Connect with us

Πολιτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «έργα» του…. Μακεδονία για 35 δισ. ευρώ

Kalamata Times

Published

on

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «έργα» του…. Μακεδονία για 35 δισ. ευρώ 1

Όλα τα δημοσιεύματα που διάβασα για το νέο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» των δύο δημοσιογράφων που ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες, μιλούν για το οικονομικό Grexit, μόλις δηλαδή ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χλόμιαζε με τις διαπραγματεύσεις του Μπαρουφάκη, που σαν μικρός επιστήμονας «απειλούσε» με έξοδο από την ευρωζώνη γινόμενος γελοιογραφία μέχρι και στα οπισθόφυλλα των λιθουανικών εφημερίδων και συνειδητοποιούσα ότι ο ερασιτεχνισμός δεν σε πάει μακριά, αλλά και με τα ψέματα μπορείς να επηρεάσεις την κοινή γνώμη. Ο χαρακτήρας των Ελλήνων άλλη μια φορά στάθηκε αντάξιος της ιστορίας του λαού του και με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τα έβαλε με όλη την Δύση μη συλλογιζόμενος ότι η ηγεσία του, αυτή η θλιβερή παρέα της χαβιαροαριστεράς όχι μόνο του είπε ένα κάρο ψέματα, αλλά και ο στόχος της ήταν τα πούρα και τα κότερα, όπως μας έδειξε ο χρόνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «έργα» του.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αληθινά με προβλημάτισε, αλλά ήρθε η μετεκλογική στάση του κυρίου Χαρίτση να με επιβεβαιώσει.  Ο κύριος Χαρίτσης ο οποίος ήλθε τρίτος σε σταυρούς από όλα τα κόμματα και μετά τους κυρίους Σαμαρά και Λαμπρόπουλο, εστιάστηκε και τοπικά αλλά και πανελλήνια στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε, δε: «Δεν πρόκειται όσο και αν κάποιοι από τα ΜΜΕ ή τα κέντρα εξουσίας το επιθυμούν να αλλάξουμε τα ταυτοτικά μας χαρακτηρίστηκα, την ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλογιζόμενος όλα αυτά, σκέφτηκα αυτό που κάπου είχα διαβάσει, ότι ο χρυσός με τον έλληνα  ταυτίζονται και το μόνο που μας ενδιαφέρει ως λαός είναι μόνο το ατομικό μας συμφέρον. Μπορεί στο δημοψήφισμα, όταν το όχι έγινε ναι μέσα σε λίγες ώρες, να ορθώσαμε το ανάστημά μας αλλά τελικά ο ραγιάς προσκύνησε τον ευρωαφέντη με τα ευρώπουλα. Το παρασκήνιο όμως ήταν άλλο και ήταν καλά κρυμμένο , απορώντας πως τους ξέφυγε και δημοσιεύτηκε σε μια μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα που με άφησε διαβάζοντάς το άναυδο! Ας το δούμε με τα δικά τους λόγια, γιατί scripta manent που έλεγαν οι Ρωμαίοι:

Scripta manent.

«Ούτε δύο μήνες δεν είχε κλείσει ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας και οι Ευρωπαίοι εταίροι του εξήγησαν πόσο σημαντική θα ήταν για αυτούς η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου του 2015, όταν ο νέος έλληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Επιτροπής, στο κτήριο Berlaymont, είχε τονίσει στον Τσίπρα ότι ο ίδιος θα προσπαθούσε να βοηθήσει την Ελλάδα με όποιον τρόπο μπορούσε. Εκείνη την εποχή το ΕΣΠΑ είχε παραλύσει επειδή η χώρα δεν είχε να πληρώσει την απαιτούμενη εθνική συμμετοχή και ο Γιούνγκερ υποσχέθηκε στον Τσίπρα ότι θα βοηθούσε να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Στη συνέχεια, μάλιστα, του πρότεινε επιπλέον και ένα καινούργιο αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα ύψους 35 δισ. ευρώ.  Σε αντάλλαγμα όμως έπρεπε να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, του τόνισε, και έβγαλε από την τσέπη του μια λίστα 15 βασικών μεταρρυθμίσεων, για να εξηγήσει στον Αλέξη Τσίπρα ποιες θεωρούνταν σημαντικότερες να υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση».

«Έντεκα ημέρες αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε για πρώτη φορά στην καγκελαρία. Με τα λόγια του Γιούνγκερ φρέσκα ακόμα στο μυαλό του, έθεσε το ζήτημα του Μακεδονικού στην Άνγκελα Μέρκελ. «Θέλω να λύσω το θέμα ακόμα και με τον Γκρουέφσκι» της είπε σε εκείνη την πρώτη τους συνάντηση, αναφερόμενος στον τότε πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, γνωστό για τις εθνικιστικές του θέσεις, όταν η συμφωνία φαινόταν ακόμα ανέφικτη.  Κι εκείνη είχε απαντήσει: «Δεν σε πιστεύω, Αλέξη. Κανένας από τους προκατόχους σου δεν θέλησε ποτέ να ανοίξει το θέμα αυτό».

Το ζήτημα αυτό ήταν ιδιαιτέρως σημαντικό για γεωπολιτικούς λόγους στον ανταγωνισμό των ΗΠΑ με την Ρωσία και έπρεπε να λυθεί πάση θυσία. Βρέθηκε λοιπόν ο κατάλληλος χαβιαροαριστερός πρωθυπουργός, το καλό παιδί του αφέντη.

«Με τον Τσίπρα, όμως, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Είχε επιτέλους κάποιον που θα μπορούσε να αποδειχθεί άνθρωπος – κλειδί για την επίλυση του πολυετούς αγκαθιού στην περιοχή των Βαλκανίων. Ο Γιούνγκερ τήρησε την υπόσχεσή του και στις 15 Ιουλίου του 2015 η Επιτροπή ανακοίνωσε 35 δις. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την ενίσχυση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Έτσι οι «σύντροφοι» τσεπώσανε 35 δις. και ο αμερικανοκομμουνιστής Αλέξης υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών. Με όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις του κυρίου Χαρίτση  και ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό για 30 αργύρια, εμείς τουλάχιστον πήραμε και 35 δις. Αλλά μια ερώτηση μου στριφογυρνάει στο μυαλό: «Πως λέγονται αυτοί που στηρίζουν αυτές τις πράξεις; Μήπως προοδευτικοί, όπως τους χαρακτηρίζει ο κύριος Χαρίτσης;».

 

Γιώργος Δημητρούλιας

Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Πολιτικά

Μίλτος Χρυσομάλλης: Στρατηγική από τα παλιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αγανάκτηση των πολιτών

Kalamata Times

Published

on

Μίλτος Χρυσομάλλης: Στρατηγική από τα παλιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αγανάκτηση των πολιτών 14

Μίλτος Χρυσομάλλης

«Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συνολικά της αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, οδεύοντας σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της ψήφισης των τελευταίων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας, στις οποίες περιλαμβάνεται και σειρά σημαντικών μέτρων ενίσχυσης και ανάταξης για τους εργαζόμενους τις επιχειρήσεις και την οικονομία εν γένει.

Όπως σημείωσε, μετά το καθολικό lockdown ακούστηκαν επικριτικές φωνές από την αντιπολίτευση γι’ αυτήν την πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης, ενώ σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, ειδικά από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ακούστηκαν και ακραίες απειλές όπως «θα λογαριαστούμε», «να δούμε πόσα θα φτάσουν τα θύματα, αν θα φτάσουν το Μάτι με την πυρκαγιά». Τελικά, επειδή ο ελληνικός λαός επικρότησε τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις πολιτικές αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι τα κάναμε καλά κατά την υγειονομική κρίση, αλλά δεν τα πάμε καλά με τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της!.

«Και ποια είναι η επιχειρηματολογία της Αντιπολίτευσης στα μέτρα της Κυβέρνησης; Πρώτον, σκάνδαλα, σκάνδαλα, σκάνδαλα! Μιλάτε εσείς για σκάνδαλα που δεν υπάρχουν. Εσείς, που κάνατε σκευωρίες και νταραβέρια μέσα στο Μαξίμου, με επιχειρηματίες και εκδότες. Δεν σας πιστεύει κανείς. Κατανοούμε, πλέον, ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα! Το δεύτερο αφήγημα σας είναι τα «λεφτόδεντρα», ότι εσείς δηλαδή θα δίνατε περισσότερα. Ακούστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, μετά την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο, φέρατε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, υπερφορολογήσατε τους πάντες, τσακίσατε τη μεσαία τάξη και το μόνο στο οποίο επιδοθήκατε, ήταν μία πολιτική πενιχρών επιδομάτων. Καταλαβαίνετε, επομένως, ότι το αφήγημά σας αυτό μόνο γέλιο προκαλεί! Η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για όλους του Έλληνες και κρίνεται γι’ αυτό. Περίμενα να έχετε μία πιο εποικοδομητική στάση. Παρ’ όλα αυτά εσείς προτιμάτε να πολιτεύεστε με τη ρητορική της εποχής προ του 2015. Και αυτό είναι όλη η στρατηγική σας. Ποντάρετε στη φτωχοποίηση της χώρας, ποντάρετε στη φτωχοποίηση των συμπολιτών μας, ποντάρετε στην αγανάκτηση, μόνον και μόνο για να επωφεληθείτε εκλογικά!».

Ο Μεσσήνιος βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στις θετικές εξελίξεις αναφορικά με τα μέτρα που έλαβε η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. «Η Ένωση ξέρει στις κρίσιμες στιγμές να παίρνει γενναίες αποφάσεις, αποδεικνύοντας ότι είναι μια ένωση αλληλεγγύης που θέλει να πάει μπροστά. Οι αποφάσεις συνέπεσαν χρονικά με την επέτειο των 41 χρόνων από την ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ, αποτέλεσμα της προσωπικής – αν θέλετε – πυγμής του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μια ιστορική απόφαση για τη Ελλάδα, που δικαιώνεται διαχρονικά και την υπηρέτησαν τελικά και όλα τα κόμματα, ασχέτως τοποθέτησης».

Τέλος, με αφορμή φωνές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να μην κατασκευαστεί η επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ο Μίλτος Χρυσομάλλης παρατήρησε: «Έχω ακούσει τουλάχιστον τέσσερις-πέντε διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι θέλουν τον φράχτη, άλλοι δεν τον θέλουν, άλλοι τον θέλουν λίγο. Πέρα από τη σύγχυση που δείχνει ότι έχετε όσον αφορά το μεταναστευτικό, ειλικρινά τέτοια ημέρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όταν η γείτων κάνει αυτές τις φιέστες ντροπής στην επέτειο της Άλωσης, είναι δυνατό να ζητάτε να μην κατασκευαστεί ο φράχτης στον Έβρο; Αυτά δεν θα έπρεπε να λέγονται, ειδικά όταν σαν σήμερα η Πόλις των πόλεων εάλω. Και όπως είπε και ο μέγας Ελύτης: «Βαρύς ο κόσμος για να τον ζήσεις, όμως για λίγη υπερηφάνεια το άξιζε».

Continue Reading

Πολιτικά

Στήριξη ελιάς, πατάτας, ντομάτας και σύκου ζητά ο Περικλής Μαντάς

Kalamata Times

Published

on

Στήριξη ελιάς, πατάτας, ντομάτας και σύκου ζητά ο Περικλής Μαντάς 15

Περικλής Μαντάς

Την ανάγκη στήριξης των βασικών αγροτικών προϊόντων της Μεσσηνίας ανέδειξε σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νέου αγροτικού νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα ο κ. Μαντάς στάθηκε στις σημαντικές ρυθμίσεις που φέρνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όσον αφορά στην αύξηση των προστίμων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, στη δημιουργία νέου μελισσοκομικού μητρώου, στις διευκολύνσεις που παρέχονται σε ανέργους και σε πολίτες τρίτων χωρών να εργαστούν ως εργάτες γης, καθώς και στη δυνατότητα που πλέον θα παρέχεται σε συνταξιούχους αγρότες να συνεχίσουν να ασκούν μικρή καλλιεργητική δραστηριότητα.

Όσον αφορά στην ανάγκη στήριξης των αγροτικών προϊόντων και με αφορμή τον πρόσφατο καύσωνα και τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις ελαιοκαλλιέργειες, ο κ. Μαντάς ζήτησε την οικονομική στήριξη του ΕΛΓΑ, λέγοντας ότι ο Οργανισμός «αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο και έναν κρίσιμο σύμμαχο των αγροτών να σταθούν στα πόδια τους μετά από καταστροφές». Παράλληλα ο κ. Μαντάς τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης των παραγωγών πατάτας, σημειώνοντας ότι «αν και φαίνεται να μην υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης λόγω γενικά καλής ποιότητας της μεσσηνιακής πατάτας, υπάρχει ξεκάθαρα όμως πρόβλημα με τη τιμή της» και πρέπει να βρεθούν οι τρόποι να λυθεί αυτό το ζήτημα προς όφελος των παραγωγών.

Επίσης στάθηκε στη μεγάλη καταστροφή με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες ντομάτας της Τριφυλίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο θερμοκηπιακό κέντρο της χώρας, αποτελείται από δυναμικές και καινοτόμες επιχειρήσεις και διαθέτει μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, ενώ υπενθύμισε τη δέσμευση του Υπουργείου για την αναδιάρθρωση του μεσσηνιακού σύκου.

Αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι «οι παράνομες ελληνοποιήσεις παραπλανούν τους καταναλωτές, ενισχύουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και υπονομεύουν το εισόδημα του αγρότη» και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο η αντιπολίτευση αντιδρά στην αύξηση των προστίμων. Τέλος σημείωσε ότι ορθά η κυβέρνηση επιτρέπει την απασχόληση ανέργων και πολιτών τρίτων χωρών ως εργάτες γης, γιατί με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται ένα διαχρονικό πρόβλημα του αγροτικού κόσμου, ενώ επικρότησε τις ρυθμίσεις για τους συνταξιούχους αγρότες, βάσει των οποίων θα μπορούν να εργάζονται σε μικρή κλίμακα, διατηρώντας την πλήρη σύνταξή τους και την ίδια στιγμή καταβάλλοντας τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.

Continue Reading

Πολιτικά

Άκαρπη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον καύσωνα

Kalamata Times

Published

on

Άκαρπη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον καύσωνα 16

Παναγιώτης Νίκας σε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

“Ούτε συγκεκριμένο πρακτικό αποτέλεσμα και προφανώς ούτε και θετικό” -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- είχε η ευρύτατη σύσκεψη που έγινε χθες Τρίτη 2 Ιουνίου στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ Νίκου Δούκα και στελεχών του Οργανισμού, με αντικείμενο τις ζημιές που έχει επιφέρει στην Περιφέρεια ο πρόωρος καύσωνας, όσον αφορά την ελαιοκαλλιέργεια, τα κεράσια, τα βύσσινα και τα πορτοκάλια.

Μετά την σύσκεψη -στην οποία παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός- ο περιφερειάρχης παρατήρησε ότι “δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στα χέρια μας. Δεν είμαι ευχαριστημένος από αποτέλεσμα” τόνισε, για να σημειώσει με έμφαση στη συνέχεια:

“ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ”

“Οταν ο ΕΛΓΑ δεν στηρίζει τις παραγωγές, το αγροτικό εισόδημα, δεν θα έχουμε ποτέ ισχυρή γεωργία. Προφανώς έχουμε πρόβλημα με τον κανονισμό του Οργανισμού, αλλά τους αγρότες δεν ενδιαφέρει αν ο κανονισμός είναι παλιός ή νέος, ούτε και η γραφειοκρατία. Τους ενδιαφέρει να αποζημιωθούν για το εισόδημα που έχασαν. Τον ΕΛΓΑ τον στηρίζουν οι αγρότες και έχουν την απαίτηση όταν παθαίνουν ζημιές, αυτές να καλύπτονται. Εχω την ελπίδα ότι ίσως αλλάξει πολιτική ο ΕΛΓΑ για το συγκεκριμένο θέμα και ίσως έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Προς το παρόν όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται -και λυπούμαι”.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τους διευθυντές των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων -οι οποίοι, όπως και ο ομόλογός τους της έδρας, παρουσίασαν στα στελέχη του ΕΛΓΑ το πρόβλημα που έχει προκληθεί- να ετοιμάσουν φάκελο με τις ζημιές ανά Π.Ε.

“ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ”

Τον συγκεκριμένο φάκελο ο Π. Νίκας, όπως δήλωσε, θα υποβάλει στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη:

“Το ζήτημα θα τεθεί και πολιτικά, οι εκθέσεις θα υποβληθούν στον υπουργό Γεωργίας και ο καθένας ας πράξει αυτό που νομίζει. Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κόσμο και τα συμφέροντά του” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Continue Reading

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ