Connect with us

Πολιτικά

Λάβρος κατά πάντων στη ΝΔ! Η πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου του Πέτρου Τατούλη…

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λάβρος κατά πάντων στη ΝΔ! Η πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου του Πέτρου Τατούλη… 1
Κοινοποιησέ το

  • ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ– ΣΑΜΑΡΑ – ΒΛΑΣΣΗ – ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ – ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ
  • ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΤΗΝ πρόθεσή του να κάνει το βήμα… παραπάνω, μετατρέποντας τη «Νέα Πελοπόννησο» σε πολιτικό φόρουμ, εξέφρασε χθες στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του στις εκλογές, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου  

Η συνέντευξη, ήταν άκρως… επεισοδιακή, ενώ ο κ. Τατούλης αφού έριξε τη «βόμβα» του φόρουμ, ξεκαθάρισε πως δε θα είναι κόμμα και έβαλλε τόσο κατά του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, όσο και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην ίδια κατεύθυνση, από τη φαρέτρα του, έβγαλε βέλη που εξαπέλυσε και κατά του βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Κώστα Βλάση, αλλά και του επιτρόπου της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ μίλησε με τον… αέρα του νικητή, αφού ως νίκη, χαρακτήρισε το 47% που σημείωσε ο συνδυασμός του στο δεύτερο γύρο των εκλογών, έχοντας απέναντι όλον τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Ο Πέτρος Τατούλης φυσικά, απάντησε και στο καίριο ερώτημα της επόμενης μέρας, τονίζοντας πως θα είναι παρών, σεβόμενος την εντολή των πολιτών. «Η Νέα Πελοπόννησος, παραμένει στο Περιφερειακό Συμβούλιο έτσι όπως οι πολίτες την έταξαν, με απόλυτο σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία, αλλά κυρίως στην εντολή των πολιτών προς όλες τις κατευθύνσεις, να υπηρετηθεί το συμφέρον της Περιφέρειας και να τηρηθεί η κανονικότητα του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει σήμερα και διέπει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο οποίος εξήγησε σε τι θα αφορά και η… μετάβαση της «Νέας Πελοποννήσου» από περιφερειακή παράταξη σε πολιτικό φόρουμ!

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

«Είμαστε αποφασισμένοι, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά το νόμο του “Κλεισθένη”, να προστατεύουμε το νόμο και το θεσμό, από όλους όσοι θέλουν να τον ακρωτηριάσουν. Δε θα αφήσουμε ποτέ την Αυτοδιοίκηση να γίνει υποχείριο όργανο της κάθε κυβέρνησης, του κάθε κόμματος, του κάθε βουλευτή και όλου του μιντιακού κατεστημένου που θέλει να υπηρετήσει τέτοιες λογικές. Είναι υποχρέωση όλων μας, να προστατεύσουμε αυτό το μεγάλο επίτευγμα που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, αφού χωρίς αυτόνομη Αυτοδιοίκηση, χωρίς πιστή τήρηση ων νόμων δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος», ανέφερε ο απερχόμενος περιφερειάρχης τονίζοντας πως το φόρουμ αυτό, θα διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο. «Η Νέα Πελοπόννησος θα μετατραπεί σε ένα πολιτικό φόρουμ, προκειμένου να δει το μέλλον της χώρας, σε συνεργασία με άλλους φορείς σε όλη την επικράτεια. Θα αποτελέσει τον πυλώνα της συγκρότησης αυτού του φόρουμ σε μια περίοδο όπου ο κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι πλέον εμφανής. Δε θα είναι πολιτικό κόμμα, αλλά φόρουμ! Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι θα είμαι εδώ, παρών, να προστατέψουμε όσα κατακτήσαμε αυτά τα χρόνια και φυσικά, τους πολίτες», δήλωσε και εξαπέλυσε συγκεκριμένες βολές κατά… πάντων!

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ… ΠΑΝΤΩΝ!

«Ζήσαμε όλοι τον τελευταίο καιρό, όλη αυτήν την προσπάθεια πολιτικών κομμάτων, πολιτικών παρατάξεων, περιφερειακών παρατάξεων, να δημιουργούν ένα κλίμα -το οποίο ήταν πρωτόγνωρο για το θεσμό- επιλογής των πολιτών στο θέμα της Αυτοδιοίκησης. Εκβιασμοί, πιέσεις, απειλές, όπου η «Νέα Πελοπόννησος» αντιστάθηκε, όχι μόνο υπηρετώντας τη δική της υπόθεση, αλλά κυρίως, τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Αυτή τη στάση που κρατήσαμε όλον αυτόν τον καιρό, θα τη συνεχίσουμε. Θα είμαστε πιστά αφοσιωμένοι σε όλους αυτούς που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Πελοπόννησο για τις δικές τους απόψεις και συμφέροντα και θα αντισταθούμε στο κατά συνθήκη και κατά συρροή ψεύδος που ακούστηκε αυτό το χρονικό διάστημα για να εξυπηρετήσουμε το συμφέρον της Πελοποννήσου. Όπως πολλές φορές έχω πει, η Πελοπόννησος έχει μπει σε άλλη τροχιά που καμία δύναμη δεν μπορεί να την ανατρέψει  και να αποτελέσει βαρίδι στην προσπάθεια που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να απευθυνθώ κυρίως σε αυτούς που νομίζουν ότι με συμφωνίες… κάτω από το τραπέζι, έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να συνεχίζουν να αυθαδιάζουν απέναντι στους πολίτες! Στην περίπτωση που αυτές οι συμφωνίες προχωρήσουν προς υλοποίηση, επειδή είμαι βέβαιος πως δεν γνωρίζουν την αυστηρότητα και τις ασφαλιστικές δικλίδες του νόμου, να τους πω ότι η οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία έχουν κάνει, δεν μπορεί να σταθεί στις απαιτήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας. Ο “Κλεισθένης”, είναι ένας αυστηρός νόμος», ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης προχωρώντας σε προσωπικές αναφορές σε μια σειρά από ανθρώπους.

«Άνθρωποι που δεν τους ενδιέφερε ποτέ η πρόοδος της Περιφέρειας, αλλά μόνο το προσωπικό τους όφελος. Άνθρωποι υπόδικοι που εκτελούν ποινές, άνθρωποι που κοροϊδεύουν με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη χώρα, άνθρωποι που κοιτούσαν μόνο το δικό τους συμφέρον, παραβιάζοντας αυστηρά τη νομοθεσία και την παρουσία τους, την μετρούσαν με το πόσα θα πάρουν… Άνθρωποι που δεν μπόρεσαν ποτέ να δημιουργήσουν συνθήκες μια νόμιμης παρουσίας σε μια δημοκρατική κοινωνία. Κατά την προεκλογική διαδικασία ακούστηκαν μόνο ύβρεις, πολύ πρωτόγνωρο για τον 21ο αι. στη χώρα μας. Ήταν ο καταγγελτικός λόγος, η κινητοποίηση ενός προέδρου που σίγουρα θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, ενός τέως πρωθυπουργού, ο οποίος δεν είχε κάνει απολύτως τίποτε για την Πελοπόννησο και που στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, χρησιμοποίησε το δικό μας έργο, ως δικό του έργο. Όπως επίσης, πρέπει να τονίσω την πίεση που δέχονταν όλα τα στελέχη, να υπογράψουν δηλώσεις εναντίον της Περιφερειακής Αρχής, κάτι που μας φέρνει πολύ πίσω, τη δεκαετία του 1950 και ’60, κάτι που ασφαλώς μπαίνει στη λογική της παραβίασης κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις πιέσεις για να εγκαταλείψουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την εντολή των πολιτών να είναι μέλη του Σώματος. Οι συνθήκες… αποστασίας, μας γυρίζουν το μυαλό, ιδιαίτερα σε μας που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την πολιτική ιστορία σε τραγικές εποχές που τις πλήρωσε ακριβά ο τόπος, αυτά δεν τα ξεχνάμε! Δημιουργήθηκε ένα κλίμα μιας προσωπικής βεντέτας που έχει αναφορά όλους τους πολίτες που πάλεψαν για τη Νέα Πελοπόννησο είναι κάτι που δεν ξεπληρώνεται εύκολα στη γη της Πελοποννήσου. Είναι ένα θέμα τιμής, που έχει “κόκκινες γραμμές” και δεν ξεπερνιούνται εύκολα», είπε ο κ. Τατούλης που κατήγγειλε συμπαιγνίες και προχώρησε με πιο σκληρές, προσωπικές αναφορές.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΜΑΡΑ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, ΒΛΑΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑ

«Ντράπηκα να βλέπω ένα νέο περιφερειάρχη να έχει την ανάγκη ακόμη και τώρα, να είναι δίπλα του ο βουλευτής», σχολίασε αναφερόμενος στην πρώτη συνέντευξη Νίκα, στο πλευρό του Κώστα Βλάση. «Αυτό δείχνει ότη ροπή που έχει στο μυαλό του και τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση. Άκουσα επίσης μια αυθάδεια ότι θα συγκυβερνήσουν την Περιφέρεια και λέω στους πολίτες ότι αυτές οι απόψεις είναι επικίνδυνες και αντισυνταγματικές! Ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο ελληνικό κοινοβούλιο», ανέφερε και σχολιάζοντας την ήττα, που γι’ αυτόν όπως είπε, είναι… νίκη, συνέχισε με ακόμη πιο βαρείς χαρακτηρισμούς. «Δε νομίζω ότι χάσαμε! Κερδίσαμε, αφού ήμασταν η μόνη παράταξη που είχαμε ενδελεχή πρόταση! Το 47% είναι μεγάλη νίκη των ελευθεροφρόνων πολιτών της Πελοποννήσου!
Είχαμε απέναντι έναν τέως πρωθυπουργό που από το πρωί ως το βράδυ ήταν στους δρόμους για έναν υποψήφιο περιφερειάρχη, που ξέχασε τι έλεγε γι’ αυτόν, έναν άνθρωπο που θεωρούσε και θεωρεί ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στην Πελοπόννησο και έναν πρόεδρο κόμματος που τόσο καιρό, δεν είχε επισκεφτεί καθόλου την Πελοπόννησο και ήρθε να εγκαταστήσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη, πάνω στις λάσπες και τις καταστροφές της Κορινθίας! Δεν το έχει διανοηθεί κανένας αρχηγός κόμματος αυτό. Ας θυμίσουμε τη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του, ο οποίος ποτέ δε δείλιαζε και έλεγε ότι η αξιοπρέπεια στην πολιτική, είναι συνυφασμένη με τον πόνο των πολιτών. Ήρθε, λοιπόν, πόσες φορές, για να κάνει “κονσομασιόν” τον αδύναμο υποψήφιο, ο οποίος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει πουθενά χωρίς τον πρόεδρο και τα στελέχη του κόμματος. Ακόμη και η ακροδεξιά πλευρά της ΝΔ με τους γνωστούς Βορίδη και Γεωργιάδη, οργίασαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σταθήκαμε ψηλά δεν ακούσατε στον προεκλογικό μας λόγο καμία τέτοια αναφορά.
Δεν μας εξήγησαν ποτέ γιατί τέτοιο μένος εναντίον μου… Νίκησε ο τρόμος, ο διχαστικός λόγος και ο εκφοβισμός. Ακόμη και ο επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε χαρτί για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Νίκα. Αυτή, είναι κατάντια !Ο επίτροπος ασχολήθηκε με την υποψηφιότητα στην Πελοπόννησο κι όμως, οι  πολίτες, στάθηκαν απέναντι και έφεραν 47%», δήλωσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης, προβλέποντας δύσκολες μέρες και ευχαριστώντας τους πολίτες «που δεν ανέχτηκαν τις πιέσεις και τον διχαστικό λόγο και είχαν το δικό τους πεδίο αντιστάσεως».

«Σε αυτούς που τους απειλεί η νέα Περιφερειακή Αρχή, να πω πως ό,τι τους λέει ως απειλές, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Δεν γνωρίζει το νόμο, την ισχύ των συλλογικών αποφάσεων και δεν έχει καμία σχέση με τον θεσμό που έρχεται να υπηρετήσει, τον οποίο κατήγγειλε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πιστεύει τον θεσμό και θα κάνει αγγαρεία για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα και το μιντιακό  κατεστημένο», είπε ο κ. Τατούλης και εξήγησε γιατί δεν συνεχάρη τον Παναγιώτη Νίκα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ…

«Απλώς, πιστεύω στον πολιτικό πολιτισμό και όχι στη συναλλαγή. Δε θα μπορούσα ποτέ να συγχαρώ -και ξέρετε τη στάση μου σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην Αρκαδία- έναν άνθρωπο που από το πρωί μέχρι το βράδυ, ήταν υβριστικός απέναντι σε ’μένα, την οικογένεια και τους συνεργάτες μου, με τρόπο ανοίκειο. Ο μόνος τρόπος να επιστρέψουμε στην κανονικότητα είναι να δηλώσει δημόσια συγγνώμη», ανέφερε και σχολίασε τις δηλώσεις Νίκα για έλεγχο παντού, πριν την ανάληψη καθηκόντων. «Είναι η ανεπάρκειά του, δεν γνωρίζει το θεσμικό πλαίσιο και ακόμη και μετά τις εκλογές, θέλει να εκβιάζει και να φοβίζει τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειάς μας. Μιλά για Πολιτιστικούς Συλλόγους, παρατάσεις, εκκλησιαστικά συμβούλια και αναφέρθηκε και στην Πελοπόννησο ΑΕ λέγοντας πως θα κάνει προγραμματικές με τους Δήμους και τις Μητροπόλεις! Μέχρι τώρα πως γίνονταν; Είναι ο γνωστός κενός λόγος, ενός κενού ανθρώπου», σημείωσε, ενώ εκεί ακριβώς ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, στάθηκε η Ντίνα Νικολάκου, που σχολίασε πως ο κ. Νίκας θεωρεί πως δεν υπάρχει “Κλεισθένης”, καλώντας τον να σταματήσει να απειλεί. «Οι πολίτες έδωσαν σε εμάς το δικαίωμα να ελέγχουμε τη διοίκηση του κ. Νίκα», είπε με νόημα η κα Νικολάκου, ενώ ο Πέτρος Τατούλης, θυμίζοντας πως θα είναι παρών, αναφέρθηκε σε μερικά από τα έργα που προχώρησε η Περιφερειακή του Αρχή και θα παρακολουθεί στενά, όπως την Περιφερειακή Τράπεζα, τα ενεργειακά οικόπεδα και τα μεγάλα έργα με ΣΔΙΤ όπως αυτό των απορριμμάτων, που, όπως είπε, βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. «Είμαστε μια έντιμη παράταξη με εξαιρετικό επίπεδο συνοχής και πολιτικής ποιότητας, οι εγγυητές στην πελοποννησιακή κοινωνία και τους πολίτες και θα προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε καταληκτικά.


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

28η Οκτωβρίου – Σακελλαροπούλου: Η πατρίδα μας υπερβαίνει κάθε εμπόδιο όταν είναι ενωμένη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

28η Οκτωβρίου – Σακελλαροπούλου: Η πατρίδα μας υπερβαίνει κάθε εμπόδιο όταν είναι ενωμένη 8
Κοινοποιησέ το

«Σήμερα, σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω πανδημίας και έντασης στο Αγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, το έπος του ’40 είναι ένα πρότυπο ομοψυχίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» και σημείωσε πως «η ιστορία μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει και υπερβαίνει κάθε εμπόδιο, όταν είναι ενωμένη».

«Η επέτειος που γιορτάζουμε σήμερα είναι πηγή υπερηφάνειας για το έθνος μας. Το “ΟΧΙ” που βροντοφώναξε σύσσωμος ο ελληνικός λαός ενάντια στην ιταμή φασιστική πρόκληση είναι μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της ιστορίας μας”, είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: «Μια στιγμή πατριωτικής έξαρσης και εθνικής αυτοπεποίθησης, μια στιγμή υπέρβασης. Ένα μικρό έθνος αψήφησε την υπεροπλία των Δυνάμεων του Άξονα που είχαν ήδη σαρώσει την Ευρώπη, ύψωσε το ανάστημά του και απέκρουσε τη φασιστική εισβολή. Τάχθηκε με την σωστή πλευρά της ιστορίας, υπερασπίστηκε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τις ανθρωπιστικές αξίες ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού και τη βία του ναζισμού, νίκησε τον φόβο, πολέμησε ηρωικά στις πιο αντίξοες συνθήκες και απέσπασε τον θαυμασμό όλου του κόσμου».

Ακολούθως η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη σημερινή συγκυρία και υπογράμμισε: «Το έπος του ’40 μας συγκινεί και μας εμπνέει. Σήμερα, σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω πανδημίας και έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, είναι ένα πρότυπο ομοψυχίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης. Η ιστορία μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει και υπερβαίνει κάθε εμπόδιο, όταν είναι ενωμένη. Θυμόμαστε τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, ενός από τους πολλούς που έζησαν “το θαύμα της Αλβανίας”: “Είδα στο πρόσωπο των στρατιωτών μου τη λάμψη που είναι ικανός ο Ελληνισμός να αναδύσει όταν πιστεύει στο δίκιο του”».

Την ώρα της κατάθεσης στεφάνου μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έσκισαν τον ουρανό πάνω από τη Θεσσαλονίκη αποδίδοντας τιμές, ενώ πέταξαν και στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου «Απάτσι».

Κατά την άφιξη της στο Ηρώο στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στη διάρκεια της τελετής τηρήθηκαν οι υγειονομικές διατάξεις με τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις.

Μετά την κατάθεση στεφάνου η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στο γραφείο του διοικητή του Γ’ Σώνατος Στρατού αντιστράτηγου Δημητρίου Κούκκου.

Η τριήμερη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη της στη Μονή Βλατάδων.

 

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ σε Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη και Ζήγρα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ σε Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη και Ζήγρα 9
Κοινοποιησέ το

«Η Ελλάδα χρωστάει στον Τσοχατζόπουλο. Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή!»

Με τα λόγια αυτά ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τη νέα καταδίκη του άλλοτε κραταιού υπουργού, η οποία όπως είπε τον οδηγεί και πάλι στη φυλακή επειδή δεν έχει να πληρώσει την καταβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ.

Ειδικότερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ στον καθένα τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του, Βίκυ Σταμάτη και τον πρώτο εξάδελφο του, Νίκο Ζήγρα για το αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα από κοινού». Αν και το δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, οι συνήγοροι υπεράσπισής τους αντέδρασαν έντονα τονίζοντας ότι οι εντολείς τους δεν έχουν να πληρώσουν ούτε ευρώ.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή» είπε σε έντονο τόνο ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, εκτός διαδικασίας.

«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

«Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.

Η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που είχε συναφθεί στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον Ν. Ζήγρα, στο οποίο εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα. Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα «δώρα» προς τον πρώην υπουργό και κατέληξαν σε λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να της χορηγηθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ οι δύο άλλοι καταδικασθέντες δεν αιτήθηκαν ελαφρυντικών περιστάσεων.

«Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ξαναζούμε την δίκη των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του με πολλά προβλήματα ακυρότητας της δίκης, όπως ότι η δίωξη για τον Τσοχατζόπουλο δεν πέρασε από τη Βουλή κατά παράβαση του Συντάγματος, το ότι η αρμοδιότητα ανήκε στα ελβετικά δικαστήρια καθώς και το αμετάκλητο της κρίσης του Πενταμελούς Εφετείου που δίκασε σε δεύτερο βαθμό και παράγει δεδικασμένο. Λυπάμαι που βλέπω ότι ο πήχης κατέβηκε πολύ χαμηλά, πια. Ευτυχώς έχουμε τα υποβρύχια που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος για να μας θυμίζουν ότι ακόμα είμαστε ελεύθεροι Έλληνες» δήλωσε ο Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Η πρόταση μομφής προς τον κ. Σταϊκούρα εξυπηρετεί το καπρίτσιο της κ. Ζανέτ Τσίπρα έναντι του κ. Τσακαλώτου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: Η πρόταση μομφής προς τον κ. Σταϊκούρα εξυπηρετεί το καπρίτσιο της κ. Ζανέτ Τσίπρα έναντι του κ. Τσακαλώτου 10
Κοινοποιησέ το

«Ακούγοντας όλους τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέμαι γιατί και με ποια λογική συζητάμε τη συγκεκριμένη πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας με αφορμή τον Πτωχευτικό Κώδικα. Προσπαθώ και δεν μπορώ να βρω καμία άλλη εξήγηση γι’ αυτήν την άκαιρη και οπορτουνιστική επιλογή σας, παρά μόνο ότι εξυπηρετεί τη μικροκομματική σας λογική!». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Όπως παρατήρησε ο Μεσσήνιος βουλευτής, ο κ. Τσίπρας, απελπισμένος από την αποτυχία της αντιπολιτευτικής του τακτικής μόνο και προσπαθώντας να κάνει ένα σόου με πυροτεχνήματα και «τσιτάτα» της περιόδου 2012-2014, εργαλειοποιεί ένα νομοθέτημα που, σαφέστατα, προστατεύει και ελαφρύνει τους υπερχρεωμένους συμπολίτες μας, προβλέποντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα 240 δόσεων για όσους χρωστούν. Για πρώτη φορά όσοι πτωχεύουν θα σταματήσουν να χρωστούν μετά την πτώχευση και αυτή δεν θα «κυνηγά» ούτε αυτούς, αλλά ούτε και τα παιδιά τους. Μάλιστα, θα μπορούν μετά από ένα χρόνο να ξαναρχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και αυτό είναι η δεύτερη ευκαιρία.

«Κατέθεσε ο κ. Τσίπρας πρόταση μομφής με αφορμή ένα νομοθετικό πόνημα, για το οποίο ούτε ο κ. Τσακαλώτος ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ούτε η εισηγήτρια κ. Αχτσιόγλου άσκησαν κάποια ιδιαίτερη κριτική, ούτε καν ζήτησαν να αποσυρθεί! Εδώ ακόμα και η κ. Μαρίκα Φραγκάκη, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τοποθετημένη εκεί το 2017 από τον κ. Τσακαλώτο και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα καλύτερα για το νέο Πτωχευτικό!».

«Αλήθεια, αναρωτιέμαι, αυτή η δήλωση της κ. Φραγκάκη, που είναι και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε κάτω από τα ραντάρ της κ. Ζανέτ Τσίπρα; Διότι μην έχετε αυταπάτες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είμαστε εδώ σήμερα για να εξυπηρετήσουμε το καπρίτσιο της κ. Ζανέτ Τσίπρα έναντι του κ. Τσακαλώτου. Του το έγραψε κιόλας!».

Τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να ανέβει στο Βήμα της Βουλής και να πει ότι κατεδαφίζουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας, ότι εκτελούμε συμβόλαια υπέρ των τραπεζιτών και των funds. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που επί της κυβερνήσεώς του θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, πραγματοποιώντας 26.000, επίτρεψε την πώληση «κόκκινων» δανείων στα funds, χωρίς μάλιστα το δικαίωμα προτίμησης του δανειολήπτη, όπως είχε γίνει στην Κύπρο, και επί των ημερών του πραγματοποιήθηκαν 2.500.000 κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και έπαψε η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ξέχασε ο κ. Τσίπρας όταν έστελνε τα ΜΑΤ στον πρώην σύντροφό του κ. Λαφαζάνη, που προσπαθούσε να εμποδίσει πλειστηριασμούς.

«Έχετε γυρίσει χωρίς ντροπή στη μέθοδο της αντιπολίτευσης που ασκήσατε την περίοδο 2012-2015, όταν ποντάρατε στην αγανάκτηση των πολιτών, στην τρομολαγνεία και στο γεγονός ότι δεν είχατε κυβερνήσει. Τώρα όμως, έχετε πεπραγμένα και ευτυχώς ο λαός έχει μνήμη. Γι’ αυτό και δεν δίνει πλέον καμία σημασία στις κορώνες σας για κατεδάφιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και στις ατάκες σας του τύπου «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης κάλεσε την αντιπολίτευση να δείξει υπευθυνότητα και να στηρίξει το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις βελτίωσης. Ο ίδιος δε από του βήματος της Βουλής ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης να ανασταλούν με νομοθετική διάταξη οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι την έναρξη λειτουργίας του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης των ακινήτων.

«Σταματήστε να δημιουργείτε ψεύτικα διλήμματα και φαντασιακές καταστροφές κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Συντονιστείτε με την πραγματικότητα, παραδεχτείτε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να παράγει θετικό κυβερνητικό έργο, ανακουφίζει φορολογικά την κοινωνία από τα δικά σας βάρη, ενισχύει την επιχειρηματικότητα και διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία και την οικονομία.

Σταματήστε, λοιπόν, να πολιτεύεστε με τη λογική του 3%, σταματήστε τα ανούσια και αδιάφορα για την κοινωνία συνθήματα και αρχίστε επιτέλους να προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο και στην πατρίδα. Ειδάλλως, ετοιμαστείτε για έναν μακρύ πολιτικό χειμώνα που θα σας φέρει σύντομα πίσω στο γνώριμο, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται καλύτερα διαχειρίσιμο για εσάς, 3%», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ