Connect with us
Επιμελητηρίο

Πολιτικά

Σήμερα και αύριο οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου – Η διακήρυξη της ΔΑΣ

Ανέβηκε

στις

Σήμερα και αύριο οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου - Η διακήρυξη της ΔΑΣ 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Σήμερα και αύριο οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου – Η διακήρυξη της ΔΑΣ

Σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. με την ΔΑΣ να απευθύνει κάλεσμα προς κάθε εκλεγμένο αντιπρόσωπο να προβληματιστεί, να αξιοποιήσει την πείρα του πριν πάει να ψηφίσει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά στη διακήρυξή της: «Να σκεφτεί την πλούσια πείρα που απέκτησε αυτά τα 3 χρόνια. Να σκεφτεί ότι μπορεί οι κυβερνήσεις να άλλαξαν, μπορεί από τη “μεταμνημονιακή εποχή” και τη “δίκαιη ανάπτυξη” του ΣΥΡΙΖΑ να περάσαμε στη “βιώσιμη ανάπτυξη για όλους” της ΝΔ. Όμως τα μνημόνια εφαρμόζονται, εκατοντάδες νέοι αντιλαϊκοί νόμοι ψηφίζονται, η εργασιακή ζούγκλα και η ανασφάλεια στους εργαζόμενους κυριαρχεί.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέα λαίλαπα – επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Και όλα αυτά με την προσπάθεια να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, κυβέρνηση – εργοδοσία να επιτίθενται στο συνδικαλιστικό μας δικαίωμα, βάζοντας νέα εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, νέα εμπόδια στο όπλο μας που είναι η συλλογική δράση, η διεκδίκηση και η απεργία.

Σε αυτές τις εξελίξεις η πλειοψηφία και η διοίκηση του ΕΚ έδωσε το στίγμα της, στηρίζοντας ουσιαστικά την αντιλαϊκή πολιτική, στάθηκε μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων στην πόλη μας.

Μόνο μερικά από τα έργα και τις ημέρες δράσης της είναι χαρακτηριστικά:

• Δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση(!) που να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τις συνέπειες ενός από τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν.

• Όταν δεκάδες ΕΚ και Ομοσπονδίες καλούσαν σε απεργία, το ΔΣ του ΕΚ Καλαμάτας καλούσε σε απεργοσπασία.

• Ακόμα και όταν αναγκαζόταν να πάρει απόφαση για κινητοποίηση, αυτή έμενε στα χαρτιά, δεν έπαιρνε κανένα μέτρο για την επιτυχία της.

• Ήταν μακριά και απέναντι από τα προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της αντιμετώπισης των απολυμένων στο Πανελλήνιο, που όταν φέραμε το θέμα για συζήτηση στη συνεδρίαση της διοίκησης, η πλειοψηφία έλεγε ότι “μπορεί και να μην είναι απλήρωτοι…” κι ότι “πρέπει να ρωτήσουμε τον εργοδότη για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει”.

• Στην προσπάθεια για την πραγματοποίηση του νόθου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην πόλη μας έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ταυτίστηκαν με τη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος Τσώνης, στέλεχος της ΝΔ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Παναγόπουλο, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια λογική ήταν και η παράταξη της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ – ΠΑΣΟΚ) όπου όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ο επίσημος νεροκουβαλητής της παράταξης της ΝΔ. Ψήφιζαν τα πάντα μαζί, είχαν ως μόνιμο άγχος την διαρκώς καταδίκη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Έφτασαν σε σημείο, μετά το φιάσκο που έπαθαν στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, να ζητάνε από κοινού την καθαίρεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ΕΚ τη σκυτάλη πήρε η εκπρόσωπος της παράταξης και στέλεχος της ΛΑΕ δηλώνοντας ότι υπερψηφίζει τον απολογισμό της πλειοψηφίας, γιατί “κάναν έστω αυτά τα λίγα”.

Αυτά πρέπει να προβληματίσουν κάθε τίμιο συνδικαλιστή που θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Συνάδελφε αντιπρόσωπε, ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχεις, σε καλούμε την Κυριακή που θα πας να ψηφίσεις, να συμπορευτείς με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Τα σωματεία, οι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, αποδείξαμε αυτά τα 3 χρόνια ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Με σύνθημα “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες“, πρωτοστατήσαμε σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα. Δώσαμε μάχες στο Εμπόριο (ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στη Black Friday, στις λευκές, κόκκινες και γαλάζιες νύκτες). Δώσαμε μάχες ενάντια στην 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία, χωρίς ρεπό στους ξενοδοχοϋπάλληλους. Μάχες ενάντια στην απληρωσιά. Μάχες για σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας. Με τις μικρές μας δυνάμεις και με τον αρνητικό συσχετισμό στη διοίκηση, είχαμε κατακτήσεις. Πληρώθηκαν οι συνάδελφοι στο Πανελλήνιο, είχαμε επαναπρόσληψη απολυμένης στο “Οrizon blue”, 16 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, 7 στην Πύλο και 13 στην Κυπαρισσία, βρίσκονται σε διαδικασία μονιμοποίησης.

Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν πράγματα στην Μεσσηνία με έναν διαφορετικό συσχετισμό στη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση (στη διοίκηση του ΕΚ). Ειδικά τώρα μπροστά στη νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό, η στάση του κάθε συνδικαλιστή είναι κρίσιμη. Η πλειοψηφία του ΕΚ και η παράταξη της ΔΑΚΕ είναι ξεκάθαρη. Συστρατεύονται με την εργοδοσία και την κυβέρνηση, προπαγανδίζοντας ότι η επαγγελματική – ιδιωτική ασφάλιση είναι για το καλό μας.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Συνάδελφοι! Μην τους επιτρέπεται να σαν θεωρούν δεδομένους. Μην τους επιτρέπεται να σας έχουν σίγουρους για τη σφαγή!

Ενισχύστε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Αποδυναμώστε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΕΑΚ που έκαναν τα πάντα ώστε να περάσει η πολιτική κυβερνήσεων – εργοδοσίας.

Ψηφίζουμε – στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της “Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης” στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας».

Σήμερα και αύριο οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου – Η διακήρυξη της ΔΑΣ

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ