Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

ΔΗΜ. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: «Συνεννόηση και δημόσιος διάλογος προεκλογικά κόμματα και χρώματα»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΔΗΜ. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: «Συνεννόηση και δημόσιος διάλογος προεκλογικά κόμματα και χρώματα» 1

ΔΗΜ. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: «Συνεννόηση και δημόσιος διάλογος προεκλογικά κόμματα και χρώματα»

45 ΗΜΕΡΕΣ πριν τις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου και στο Δήμο Καλαμάτας με τους πολλούς συνδυασμούς η προεκλογική περίοδος βρίσκεται και επίσημα στην αφετηρία της.

Ο συνδυασμός μας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΟΛΗ ΕΝΩΜΕΝΗ» ο πρώτος που ξεκίνησε βρίσκεται ήδη στην τελική φάση συγκρότησής του, σε πλήρη στελέχωση, καθώς και της κατάρτισης του προγράμματός του.

Δώσαμε από την πρώτη στιγμή το στίγμα μας και τις προτεραιότητές μας.

Εγώ έδωσα τις εξηγήσεις μου, κοιτώντας κατάματα τους πολίτες, για την πορεία μου, την πολιτική μου διαδρομή και τη διαρκή παρουσία μου στα κοινά της πόλης.

Δεν κρύψαμε και δεν έκρυψα ποτέ τις απόψεις μου και τις επιλογές μου.

Προέρχομαι από λαϊκή οικογένεια και σε όλη μου τη ζωή πορεύτηκα με το λαό και συμπορεύτηκα στις διεκδικήσεις του για το καλό της πόλης.

Ο Συνδυασμός μας από την πρώτη στιγμή μελέτησε αιτήματα, καταγράφει τα προβλήματα, και σχεδιάζει το μέλλον του Δήμου με λογισμό και γνώση.

Μας ανησυχεί ότι μέχρι στιγμής στο Δήμο Καλαμάτας δεν υπάρχει δημόσιος διάλογος, μεταξύ των συνδυασμών ή των υποψηφίων δημάρχων.

Χαίρομαι που το κλίμα όπως ζήτησα από την αρχή είναι ήπιο και οι τόνοι χαμηλοί, παρ’ ότι υπήρξαν κάποιες παρεκτροπές φαιάς προπαγάνδας και τζόγου.

Ωστόσο πρέπει στην προεκλογική περίοδο να συζητήσουμε έγκαιρα τα προβλήματα και τις προτάσεις για την επίλυσή τους. Με συνεννόηση και ψυχραιμία ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες επιλογές για την Καλαμάτα – Πόλη Ενωμένη, όπως είναι το δικό μας όραμα, πέρα από κόμματα και χρώματα.

Με αυτό το σκεπτικό θέτω σήμερα σε δημόσιο διάλογο ορισμένα ερωτήματα προς κάθε κατεύθυνση, πρωτίστως όμως στους υπόλοιπους συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους.

Ερωτήματα και επισημάνσεις που προκύπτουν από τη μελέτη των οικονομικών στοιχείων του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από αυτά θα κριθεί τόσο η βιωσιμότητα, όσο και η ανάπτυξη του Δήμου.

ΔΗΜ. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: «Συνεννόηση και δημόσιος διάλογος προεκλογικά κόμματα και χρώματα» 2

4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

  • Ερώτημα πρώτο: «Ψέμα ή αλήθεια» τα νοικοκυρεμένα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας;

Ποια είναι η αποτελεσματικότητα του Δήμου στην διαχείριση των δημοσιονομικών του, το κόστος της λειτουργίας του Δήμου για τον πολίτη, το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων σε συνάρτηση με τα δημοτικά τέλη και άλλα πολλά…

  • Ερώτημα δεύτερο: Έχει τουριστική πολιτική ο Δήμος Καλαμάτας;

Ως έχων την αρμοδιότητα αυτή και εκ του νόμου για την προβολή της πόλης, ποιοι είναι  τελικά οι «παίκτες» που έφεραν αυτά τα αποτελέσματα αναφορικά με την ανάπτυξη (για παράδειγμα) του αεροδρομίου;  Τι έχει κάνει ο Δήμος για το λιμάνι και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και ποια είναι η θέση των υποψηφίων δημάρχων για την ανάπτυξη τόσο του αεροδρομίου και του λιμανιού, όσο και της παραλιακής ζώνης;

  • Ερώτημα τρίτο: Δάνεια ή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων;

Σε μια εποχή που ο δανεισμός έφερε εδώ που έφερε την καταχρεωμένη μας χώρας, η επιλογή της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας να χρηματοδοτεί υποδομές από δάνεια είναι σωστή επιλογή την ώρα που υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι από ευρωπαϊκά προγράμματα; Ποια είναι η θέση των υποψηφίων δημάρχων και τι κρύβεται πίσω από την τακτική των δανείων;

  • Ερώτημα τέταρτο: Ποια είναι η θέση των υποψηφίων δημάρχων σχετικά με τηνδιαχείριση των απορριμμάτων; Τι έχουν να πουν για τη ντροπή τηςΜαραθόλακκας και την συνέχιση της λειτουργίας της ως χωματερή με πολλαπλές δυσμενείς συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦιΜ) προκύπτουν κάποια χρήσιμα πρώτα συμπεράσματα που πρέπει να μας προβληματίσουν:

  1. Ότι ο Δήμος Καλαμάτας αναφορικά με τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών έχει μία από τις μεγαλύτερες αποκλίσεις ανά την Ελλάδα σε ό,τι αφορά στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του .
  2. Ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει από τα μεγαλύτερα ανταποδοτικά τέλη ανά κάτοικο για να συντηρείται η διαχείριση των απορριμμάτων στηνΜαραθόλακκα
  3. Ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα κόστη λειτουργίας ανά κάτοικο, χωρίς τις ανάλογες ποιοτικές υπηρεσίες, ενώ έχει ελλιπείς υποδομές ( έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, πολεοδομικός σχεδιασμός, κ.α.)

Είναι προφανές ότι η διοίκηση του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ , μόνο ως πιλοτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι αβεβαιότητές της, τα λάθη και οι παραλείψεις της  είναι εντοπισμένες, και η νέα δημοτική αρχή μετά τις δημοτικές εκλογές πρέπει να  απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας που πραγματικά είναι σε θέση να ανατάξουν τον Δήμο μας ως θεσμό, με τους πολίτες συμμέτοχους και ενεργούς στη νέα πορεία, η οποία πρέπει να είναι ανοδική. Και αυτό αποτελεί μονόδρομο αν θέλουμε να μιλάμε για ένα καλύτερο αύριο της πόλης και των κατοίκων της.

Έθεσα κάποια πρώτα ερωτήματα στα οποία πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις, καθώς τα οικονομικά αποτελούν την κινητήρια δύναμη για να συντηρηθούν οι υποδομές της πόλης, αλλά να προχωρήσουν νέες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξή της.

Με αυτές  τις σκέψεις ανοίγουμε το διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους γιατί στην πορεία για «Πόλη Ενωμένη» δεν χωράνε διακρίσεις και αποκλεισμοί!

Ο Συνδυασμός μας «Καλαμάτα – Πόλη Ενωμένη» σύντομα θα δώσει τις δικές του απαντήσεις σε συνέντευξη Τύπου στα ερωτήματα που θέσαμε και όσα τεθούν από άλλους ή τα ΜΜΕ για τα οικονομικά και αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου που πρέπει να είναι ξεκάθαρα και σε γνώση όλων προεκλογικά.

ΜΗΝΥΜΑ: «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ, ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΙ»

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: «Η Καλαμάτα απαιτεί, δεν επαιτεί». Και αυτό σε ό,τι μας αφορά θα το κάνουμε πράξη γιατί πιστεύουμε ότι στη ζωή τίποτε δεν χαρίζεται και το μέλλον της πόλης δεν μπορεί να στηρίζεται σε δημόσιες σχέσεις και υποσχέσεις! Αυτά τα πλήρωσε η πόλη και ο λαός της στο παρελθόν, με την αποβιομηχάνιση, την απώλεια θέσεων εργασίας και τον παραγωγικό εκφυλισμό της, ενώ παρ’ ότιέγιναν ορισμένα θετικά βήματα, δεν ήταν ανάλογα της δυναμικής της που θα έδινανπροοπτική στους κατοίκους της, κυρίως στους νέους να ζήσουν εδώ και να δημιουργήσουν νέες δουλείες και οικογένειες.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να χαθούν άλλες ευκαιρίες και η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει για την Καλαμάτα του αύριο.

Αρθρο του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ν. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗ

Υποψηφίου Δημάρχου

Καλαμάτας και Ανεξάρτητου

Βουλευτή Μεσσηνίας

δημητρης κουκουτσης

κουκουτσης

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 13

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 14

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 15

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 16

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 17Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 18

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 19

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ