Connect with us

Κους Κους

Υπάρχει σωτηρία για τους άσωτους;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Υπάρχει σωτηρία για τους άσωτους; 1

Στο παραπάνω ερώτημα απαντάει ο Χριστός μέσα από την παραβολή του ασώτου υιού (Λουκ. 15 11 – 32). Η παραβολή αυτή είναι γνωστή σε όλους. Είναι μία παραβολή, που μαζί με όλη τη διδασκαλία του Χριστού έρχεται να διδάξει στον άνθρωπο την αγάπη, την μετάνοια, τη συγχώρηση, την καλοσύνη.

Αν ο άσωτος υιός της παραβολής, τελούσε υπό τους νόμους ενός κράτους, μιας οργάνωσης, ενός συστήματος, σίγουρα θα τιμωρούταν για την παρακοή στον πατέρα του και το ξόδεμα όλης της περιουσίας που του αναλογούσε. Ακόμη κι αν κάποιος υιός έφευγε από το σπίτι του, ζούσε άσωτη ζωή, χωρίς να έχει σχέσεις με τους γονείς του, ίσως, αν επέστρεφε κάποτε στο σπίτι, οι γονείς να μην δέχονταν το παιδί τους. Όλα αυτά, όμως, συνάδουν με ένα καθαρά δικανικό πνεύμα, μία τιμωρητική αντίληψη. Έσφαλες; Πρέπει να πληρώσεις. Αμάρτησες; Ο Θεός οργίσθηκε μαζί σου και πρέπει να ξεπληρώσεις το χρέος σου. Αυτά δεν υπάρχουν στους Πατέρες, δεν συνάδουν με το πνεύμα του ορθόδοξου ανθρωπισμού. Μάλιστα, το πνεύμα της τιμωρίας και η επιβαλλόμενη τιμή για την προσβολή κατά του Θεού, συναντούνται στο δυτικό θεολογικό κομμάτι, όπου ο άνθρωπος πρέπει να πληρώσει για την αμαρτία του. Όπως σημειώνει ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος, ««ο νόμος θέλει να σου μάθει να αγαπάς και να σε οδηγήσει στη σχέση∙ όχι να βάλεις τον νόμο στη θέση τη σχέσης».

Ο Θεός παίζει αλλού το παιχνίδι. Σε μία άλλη αντίληψη, ακατανόητη για όσους αδικούνται. Δεν εκφράζεται το θέλημα του Θεού μέσα από τιμωρίες και ποινές. Δεν αναπαύεται ο Θεός στην καταδίκη του ανθρώπου. Γράφει, κάπου, ο Μάξιμος Ομολογητής πως ο Θεός, τον φαύλο «δι᾿ ἀγαθότητα ἐλεεῖ, καί ἐν τῷ αἰῶνι τούτῳ παιδεύων ἐπιστρέφει» και παρακάτω πως «πάντας ἀνθρώπους ἐξ ἴσου ἀγαπᾶ· τόν μέν ἐνάρετον, διά τε τήν φύσιν καί τήν ἀγαθήν προαίρεσιν· τόν δέ φαῦλον, διά τε τήν φύσιν, καί τήν συμπάθειαν ἐλεῶν ὡς ἄφρονα καί ἐν σκότει διαπορευόμενον». Ο Θεός δεν καταδίκασε ποτέ και κανέναν μέσα στην ιστορία. Εξάλλου, «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν (Α’ Τιμ. 2,4).

Ο άνθρωπος εύκολα μπορεί να γίνει αγνώμων, άσωτος. Όμως, αυτό δεν αποτελεί μία απόλυτη κατάσταση. Κάτι τέτοιο, θα σήμαινε άρση της αγαθής φύσης, επικράτηση της αλλοίωσης του καλού, αδυναμία σωτηρίας. Το κακό, εξάλλου, δεν έχει υπόσταση. Και δεν έχει οντολογία. Μπορεί, λοιπόν, η ασωτία να γίνει μετάνοια. Είναι απογοητευτική η κατάσταση της ασωτίας. Εμείς κρίνουμε πολύ εύκολα. Αν δούμε έναν άσωτο, αμέσως στη συνείδηση μας έχει καταδικασθεί. Όπως καταδικάζεται, με την ίδια ευκολία η πόρνη, ο μοιχός, ο εγκληματίας, ο κάθε τσαλακωμένος άνθρωπος. Σ’ όλα αυτά υπάρχει η μετάνοια, που ως αυτογνωσιακή εμβάθυνση στην υπαρξιακή εσωτερικότητα, βεβαιώνει πως ο εαυτός δεν απολύτως κακός, διεστραμμένος και πως η δυνατότητα της μεταστροφής, υπάρχει.

Ο άσωτος άνθρωπος είναι δυστυχισμένος άνθρωπος. Φαινομενικά, απολαμβάνει τις ανέσεις, την καλοπέραση. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν φιλοσοφεί καθόλου τη ζωή. Δεν έχει ανάγκη να γνωρίσει τον εαυτό του, πολλές φορές, τον Θεό. Ο Θεός έχει εξοριστεί, στην περίπτωση του, και έχει αντικατασταθεί από τις απολαύσεις της ζωής. Οι απολαύσεις, βέβαια, αυτές έχουν ένα κρυφό χάρισμα, το οποίο αποκαλύπτεται εντός των τοιχών της ζωής. Έχουν τέλος. Η περατότητα τους δε, κάθε φορά υπενθυμίζει στον άνθρωπο πόσο ασήμαντος είναι για τις απολαύσεις τις ίδιες. Εκεί, ο άσωτος συνειδητοποιεί την τραγικότητα του εαυτού του, που επέτρεψε στις απολαύσεις να υπάρξουν και να μην υπάρχει ο ίδιος στην προοπτική μιας ηθικής και χαρισματικής τελείωσης. Προκύπτει, όμως, ένα ερώτημα. Ποια η συμπεριφορά μας απέναντι στον άσωτο όταν αναγνωρίζει την ασωτία του και επιστρέψει κοντά μας;

Λαμβάνω αφορμή από τον όρο επιστροφή. Σίγουρα, ο όρος αυτός, κουβαλάει στις πλάτες του πολλές ελπίδες. Γνωρίζει από δύσκολες στιγμές, απογοητεύσεις, αποτυχίες, δοκιμασίες. Όμως, δεν στέκεται σ’ αυτές. Αν στεκόταν, δεν θα ασκούσε αυτοσυνειδησία στο περιεχόμενο του. Για την Εκκλησία, επιστροφή σημαίνει μετάνοια. Ριζική αλλοίωση μιας φύσης που μεταμορφώνει τον εαυτό της στο πρόσωπο του Χριστού. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα της επιστροφής, η δυνατότητα της μετάνοιας, της συγχώρησης και της ειλικρινής διάθεσης του ανθρωπίνου προσώπου. Αν όλα αυτά δεν υπήρχαν, τότε το κακό θα είχε οντολογία. Επειδή, όμως, δεν έχει, κάτι τέτοιο βεβαιώνει την αδυναμία του κακού και το ανίσχυρο της φύσεως του. Ο άνθρωπος με τη χάρη του Θεού μπορεί να μετακινήσει και βουνά, να αλλάξει τα δεδομένα και αναποδογυρίσει τις ανθρώπινες αντιλήψεις και κρίσεις, αναδεικνύοντας, σε δυνατό βαθμό, την αίσθηση της διάκρισης των πραγμάτων και της αγαπητικής ισχύος.

Ας το φωνάξουμε δυνατά και ας κλείσουμε τ’ αυτιά όσων δεν δέχονται τη σωτηρία των τσαλακωμένων και ακατάστατων. Δεν υπάρχουν συνταγές σωτηρίας και οι τρόποι του Θεού παραμένουν ανεξερεύνητοι. Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Το «άλλοθι» του ανθρώπου είναι η αγάπη του Θεού, αυτό το ανυποψίαστο ξεχείλισμα φιλανθρωπίας, ακατανόητης για τους ανέραστους χριστιανούς που αγαπούν τον νόμο, όχι, όμως το πνεύμα, την αρετή, όχι, όμως, τον Θεό, αντικαθιστώντας, με περισσό θράσος, στη θέση θείου προσώπου, έναν φετιχιστή Θεό. Μην χαθεί η ελπίδα. Μην απογοητευτεί ο άνθρωπος. Μην λυγίσει την αγκαλιά του στη θλίψη της απελπισίας και δώσει χώρο στον μισάνθρωπο διάβολο. Υπάρχει μετάνοια, υπάρχει επιστροφή, υπάρχει Θεός, υπάρχει αγάπη. Ο Θεός όλα τα συγχωρεί εκτός από την αμετανοησία. Αν δεν είχε αναστηθεί, εξάλλου, το παιχνίδι δεν θα είχε δεύτερο ημίχρονο.

Σύμφωνα με το γεροντικό, πήγε κάποτε, στεναχωρημένος, στον όσιο Ποιμένα ένας αρχάριος μοναχός. Του εξομολογήθηκε πως έπεσε σε μεγάλο σφάλμα και πως χρειάζεται τρία χρόνια για να μετανοήσει. Ο όσιος, του είπε πως είναι πολλά. Τότε, είπε στον όσιο εάν τρεις μήνες είναι αρκετοί για να μετανοήσει. Εκείνος, αποκρινόμενος, πως πάλι είναι πολλοί μήνες, του είπε: «Εγώ σου λέω πως, εάν ειλικρινά μετανοήσεις και πάρεις σταθερή απόφαση να μην επαναλάβεις ποτέ το ίδιο σφάλμα, σε τρεις μέρες σε δέχεται η αγαθότητα του Θεού».

 

διάκονος Ι.Μ. Σταγών & Μετεώρων

π. Ηρακλής Αθ. Φίλιος (Βαλκανιολόγος, Θεολόγος)

Κους Κους

Πίσω απ’ τη μεταμφίεση: Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τόνι Σφήνος;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

toni sfinos

Τόνι Σφήνος

Πίσω από τα γυαλιά που φορά μονίμως, την περούκα αλλά και τα φανταχτερά ρούχα που θυμίζουν κάτι από Ταμτάκο ή ταινίες της δεκαετίας του ’70 με τον Κωνσταντάρα, κρύβεται ένας τελείως διαφορετικός άνθρωπος.

Πίσω απ’ τη μεταμφίεση: Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τόνι Σφήνος; - Εικόνα 2

Ο Θάνος Κιούσης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στον Άγιο Ελευθέριο, σπούδασε θέατρο στο Βέλγιο και χορό στη σχολή της Ραλλού Μάνου. Από μικρός είχε εκδηλώσει την επιθυμία να γίνει αστροναύτης, μετά αρχαιολόγος και αργότερα γιατρός.

Τελικά τον κέρδισε ο χώρος του θεάματος αφού από παιδί είχε ως πρότυπο τον Θανάση Βέγγο, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο και την Τζένη Καρέζη. Μεγαλώνοντας ερωτεύθηκε τους Pythons, τον Carrey, τον Αndy Kaufman και πιο σύγχρονους όπως τον Pablo Fransisco.

Αποφάσισε να γίνει ηθοποιός όταν είδε street performers στο Covent Garden να δίνουν παραστάσεις στην κεντρική πλατεία μπροστά από μια εκκλησία.

Πίσω απ’ τη μεταμφίεση: Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τόνι Σφήνος; - Εικόνα 3

Το 2007 έφτιαξε την ομάδα θεάτρου δρόμου «Τσίρκο Ρεντίκολο» και την μπάντα «ΣΑΛ.ΑΤ.Α.» (ΣΑΛταρισμένα Αγνώστης Ταυτότητας Ατομάκια).

Οι ΣΑΛ.ΑΤ. Α στο «Καλομελέτα κι έρχεται» με την Σοφία Αλιμπέρτη το 2009

Λίγα χρόνια αργότερα γεννήθηκε ο Τόνι Σφήνος, ή αλλιώς Αντώνης Σφηνόπουλος από τα Καλάβρυτα. Ένας χαρακτήρας απότομος, ευερέθιστος, γυναικάς, αλκοολικός, ψωνισμένος cool τύπος με σπαστική προφορά – αλλά καλό παιδί.

Πίσω απ’ τη μεταμφίεση: Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τόνι Σφήνος; - Εικόνα 4

Τι τον οδήγησε να φτιάξει αυτόν τον χαρακτήρα;

Πίσω απ’ τη μεταμφίεση: Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τόνι Σφήνος; - Εικόνα 5

Η αγάπη του για την κωμωδία και λίγη αγανάκτηση. Όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξη του το 2011, την εποχή των Αγανακτισμένων: «Τι μου προσβάλλει πολύ την αισθητική; Η μόδα. Δεν την μπορώ. Με εκνευρίζει επίσης που εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς τρέχουμε για την γιουροβίζιον, τα βραβεία, τα καλλιστεία, τα έτσι, τα γιουβέτσι, τα γκλάμουρουζ, τα ποιος φίλησε ποιόν και ποιος έκλασε και δώστου λεφτά. Η οδική συμπεριφορά των Αθηναίων είναι απαίσια. Η συμπεριφορά των δημοτών περί καθαριότητας και ανακύκλωσης είναι απαράδεκτη. Η Αθήνα ακούει και αυτή στο «ωχουυυύ αδερφάκι μου…» και στο «έλα μωρέ….» Αυτό με εκνευρίζει, το επίπεδό μας!

Όλοι είναι αγανακτισμένοι αυτή την εποχή. Ακόμη και η αστυνομία είναι αγανακτισμένη που πρέπει αγανακτισμένη να αντιμετωπίσει τους αγανακτισμένους. Η οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα μιας κακοδιαχείρισης πολλών χρόνων και εμείς σήμερα καλούμαστε να παίξουμε σε αυτό το έργο.»

Πίσω απ’ τη μεταμφίεση: Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τόνι Σφήνος; - Εικόνα 6

Χωρίς τη μεταμφίεση

Ο γάμος του Παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ιωάννα Γραμματικού το 2016 στις Σπέτσες. Οι δυο τους γνωρίστηκαν δύο χρόνια πριν, όταν εκείνη βρέθηκε στο κοινό παράστασής του. Μάλιστα πρόσφατα έγινε και πατέρας.

Πίσω απ’ τη μεταμφίεση: Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τόνι Σφήνος; - Εικόνα 7

Έχει συμμετάσχει σε τέσσερα επεισόδια της σειράς του ΑΝΤ1 «Ο Πόλεμος των Άστρων» και το 2017 πρωταγωνίστησε ως Τόνι στην ταινία «The bachelor 2». Παρουσιάζει την ψυχαγωγικής εκπομπή «Το ταίρι ξέρει» στον ΑΝΤ1.

Πίσω απ’ τη μεταμφίεση: Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο Τόνι Σφήνος; - Εικόνα 8

Πηγή: lifo.gr

Συνέχεια ανάγνωσης

Κους Κους

Η Αντελίνα Βαρθακούρη για τη νέα της εκπομπή και για όσους ασχολούνται με το βάρος της

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Αντελίνα Βαρθακούρη για τη νέα της εκπομπή και για όσους ασχολούνται με το βάρος της 12

Αντελίνα Βαρθακούρη

Δεν έκρυψε ποτέ ότι περίμενε να της προταθεί μια ζωντανή εκπομπή… «Μόλις όμως έκανα ραντεβού με τους ανθρώπους του ALPHA και άκουσα την πρότασή τους και το κόνσεπτ της εκπομπής για την οποία με είχαν φανταστεί, ενθουσιάστηκα» αποκαλύπτει η Αντελίνα Βαρθακούρη στο περιοδικό Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη.

«Νιώθω ότι σε αυτή την εκπομπή δείχνω ένα μεγάλο κομμάτι όλων όσα είναι η Αντελίνα: έρχομαι σε πραγματική επαφή με τον κόσμο, πράγμα που λατρεύω, αντλώ ενέργεια από αυτή την επικοινωνία, παίζω μαζί τους, γελάμε, μοιράζω χρήματα και στο τέλος όλοι περνάμε καλά. Αυτό είναι νομίζω το πιο σημαντικό στις μέρες μας», αναφέρει η Αντελίνα Βαρθακούρη.

Είχε βγει τρέιλερ, ενώ είχε ανακοινωθεί και επισήμως ημέρα προβολής τον Μάρτιο. Μας πρόλαβε όμως η πανδημία. Φοβήθηκες τότε πως αυτό μπορεί να σημαίνει και ματαίωση; «Η ζωή όλων μας… αναβλήθηκε και έχουμε πλέον κάτι πολύ σπουδαιότερο και βασικό για να ανησυχούμε: την υγεία μας! Φυσικά αγχώθηκα και φοβήθηκα για το μέλλον, όπως όλοι, αλλά το αντιμετώπισα με ψυχραιμία. Ελπίζω πάντως πως όλα τώρα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε μια σειρά και θα επανέλθουμε σταδιακά σε μια κάποια κανονικότητα».

Πώς πέρασες λοιπόν τις ημέρες της καραντίνας; Τι σου άρεσε να κάνεις; Βαρέθηκες ή το χάρηκες; «Σπάνια έχω την ευκαιρία να περάσω τόσο χρόνο με τον Χάρη και τα παιδιά. Φρόντισα, όσο γινόταν, να εκμεταλλευτώ την καραντίνα προς όφελός μας και να έρθουμε όλοι πιο κοντά σαν οικογένεια. Απολαύσαμε τις στιγμές που περνούσαμε μαζί, μαγειρέψαμε, ζωγραφίσαμε, διαβάσαμε, παίξαμε, δημιουργήσαμε…»

Καθώς με τον Χάρη είστε ένα ζευγάρι… εκρηκτικό, μήπως ο εγκλεισμός έφερε παραπάνω εκρήξεις; «Η αλήθεια είναι πως εμείς είχαμε ήδη βιώσει αρκετές εκρήξεις, στις οποίες ήσασταν και όλοι αυτόπτες μάρτυρες, οπότε η καραντίνα μάς βρήκε αρκετά ήρεμους. Βιώσαμε τον χρόνο αυτό μαζί χωρίς εντάσεις, ενώ αυτή η συνθήκη του εγκλεισμού μού υπενθύμιζε καθημερινά και τους λόγους που είμαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του, όπως το πόσο καλός μπαμπάς είναι».

Άρα η οθόνη σάς δημιουργούσε μια κάποια ένταση παραπάνω; «Στην τηλεόραση βλέπατε μερικά μόνο λεπτά από ολόκληρα 24ωρα. Έχουμε μια ζωντανή και εκρηκτική σχέση, είμαστε και οι δύο έντονες προσωπικότητες και αγαπιόμαστε κάπως έτσι: θορυβωδώς!»

Στο «Globetrotters» δημιουργήσατε ως ζεύγος μεγάλη αίσθηση και σίγουρα πολλές γυναίκες ταυτιστήκαμε με την Αντελίνα. Έπειτα από αυτό, σε πλησιάζουν γυναίκες για να κουβεντιάσουν μαζί σου ή να σου πουν τα προβλήματά τους; «Οι γυναίκες με αγαπούν πολύ και μου το δείχνουν τόσο όταν με πετυχαίνουν στον δρόμο όσο και στα γυρίσματα του “Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι”. Και στα social media το ίδιο συμβαίνει. Ταυτίζονται με το ότι βλέπουν μια γυναίκα σαν εκείνες, που θυμώνει, νευριάζει, φωνάζει, ζηλεύει, χαίρεται, αγαπάει, διασκεδάζει, ενθουσιάζεται και γενικά ζει τη ζωή της χωρίς να φιλτράρει τα συναισθήματά της και το πώς τα εκδηλώνει. Πάντα απαντάω στα μηνύματά τους και ανταποκρίνομαι στα λόγια και στις αγκαλιές τους».

Θα έκανες ξανά λοιπόν κάποια εκπομπή ή κάποιο σόου μαζί με τον Χάρη; «Εγώ και ο Χάρης είμαστε πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες, αλλά συμπληρώνουμε τέλεια ο ένας τον άλλον. Ως ζευγάρι κάναμε πέρυσι επιτυχία και φυσικά θα έκανα και πάλι εκπομπή μαζί του».

Το γεγονός ότι, αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, εξακολουθεί να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού το βάρος μας πώς σου φαίνεται; Σε ενοχλεί; «Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ασκούν πιο σκληρή κριτική από αυτήν που χρειάζεται, χωρίς καν να τους ζητηθεί η άποψή τους. Για μένα, για να πάψει να είναι αντικείμενο σχολιασμού το βάρος και γενικότερα η εικόνα ενός ανθρώπου, πρέπει εμείς οι ίδιοι να δείξουμε ότι δεν νοιαζόμαστε για το τι πιστεύουν οι άλλοι για την εμφάνισή μας. Εγώ προσωπικά δεν ενοχλούμαι με κανένα αρνητικό σχόλιο, δεν δίνω σημασία. Όταν αποφασίζω να χάσω, να πάρω κιλά ή να κάνω οποιαδήποτε αλλαγή στην εμφάνισή μου, το κάνω για μένα».

Για τα νούμερα τηλεθέασης έχεις αγωνία; «Είμαι πολύ αισιόδοξη και νιώθω ότι ο κόσμος θα αγαπήσει πολύ αυτή την εκπομπή. Έχω πάρει ήδη μια πρώτη γεύση από την αποδοχή τους, στα γυρίσματα, και ελπίζω φυσικά αυτό να φανεί και στα νούμερα. Θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν με νοιάζει».

Τι άλλο θα σου άρεσε να κάνεις στην τηλεόραση; Θα συμμετείχες, ας πούμε, σε ένα σόου τραγουδιού ή χορού, όπως αυτά που βλέπουμε αυτή την εποχή; «Αγαπώ την τηλεόραση πολύ και η δουλειά μου είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, όπως όλων μας. Μου άρεσε που ταξίδεψα μέχρι την άλλη άκρη της Γης και έδειξα σε όλο τον κόσμο ποια είμαι και πώς ζω με τον άντρα μου, αλλά δεν θα συμμετείχα σε κάποιο σόου ως διαγωνιζόμενη. Η δική μου δουλειά είναι η παρουσίαση και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω».

[ΠΗΓΗ]

Συνέχεια ανάγνωσης

Κους Κους

Αυτή είναι η 20χρονη σύντροφος του Διονύση του Master Chef!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αυτή είναι η 20χρονη σύντροφος του Διονύση του Master Chef! 13

Master Chef η σύντροφος του Διονύση

Είναι ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες του φετινού Master Chef. Μπήκε σχεδόν χατιρικά στο παιχνίδι κι όλοι τον θεωρούσαν το νο1 φαβορί για αποχώρηση.

Και όμως ο Διονύσης όχι… μόνο παραμένει στο Master Chef, αλλά έχει κατορθώσει να γίνει ο αγαπημένος παίκτης του Twitter. Και ο ανδρικός πληθυσμός όμως τον στηρίζει φανατικά, καθώς εκτός από καλός μάγειρας και ατακαδόρος ο Διονύσης είναι και μερακλής.

54 ετών ο ίδιος κι όμως κατόρθωσε να συγκινήσει μια 20χρονη Βραζιλιάνα σαν τα κρύα τα νερά.

Ο δάσκαλος του φλερτ, Διονύσιος είναι ο νικητής στις καρδιές μας. Και ιδού ένας απ’ τους πιο σοβαρούς λόγους

Αυτή είναι η 20χρονη σύντροφος του Διονύση του Master Chef! 14 Αυτή είναι η 20χρονη σύντροφος του Διονύση του Master Chef! 15

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ