Connect with us

Πολιτικά

Από πότε οι ηττημένοι αποφασίζουν για τους νικητές;

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Από πότε οι ηττημένοι αποφασίζουν για τους νικητές; 1

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» ΚΑΙ ΤΟ 9ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ Από πότε οι ηττημένοι αποφασίζουν για τους νικητές;

«Άνδρες πόλις και ου τείχη, ουδέ νήες ανδρών κεναί».

Δηλαδή, η ισχύς της πόλης είναι οι άνδρες και όχι τα τείχη ούτε τα άδεια πλοία.

Θουκυδίδης, 460 – 394 πχ Αθηναίος ιστορικός. 

Tο Στρατόπεδο Παπαφλέσσα που φιλοξένησε το 9ο Σύνταγμα Πεζικού έχει μεγάλη ιστορία και έχει γράψει χρυσές σελίδες δόξης στην ιστορία της Πατρίδας. Από τον πόλεμο του 1897, τους δύο Βαλκανικούς πολέμους, ξανά εναντίον των Βουλγάρων στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετέχοντας στο Μακεδονικό Μέτωπο, μετά συνέχισε την παραμονή του στην Μακεδονία και την Θράκη καθ’ όλη την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας προφυλάσσοντας επιτυχώς τα βόρεια σύνορά μας και τέλος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τον μανιάτη διοικητή Βενετσάνο Κετσέα πολέμησε ηρωικά  στα βουνά της Αλβανίας.

Το μοναδικό σύνταγμα που έφτασε στην αφετηρία του το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα συντεταγμένο την 11η Μαΐου 1941 εν μέσω παλλαϊκής  υποδοχής ηρώων, ενώ η Ελλάδα είχε συνθηκολογήσει στις 20 Απριλίου 1941 και  στης 22 Απριλίου το 9ο Σύνταγμα απέκρουσε επίθεση των Ιταλών και έτσι διαφύλαξε από την ατίμωση ολόκληρο το Β’ Σώμα Στρατού το οποίο κινδύνευσε να αιχμαλωτισθεί. Μετά τον Β’ ΠΠ ανασυστάθηκε το 1946 και μέχρι το 1949 έλαβε μέρος όχι μόνον στην περιοχή της νοτίου και κεντρικής Πελοποννήσου εναντίον των κομμουνιστών ανταρτών που έδιναν έναν προδομένο από τα πολιτικά και ιδεολογικά αφεντικά τους, αγώνα για να βάλουν την Πατρίδα μας στο κομμουνιστικό μπλοκ, αλλά  συνέχισε τον αγώνα του στην Μακεδονία και την Θράκη που ορέγονται διαχρονικά οι Βούλγαροι.

Εξεπλάγην λοιπόν όταν ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαρίτσης έκανε  ερώτηση για το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού που είχαν πάρει στο κυνήγι τους πολιτικούς και ιδεολογικούς προγόνους του. Συνέχισε, δε, να συμβουλεύει την κοινωνία (αυτό που θέλουν δηλαδή να κάνουν όλοι οι αριστεροί μαρξιστές να μετατρέψουν την κοινότητα σε απρόσωπη κοινωνία), όπως κάνουν κάποιοι συντάκτες τοπικών μέσων ενημέρωσης καθώς και δημόσια πρόσωπα που δεν χάνουν ευκαιρία για να δώσουν μαθήματα «αριστεροφροσύνης» όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά επί παντός επιστητού.

Το τι πρέπει να γίνει με το στρατόπεδο μας το λέει πολύ καθαρά ένα από τα Σοβιετικά στελέχη ο Γεβγκένι Ντολκοπόλοφ στο βιβλίο του «Ο Στρατός και ο επαναστατικός μετασχηματισμός της κοινωνίας» εκδόσεις Οδηγητής του ΚΚΕ που μελετούσε ο Τσίπρας στα νιάτα του όταν ηγείτο των μαθητικών καταλήψεων ως στέλεχος της ΚΝΕ: «Ο Λένιν κληροδότησε ότι οι επαναστατικές δυνάμεις  πρέπει να κάνουν διεξοδική μελέτη της στρατιωτικής τέχνης και πρέπει πάντα να είναι σε συναγερμό ενάντια στα επιθετικά σχέδια του ιμπεριαλισμού και της εσωτερικής αντίδρασης.

Όπως αποδείχτηκε στην ζωή, οι πατριωτικές δυνάμεις των απελευθερωμένων χωρών χρειάζεται όχι μόνο να μπορούν  να οικοδομήσουν μια νέα ζωή, χρειάζεται επίσης να είναι έτοιμες να περνάνε γρήγορα από ειρηνικές σε μη ειρηνικές μορφές αγώνα και να μπορούν, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιήσουν επαναστατική βία σαν απάντηση στην αντιδραστική βία από τις εκμεταλλεύτριες τάξεις που είναι σύμμαχες με τους ιμπεριαλιστές». Και εναντίον όσων επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας, θα προσέθετα, όπως οι Τούρκοι και οι Σλάβοι στην Μακεδονία, οι οποίοι βρίσκουν ντόπιους συνεργάτες που ξεπουλούν τα Εθνικά μας Δίκαια όπως με την Συνθήκη των Πρεσπών.

Γιώργος Δημητρούλιας 

Τέως Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

 

Από πότε οι ηττημένοι αποφασίζουν για τους νικητές;

Πολιτικά

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις «αντάρτικο» ο Γιώργος Παπανδρέου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις «αντάρτικο» ο Γιώργος Παπανδρέου 14

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις.

Επί της Αρχής υπερψηφίστηκε από 187 βουλευτές.

«Αντάρτικο» από Παπανδρέου και Καστανίδη – Απείχαν από την ψηφοφορία

Σημειώνεται πως στο «αντάρτικο» βγήκε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον Χάρη Καστανίδη εξαπολύοντας μύδρους κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, ζητώνας την απόσυρσή του.

Μάλιστα, και οι δύο απείχαν από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός κόντρα στην επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ που υπερψηφίζουν επί της αρχής μετά και την αποδοχή προτάσεων του από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε λόγο για νομοσχέδιο που παραμένει «αντιδημοκρατικό» παρά τη γενναία διάθεση της Φώφης Γεννηματά.

Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν έγινε σοβαρή διαβούλευση, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπουν κανόνες, αλλά όχι περιορισμοί, λέγοντας πως «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις, θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ακόμη ότι το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις. καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις». Αναφερόμενος τέλος, στην αστική ευθύνη του διοργανωτή χαρακτήρισε τη διάταξη «απαράδεκτη», καθώς -όπως είπε- ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης.

«Τιμωρείτε όσους διαδηλώνουν ειρηνικά. Τους κάνετε ομήρους του κάθε προβοκάτορα. Δίνετε ένα ακόμα κίνητρο στους μπαχαλάκηδες», είπε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε πως «με τον φόβο της προβοκάτσιας ποινικοποιείτε και αποτρέπετε έναν ειρηνικό διοργανωτή να οργανώσει μια διαδήλωση».

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Βαρουφάκης: «Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρώ και να δώσει σε κάθε πολίτη 2.000»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Βαρουφάκης: «Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρώ και να δώσει σε κάθε πολίτη 2.000» 15

Γιάνης Βαρουφάκης Να τυπώσει η ΕΚΤ 750 δισ. ευρώ

Ανέκαθεν ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθετε ασυνήθιστες και ριζοσπαστικές προτάσεις…

Το ίδιο και τώρα με αφορμή την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Ποια ήταν λύση, σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών;

Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να τυπώσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ και να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη 2.000 ευρώ, κάθε μήνα, μέχρι να νικηθεί ο ιός.

Έτσι, όπως λέει, θα λυθεί το πρόβλημα θα υπάρχει ροή ρευστού στην αγορά.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα.

 

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ θέτει ως προτεραιότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

nikas

Περιφέρεια Πελοποννήσου Κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Η κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο έργο που επιβάλλεται να υλοποιηθεί.

Αυτό τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, κατά την 5η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- της Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή, της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

“Με έμφαση τονίσαμε ότι πέρα από τις επιδοτήσεις για την εγκατάσταση επιχειρήσεων -ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον ευθέως ανάλογο με το ύψος των επιδοτήσεων-, χρειάζεται να δούμε με σοβαρότητα τα δημόσια έργα” τόνισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ειδικότερα:

“Από την πλευρά μας, ως πρώτο δημόσιο έργο θεωρούμε για την Μεγαλόπολη -και την Πελοπόννησο γενικότερα- την κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Καμία προοπτική ανάπτυξης δεν υπάρχει για μια Βιομηχανική Περιοχή χωρίς σύνδεση με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο και το συγκριτικό οικονομικό πλεονέκτημα που φέρνει αυτή η σύνδεση” υπογράμμισε ο Π. Νίκας.

Στην δίωρη σημερινή τηλεδιάσκεψη, κύριο θέμα της οποίας αποτέλεσε η πορεία εκπόνησης του master plan, ο περιφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Κωστή Μουσουρούλη να επισκεφθεί, μαζί με μέλη της ομάδας του master plan και με συνεργάτες του, την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη προκειμένου να συζητήσουν με τους φορείς και να ενημερωθούν για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

“Οταν αναφέρομαι σε επίσκεψη, εννοώ για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν θα εξαντληθεί σε ένα μόνο 24ωρο” σημείωσε με νόημα ο περιφερειάρχης.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ