Connect with us

πρέπει να δεις

Η Ύπαρξη Ως Έρως

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Η Ύπαρξη Ως Έρως 1

Η Ύπαρξη Ως Έρως

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ το συσχετισμό του έρωτα ως τρόπου κοινωνίας και βεβαιότητας των προσώπων, υπό το πρίσμα μιας υπαρξιακής αυτονόμησης από το πρόσωπο του Θεού. Αυτό το είδε ο Sartre που ήθελε ελεύθερο τον άνθρωπο χωρίς την ύπαρξη του Θεού. Δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερος ο άνθρωπος εάν υπάρχει Θεός, ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, επομένως, Θεός δεν υπάρχει.

Έχω την αίσθηση πως αποτελεί μία χοντροκομμένη ιδεολογία κάτι τέτοιο και φυσικά μόνο ιδεολογία θα μπορούσε να είναι, αφού η αναγωγή του ανθρωπίνου «είναι» ερήμην του Θεού Δημιουργού, στον εαυτό, δημιουργεί όχι μόνο μεταφυσικά αδιέξοδα αλλά και μία υπαρξιακή κενότητα που στο παροντικό συμβατικό πεδίο, εξουθενώνει την κατάσταση σχέσης, κοινωνίας. Αυτός ο εκμηδενισμός είναι όχι μόνο απαισιόδοξος, αλλά και ατελέσφορος. Από την άλλη η ύπαρξη δεν νοείται ως εκμηδενισμός, μπορεί να φτάσεις, παρόλα αυτά, στην προσωπική πνευματική αλλοτρίωση, και να λειτουργήσει ως αμεθεξία.

Στον αντίποδα ένας Γρηγόριος Νύσσης φτάνει τον άνθρωπο ψηλά, πολύ ψηλά. Και τι του λέει; Αν σου πάρουν το γεγονός της αναφοράς σου στον Θεό, αν σου αφαιρέσουν, με άλλα λόγια, το κατ’ εικόνα, ε όχι, δεν είσαι ελεύθερος. Φοβερά πράγματα αυτά. Να είσαι ελεύθερος, επειδή ακριβώς, είσαι πλασμένος από τον Θεό, να αναπτύσσεις, καλύτερα, θα έλεγα, να ζεις σε μία σχέση κοινωνίας με τον Θεό. Αν το άκουγε αυτό ο Πλάτωνας, η Διοτίμα και οι άλλοι συνδαιτυμόνες του Συμποσίου, θα γελούσαν μέχρι πρωίας, εάν, φυσικά, δεν μας περνούσαν για παράφρονες. Πού να άκουγαν κι αυτό το μαξιμιανό «έχουμε το ‘’είναι” μας δεδανεισμένο από τον Θεό»; Εκεί να δείτε τι θα γινόταν.

Λοιπόν, η ύπαρξη ως έρως δεν νοείται εκτός μιας σχεσιακής κοινωνίας, μιας σχεσιακής μέθεξης. Αν δεν είναι έτσι, τότε δεν είναι έρως. Κι αν δεν είναι έρως, τότε υπάρχει ως εγωιστική αυτοαναφορά. Επουδενί ως σχέση. Να, λοιπόν, που ο έρως δεν είναι ιδεολόγημα, αφηρημένη ιδέα, αλλά τρόπος ύπαρξης, αναφοράς σε ένα πρόσωπο. Υπάρχουν θεολογικές φωνές, οι οποίες εξακολουθούν να βγάζουν τον Θεό από το παιχνίδι του έρωτα. Τις θεωρώ, σκανδαλωδώς, αμετανόητες. Τότε, ποιος ο λόγος να γράψει ο Διονύσιος Αρεοπαγίτης, ο Μάξιμος Ομολογητής, ο Συμεών Ν. Θεολόγος, για τον έρωτα του Θεού προς τον άνθρωπο; Επιμένουν πως ο Θεός δεν έχει έρωτα προς τον άνθρωπο και πως μόνο ο άνθρωπος έχει έρωτα προς τον Θεό.

Η Ύπαρξη Ως Έρως 2Να, το σοβαρό αμάρτημα μας∙ εμείς οι χριστιανοί έχουμε γίνει νεοπλατωνικοί. Σκεφτόμαστε και ενεργούμε ως παθοκτόνοι, για παράδειγμα, ενώ ο Αριστοτέλης, ο Νύσσης, ο Μάξιμος, ο Δαμασκηνός, κάνουν λόγο για τα πάθη ως φυσικές κινήσεις της ψυχής και η φύση τους εξαρτάται από το που θα τα στρέψουμε εμείς. Σκεφτόμαστε και λειτουργούμε ως σωματοκτόνοι, καθώς το σώμα πρέπει να χαθεί στην αφάνεια και να μείνει η ψυχή που είναι ιερή. Σκεφτόμαστε, όμως, και λειτουργούμε ως μονοφυσίτες, αγνοώντας πως δεν έχει μόνο ο άνθρωπος έρωτα προς τον Θεό αλλά και ο Θεός προς τον άνθρωπο. Ο Μάξιμος είναι σαφής: «Ὁ γάρ ἀγαθοεργός ἔρως ἐκίνησε το θεῖον εἰς πρόνοιαν, εἰς σύστασιν ἡμῶν». Ο έρωτας ήταν εκείνος που κίνησε τον Θεό να μας δημιουργήσει.

Αυτό τί δείχνει; Δείχνει έναν Θεό που δραπετεύει από την μονοδιάστατη αντιμετώπιση του από ένα μέρος της φιλοσοφίας που τον καθήλωνε σε ακοινωνησία με τον φθαρτό και κτιστό άνθρωπο, καθώς και έναν Θεό που αναζητά το δημιούργημα του, σε σχέση αδιάκοπη, ακόμη κι όταν το δημιούργημα του διακόπτει, με δική του πρωτοβουλία, την κοινωνία με τον Θεό. Υπάρχει ως έρως ο Θεός στη ζωή του ανθρώπου, του γνωστοποιεί διά των ενεργειών Του αυτόν τον έρωτα, και αποκαλύπτεται, αυτός ο ακατάληπτος, απερινόητος, άφραστος, μέσα από τον Υιό Του, κι έτσι δοξάζεται.

Όταν, όμως, υπάρχουν επίμονες σκέψεις και φωνές, εντός των θεολογικών πραγμάτων (κι από εκεί ξεκινάει το μεγάλο αμάρτημα), οι οποίες εμφανίζουν στους ανθρώπους έναν Θεό ιδέα, ιδεολόγημα, αυτό σημαίνει την απουσία έρωτα, την απουσία σχέσης του Θεού με κάθε τι κτιστό. Ο Heidegger, είχε πει κάποια στιγμή πως το σκληρότερο χτύπημα εναντίον του Θεού, είναι το γεγονός ότι ο υποχρεωτικά πραγματικός Θεός υψώθηκε σε ανώτατη Αξία. Αυτό πού οδηγεί; Όχι μόνο στην αφαίμαξη οποιασδήποτε ερωτικότητας θα χαρακτήριζε δύο μέρη, αλλά στην απουσία προσώπου. Και το πρόσωπο, έχει ύψιστη σημασία για τα θεολογικά πράγματα.

Η ατομικότητα ελλοχεύει έναν κίνδυνο∙ τον αυτοερωτισμό. Πότε, όμως; Όταν o έρωτας επιστρέφει στο ίδιο πρόσωπο. Όταν δεν βλέπει πρόσωπο, αλλά θέλει να βλέπει τον εαυτό της ως κέντρο του σύμπαντος και υποστασιοποιεί την υπαρξιακή της εκρηκτικότητα σε μία αμφίδρομη εσωτερική κίνηση αυτοερωτισμού. Σε μία τέτοια κατάσταση δεν υπάρχουν πρόσωπα. Καταστρατηγείται η έννοια της ελευθερίας, η έννοια του προσώπου. Τότε κάνουμε λόγο για μία αυτοτελή ύπαρξη που δεν έρχεται σε κοινωνία λόγου και συνύπαρξης, ακριβώς, επειδή αυτοερωτεύεται. Αυτός ο αυτοερωτισμός είναι τόσο επικίνδυνος μα και τόσο αντιπαραγωγικός. Και είναι αντιπαραγωγικός γιατί δεν παράγει λόγο, σκέψεις, επιθυμίες, κάτι που αφορά τα πρόσωπα σε σχέση, σε κοινωνία μεταξύ τους.

Αν ο έρως ως σημείο αναφοράς και τρόπου, του δικού μου, του προσωπικού μου τρόπου και του τρόπου μετοχής στον τρόπο του άλλου, αλλά και του τρόπου μετοχής του άλλου στον δικό μου τρόπο, απουσιάσει, τότε ο φόβος συνάντησης δαιμονοποιεί την υπαρξιακή αναφορά του προσώπου σε ένα άλλο πρόσωπο. Ο έρως ως ερωτικότητα, και όχι ως σεξουαλικότητα, όπως, ανόητα, εξακολουθούν, με επίμονο τρόπο, να πιστεύουν ορισμένες φωνές εντός των τοιχών της Εκκλησίας, είναι η αγάπη. Κι αυτό το ταύτισαν τον 5ο αιώνα ο Μάξιμος και Διονύσιος. Η ύπαρξη ως έρως. Ο έρως ως τρόπος ύπαρξης. Ο Θεός ως έρως προς τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος ως έρως προς τον Θεό. Απίστευτα πράγματα…

 

Κληρικός Ι.Μ. Σταγών & Μετεώρων

π. Ηρακλής Αθ. Φίλιος (Βαλκανιολόγος, Θεολόγος)

πρέπει να δεις

Τουρισμός για Όλους 2020: Κάντε ΕΔΩ αίτηση για δωρεάν διακοπές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τουρισμός για Όλους 2020: Κάντε ΕΔΩ αίτηση για δωρεάν διακοπές 13

Τουρισμό για όλους

Τουρισμός Για Όλους 2020: Αυξημένη είναι η κίνηση στην σελίδα για το πρόγραμμα «Τουρισμό για όλους» αφού όπως λένε στο Newsbomb.gr, πολίτες, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την αίτησή τους. 

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» από τους δικαιούχους σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση του υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες παράταση πρόκειται να δώσει το υπουργείο Τουρισμού στο πρόγραμμα Tourism4All μετά τις καθυστερήσεις τις οποίες εμφανίζει η πλατφόρμα στην καταχώρηση των στοιχείων όσων θέλουν να κάνουν αίτηση.

Τα προβλήματα σημειώνονταν μέχρι και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, οπότε μεγάλη μερίδα κόσμου που προσπάθησε να κάνει αίτηση δεν τα κατάφερε. Προβλήματα, βέβαια, υπήρχαν και στη διασταύρωση των στοιχείων, αφού δεν αναγνωρίζονταν τα ΑΜΚΑ των μελών της οικογένειας αιτούντων με αποτέλεσμα πάλι να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι του Τουρισμός για Όλους, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης έως τις 5 Ιουλίου.

Αντίστοιχα δόθηκε παράταση από το υπουργείο Εσωτερικών στις αιτήσεις των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων για να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για όλους

Περίπου 1 εκατ. διανυκτερεύσεις σε 250.000 δικαιούχους προσφέρει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα.

Κριτήριο για ένταξη στο πρόγραμμα είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να είναι έως 16.000 ευρώ, 28.000 για οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης, με τον κ. Χάρη Θεοχάρη να επισημαίνει ότι το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ομαλή επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι δικαιούχοι

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.

β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία.

γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

δ) οι συνοδοί «Δικαιούχων» ή «Ωφελουμένων» ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση, όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση του άρθρου 6.

Ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Σε περιπτώσεις συζύγων ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί στην αίτηση όπως θα ορίσει η Δημόσια Πρόσκληση.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι ωφελούμενοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» έτους 2020:

  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2019-2020 και 2020-2021 του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι
  • οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15.7.2020 έως 31.12.2020.

Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων ωφελουμένων του προγράμματος ορίζεται σε τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις, σε συνεχόμενο διάστημα εντός της ανωτέρω χρονικής περιόδου, στον ίδιο πάροχο.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ όσων πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

Στη διαδικασία της κλήρωσης μετέχει η αίτηση του δικαιούχου συμπεριλαμβανομένων των ωφελουμένων μελών του, εφόσον υπάρχουν.

Το e-voucher είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου, ενώ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη, εμπεριέχει δε, μοναδικό κωδικό και εκχωρείται στον πάροχο των υπηρεσιών για χρήση σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Συχνές ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

Από 17.06 έως και 23.06.2020 στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβάλλουν αιτήσεις οι πάροχοι (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, camping κλπ). Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση από 29/06/2020 έως 05/07/2020 στο www.tourism4all.gov.gr.

Διόρθωση αίτησης που έχει υποβληθεί

Σύμφωνα με τους όρους της δημόσιας πρόσκλησης δεν επιτρέπονται αλλαγές σε υποβεβλημένες αιτήσεις που έχουν οριστικοποιηθεί. Διαβάστε λεπτομέρειες στη Δημόσια Πρόσκληση με απ.9126/17.06.2020.

Επισύναψη δικαιολογητικών

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα απαραίτητα δικαιολογητικά επισυνάπτονται υποχρεωτικά στην αίτηση και δεν αποστέλλονται με email ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Μήνυμα ότι δεν υπάρχει συνημμένο αρχείο

Ελέγξτε προσεκτικά ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία της αίτησης. Τα συνημμένα αρχεία μπορεί να είναι σε μορφή .pdf ή jpg.

Μήνυμα Error 403 forbidden στην ηλεκτρονική εφαρμογή

Παρακαλούμε δοκιμάστε να πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή από διαφορετικό browser (πχ. google chrome, firefox)

Έχω πάρει επιταγές τουρισμού πέρσι. Μπορώ να συμμετάσχω;

Οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συναφή παροχή άλλου φορέα δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα.

Στα πεδία νόμιμος εκπρόσωπος και διακριτικός τίτλος τι συμπληρώνω;

Tα συγκεκριμένα πεδία εμφανίζονται στη φόρμα αίτησης των παρόχων και είναι υποχρεωτικά. Δεν είναι πεδία που περιλαμβάνονται στην φόρμα αίτησης των δικαιούχων.

Τι ακριβώς συμπληρώνω στην φόρμα της αίτηση στο πεδίο ΕΣΛ;

Προσοχή! Το πεδίο Αριθμός Ειδικού Σήματος Λειτουργίας ή Γνωστοποιήσης είναι μέρος της φόρμας της αίτησης των παρόχων.

Δικαιούχοι

Θα πρέπει να δηλώσω το κατάλυμα που θα επιλέξω από τώρα;

Η επιλογή του καταλύματος γίνεται μεταξύ των καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων και αφού έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος του προγράμματος.

Έκανα αίτηση ως πάροχος αλλά είμαι δικαιούχος

Από 17.06 έως και 23.06.2020 στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβάλλουν αιτήσεις οι πάροχοι (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, camping κλπ) Οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση από 29/06/2020 έως 05/07/2020 στο www.tourism4all.gov.gr. Aν εκ παραδρομής κάνατε αίτηση ως πάροχος και αυτή οριστικοποιήθηκε (λάβατε μήνυμα επιτυχούς υποβολής και αριθμό πρωτοκόλλου) η αίτηση θα απορριφθεί χωρίς καμία επίπτωση.

Πού θα βρω τον κατάλογο των καταλυμάτων

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων θα αναρτηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων τους, και να είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.

Ποιος από τους δύο σύζυγους κάνει αίτηση;

Σε περίπτωση συζύγων την αίτηση υποβάλει ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογικής δήλωσης φυσικών προσώπων, ο έτερος μπορεί να καταχωρηθεί ως ωφελούμενος του προγράμματος.

Πρέπει να βρω πρώτα κατάλυμα να κλείσω και να σας το δηλώσω στην αίτησή μου;

Θα μπορείτε να κάνετε κράτηση σε κατάλυμα αφού δείτε το όνομά σας στον οριστικό πίνακα δικαιούχων και εκδοθεί e-voucher. Το οριστικό μητρώο παρόχων θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείο και στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr.

Τι ποσό δικαιούμαι;

Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο κάνατε κράτηση. Σε κάθε περίπτωση Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, της δηλωθείσας από τον πάροχο τιμής διανυκτέρευσης κατ’ άτομο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€) και την προϋπόθεση της διαμονής των τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

Εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και η γυναίκα μου δημόσιος υπάλληλος. Θα πρέπει να κάνουμε μια αίτηση ή 2 ξεχωριστά με τους κωδικούς μας του taxisnet;

Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Η κόρη μας που είναι γεννημένη 02.09.2001 ως φοιτήτρια και προστατευόμενο μέλος της οικογένειας συνεχίζει να δικαιούται εισιτήρια διακοπών;

Τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 είναι το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός»;

Όχι, πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής: www.tourism4all.gov.gr ενώ το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

Το ποσοστό επιδότησης 60% για άτομα με αναπηρία αφορά και τους συνοδούς;

Όχι, αφορά μόνο τον ίδιο, το ωφελούμενο μέλος επιδοτείται με 50% με ανώτατο ποσό τα 30€ σε κάθε περίπτωση.

Πάροχοι

Υπέβαλα αίτηση αλλά θέλω να κάνω διόρθωση

Σε περίπτωση προβλήματος με ήδη υποβληθείσες αιτήσεις στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” παρακαλούμε όπως αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: tourism4all@mintour.gr.

Έχω δύο καταλύματα κάτω από τον ίδιοι ΑΦΜ, καταχώρησα επιτυχώς αίτηση για το ένα αλλά δεν μπορώ να υποβάλλω αίτηση για το δεύτερο.

Κάθε πάροχος μπορεί να καταχωρήσει ένα μόνο κατάλυμα ανά ΑΦΜ

Για τις κατηγορίες των ενοικιαζόμενων δωματίων/διαμερίσματα/επαύλεις κλπ. τι πρέπει να συμπληρωθεί στο πεδίο αριθμός ατόμων που φιλοξενούνται;

Στο πεδίο αριθμός ατόμων συμπληρώνεται ο ανώτερος αριθμός που μπορεί να φιλοξενηθεί πχ. στο διαμέρισμα και στη συνέχεια η κατ’ άτομο και ανά διανυκτέρευση τιμή.

Αν το κατάλυμα δεν έχει κάποια από τις κατηγορίες δωματίων (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο) τι συμπληρώνει στην τιμή συνεργασίας;

Θα πρέπει στο αντίστοιχο πεδίο να συμπληρώσει την τιμή 0.

Υπάρχει κάποιο όριο για την τιμή συνεργασίας;

Η τιμή συνεργασίας καθορίζεται από τον πάροχο.

Τα συνολικά ποσά που θα βάλουμε στην ηλεκτρονική αίτηση κατά άτομα είναι δεσμευτικά ή ανώτερη τιμή;

Οι δηλωθείσες τιμές συνεργασίας κατά την υποβολή της αίτησης είναι δεσμευτικές και δεν τροποποιούνται. τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.

Πώς να καθορίσω την τιμή συνεργασίας;

Επισημαίνεται ότι όλοι οι πάροχοι κατά τον καθορισμό της τιμής (ή των τιμών) συνεργασίας με το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020 του Υπουργείου Τουρισμού θα πρέπει να λάβουν υπόψη τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος.

Η τιμή που θα προκύπτει από το άθροισμα επιδότησης, σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση, και ίδιας συμμετοχής του δικαιούχου θα πρέπει να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με την τιμή της ελεύθερης αγοράς.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας για την Αγία Σοφία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Αγία Σοφία

Τι ανέφερε για την Αγία Σοφία η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

«Οποιαδήποτε αλλαγή του μουσειακού καθεστώτος δεν εξυπηρετεί καμία προοπτική συνεργασίας, κινείται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση των προβλημάτων των πολιτών σε όλον τον κόσμο και θα εκμηδενίσει κάθε προσπάθεια διαθρησκευτικής συμβολής στην επίλυσή τους, αλλά και προφανώς θα τραυματίσει τη διαομολογιακή ειρήνη», αναφέρει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας σε δήλωσή της για την προστασία της Αγίας Σοφίας, ως μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, ο διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν αντιπροσωπείες βουλευτών από Κοινοβούλια ολόκληρης της υφηλίου, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση για την προστασία της Αγίας Σοφίας ως διακεκριμένου μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τον σεβασμό της ιστορικότητάς της και την αποτροπή μετατροπής της σε μουσουλμανικό τέμενος:

«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) διαπιστώνει πως η ξαφνική και απρόκλητη συζήτηση για την αλλαγή του καθεστώτος που διέπει την λειτουργία του ιστορικού μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, της Αγίας Σοφίας, στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, προκαλεί αισθήματα απορίας και αγανάκτησης προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, κάθε πιστό, ο οποίος με τη δράση και την προσευχή του προσπαθεί να διατηρήσει και να ενισχύσει την κατανόηση μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων θρησκειών.

Την παρούσα χρονική στιγμή οι πιστοί σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται ώστε να εξέλθουν ανανεωμένοι απ’ αυτόν τον σκληρό και καταστροφικό αγώνα με τον covid-19, να επανασχεδιαστεί το μέλλον, να ουσιαστικοποιηθούν οι μεταξύ μας συνεργασίες και να επανακαθοριστεί το πλέγμα σχέσεων μέσα στο οποίο ζούμε και αποφασίζουμε, ενδυναμώνοντας όλους τους κοινωνικούς θεσμούς μας, βασισμένοι στις αρχές της αλληλοκατανόησης και της αλληλοβοήθειας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Μνημείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς. Χτίστηκε περίπου πριν από χίλια πεντακόσια χρόνια, το 537, από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό, και το 1935, μετά από τη απόφαση του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, μετατράπηκε σε μουσείο και τόπο έλξης όλων των επισκεπτών της Κωνσταντινούπολης.

Οποιαδήποτε αλλαγή του μουσειακού καθεστώτος δεν εξυπηρετεί καμία προοπτική συνεργασίας, κινείται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση των προβλημάτων των πολιτών σε όλον τον κόσμο και θα εκμηδενίσει κάθε προσπάθεια διαθρησκευτικής συμβολής στην επίλυσή τους, αλλά και προφανώς θα τραυματίσει τη διαομολογιακή ειρήνη».

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας με πενταμελή αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος και μέλη της οι βουλευτές Αθανάσιος Δαβάκης, Σταύρος Καλαφάτης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Ιωάννης Σαρακιώτης.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των 6.500 τεστ σε τουρίστες μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τι έδειξαν τα πρώτα αποτελέσματα των 6.500 τεστ σε τουρίστες μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων 14

Αποτελέσματα των 6.500 τεστ σε τουρίστες

Πρώτη ημέρα χθες για το άνοιγμα των αεροπορικών συνόρων και με εντατικούς ρυθμούς, πραγματοποιήθηκαν 6.500 έλεγχοι σε ισάριθμους επιβάτες 235 πτήσεων.

Το πρωί της Πέμπτης, ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα 250 δειγματοληπτικών τεστ από το Ηράκλειο Κρήτης, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένονται και τα υπόλοιπα αποτελέσματα από τα τεστ για κορωνοϊό, τα οποία θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στους τουρίστες που καταφθάνουν για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. 

Πώς γίνεται η επιλογή των ταξιδιωτών

Μέσω έξυπνου λογισμικού και αλγόριθμου, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, γίνονται με την βοήθεια της φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF). Οι ταξιδιώτες συμπληρώνουν τη φόρμα και αναφέρουν το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα κ.α. Ο αλγόριθμος επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες και παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα για το πόσες είναι οι πιθανότητες να νοσεί από τον ιό κάθε ταξιδιώτης. Η φόρμα θα συμπληρώνεται έως και το τέλος Αυγούστου.

Μετά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην ειδική φόρμα, ο επιβάτης θα λάβει στο e-mail ή στο κινητό του ένα απαραίτητο barcode για το ταξίδι του. Μόλις ο επιβάτης εισέλθει στη χώρα, θα περάσει από το προσωπικό που ελέγχει το barcode. Σε αυτό το σημείο θα κριθεί το εάν πρέπει να υποβληθεί σε τεστ το οποίο είναι υποχρεωμένος να δεχτεί.

Έπειτα, ο ταξιδιώτης πρέπει να παραμείνει σε αυτο-απομόνωση για μια ημέρα και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο έχει υποβληθεί. Το ξενοδοχείο ή το κατάλυμα στο οποίο θα μείνει, πρέπει να είναι ενήμερο για την αυτο-απομόνωση και το κόστος της παραμονής στο κατάλυμα, επιβαρύνει τον ίδιο τον τον ταξιδιώτη, αφού πλέον η ελληνική κυβέρνηση δεν καλύπτει την διαμονή που χρειάζεται μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

Σε περίπτωση  που κάποιος βρεθεί θετικός στον Covid-19, ο ασθενής θα μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες με το ελληνικό δημόσιο να καλύπτει τα έξοδα διαμονής, τα γεύματα και όποια ιατρική περίθαλψη κριθεί απαραίτητη, ακόμα κι αν δεν διαθέτει ασφαλιστική κάλυψη.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ