Σάββατο , 18 Ιανουαρίου 2020
Home / Πολιτικά / Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα
IMG 6546 660x330 - Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα

Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα

Sharing is caring!

Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα

Παρέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος με τα σχολικά γεύματα που διατίθενται στα δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς σε συνάντηση που είχε χθες με την υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει αναλυτικά στην υφυπουργό το ζήτημα που έχει προκύψει στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2019-2020 και πιο συγκεκριμένα, με την εξαίρεση 17 δημοτικών σχολείων και των μαθητών τους από αυτό.

Ειδικότερα, ο κ. Μαντάς ενημέρωσε την κα Μιχαηλίδου ότι το ζήτημα ανέκυψε διότι εσφαλμένα θεωρήθηκε ότι η επέκταση του προγράμματος έχει δύο σκέλη: αφενός την αυτόματη συνέχιση για τα 17 δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν πέρυσι, και αφετέρου την ανάγκη για προσθήκη μόνο των επιπλέον 12 δημοτικών σχολείων που δεν συμμετείχαν πέρυσι. Έτσι για το σχολικό έτος 2019-2020 δηλώθηκαν μόνο τα επιπλέον σχολεία, με αποτέλεσμα μόνον αυτά να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ τα 17 που συμμετείχαν πέρυσι, εξαιρέθηκαν. Παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό σχετικά γρήγορα, ωστόσο δεν δρομολογήθηκε κάποια λύση έως σήμερα, διότι η σχετική ενημέρωση και αλληλογραφία διακινούνταν εντός του υπουργείου Παιδείας, ενώ αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα ήταν το υπουργείο Εργασίας, το οποίο μέχρι χθες δεν είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα.

Από την πλευρά της η κα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για την αναλυτική και πλήρη παρουσίαση του ζητήματος και δεσμεύθηκε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, είτε μέσω επέκτασης του προγράμματος και στα υπόλοιπα σχολεία, είτε μέσω εσωτερικής αναπροσαρμογής του προγράμματος και βελτιστοποίησης του τρόπου διάθεσης των γευμάτων.

Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα

niniosbanner 1 - Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα MYLO Indian Palace Restaurant - Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα perrotis - Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα mavreas1anigif - Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα krystalkyriakoanigif - Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα YPODIMATA - Παρέμβαση Περικλή Μαντά για τις ελλείψεις στα σχολικά γεύματα

Δες και αυτό

mantas 1 310x165 - Μαντάς: Καμία ανησυχία για την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Κορώνης

Μαντάς: Καμία ανησυχία για την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Κορώνης

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΜαντάς: Καμία ανησυχία για την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Κορώνης Ευχάριστα …

shares