Connect with us

Πολιτικά

Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα» 1

Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα»

Σε αυτά τα κεντρικά σημεία στάθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε ομιλία του για το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών της κρίσης. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, η κυβέρνηση υλοποιεί γράμμα-γράμμα και λέξη-λέξη ό,τι υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό. Ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης θα δουν επιτέλους μείωση του φορολογικού τους βάρους».

Ο κ. Μαντάς επίσης τόνισε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που σήκωσε το βάρος της κρίσης τα τελευταία χρόνια και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνθρωποι που επιχειρούν, οι μικρομεσαίοι βλέπουν πλέον ότι ανάπτυξη με αύξηση των φόρων, δεν γίνεται να υπάρξει. «Όσους περισσότερους φόρους βάζουμε, τόσο ενισχύεται η φοροδιαφυγή. Όλοι θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά θα πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε και να μπορούν να τους πληρώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς επίσης σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι εντελώς αντίθετη από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επί των ημερών του στοχοποίησε ό,τι πιο παραγωγικό, δημιουργικό και ανταγωνιστικό υπήρχε στην ελληνική οικονομία, αρπάζοντας το 70% του εισοδήματος (αύξηση φορολογίας από 24% σε 28%, σύνδεση εισοδήματος με ασφαλιστικές εισφορές, προκαταβολή φόρου 100%, ειδική φορολόγηση σε κρασί, συνδρομητική τηλεόραση, internet, καφέ, ξενοδοχεία, καύσιμα, κλπ.), ενώ ταυτόχρονα μύησε την ελληνική κοινωνία στα επιδόματα, μειώνοντας τα κίνητρα νέων ανθρώπων να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν.

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν κάποιοι να διαφωνούν με τη μείωση της φορολόγησης στο 24%, με την καθιέρωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9%, με την αναστολή ΦΠΑ στις οικοδομές ή με την ευνοϊκή αντιμετώπιση των αγροτικών συνεταιριστικών σχημάτων που προβλέπει το νομοσχέδιο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην χαμηλή τιμή του λαδιού στη Μεσσηνία και λέγοντας ότι αν είχαμε δυνατά συνεταιριστικά σχήματα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την ποιότητα και την ποσότητα του λαδιού, θα είχαμε μεγαλύτερες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή συγκυρία.

Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα»

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 10

Μίλτος Χρυσομάλλης για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ

Μίλτος Χρυσομάλλης: 12.000.000 ευρώ για προμήθεια λάπτοπ και τάμπλετ για όλους του μαθητές 11Σε πρόγραμμα 12.000.000 ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, για την προμήθεια φορητών υπολογιστών και tablet που θα καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων προχωρά άμεσα το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό ανέφερε στην απάντηση που απέστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρης στην Ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτου Χρυσομάλλη και άλλων 5 βουλευτών της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό το πρόγραμμα, συνολικού ύψους 12.165.550 ευρώ, βρίσκεται στην τελική φάση των απαιτούμενων ενεργειών για την ένταξή του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση Δια Βίου Μάθηση». Παράλληλα, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρούν οι ενέργειες για την προμήθεια του υλικού, με στόχο να διατεθεί έγκαιρα στα σχολεία ο εξοπλισμός.

Το πρόγραμμα θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της ανάπτυξης και καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων. Παράλληλα θα εξαλείψει τις ανισότητες στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανισότητες που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τα σχολεία κλειστά και την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

«Με μεγάλη χαρά είδαμε την άμεση ανταπόκριση των Υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης στο αίτημα μας για την χορήγηση ταμπλέτας ή φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, πάντα με εισοδηματικά κριτήρια. Η προσπάθεια αυτή, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς, θα ενισχύσει ουσιαστικά την εκπαίδευση των παιδιών μας στις ψηφιακές δεξιότητες και παράλληλα θα διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων τους τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στη διδασκαλία εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να μην χρειαστεί να ξαναδούμε φαινόμενα αποχής μαθητών από την ψηφιακή τάξη, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους να τους παρέχουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Γιατί η ισότιμη πρόσβαση των παιδιών μας σε μια σύγχρονη, ψηφιακή και πιο πολυδιάστατη εκπαίδευση, είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Kασιδιάρης: «Να υπάρξουν αντίποινα εάν γίνει τζαμί η Αγία Σοφία – Να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας» 12

Kασιδιάρης για την Αγία Σοφία

Μύδρους εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε πρόσφατη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη και την εκπομπή Χωρίς Χρώμα του High TV.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του κόμματος Έλληνες για την πατρίδα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη χρήση της Αγιάς Σοφιάς σαν τζαμί, επικαλούμενος την αρχή της αμοιβαιότητας, πρότεινε να δωθεί σκληρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο απο το Ελληνικό κράτος.

Παράλληλα κατακεραύνωσε την εθνομηδενιστικη, όπως την αποκάλεσε, πολιτική που ασκείται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στην μεταναστευτική πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε o Ηλίας Κασιδιάρης στο High Tv

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κ. Σακελλαροπούλου: Η απόφαση της Τουρκίας προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε δήλωση για την άκρως προκλητική απόφαση στην Τουρκία, για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Αγία Σοφία, μνημείο με οικουμενικό χαρακτήρα, ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι σύμβολο της ορθοδοξίας και ολόκληρου του χριστιανικού κόσμου», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η απόφαση της Τουρκίας να την μετατρέψει σε τζαμί προκαλεί ευθέως την ιστορική μας μνήμη, υπονομεύει ανεπανόρθωτα τις αξίες της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ