Παρασκευή , 17 Ιανουαρίου 2020
Home / Πολιτικά / Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας»
IMG 2019 10 23 144 660x330 - Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας»
mantas

Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας»

Sharing is caring!

Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας»

«Ποια ήταν η πραγματική κατάσταση της ΔΕΗ; Είχε ή δεν είχε πρόβλημα ρευστότητας και βιωσιμότητας, όπως λένε οι ορκωτοί λογιστές; Γιατί άραγε δεκάδες εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας είναι φθηνότερες από την ΔΕΗ; Μα διότι έχουν ευνοηθεί τα μέγιστα από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε. Και ήρθε εδώ ο κ. Σκουρλέτης να μας πει για ιδιωτικά μονοπώλια. Όταν εσείς γιγαντώσατε όλους τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ. Και καταντήσατε την εταιρία να χάνει πελάτες, να χάνει χρηματιστηριακή αξία, να χάνει έσοδα».

Αυτά δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς κατά την ομιλία του στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ και την στήριξη των ΑΠΕ. Ο κ. Μαντάς στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο ότι η ΔΕΗ αποτελούσε μια «ωρολογιακή βόμβα», η οποία αν αφηνόταν να σκάσει, θα συμπαρέσυρε τις τράπεζες και ολόκληρη την ελληνική οικονομία, ενώ σημείωσε ότι στε ενδεχόμενη χρεοκοπία της ΔΕΗ, θα κινδύνευαν οι θέσεις εργασίας και θα αναγκαζόταν το κράτος να στηρίξει την επιχείρηση μέσω της φορολογίας.

Ο κ. Μαντάς επίσης στήριξε το σχέδιο ανασυγκρότησης της ΔΕΗ σε όλες τις πτυχές του (διασφάλιση εργαζόμενων, αναδιοργάνωση της εταιρίας, προσέλκυση ικανών στελεχών, απομάκρυνση από τον κρατισμό, εθελούσιες έξοδοι), και τόνισε ότι ήδη αποδίδει καρπούς, όπως προκύπτει από τον τριπλασιασμό της χρηματιστηριακής αξίας της επιχείρησης το τελευταίο διάστημα.
Επιπλέον κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σπέρνει τον φόβο ανεύθυνα, όταν ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους και ότι θα έπρεπε να στηρίξουν τις ΑΠΕ στην χώρα μας, τόσο για οικονομικούς, όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους.

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ν. Παππάς δεν μπορούν να μιλούν για πολιτικές συναλλαγές, όταν ο συγκυβερνήτης τους κ. Καμμένος τους εγκαλούσε ότι έταξαν στους βουλευτές των ΑΝΕΛ θέσεις στα ψηφοδέλτια, προκειμένου να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.

 

Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας»

niniosbanner 1 - Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας» MYLO Indian Palace Restaurant - Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας» perrotis - Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας» mavreas1anigif - Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας» krystalkyriakoanigif - Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας» YPODIMATA - Μαντάς για ΔΕΗ: «Όχι άλλη υποκρισία από ΣΥΡΙΖΑ – Στηρίζουμε βιωσιμότητα και θέσεις εργασίας»

Δες και αυτό

mantas 1 310x165 - Μαντάς: Καμία ανησυχία για την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Κορώνης

Μαντάς: Καμία ανησυχία για την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Κορώνης

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΜαντάς: Καμία ανησυχία για την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Κορώνης Ευχάριστα …

shares