Πέμπτη , 20 Φεβρουαρίου 2020

Λάβρος κατά πάντων στη ΝΔ! Η πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου του Πέτρου Τατούλη…

Sharing is caring!

  • ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ– ΣΑΜΑΡΑ – ΒΛΑΣΣΗ – ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ – ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ
  • ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΤΗΝ πρόθεσή του να κάνει το βήμα… παραπάνω, μετατρέποντας τη «Νέα Πελοπόννησο» σε πολιτικό φόρουμ, εξέφρασε χθες στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του στις εκλογές, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου  

Η συνέντευξη, ήταν άκρως… επεισοδιακή, ενώ ο κ. Τατούλης αφού έριξε τη «βόμβα» του φόρουμ, ξεκαθάρισε πως δε θα είναι κόμμα και έβαλλε τόσο κατά του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, όσο και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στην ίδια κατεύθυνση, από τη φαρέτρα του, έβγαλε βέλη που εξαπέλυσε και κατά του βουλευτή Αρκαδίας της ΝΔ Κώστα Βλάση, αλλά και του επιτρόπου της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ μίλησε με τον… αέρα του νικητή, αφού ως νίκη, χαρακτήρισε το 47% που σημείωσε ο συνδυασμός του στο δεύτερο γύρο των εκλογών, έχοντας απέναντι όλον τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Ο Πέτρος Τατούλης φυσικά, απάντησε και στο καίριο ερώτημα της επόμενης μέρας, τονίζοντας πως θα είναι παρών, σεβόμενος την εντολή των πολιτών. «Η Νέα Πελοπόννησος, παραμένει στο Περιφερειακό Συμβούλιο έτσι όπως οι πολίτες την έταξαν, με απόλυτο σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία, αλλά κυρίως στην εντολή των πολιτών προς όλες τις κατευθύνσεις, να υπηρετηθεί το συμφέρον της Περιφέρειας και να τηρηθεί η κανονικότητα του νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει σήμερα και διέπει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο οποίος εξήγησε σε τι θα αφορά και η… μετάβαση της «Νέας Πελοποννήσου» από περιφερειακή παράταξη σε πολιτικό φόρουμ!

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

«Είμαστε αποφασισμένοι, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά το νόμο του “Κλεισθένη”, να προστατεύουμε το νόμο και το θεσμό, από όλους όσοι θέλουν να τον ακρωτηριάσουν. Δε θα αφήσουμε ποτέ την Αυτοδιοίκηση να γίνει υποχείριο όργανο της κάθε κυβέρνησης, του κάθε κόμματος, του κάθε βουλευτή και όλου του μιντιακού κατεστημένου που θέλει να υπηρετήσει τέτοιες λογικές. Είναι υποχρέωση όλων μας, να προστατεύσουμε αυτό το μεγάλο επίτευγμα που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, αφού χωρίς αυτόνομη Αυτοδιοίκηση, χωρίς πιστή τήρηση ων νόμων δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος», ανέφερε ο απερχόμενος περιφερειάρχης τονίζοντας πως το φόρουμ αυτό, θα διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο. «Η Νέα Πελοπόννησος θα μετατραπεί σε ένα πολιτικό φόρουμ, προκειμένου να δει το μέλλον της χώρας, σε συνεργασία με άλλους φορείς σε όλη την επικράτεια. Θα αποτελέσει τον πυλώνα της συγκρότησης αυτού του φόρουμ σε μια περίοδο όπου ο κίνδυνος για τη δημοκρατία είναι πλέον εμφανής. Δε θα είναι πολιτικό κόμμα, αλλά φόρουμ! Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι θα είμαι εδώ, παρών, να προστατέψουμε όσα κατακτήσαμε αυτά τα χρόνια και φυσικά, τους πολίτες», δήλωσε και εξαπέλυσε συγκεκριμένες βολές κατά… πάντων!

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ… ΠΑΝΤΩΝ!

«Ζήσαμε όλοι τον τελευταίο καιρό, όλη αυτήν την προσπάθεια πολιτικών κομμάτων, πολιτικών παρατάξεων, περιφερειακών παρατάξεων, να δημιουργούν ένα κλίμα -το οποίο ήταν πρωτόγνωρο για το θεσμό- επιλογής των πολιτών στο θέμα της Αυτοδιοίκησης. Εκβιασμοί, πιέσεις, απειλές, όπου η «Νέα Πελοπόννησος» αντιστάθηκε, όχι μόνο υπηρετώντας τη δική της υπόθεση, αλλά κυρίως, τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Αυτή τη στάση που κρατήσαμε όλον αυτόν τον καιρό, θα τη συνεχίσουμε. Θα είμαστε πιστά αφοσιωμένοι σε όλους αυτούς που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Πελοπόννησο για τις δικές τους απόψεις και συμφέροντα και θα αντισταθούμε στο κατά συνθήκη και κατά συρροή ψεύδος που ακούστηκε αυτό το χρονικό διάστημα για να εξυπηρετήσουμε το συμφέρον της Πελοποννήσου. Όπως πολλές φορές έχω πει, η Πελοπόννησος έχει μπει σε άλλη τροχιά που καμία δύναμη δεν μπορεί να την ανατρέψει  και να αποτελέσει βαρίδι στην προσπάθεια που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να απευθυνθώ κυρίως σε αυτούς που νομίζουν ότι με συμφωνίες… κάτω από το τραπέζι, έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να συνεχίζουν να αυθαδιάζουν απέναντι στους πολίτες! Στην περίπτωση που αυτές οι συμφωνίες προχωρήσουν προς υλοποίηση, επειδή είμαι βέβαιος πως δεν γνωρίζουν την αυστηρότητα και τις ασφαλιστικές δικλίδες του νόμου, να τους πω ότι η οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία έχουν κάνει, δεν μπορεί να σταθεί στις απαιτήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας. Ο “Κλεισθένης”, είναι ένας αυστηρός νόμος», ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης προχωρώντας σε προσωπικές αναφορές σε μια σειρά από ανθρώπους.

«Άνθρωποι που δεν τους ενδιέφερε ποτέ η πρόοδος της Περιφέρειας, αλλά μόνο το προσωπικό τους όφελος. Άνθρωποι υπόδικοι που εκτελούν ποινές, άνθρωποι που κοροϊδεύουν με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στη χώρα, άνθρωποι που κοιτούσαν μόνο το δικό τους συμφέρον, παραβιάζοντας αυστηρά τη νομοθεσία και την παρουσία τους, την μετρούσαν με το πόσα θα πάρουν… Άνθρωποι που δεν μπόρεσαν ποτέ να δημιουργήσουν συνθήκες μια νόμιμης παρουσίας σε μια δημοκρατική κοινωνία. Κατά την προεκλογική διαδικασία ακούστηκαν μόνο ύβρεις, πολύ πρωτόγνωρο για τον 21ο αι. στη χώρα μας. Ήταν ο καταγγελτικός λόγος, η κινητοποίηση ενός προέδρου που σίγουρα θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, ενός τέως πρωθυπουργού, ο οποίος δεν είχε κάνει απολύτως τίποτε για την Πελοπόννησο και που στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, χρησιμοποίησε το δικό μας έργο, ως δικό του έργο. Όπως επίσης, πρέπει να τονίσω την πίεση που δέχονταν όλα τα στελέχη, να υπογράψουν δηλώσεις εναντίον της Περιφερειακής Αρχής, κάτι που μας φέρνει πολύ πίσω, τη δεκαετία του 1950 και ’60, κάτι που ασφαλώς μπαίνει στη λογική της παραβίασης κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις πιέσεις για να εγκαταλείψουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την εντολή των πολιτών να είναι μέλη του Σώματος. Οι συνθήκες… αποστασίας, μας γυρίζουν το μυαλό, ιδιαίτερα σε μας που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την πολιτική ιστορία σε τραγικές εποχές που τις πλήρωσε ακριβά ο τόπος, αυτά δεν τα ξεχνάμε! Δημιουργήθηκε ένα κλίμα μιας προσωπικής βεντέτας που έχει αναφορά όλους τους πολίτες που πάλεψαν για τη Νέα Πελοπόννησο είναι κάτι που δεν ξεπληρώνεται εύκολα στη γη της Πελοποννήσου. Είναι ένα θέμα τιμής, που έχει “κόκκινες γραμμές” και δεν ξεπερνιούνται εύκολα», είπε ο κ. Τατούλης που κατήγγειλε συμπαιγνίες και προχώρησε με πιο σκληρές, προσωπικές αναφορές.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΜΑΡΑ, ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, ΒΛΑΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑ

«Ντράπηκα να βλέπω ένα νέο περιφερειάρχη να έχει την ανάγκη ακόμη και τώρα, να είναι δίπλα του ο βουλευτής», σχολίασε αναφερόμενος στην πρώτη συνέντευξη Νίκα, στο πλευρό του Κώστα Βλάση. «Αυτό δείχνει ότη ροπή που έχει στο μυαλό του και τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση. Άκουσα επίσης μια αυθάδεια ότι θα συγκυβερνήσουν την Περιφέρεια και λέω στους πολίτες ότι αυτές οι απόψεις είναι επικίνδυνες και αντισυνταγματικές! Ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο ελληνικό κοινοβούλιο», ανέφερε και σχολιάζοντας την ήττα, που γι’ αυτόν όπως είπε, είναι… νίκη, συνέχισε με ακόμη πιο βαρείς χαρακτηρισμούς. «Δε νομίζω ότι χάσαμε! Κερδίσαμε, αφού ήμασταν η μόνη παράταξη που είχαμε ενδελεχή πρόταση! Το 47% είναι μεγάλη νίκη των ελευθεροφρόνων πολιτών της Πελοποννήσου!
Είχαμε απέναντι έναν τέως πρωθυπουργό που από το πρωί ως το βράδυ ήταν στους δρόμους για έναν υποψήφιο περιφερειάρχη, που ξέχασε τι έλεγε γι’ αυτόν, έναν άνθρωπο που θεωρούσε και θεωρεί ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στην Πελοπόννησο και έναν πρόεδρο κόμματος που τόσο καιρό, δεν είχε επισκεφτεί καθόλου την Πελοπόννησο και ήρθε να εγκαταστήσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη, πάνω στις λάσπες και τις καταστροφές της Κορινθίας! Δεν το έχει διανοηθεί κανένας αρχηγός κόμματος αυτό. Ας θυμίσουμε τη μνήμη του αείμνηστου πατέρα του, ο οποίος ποτέ δε δείλιαζε και έλεγε ότι η αξιοπρέπεια στην πολιτική, είναι συνυφασμένη με τον πόνο των πολιτών. Ήρθε, λοιπόν, πόσες φορές, για να κάνει “κονσομασιόν” τον αδύναμο υποψήφιο, ο οποίος δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει πουθενά χωρίς τον πρόεδρο και τα στελέχη του κόμματος. Ακόμη και η ακροδεξιά πλευρά της ΝΔ με τους γνωστούς Βορίδη και Γεωργιάδη, οργίασαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σταθήκαμε ψηλά δεν ακούσατε στον προεκλογικό μας λόγο καμία τέτοια αναφορά.
Δεν μας εξήγησαν ποτέ γιατί τέτοιο μένος εναντίον μου… Νίκησε ο τρόμος, ο διχαστικός λόγος και ο εκφοβισμός. Ακόμη και ο επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε χαρτί για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Νίκα. Αυτή, είναι κατάντια !Ο επίτροπος ασχολήθηκε με την υποψηφιότητα στην Πελοπόννησο κι όμως, οι  πολίτες, στάθηκαν απέναντι και έφεραν 47%», δήλωσε ο απερχόμενος περιφερειάρχης, προβλέποντας δύσκολες μέρες και ευχαριστώντας τους πολίτες «που δεν ανέχτηκαν τις πιέσεις και τον διχαστικό λόγο και είχαν το δικό τους πεδίο αντιστάσεως».

«Σε αυτούς που τους απειλεί η νέα Περιφερειακή Αρχή, να πω πως ό,τι τους λέει ως απειλές, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Δεν γνωρίζει το νόμο, την ισχύ των συλλογικών αποφάσεων και δεν έχει καμία σχέση με τον θεσμό που έρχεται να υπηρετήσει, τον οποίο κατήγγειλε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πιστεύει τον θεσμό και θα κάνει αγγαρεία για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα και το μιντιακό  κατεστημένο», είπε ο κ. Τατούλης και εξήγησε γιατί δεν συνεχάρη τον Παναγιώτη Νίκα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ…

«Απλώς, πιστεύω στον πολιτικό πολιτισμό και όχι στη συναλλαγή. Δε θα μπορούσα ποτέ να συγχαρώ -και ξέρετε τη στάση μου σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην Αρκαδία- έναν άνθρωπο που από το πρωί μέχρι το βράδυ, ήταν υβριστικός απέναντι σε ’μένα, την οικογένεια και τους συνεργάτες μου, με τρόπο ανοίκειο. Ο μόνος τρόπος να επιστρέψουμε στην κανονικότητα είναι να δηλώσει δημόσια συγγνώμη», ανέφερε και σχολίασε τις δηλώσεις Νίκα για έλεγχο παντού, πριν την ανάληψη καθηκόντων. «Είναι η ανεπάρκειά του, δεν γνωρίζει το θεσμικό πλαίσιο και ακόμη και μετά τις εκλογές, θέλει να εκβιάζει και να φοβίζει τους θεσμικούς φορείς της Περιφέρειάς μας. Μιλά για Πολιτιστικούς Συλλόγους, παρατάσεις, εκκλησιαστικά συμβούλια και αναφέρθηκε και στην Πελοπόννησο ΑΕ λέγοντας πως θα κάνει προγραμματικές με τους Δήμους και τις Μητροπόλεις! Μέχρι τώρα πως γίνονταν; Είναι ο γνωστός κενός λόγος, ενός κενού ανθρώπου», σημείωσε, ενώ εκεί ακριβώς ως πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, στάθηκε η Ντίνα Νικολάκου, που σχολίασε πως ο κ. Νίκας θεωρεί πως δεν υπάρχει “Κλεισθένης”, καλώντας τον να σταματήσει να απειλεί. «Οι πολίτες έδωσαν σε εμάς το δικαίωμα να ελέγχουμε τη διοίκηση του κ. Νίκα», είπε με νόημα η κα Νικολάκου, ενώ ο Πέτρος Τατούλης, θυμίζοντας πως θα είναι παρών, αναφέρθηκε σε μερικά από τα έργα που προχώρησε η Περιφερειακή του Αρχή και θα παρακολουθεί στενά, όπως την Περιφερειακή Τράπεζα, τα ενεργειακά οικόπεδα και τα μεγάλα έργα με ΣΔΙΤ όπως αυτό των απορριμμάτων, που, όπως είπε, βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. «Είμαστε μια έντιμη παράταξη με εξαιρετικό επίπεδο συνοχής και πολιτικής ποιότητας, οι εγγυητές στην πελοποννησιακή κοινωνία και τους πολίτες και θα προχωρήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε καταληκτικά.

Δες και αυτό

Ελένη Αλειφέρη απαντά σε Τατούλη για τον κοριό στο γραφείο της

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΕλένη Αλειφέρη Η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Τατούλη στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ …

shares