυ
7μμ Χριστοφιλέικα, 7:15 μμ Άγιος Φλώρος, 8 μμ Αρφαρά, 9μμ  Πήδημα
Συνάντηση Μανώλη Μάκαρη με Διευθυντές Εκπαίδευσης

Δες και αυτό

Συνάντηση Μανώλη Μάκαρη με Διευθυντές Εκπαίδευσης

Μάκαρης: Να διεκδικήσει ο δήμος Καλαμάτας το στρατόπεδο

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΜάκαρης: Να διεκδικήσει ο δήμος Καλαμάτας το στρατόπεδο Εφόσον, σύμφωνα με την …

shares