Connect with us

Πολιτικά

Γιώργος Δημητρούλιας: Ψιθυρίζοντας στο μέλλον

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Γιώργος Δημητρούλιας: Ψιθυρίζοντας στο μέλλον 1

Ψιθυρίζοντας στο μέλλον

«Και πόσο παράξενα αντρειεύεσαι μιλώντας με τους πεθαμένους, όταν δε φτάνουν οι ζωντανοί που σου απομέναν».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

«Το σπίτι αυτό πως θα χτιστεί, τις πόρτες ποιος θα βάλει,

που είναι τα χέρια λιγοστά κι ασήκωτες οι πέτρες.

Σώπα, τα χέρια στη δουλειά τρανεύουν κι αυγαταίνουν.

Και μη ξεχνάς, ολονυχτίς βοηθούν κι οι αποθαμένοι».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

Οι έλληνες από τα αρχαία χρόνια σέβονταν τα θεία και αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε ξεφυλλίζοντας την ιστορία. Δυστυχώς για κάποιους δούλους της τεχνολογίας, το να σέβεσαι τα θεία είναι μαγεία και παγανισμός, αλλά τι να κάνουμε, πάμε παρακάτω.

Το «φαναριώτικο σκυλολόι».

Από την αρχή της νεότερης ιστορίας μας, από την Εθνική μας Επανάσταση του 1821, υπάρχει μια ομάδα που ταλαιπωρεί και αρπάζει όλα τα αγαθά που παράγει η δύστυχη Πατρίδα μας. Η πρώτη διάσταση της εμφύλιας διαμάχης στον καιρό της Εθνικής μας Επανάστασης, ήταν ανάμεσα στους Προκρίτους της Πελοποννήσου που είχαν πλαισιωθεί από «καλαμαράδες» προερχόμενοι από το Φανάρι και στους οπλαρχηγούς, με το μέρος των οποίων είχε ταχθεί ο αριστοκράτης Δημήτριος Υψηλάντης (που βλέπετε την ταξική αντιπαράθεση «σύντροφοι»;).

«Βλέπετε τουτουνούς τους καλαμαράδες; Αυτοί θα μας φαν το κεφάλι μια μέρα», έλεγε ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και έτσι έγινε. Βγήκαν από την μέση οι Οπλαρχηγοί Αγωνιστές της Επανάστασης για να οικειοποιηθούν κάποιοι άκαπνοι «καλαμαράδες» , το λεγόμενο «φαναριώτικο σκυλολόι», τις αγγλικές λίρες, όπως γράφει ο Σπηλιάδης που έζησε τα γεγονότα. Έκτοτε οι πολιτικοί και τα κόμματα που έφτιαξαν κυβερνούν με τις εντολές φυσικά των μεγάλων δυνάμεων.

Η αρχή του τέλους της κομματοκρατίας.

Όπως όμως είδαμε τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός λαός αφυπνίζεται και υπερασπίζεται την Εθνική του Ταυτότητα, όπως είδαμε στο Μακεδονικό, αλλά και απεγκλωβίζεται από τα κατεστημένα κόμματα ψηφίζοντας αντισυμβατικά σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.  Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα αποτελέσματα των εκλογών που ενώ ξαναγυρνάμε στην κανονικότητα, όπως μας λένε οι δημοσκόποι αναλυτές, βλέπουμε το πρώτο κόμμα της Δεξιάς, την ΝΔ,  να παίρνει κάτω από 35% με πολλαπλάσια αποχή από το παρελθόν, δηλαδή ένα ποσοστό κάτω από 20% και αυτό να το θεωρεί επιτυχία. Πριν από μερικά χρόνια, με πολύ μικρότερη αποχή, το 35% θεωρείτο αποτυχία. Αν αυτό δεν είναι ένα μήνυμα για μελλοντικές πολιτικές αλλαγές στην Πατρίδα μας, τότε τι είναι; Αν αυτό το συνδυάσουμε τώρα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που τα πατριωτικά και τα λεγόμενα λαϊκιστικά (sic) κόμματα, που προωθούν το συμφέρον του Έθνους τους, κατέλαβαν αξιοσημείωτα ποσοστά, τότε σίγουρα βλέπουμε ότι κάτι αλλάζει. Δεν νομίζεται ότι έφτασε ο καιρός επιτέλους να προωθήσουμε και τα δικά μας εθνικά συμφέροντα;

Το πολιτικό μας κατεστημένο σαρώνεται από τους νέους ανέμους αλλαγής που δυναμώνουν και οι αδικαίωτες σκιές των οπλαρχηγών της Εθνικής μας Επανάστασης χαμογελούν ξανά.

Οι «ενεργοί πολίτες» και η Δύναμη της Θέλησης.

Σε διαδικτυακή διαμάχη που είχα με κάποιους αυτοαποκαλούμενους «ενεργούς πολίτες» πριν τις εκλογές δεν απάντησα, αλλά την διέκοψα για να την συνεχίσω τώρα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έπρεπε να μεταβώ στο εξωτερικό για τον επιούσιο γιατί δεν σιτίζομαι από τον μπαμπά μου ή από τον κρατικό κορβανά και ο δεύτερος είναι για να τους δείξω ότι δεν κινούμαι από εμπάθεια με αποτέλεσμα να τους ζημιώσω προεκλογικά. Με χαροποίησε, δε, το γεγονός ότι με την  συγκεκριμένη παράταξη εξελέγη πρώτος σε σταυρούς ο Γιώργος Λαζαρίδης, ένας έλληνας ΑΜΕΑ με πολλές διακρίσεις παγκοσμίως και έτσι η Δύναμη της Θέλησης που διαθέτει αναγνωρίστηκε από όλους ότι είναι κυρίαρχη.

Η ουσία της διαδικτυακής διαμάχης μου με τους εκπροσώπους της εν λόγω οργάνωσης που ονομάζεται «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030» και δεν έχει ΑΦΜ ή άλλη νομική μορφή, κατά τα λεγόμενά τους (για ποιο λόγο λοιπόν προβάλλεται; κάποιο λάκκο έχει η φάβα, που λέει ο λαός), έχει δύο σκέλη. Το πρώτο είναι ότι αυτοί επιθυμούν μια διοίκηση  «από τα πάνω», δηλαδή τους ειδικούς επιστήμονες που ξέρουν από την τεχνολογία, τους «ενεργούς πολίτες»,  και το αγράμματο «πόπολο» ο λαός δηλαδή, δεν έχει γνώμη και πρέπει να υπακούει αδιαμαρτύρητα.

Ενώ υιοθετούν εκδηλώσεις της Παγκοσμιοποίησης, με καλεί να ανασκευάσω διαδικτυακά, ο διοπτροφόρος εκπρόσωπος της εν λόγω οργάνωσης με τις προεκλογικές καλλιτεχνικές πόζες που δημοσίευε στα πρωτοσέλιδα τοπικής εφημερίδας,  αλλά έχει μέλη που προάγουν τα αποτελέσματα της Παγκοσμιοποίησης όπως η οργάνωση TedX η οποία σε συνέδριο στον Καναδά προήγαγε την παιδεραστία και αυτό είναι το δεύτερο σκέλος.

ΜΚΟ και έλλειμμα δημοκρατίας.

Παραθέτω εδώ τμήματα της εισήγησης του οδοντιάτρου και εθελοντή του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας Μιχάλη Μπορνόβα, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στα πλαίσια της Εβδομάδας Αντιπολεμικών Δράσεων και δεν μπορεί να κατηγορηθεί από κάποιους που διαθέτουν «φασιστόμετρο».

Ας δούμε λοιπόν πως ορίζει και τι μας λέει για αυτές τις μη κρατικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που φτιάχνουν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «ενεργοί πολίτες»:

«Όλοι αυτοί οι ορισμοί, παρά τις διαφορετικές ερμηνείες,  έχουν μια κοινή παραδοχή: ότι υπάρχει ένας ‘χώρος’ ανάμεσα στον πολίτη και στο κράτος. Αν ανατρέξουμε όμως σ’ αυτά που μαθαίναμε στο σχολείο και πιστέψουμε σ’ αυτά που λένε οι πολιτικοί μας και τα ΜΜΕ, τέτοιος χώρος στην Δημοκρατία δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Οδηγούμαστε ασφαλώς στο συμπέρασμα ότι αυτός ο ‘χώρος’ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα έλλειμμα δημοκρατίας και ότι η κοινωνία των πολιτών αναδύεται λόγω αυτού του ελλείμματος, προσπαθώντας να το καλύψει».

Μετά τη δεκαετία του ’90, όπως μας λέει, έχουμε ένα καινούργιο σκηνικό, μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστικών καθεστώτων και τη  επικράτηση της νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης. «Αυτό το καινούργιο σκηνικό απονομιμοποίησε την πολιτική ουδετερότητα ακόμα και των μεγάλων και διεθνούς κύρους ΜΚΟ» […] «Αυτό οδήγησε τις ΜΚΟ σε πολλά γλιστρήματα, αναγκάζοντάς τες σε αναθεώρηση της ατζέντας τους και στην παραδοχή ότι οι δράσεις τους δεν μπορεί να είναι πολιτικά ουδέτερες».

«Εν κατακλείδι να πω ότι οι ΜΚΟ, παρά τις αγαθές προθέσεις των συμμετεχόντων, είναι απλώς ένας πυλώνας του πολιτικού μας συστήματος. Η λειτουργία τους έγκειται στην εξουδετέρωση κάθε διαμαρτυρόμενης φωνής, κάθε αυθορμήτου κινήματος καλουπώνοντάς τα μέσα στα καλούπια που αυτό το σύστημα έχει φτιάξει». Το σύστημα «…για να εφαρμοστεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και των, υποτίθεται, ελεύθερων αγορών».

 

Γιώργος Δημητρούλιας

Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Δράση

Πολιτικά

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης συγχαίρει την Καπνοβιομηχανία Καρέλια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

χρυσομαλλης

Μίλτος Χρυσομάλλης – Καπνοβιομηχανία Καρέλια

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη Μεσσηνιακή Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε. και φυσικά την οικογένεια Καρέλια, για την άμεση ανταπόκρισή της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Δε χρειάστηκε παρά ελάχιστος χρόνος για να αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την κοινωνική της ευαισθησία, δωρίζοντας 50 πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ένας αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% των υφιστάμενων κλινών στη χώρα μας.

Σε μια περίοδο που όλοι μας δοκιμαζόμαστε από τις συνέπειες της πανδημίας και καλούμαστε στο πλαίσιο της ατομικής μας ευθύνης να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην προστασία του υπέρτατου αγαθού της Υγείας, η προσφορά της οικογένειας Καρέλια είναι ακόμα μια τρανή απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση και σύντομα να την ξεπεράσουμε.

Και πάλι συγχαίρω την οικογένεια Καρέλια για τη σημαντική συμβολή της στην κοινή μας προσπάθεια και ελπίζω η προσφορά της να συνεχίζει να βρίσκει μιμητές.

Μίλτος Χρυσομάλλης
Βουλευτής Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Στήριξη Μαντά στο αίτημα Νίκα για το Παναρκαδικό ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στήριξη Μαντά στο αίτημα Νίκα για το Παναρκαδικό ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό 14

Περικλής Μαντάς – Παναρκαδικό νοσοκομείο

Την πλήρη στήριξή του παρέχει ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε σχετική του Αναφορά Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο κ. Μαντάς αναφέρεται στο μεγάλο γεωγραφικό και πληθυσμιακό εύρος που καλύπτει η 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια), στην οποία εντάσσεται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης ο κ. Μαντάς σημειώνει ότι τα νοσοκομεία του Ρίου και των Ιωαννίνων που έχουν οριστεί έως σήμερα ως νοσοκομεία αναφοράς, απέχουν μεγάλη απόσταση για πολλούς πολίτες της Πελοποννήσου.

Από την άλλη μεριά και όπως αναφέρει ο βουλευτής, «ο ορισμός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου επιμερισμού των πιθανών μελλοντικών κρουσμάτων της νόσου και θα υποστηρίξει υγειονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Πελοποννήσου, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο, σύγχρονο και οργανωμένο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από τις εστίες τους, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ: «Ορισμός Παναρκαδικού Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Σας διαβιβάζω τη με ημερομηνία 31-03-2020 επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοπονήσσου Παναγιώτη Νίκα, με την οποία αιτείται τον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Περιφερειάρχη, στην 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχουν μόνο δύο (2) Νοσοκομεία Αναφοράς, ένα στο Ρίο και ένα στα Ιωάννινα. Μάλιστα είναι γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή περιοχή, μια και ουσιαστικά σχετίζεται με την περιοχή που καλύπτουν τέσσερεις (4) Περιφέρειες της χώρας.

 

O ορισμός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου επιμερισμού των πιθανών μελλοντικών κρουσμάτων της νόσου και θα υποστηρίξει υγειονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Πελοποννήσου, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο, σύγχρονο και οργανωμένο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από τις εστίες τους, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλώ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προβείτε στον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19.

 

  Ο αναφέρων Βουλευτής
 
  Περικλής Μαντάς

Βουλευτής Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Επείγει η επανεξέταση από το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσεών του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

bouza

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου -Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Οι κίνδυνοι στην πορεία και εξέλιξη ενός δημοκρατικού θεσμού από αυταρχικές συμπεριφορές, είναι μεγάλοι.
Ενίοτε η κατ΄επίφασιν δημοκρατικότητα στην πορεία ενός εκλεγμένου δημοκρατικού οργάνου, οδηγεί σε φθίνουσα ανάπτυξη έναν τόπο. Η αυτοδιοίκηση αυτοπροσδιορίζεται κυρίως ως συλλογικότητα, ως αυτή που μέσω των οργάνων της αφουγκράζεται εκ του σύνεγγυς τις ανάγκες της κοινωνίας και ως αυτή που έχει υποχρέωση άνευ άλλης σκέψης, τήρησης όσων αποφασίζουν τα ανώτερα όργανα διοίκησης, που είναι τα αιρετά συμβούλια. Επ΄ουδενί η αυτοδιοίκηση είναι μοναρχία και αυτή που μπορεί να ενεργεί, σύμφωνα με τα θέλω και τις ανάγκες του ενός.

Με αυτές τις σκέψεις περί του ρόλου της αυτοδιοίκησης και λόγω του ότι είναι αυτή, στην οποία προσβλέπουν οι τοπικές κοινωνίες για επίλυση προβλημάτων, απαιτείται αλλαγή πλεύσης, από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
Εκ του αποτελέσματος ενεργειών και αυθαιρεσιών που δυστυχώς είναι απόλυτα εμφανείς, απαιτείται επαναπροσδιορισμός κάποιων αποφάσεων.

Δεν μπορεί να κυριαρχεί της νομιμότητας και της δημοκρατικότητας στη λειτουργία των αιρετών οργάνων κ.Θεοδωρικάκο, Υπουργέ των Εσωτερικών, μόνο η δήθεν κομματική συμπόρευση, κάτι που στις μέρες και στα γεγονότα που ζούμε, φαντάζει απόλυτα μηδαμινή και άνευ σημασίας.

Η ζωή όπως την ξέραμε άλλαξε, οι προτεραιότητες το ίδιο, οι οικονομικοί πόροι συρρικνώνονται και οι αντοχές της Πολιτείας αδυνατίζουν, με επιπτώσεις σε όλους τους πολίτες. Δεν μπορεί εν μέσω τέτοιας καταιγίδας, κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα, ούτε να κατασπαταλούν πόρους σε άχρηστες δράσεις, όταν η κοινωνία περιμένει απτό έργο.
Σας ζητώ να αυστηροποιήσετε τις διαδικασίες αναθέσεων της αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες, την οποία ατυχώς απλοποιήσατε και να επιβάλλετε την αυστηρότητα στη λογοδοσία σε όλες τις ενέργειες των αιρετών.

Να εμπιστευθείτε τη βούληση των πολιτών και κατ΄επέκταση τα αιρετά συμβούλια που δυστυχώς απαξιώσατε, τα οποία πρέπει να επικυρώνουν, να ελέγχουν και να δεσμεύουν τις διοικήσεις και να αντιληφθείτε πως η δύναμη που δίνει ο λαός κάθε 4 χρόνια σε όλες τις βαθμίδες αιρετής διοίκησης, είναι εντολή για διαφάνεια και δημοκρατική συμπεριφορά.
Να αξιολογήσετε αυστηρά και με διαφάνεια κάθε ευρώ που δίνεται και μάλιστα αυτήν την περίοδο, διότι πέραν των τύπων, υπάρχει και η ουσία και το ηθικόν του πράγματος που δυστυχώς κάποιες φορές, καταστρατηγείται.

Η περίοδος που διανύει η ανθρωπότητα και η Χώρα μας, είναι ενδεικτική των όσων αναφέρω. Όταν έχουν ανασταλεί κομβικές οικονομικές δραστηριότητες στην πατρίδα μας, επειδή ευστόχως η Κυβέρνηση έθεσε τον παράγοντα άνθρωπο πάνω από κάθε άλλη παράμετρο, δεν μπορεί κάποιοι με τις …πλάτες μίας παρακμιακής κομματικής νομενκλατούρας να κατασπαταλούν πόρους και να συνεχίζουν τακτικές που προσβάλουν τη δημοκρατία μας .

Επιληφθείτε προκειμένου να διασώσετε ότι μπορείτε από την αυτοδιοικητική αξιοπιστία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ