Δευτέρα , 27 Ιανουαρίου 2020
mantas 660x330 - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα»

Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα»

Sharing is caring!

Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα»

Σε αυτά τα κεντρικά σημεία στάθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε ομιλία του για το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών της κρίσης. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, η κυβέρνηση υλοποιεί γράμμα-γράμμα και λέξη-λέξη ό,τι υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό. Ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης θα δουν επιτέλους μείωση του φορολογικού τους βάρους».

Ο κ. Μαντάς επίσης τόνισε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που σήκωσε το βάρος της κρίσης τα τελευταία χρόνια και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνθρωποι που επιχειρούν, οι μικρομεσαίοι βλέπουν πλέον ότι ανάπτυξη με αύξηση των φόρων, δεν γίνεται να υπάρξει. «Όσους περισσότερους φόρους βάζουμε, τόσο ενισχύεται η φοροδιαφυγή. Όλοι θέλουν να πληρώνουν τους φόρους τους, αλλά θα πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε και να μπορούν να τους πληρώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς επίσης σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι εντελώς αντίθετη από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επί των ημερών του στοχοποίησε ό,τι πιο παραγωγικό, δημιουργικό και ανταγωνιστικό υπήρχε στην ελληνική οικονομία, αρπάζοντας το 70% του εισοδήματος (αύξηση φορολογίας από 24% σε 28%, σύνδεση εισοδήματος με ασφαλιστικές εισφορές, προκαταβολή φόρου 100%, ειδική φορολόγηση σε κρασί, συνδρομητική τηλεόραση, internet, καφέ, ξενοδοχεία, καύσιμα, κλπ.), ενώ ταυτόχρονα μύησε την ελληνική κοινωνία στα επιδόματα, μειώνοντας τα κίνητρα νέων ανθρώπων να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν.

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν κάποιοι να διαφωνούν με τη μείωση της φορολόγησης στο 24%, με την καθιέρωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9%, με την αναστολή ΦΠΑ στις οικοδομές ή με την ευνοϊκή αντιμετώπιση των αγροτικών συνεταιριστικών σχημάτων που προβλέπει το νομοσχέδιο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην χαμηλή τιμή του λαδιού στη Μεσσηνία και λέγοντας ότι αν είχαμε δυνατά συνεταιριστικά σχήματα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την ποιότητα και την ποσότητα του λαδιού, θα είχαμε μεγαλύτερες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή συγκυρία.

Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα»

ilias poulis home - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα» oinomessinia - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα» 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα» niniosbanner 1 - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα» MYLO Indian Palace Restaurant - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα» perrotis - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα» mavreas1anigif - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα» krystalkyriakoanigif - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα» YPODIMATA - Μαντάς για φορολογικό: «Αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα – Στηρίζουμε την δημιουργικότητα»

Δες και αυτό

mantas 2 310x165 - Στήριξη της διά βίου εκπαίδευσης των ΑμεΑ ζητούν 13 βουλευτές της ΝΔ

Στήριξη της διά βίου εκπαίδευσης των ΑμεΑ ζητούν 13 βουλευτές της ΝΔ

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΣτήριξη της διά βίου εκπαίδευσης των ΑμεΑ ζητούν 13 βουλευτές της ΝΔ …

shares