Connect with us

Πολιτικά

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι «επαναστάτες» εκ του ασφαλούς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι «επαναστάτες» εκ του ασφαλούς 1

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι «επαναστάτες» εκ του ασφαλούς

Γράφει ο Γιώργος Δημητρούλιας, τέως Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

«Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι αλλά το τω αρχομένω».

Ο αληθινός άρχοντας δεν πρέπει να κοιτάζει το δικό του συμφέρον αλλά των υπηκόων του.

                                                                 Πλάτων, 427 – 347 π.χ.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Θανάσης Διαμαντόπουλος πρόσφατα έγραψε ότι: «…η σημερινή ΝΔ χαρακτηρίζεται από το γεγονός πως «πατάει σε τρεις βάρκες»,  πως έχει τρεις – σε κάποιον βαθμό αλληλοεπικαλυπτόμενες βέβαια – ψυχές. […] Η πρώτη […] είναι η σαμαρική. […] Η δεύτερη ψυχή του κόμματος είναι η καραμανλική. […] Τέλος η τρίτη ψυχή του κόμματος είναι η μητσοτακική». Εδώ θα προσέθετα ότι η σαμαρική ψυχή είναι μια τάση πατριωτική και χαρακτηρίζει την παλαιά Ελλάδα του Μοριά και της Ρούμελης με το ασυμβίβαστο και ανυπότακτο πνεύμα που τις διέπει και είναι διαφορετικό από το εμπορικό και συμβιβαστικό πνεύμα των Ελλήνων που λειτουργούσαν μακριά από το εθνικό κέντρο που προσπαθούσε μέχρι το 1922 να τους αγκαλιάσει, όπως αυτό εκφράζεται από το βενιζελικό/μητσοτακικό και καραμανλίδικο/μικρασιατικό πνεύμα.

Μια ομιλία για την Πατρίδα και τους Έλληνες…

Στην πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ,  ο πρώην  πρωθυπουργός Σαμαράς αναφέρθηκε σε καυτά προβλήματα που απασχολούν ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο τα μέλη του κόμματός του. Είπε τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι όπως τα χαρακτηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και όχι μόνον οι δεξιοί. Μίλησε για την πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών ή λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την Πατρίδα μας, για κλειστά κέντρα φιλοξενίας, για την ανάγκη της άμεσης απέλασής τους, για την «ανεύθυνη» ευρω – γραφειοκρατία που έχει «έλλειμμα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης» και «μας κάνει υποδείξεις», την επιθετικότητα της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα, η οποία είναι η βασική υπαίτιος του προβλήματος των λαθρομεταναστών. Για το Μακεδονικό και την «πολύ επιζήμια και απαράδεκτη Συμφωνία» με τους Σκοπιανούς, που «η Ελλάδα έδωσε τα πάντα από την αρχή», τον «αλυτρωτισμό» τους και την ανικανότητα του ΝΑΤΟ στο οποίο έλεγαν κάποιοι ότι άμα μπουν τα Σκόπια θα ‘σταθεροποιηθούν’ και αφού μπήκαν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ άρχισαν οι αμφιβολίες για το ίδιο το ΝΑΤΟ. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αλλά φτάσαμε πια στο σημείο, εμείς οι φιλο-ατλαντιστές, να αναρωτιόμαστε: Το… ίδιο το ΝΑΤΟ, ποιος θα το σταθεροποιήσει;».

…που χάλασε την πολιτική «σούπα» κάποιων!

Κανείς όμως δεν έδωσε προσοχή σε μια φράση με βαρύνουσα σημασία: «Για να ενώσεις τον λαό στο όραμα του καινούριου, πρέπει πριν να του δείξεις, ότι μπορείς να συγκρουστείς με το παλιό». Και πιο είναι το παλιό; Είναι οι πολιτικοί ψεύτες της μαρξιστικής Αριστεράς και δεν αναφέρομαι στην υπογραφή νομιμοφροσύνης που έβαλε το 1974 ο Χαρίλαος Φλωράκης, ότι δηλαδή δεν θα ανατρέψει το κοινοβουλευτικό καθεστώς, μόλις τους νομιμοποίησε ο Καραμανλής και έτσι  πούλησαν τους αγώνες των Ελλήνων κομμουνιστών μαχητών της ιδεολογίας τους και ξέχασαν την επανάσταση στην Μεταπολίτευση όταν συμβιβάστηκαν με το σύστημα.

Αναφέρομαι στα «φρέσκα κουλούρια» του ΣΥΡΙΖΑ που ξεχνά την συνεργασία του με το αδελφό κόμμα της Λεπέν στην Ευρώπη, τους ΑΝΕΛ του Καμένου, την συνεργασία με τους παλαιοπασόκους σαν την Δούρου που πήρε τα πρώτα της πολιτικά μαθήματα στο γραφείο του παρ’ ολίγον πρωθυπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και την πρόσφατη στελέχωση της κεντρικής του επιτροπής από την ανθρωπογεωγραφία του παπανδρεϊκού και σημιτικού ΠΑΣΟΚ εφαρμόζοντας την δοκιμασμένη παλιά πράσινη συνταγή της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Σαμαράς στην ομιλία του στηλίτευσε τα «τάγματα εφόδου» ή αλλιώς τους ροπαλοφόρους της Αριστεράς, την πολιτική των ανοικτών συνόρων, την κατασκευή σκευωριών, την εχθρότητα απέναντι στον ανταγωνισμό, την υπερφορολόγηση και τον λαϊκισμό που είναι ταυτόσημος της δημαγωγίας και όχι της λαϊκότητας που είναι μια όψη της τοπικής ταυτότητας.

Ο συντοπίτης μου και εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Χαρίτσης ρωτά: «για το αν συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με την  τοποθέτηση Σαμαρά περί λαθροεποικισμού και πάση θυσία αποδέσμευση από την Συμφωνία των Πρεσπών». Θα του απαντούσα ότι και αν δεν συμφωνεί με τα παραπάνω ο κύριος Μητσοτάκης, συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και αυτό θα αποτυπωθεί στις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η διευθύντρια της Vogue, η μεγαλύτερη influencer του κόσμου Άννα Γουίντουρ, η οποία έχει 127 εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν μπορείς να ηγηθείς με το να βρίσκεσαι κάπου στη μέση, πρέπει να εκφράσεις την άποψή σου».

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι «επαναστάτες» εκ του ασφαλούς

Πολιτικά

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το σούβλισμα του αρνιού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το σούβλισμα του αρνιού 14

Κορονοϊός – σούβλισμα του αρνιού

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει στις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα επιτρέπεται να μπορεί κάποιος να σουβλίσει αρνί.

Εκτός από την έξοδο προς την επαρχία για τις ημέρες του Πάσχα, ένα άλλο θέμα, σχετικό βέβαια, που απασχολεί την κυβέρνηση (όσο αστείο και αν φαίνεται) είναι το τί θα γίνει ανήμερα του Πάσχα με το σούβλισμα του αρνιού.

Βλέπετε, όλοι είμαστε συνηθισμένοι είτε να υποδεχόμαστε φίλους και συγγενείς στο σπίτι εκείνη την ημέρα για το απαραίτητο ψήσιμο, είτε να πηγαίνουμε εμείς σε αυτούς. Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνετε, σημαίνει συνωστισμό και υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για αυτό και οι υπεύθυνοι αναζητούσαν τρόπο για να το αποφύγουμε αυτό και φαίνεται να έχουν καταλήξει σε ένα πλάνο, το οποίο προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα έχει την μορφή σύστασης ή θα πρόκειται για κάτι πιο… αυστηρό.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν το ψήσιμο σε ανοιχτές αυλές, σε πιλοτές πολυκατοικιών ή σε ταράτσες δεν θα γίνει, καθώς όλο και κάποιος θα περάσει από εκεί και θα καθίσει στην παρέα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μεταδοθεί ο κορονοϊός.

Αν όμως κάποιος έχει κλειστή αυλή ή μεγάλο μπαλκόνι, μπορεί να ρίξει το σούβλισμά του, αλλά θα πρέπει αυστηρά να συμμετέχουν μόνο τα μέλη που κατοικούν στο σπίτι. Άρα είναι κάπως υπερβολή ένα ολόκληρο αρνί…

Αντιθέτως μπορούν να βολευτούν το φούρνο ή διάφορα άλλα εδέσματα που μπαίνουν σε ψησταριά, όπως είναι τα παϊδάκια, οι μπριζόλες, τα λουκάνικα κτλ.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Πρόκληση η συνέχιση των επιδοτήσεων στο Μορέα εν μέσω κορονοϊου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόκληση η συνέχιση των επιδοτήσεων στο Μορέα εν μέσω κορονοϊου 15

Κορονοϊός – επιδότηση στο Μορέα

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καταγγέλλει ως ιδιαίτερα προκλητική την ενέργεια της κυβέρνησης ,ακόμη και σήμερα που έχουν καταρρεύσει τα εισοδήματα της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού , να δώσει στο ακέραιο την επιδότηση στο Μορέα η οποία προκύπτει από τους επαχθείς όρους της “λεόντειας σύμβασης”, η οποία ετοιμάστηκε και συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τελικά επικυρώθηκε από την κυβέρνηση του μεταλλαγμένου μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβριο του 2015.

Την ώρα που εργαζόμενοι και επαγγελματίες καλούνται να ζήσουν με 800 ευρώ για ενάμιση μήνα

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για δημιουργία ΜΕΘ για να πλησιάσουμε ως χώρα τα στάνταρ που ζητάει ο ΠΟΥ ώστε να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για τους αγρότης ούτε για τη δακοκτονία

Την ιδία αυτή ώρα έρχεται η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής και δίνουν ολόκληρο το ποσό που προκύπτει από τους επαχθείς όρους της “λεόντειας σύμβασης”.

Δίνουν 11 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία μπορούσε η κυβέρνηση να φτιάξει 220 ΜΕΘ που είναι απολύτως αναγκαίες για τη ζωή μας

Αλήθεια γιατί η κυβέρνηση δεν ζήτησε ούτε αυτή τη στιγμή να εισφέρει και ο Μορέας για τη πανδημία ; Όταν μάλιστα υποχρέωσε όλους μας να εισφέρουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ .

Υ.Γ. Χαιρόμαστε που πάρα πολλοί ανακάλυψαν τώρα ότι οι Συμβάσεις Παραχώρησης και οι ΣΔΙΤ είναι λεόντειες εις βάρος του Δημοσίου και των φορολογούμενων πολιτών. Όταν βέβαια εμείς τα λέγαμε είμαστε «κολλημένοι παλαιολιθικοί αριστεροί»

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Προτάσεις Θανάση Πετράκου για δακοκτονία και κορονοϊό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προτάσεις Θανάση Πετράκου για δακοκτονία και κορονοϊό 16

Θανάσης Πετράκος για δακοκτονία και κορονοϊό

Ο  επικεφαλής της  «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης  Πετράκος  στη σημερινή (Δευτέρα 6/4/2020) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρότεινε μεταξύ των άλλων :

  1. Να στείλει η Οικονομική Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της   επιστολή-απόφαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και να ζητάει να ικανοποιήσει   τα δίκαια αιτήματα  του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Δακοκτονία, με  δεδομένο ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης  δεν έχει απαντήσει στο έγγραφο – απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για : α) Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος   δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ   ώστε να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες  τις Π.Ε. αλλά και  να  καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του  προγράμματος . β) Να επικαιροποιηθεί το άρθρο 44 του Ν. 4325 ΦΕΚ 47/Α/11-5-2015 ώστε να ισχύσει και το 2020  και να ισχύει κάθε έτος και όχι μόνο το 2015 που ίσχυσε, ώστε να επιτρέπεται  η Οικονομική Επιτροπή της   Περιφέρειας, γα λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αναθέτει την εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδότες, έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων. γ) Να διπλασιαστεί  ν αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας ώστε να φτάσει  στα επίπεδα του 2010 για να μπορεί  να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος. δ) Να επιταχυνθεί η έκδοση της απόφασης για να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ. ε) Να ακυρωθούν οι μνημονιακές περικοπές οι οποίες επέβαλλαν   τραγελαφικούς  και απαράδεκτους περιορισμούς όπως  πχ ενώ προσλαμβάνονται οι γεωπόνοι δακοκτονίας για  6 μήνες  η δυνατότητά τους να πηγαίνουν για έλεγχο είχε περιοριστεί στις 27 ημέρες  .

Η πρόταση αυτή του Θ. Πετράκου έγινε ομόφωνα δεκτή από   την Οικονομική  Επιτροπή  της Περιφέρειας Πελοποννήσου  και εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος της κ. Χρ. Λαμπρόπουλος να συντάξει και να στείλει στο Υπουργείο την  ομόφωνη  απόφαση- επιστολή.

  1. Να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  πρόταση για νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, ώστε πέραν των 590.000 ευρώ (390000 +200000 )που έχει ήδη αποφασιστεί,  να διατεθούν και επιπλέον κονδύλια   στα Νοσοκομεία και τις λοιπές μονάδες υγείας της Περιφέρειας, ώστε να συμβάλει η Περιφέρεια ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Καθότι είναι γνωστό ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι ελλείψεις πολλές.

Με τη    πρόταση αυτή του Θ. Πετράκου συμφωνήσαν τα μέλη της Επιτροπής  και  ο Πρόεδρος  της  . κ. Χρ. Λαμπρόπουλος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα ενισχύσει περαιτέρω τις μονάδες υγείας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ