Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

Τρίτη και τελευταία στάση του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ Road Trip, o Πειραιάς

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τρίτη και τελευταία στάση του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ Road Trip, o Πειραιάς 1

Η Τόνια Κουζή συναντά και συνομιλεί με το συνάδελφο της αρχιτέκτονα Νίκο Μπελαβίλα στην ίδια γλώσσα. Μετά από υπόδειξη του ίδιου του καθηγητή αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, το πρώτο μέρος της συζήτησης γίνεται επί του παρακτίου μετώπου του Πειραιά, στα βράχια της Πειραϊκής, στο Σταυρό. Η θέση γίνεται αφορμή ανάλυσης των όσων σχεδιάζει η ομάδα του για την λωρίδα αυτή, αλλά και γιατί αυτός ο Τόπος είναι ο κοινός Τόπος συζήτησης ανάμεσα στον Πειραιά και στην Καλαμάτα. Τα μεγέθη προφανώς διαφορετικά, ωστόσο η σημασία αυτών των τόπων για τα αστικά κέντρα που τις διαθέτουν, πάντα ίδια, λέει ο κ. Μπελαβίλας. Αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της πόλης και παράλληλα ένα αυτοδιοικητικό στοίχημα. Ήρθε η ώρα και στην περίπτωση της Καλαμάτας να μελετηθεί, να αναλυθεί, να διαδραματίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της αρμόζει, από μια ομάδα που διαθέτει ανθρώπους ειδικούς στο αντικείμενο.

Τρίτη και τελευταία στάση του Καλαμάτα ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ Road Trip, o Πειραιάς 2

Οι γνώσεις του περί αστικών αναπλάσεων και διαχείρισης του αστικού χώρου κάνουν την κουβέντα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Το Τόπος Ζωής σε ένα μοναδικό φυσικό τοπόσημο, αυτό του Πειραιά, αναλύει τις πρακτικές σχεδιασμού των παρακτίων μετώπων πανελληνίως και διεθνώς με έναν άνθρωπο που διδάσκει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διευθύνει το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος, έχει διδάξει σε πανεπιστημιακές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού, στα Γιάννενα, στην Κέρκυρα, στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, στο Παρίσι, στη Λιουμπλιάνα και στα Τίρανα.
Συνέχεια της συζήτησης σε καφέ – μπαρ κεντρικής πλατείας του Πειραιά όπου ο καθηγητής και υποψήφιος δήμαρχος μας παραδίδει μαθήματα καθημερινού τρόπου συνομιλίας με τους πολίτες, δέχεται ερωτήσεις και παρουσιάζει πρόγραμμα και ομάδα.

Η τοποθέτηση του επί σκηνής για την ομάδα μας συγκινητική: «Φιλοξενούμε σήμερα μια ομάδα νέων επίδοξων αυτοδιοικητικών που έχει την εξαιρετική ιδέα να μπει σε ένα αυτοκίνητο και να γυρίσει την Ελλάδα. Γιατί το κάνει; Μαζεύει ψήφους στα Τρίκαλα, στην Κοζάνη, στον Πειραιά; Όχι, με το ταξίδι ακούς, μαθαίνεις, έχεις εικόνα πόλεων πέρα και έξω από τη δική σου πλατεία. Αυτό για εμένα είναι δείγμα γραφής μιας ομάδας ισχυρών προσωπικοτήτων.»

Επόμενος τερματικός σταθμός, η Καλαμάτα, ο Τόπος μας. Επιστρέφουμε έχοντας στις αποσκευές μας νέους φίλους και υποψήφιους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα.

Εκλογές Μεσσηνία

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στα Φιλιατρά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας 9

Περιοδεία στα Φιλιατρά πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας Γιούλα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη.

Η υποδοχή του κόσμου ήταν θερμή, με κεντρικό θέμα συζήτησης, την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του φιλιατρινού φράγματος  στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020». Ένα έργο πνοής για τον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας και την ανάπτυξη της περιοχής, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν ημιτελές, καθώς δεν προέβλεψαν εξαρχής στην μελέτη, την κατασκευή και των δικτύων στο φράγμα.

Τελευταίος σταθμός, η Μαραθόπολη, με ακόμα ένα χαρμόσυνο νέο για την περιοχή, καθώς δημοσιεύθηκε εχθές η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το λιμάνι επιτέλους γίνεται λειτουργικό για τους αλιείς.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 10

Τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ένα προς ένα, όλα τα εμπορικά καταστήματα της Μεσσήνης επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας διαπίστωσε και ο ίδιος το «πάγωμα» της αγοράς αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.

Συνομιλώντας με εμπόρους και καταστηματάρχες συμφώνησαν πως η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεση μείωση της φορολογίας αποτελεί «μονόδρομο» για να μείνουν περισσότερα χρήματα στην «τσέπη» των καταναλωτών και να αρχίσει να κινείται η αγορά.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Επιτακτική ανάγκη η μείωση των φόρων για να πάρει “ανάσα” η αγορά» 11

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκλογές Μεσσηνία

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 12

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 13Συναντήθηκε με τους διοικητές Δημήτρη Γεωργανά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και Παναγιώτη Πούπουζα στην Αστυνομική διεύθυνση καθώς και με το ανθρώπινο δυναμικό οι οποίοι αποτελούν την «ψυχή» των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η πλήρης ετοιμότητα, καθώς βρισκόμαστε ήδη στην αντιπυρική περίοδο ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το Μίλτο Χρυσομάλλη να εύχεται στους πυροσβέστες , να «κυλήσει» ομαλά χωρίς απρόοπτα.

Η παραβατικότητα ειδικά στην περιφέρεια του Νομού, ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που αποφυλακίζει εγκληματίες αλλά και η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο κ. Χρυσομάλλης τόνισε ο απαράδεκτος νέος ποινικός κώδικας , με τον οποίο οι επικίνδυνοι κακοποιοί που συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αφήνονται ελεύθεροι , πρόκειται να αλλάξει άμεσα.

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 14

Μίλτος Χρυσομάλλης: «Υποχρέωση μας να βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων των Σωμάτων Ασφαλείας» 15

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ