Connect with us

Πολιτικά

Πολιτικά (Tweets) τιτιβίσματα προς εφήμερους πολιτικούς και αδιάβαστους αναλυτές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πολιτικά (Tweets) τιτιβίσματα προς εφήμερους πολιτικούς και αδιάβαστους αναλυτές 1

Πολιτικά (Tweets) τιτιβίσματα προς εφήμερους πολιτικούς και αδιάβαστους αναλυτές

Γράφει ο Γιώργος Δημητρούλιας, τέως Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Ακούσας υπό τινος λοιδορείσθαι, «Απόντα με,» έφη, «και μαστιγούτω.»

Όταν άκουσε ότι κάποιος τον κορόιδευε, «όταν λείπω, μπορούν και να με μαστιγώσουν», είπε.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Τώρα τελευταία έχουμε γεμίσει με «εισαγγελείς» που μας συμβουλεύουν και κάνουν αναλύσεις όντας σίγουροι για τα συμπεράσματά τους. Ένας νέος ηλικιακά και νέος στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνέγραψε μια βαθυστόχαστη ανάλυση σχετικά με την «Πολιτική Ταυτότητα του Δήμου Καλαμάτας». Ο ίδιος έχει φτιάξει και έναν οργανισμό που τον αποκαλεί η «Στέγη του Αριστοτέλη», αλλά αλλοίμονο αν έχει διαβάσει και καταλάβει τον εν λόγω φιλόσοφο. «Νέος δ’ έμπειρος ουκ έστιν, πλήθος γαρ χρόνου ποιεί την εμπειρίαν» μας  λέει ο φιλόσοφος, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για ορισμένους. Γράφει: «Πρόοδος, εν έτει 2019, σημαίνει διεύρυνση προς  τη σωστή πολιτική κατεύθυνση» και οι πράξεις του μας δείχνουν την «σωστή πολιτική κατεύθυνση» το 2019. Βγήκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «που έβλεπε με καλό μάτι το Κίνημα Αλλαγής (το πρώην ΠΑΣΟΚ) και κυρίως οι προερχόμενοι από την ομάδα Μπένου» όπως μας πληροφορεί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την 24/10/2018 και ο επικεφαλής της παράταξης ήταν 35 χρόνια δημοτικός υπάλληλος και διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για αρκετά χρόνια, με ότι συνεπάγεται η σταθερότητα και η εσωτερική πληροφόρηση που έχει η θέση αυτή. Δηλαδή «πρόοδος» είναι, κατ’ αυτόν, όλοι να σιτιζόμαστε από τον δημόσιο κορβανά. Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το πράσινο καθεστώς της Μεταπολίτευσης (ή καλύτερα Μεταπολήστευσης). Τον Παττακό και τους υπόλοιπους εγκλείστους απριλιανούς δικαίωσε ο, παρ’ ολίγον πρωθυπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος και όχι οι ακροδεξιοί φιλοχουντικοί, αλλά θα αρκεστώ στα δικά μας.

Κάποια γεγονότα και αριθμοί είναι σίγουρα πιο σημαντικοί γιατί δείχνουν μία τάση. Πιο συγκεκριμένα: Ο νυν δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ ισχυριζόταν ότι έχει μια άνετη πλειοψηφία, διαπίστωσε ότι τα κουκιά δεν του βγαίνουν και αναγκάστηκε να συνεργαστεί με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Η πολιτική του απειρία φαίνεται από το ότι, δεν υπολόγισε το πολιτικό παρελθόν του συγκεκριμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και δεν μιλώ για τις απειλές και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που είχε εκτοξεύσει προς όλους, ακόμη και εναντίον του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, όταν η Χρυσή Αυγή ήταν στα πάνω της και ηγείτο των τοπικών ασπιδοφόρων ομάδων ασφαλείας της ντόπιας ΧΑ (ομάδες ασφαλείας στα γερμανικά: Schutzstaffel, τα γνωστά από την ιστορία SS), αλλά με την ψήφο του μέσα στην Βουλή έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και έτσι ανοίχτηκε ο δρόμος για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Νίκας, αντιθέτως  επειδή ξέρει από πολιτική,  μια μέρα πριν τις εκλογές του 2014 έπινε ούζα με τον Σαμαρά σε κοσμικό ουζερί του κέντρου και φέτος πριν τις περιφερειακές εκλογές, έθεσε υποψηφιότητα μετά την εξασφάλιση της έμπρακτης στήριξης του Σαμαρά.

Όσο για τον αριθμό των ψήφων η Δεξιά πήρε αν όχι τους ίδιους, περισσότερους ψήφους αν προσθέσουμε στους τρεις καθαρόαιμους Δεξιούς συνδυασμούς τις ψήφους των παρατάξεων των κυρίων Αντωνόπουλου, Κουκούτση και Τζαμουράνη (ΘΑΡΡΟΣ Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 για τον Τζαμουράνη). Αλλά πως εξηγείται ότι  οι συνδυασμοί που ήταν  στην αντιπολίτευση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πήραν τις μισές ή και παρακάτω ψήφους; Απλά η Συριζαίικη «απλή αναλογική» έκανε τον κάθε πικραμένο (fashion victim)  να ονειρευτεί μια θέση κάτω από την λάμψη των φλας των τοπικών ΜΜΕ που προωθούν με το αζημίωτο τους νέους «πολιτικούς» με το βαθυστόχαστο ύφος χιλίων καρδιναλίων. Έτσι πολυδιασπάστηκαν όλες οι παρατάξεις και η πολιτική μετετράπη σε κυνήγι σταυρών.

Ο υπογράφων δια του τύπου στήριξα την παράταξη της κυρίας Οικονομάκου, δημοσίως, όπως έγραψαν όλα τα τοπικά ΜΜΕ, η οποία συνεχίζει να χαλάει την πολιτική σούπα κάποιων που σκέπτονται όπως ο νεόκοπος «πολιτικός» αναλυτής και αντιστέκεται στις αυταρχικές επιταγές της δημαρχιακής μονοκρατορίας που στηλίτευαν οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης. Εξάλλου στις εκλογές του 2014 τόσο η Χρυσή Αυγή, όσο και ο βουλευτής της κύριος Κουκούτσης, με σχετικές ανακοινώσεις τους δεν στήριξαν τον συνδυασμό μου αλλά τους δικούς τους.

Τελειώνοντας, διαβάζοντας τέτοιου είδους ρηχές αναλύσεις, μου έρχεται στο μυαλό μία σπουδαία ρήση του Αριστοτέλη: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων».

Πολιτικά (Tweets) τιτιβίσματα προς εφήμερους πολιτικούς και αδιάβαστους αναλυτές

Πολιτικά

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το σούβλισμα του αρνιού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το σούβλισμα του αρνιού 14

Κορονοϊός – σούβλισμα του αρνιού

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει στις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα επιτρέπεται να μπορεί κάποιος να σουβλίσει αρνί.

Εκτός από την έξοδο προς την επαρχία για τις ημέρες του Πάσχα, ένα άλλο θέμα, σχετικό βέβαια, που απασχολεί την κυβέρνηση (όσο αστείο και αν φαίνεται) είναι το τί θα γίνει ανήμερα του Πάσχα με το σούβλισμα του αρνιού.

Βλέπετε, όλοι είμαστε συνηθισμένοι είτε να υποδεχόμαστε φίλους και συγγενείς στο σπίτι εκείνη την ημέρα για το απαραίτητο ψήσιμο, είτε να πηγαίνουμε εμείς σε αυτούς. Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνετε, σημαίνει συνωστισμό και υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για αυτό και οι υπεύθυνοι αναζητούσαν τρόπο για να το αποφύγουμε αυτό και φαίνεται να έχουν καταλήξει σε ένα πλάνο, το οποίο προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα έχει την μορφή σύστασης ή θα πρόκειται για κάτι πιο… αυστηρό.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν το ψήσιμο σε ανοιχτές αυλές, σε πιλοτές πολυκατοικιών ή σε ταράτσες δεν θα γίνει, καθώς όλο και κάποιος θα περάσει από εκεί και θα καθίσει στην παρέα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μεταδοθεί ο κορονοϊός.

Αν όμως κάποιος έχει κλειστή αυλή ή μεγάλο μπαλκόνι, μπορεί να ρίξει το σούβλισμά του, αλλά θα πρέπει αυστηρά να συμμετέχουν μόνο τα μέλη που κατοικούν στο σπίτι. Άρα είναι κάπως υπερβολή ένα ολόκληρο αρνί…

Αντιθέτως μπορούν να βολευτούν το φούρνο ή διάφορα άλλα εδέσματα που μπαίνουν σε ψησταριά, όπως είναι τα παϊδάκια, οι μπριζόλες, τα λουκάνικα κτλ.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Πρόκληση η συνέχιση των επιδοτήσεων στο Μορέα εν μέσω κορονοϊου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρόκληση η συνέχιση των επιδοτήσεων στο Μορέα εν μέσω κορονοϊου 15

Κορονοϊός – επιδότηση στο Μορέα

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καταγγέλλει ως ιδιαίτερα προκλητική την ενέργεια της κυβέρνησης ,ακόμη και σήμερα που έχουν καταρρεύσει τα εισοδήματα της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού , να δώσει στο ακέραιο την επιδότηση στο Μορέα η οποία προκύπτει από τους επαχθείς όρους της “λεόντειας σύμβασης”, η οποία ετοιμάστηκε και συμφωνήθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τελικά επικυρώθηκε από την κυβέρνηση του μεταλλαγμένου μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβριο του 2015.

Την ώρα που εργαζόμενοι και επαγγελματίες καλούνται να ζήσουν με 800 ευρώ για ενάμιση μήνα

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για δημιουργία ΜΕΘ για να πλησιάσουμε ως χώρα τα στάνταρ που ζητάει ο ΠΟΥ ώστε να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Την ώρα που δεν υπάρχουν χρήματα για τους αγρότης ούτε για τη δακοκτονία

Την ιδία αυτή ώρα έρχεται η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής και δίνουν ολόκληρο το ποσό που προκύπτει από τους επαχθείς όρους της “λεόντειας σύμβασης”.

Δίνουν 11 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία μπορούσε η κυβέρνηση να φτιάξει 220 ΜΕΘ που είναι απολύτως αναγκαίες για τη ζωή μας

Αλήθεια γιατί η κυβέρνηση δεν ζήτησε ούτε αυτή τη στιγμή να εισφέρει και ο Μορέας για τη πανδημία ; Όταν μάλιστα υποχρέωσε όλους μας να εισφέρουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ .

Υ.Γ. Χαιρόμαστε που πάρα πολλοί ανακάλυψαν τώρα ότι οι Συμβάσεις Παραχώρησης και οι ΣΔΙΤ είναι λεόντειες εις βάρος του Δημοσίου και των φορολογούμενων πολιτών. Όταν βέβαια εμείς τα λέγαμε είμαστε «κολλημένοι παλαιολιθικοί αριστεροί»

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Προτάσεις Θανάση Πετράκου για δακοκτονία και κορονοϊό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προτάσεις Θανάση Πετράκου για δακοκτονία και κορονοϊό 16

Θανάσης Πετράκος για δακοκτονία και κορονοϊό

Ο  επικεφαλής της  «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης  Πετράκος  στη σημερινή (Δευτέρα 6/4/2020) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρότεινε μεταξύ των άλλων :

  1. Να στείλει η Οικονομική Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της   επιστολή-απόφαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και να ζητάει να ικανοποιήσει   τα δίκαια αιτήματα  του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Δακοκτονία, με  δεδομένο ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης  δεν έχει απαντήσει στο έγγραφο – απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης για : α) Συμπληρωματική χρηματοδότηση του προγράμματος   δακοκτονίας με 1.200.000 ευρώ   ώστε να μπορούν να γίνουν 4 ψεκασμοί σε όλες  τις Π.Ε. αλλά και  να  καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του  προγράμματος . β) Να επικαιροποιηθεί το άρθρο 44 του Ν. 4325 ΦΕΚ 47/Α/11-5-2015 ώστε να ισχύσει και το 2020  και να ισχύει κάθε έτος και όχι μόνο το 2015 που ίσχυσε, ώστε να επιτρέπεται  η Οικονομική Επιτροπή της   Περιφέρειας, γα λόγους δημοσίου συμφέροντος, να αναθέτει την εκτέλεση των σχετικών υπηρεσιών στους προσωρινούς μειοδότες, έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων. γ) Να διπλασιαστεί  ν αριθμός των γεωπόνων δακοκτονίας ώστε να φτάσει  στα επίπεδα του 2010 για να μπορεί  να γίνεται επαρκής έλεγχος και σωστή εκτέλεση του προγράμματος. δ) Να επιταχυνθεί η έκδοση της απόφασης για να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ. ε) Να ακυρωθούν οι μνημονιακές περικοπές οι οποίες επέβαλλαν   τραγελαφικούς  και απαράδεκτους περιορισμούς όπως  πχ ενώ προσλαμβάνονται οι γεωπόνοι δακοκτονίας για  6 μήνες  η δυνατότητά τους να πηγαίνουν για έλεγχο είχε περιοριστεί στις 27 ημέρες  .

Η πρόταση αυτή του Θ. Πετράκου έγινε ομόφωνα δεκτή από   την Οικονομική  Επιτροπή  της Περιφέρειας Πελοποννήσου  και εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος της κ. Χρ. Λαμπρόπουλος να συντάξει και να στείλει στο Υπουργείο την  ομόφωνη  απόφαση- επιστολή.

  1. Να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  πρόταση για νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, ώστε πέραν των 590.000 ευρώ (390000 +200000 )που έχει ήδη αποφασιστεί,  να διατεθούν και επιπλέον κονδύλια   στα Νοσοκομεία και τις λοιπές μονάδες υγείας της Περιφέρειας, ώστε να συμβάλει η Περιφέρεια ακόμη περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Καθότι είναι γνωστό ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι ελλείψεις πολλές.

Με τη    πρόταση αυτή του Θ. Πετράκου συμφωνήσαν τα μέλη της Επιτροπής  και  ο Πρόεδρος  της  . κ. Χρ. Λαμπρόπουλος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα ενισχύσει περαιτέρω τις μονάδες υγείας.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ