Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Τηλεδιάσκεψη προτείνει η Καλαμάτα Τόπος Ζωής για τις συνεδριάσεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Καλαμάτα Τόπος Ζωής – Κορονοϊός

Τις τεχνολογικές λύσεις προτείνει η δημοτική παράταξη Καλαμάτα – Τόπος Ζωής ως μέτρο για επιτροπές και όργανα που πρέπει να συνεδριάσουν

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου 2020 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α’55 και συγκεκριμένα στις διατάξεις του άρθρου 10, οι δήμοι θα πρέπει να φροντίσουν ώστε ακόμα και οι συνεδριάσεις τον οργάνων, επιτροπών αλλά και του ΔΣ να γίνονται υπό συνθήκες τέτοιες που να εξασφαλίζεται η υγεία των συνανθρώπων μας. Μέσα σε αυτές αναφέρονται και οι τηλεδιασκέψεις σαν λύση.

Έτσι λοιπόν οφείλουμε να αναφερθούμε σε απλές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, λύσεις που εκτός των αρμοδίων οργάνων θα μπορούσαμε προσωρινά να εφαρμόσουμε εφόσον είναι εφικτό και στην καθημερινότητά μας αυτό το διάστημα.
Έτσι οι ολιγομελείς επιτροπές και όργανα που πρέπει να συνεδριάσουν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λύσεις όπως είναι το Skype ή τα Google Hangouts. Πρόκειται για λύσεις δωρεάν τηλεδιάσκεψης που προσφέρουν πολύ υψηλή ποιότητα μετάδοσης εικόνας και ήχου μέχρι έναν αριθμό συμμετεχόντων 6-8 άτομα.

Αντίστοιχα για το ΔΣ όπου τα άτομα που καλούνται να συμμετάσχουν είναι πολλά, υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις πολύ χαμηλού κόστους που δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι λύσεις αυτές όπως είναι το Zoom ή το Webex (by CISCO) και δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής με εικόνα και ήχο σε 50-100 άτομα με κόστος της τάξης των 20ευρώ ανά μήνα. Παράλληλα δίνουν πληθώρα δυνατοτήτων διαχείρισης της συζήτησης ώστε ακόμα και με τεράστιο αριθμό συμμετεχόντων να μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Σχεδόν όλες οι παραπάνω λύσεις προσφέρουν τελικές εφαρμογές χρήσης για κινητά τηλέφωνα ώστε να είναι εύκολες στη χρήση ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με την τεχνολογία, αν και σε ένα δήμο όπως αυτός της Καλαμάτας θεωρούμε πως δεν τίθενται θέματα τεχνολογικού αναλφαβητισμού στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους ή ακόμα και αυτά είναι εύκολο να ξεπεραστούν.

Η ΚΤΖ δε συμμετέχει, λοιπόν, σε συνεδριάσεις δια ζώσης, σεβόμενη τις οδηγίες που υπάρχουν και καλεί τους συμπολίτες να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προσπαθήσουμε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας που αφορά θέματα που δύνανται να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως, λαμβάνοντας παράλληλα τις απαραίτητες προφυλάξεις.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Θέσεις πρόσδεσης σκαφών και παραχώρηση χερσαίων χώρων λιμένα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης γνωστοποιεί τα εξής:

Α. Θέσεις πρόσδεσης σκαφών

Οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, καθώς και οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών τουριστικών σκαφών –αναψυχής, που ενδιαφέρονται για θέση πρόσδεσης σκάφους, εντός λιμένα Καλαμάτας, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Μιαούλη 30 – Καλαμάτα), μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (τηλ.: 27210-24362) έως και τις 31/01/2021, προκειμένου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις.

Απαραίτητα δικαιολογητικά :

1) Αίτηση με ακριβή στοιχεία, η οποία συμπληρώνεται στην Υπηρεσία

2) Φωτοαντίγραφο άδειας πλόων ή πρωτοκόλλου γενικής επιθεώρησης και άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.

Β. Παραχωρήσεις χερσαίων χώρων για το έτος 2021

Οι ενδιαφερόμενοι (καταστηματάρχες και λοιποί), που επιθυμούν να κάνουν χρήση χώρου για το έτος 2021 στη χερσαία ζώνη λιμένα Καλαμάτας, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Μιαούλη 30 – Καλαμάτα), μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (τηλ.: 27210-24362), έως 15 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας χρήσης χώρου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά :

1) Αίτηση με ακριβή στοιχεία και καταστατικό συστάσεως εταιρείας (αν πρόκειται για εταιρεία)

2) Τοπογραφικό διάγραμμα όπου θα φαίνεται ακριβώς η θέση του καταστήματος, τα μέτρα της πρόσοψης του καταστήματος και ο αιτούμενος χώρος.

3) Αντίγραφο άδειας λειτουργίας του καταστήματος

4) Μισθωτήριο συμβόλαιο

Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραχωρήσει τμήματα της ενιαίας χερσαίας ζώνης στους αιτούντες, για το έτος 2021.

Γ. Παραχωρήσεις χερσαίων χώρων για υπαίθριο εμπόριο, για το έτος 2021

Όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση χώρου για το έτος 2021 στη χερσαία ζώνη λιμένα Καλαμάτας, για υπαίθριο εμπόριο, παρακαλούνται όπως προσέλθουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Μιαούλη 30 – Καλαμάτα), μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (τηλ.: 27210-24362), έως και τις 29 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις  με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας χρήσης χώρου.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Κατ’ οίκον εργασία για το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σε προληπτική καραντίνα στην οικία του βρίσκεται από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς θετική στην Covid19 διεγνώσθη η σύζυγός του Εύη Παπαγεωργίου. Ο Δήμαρχος για τις επόμενες ημέρες θα εργάζεται από το σπίτι, συμμετέχοντας κανονικά στο τακτικό πρόγραμμα των συσκέψεων και των συνεδριάσεων του Δήμου, ασκώντας τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως. Άλλωστε σε αυτό βοηθά η ψηφιακή μετεξέλιξη του Δήμου, η πλήρης εφαρμογή στο Δήμο της διακίνησης ηλεκτρονικά τόσο της αλληλογραφίας όσο και των εγγράφων κ.ά.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Εργασία στο σπίτι, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αν και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκα ήταν αρνητικά, εν τούτοις από σήμερα (σ.σ. 23/1/21) και για τις επόμενες ημέρες θα εργάζομαι στο σπίτι καθώς η σύζυγός μου Εύη, στην πρώτη γραμμή της μάχης, ως Διοικήτρια του ΓΝ Λακωνίας, διαγνώστηκε θετική στην COVID 19».

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος μέσω διαδοχικών τηλεδιασκέψεων, προεδρεύει από νωρίς το πρωί, στις προγραμματισμένες υπηρεσιακές συσκέψεις (Δ/νση Γεωτεχνικών, Δ/νση Οικονομικών, Δ/νση Πολεοδομίας κ.ά.) δίνοντας κατευθυντήριες οδηγίες.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Δράσεις του Δήμου Καλαμάτας στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Επίσημα, πλέον, δράσεις του Δήμου Καλαμάτας εντάχθηκαν στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Έναρξη της Επανάστασης του 1821, υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Πρόκειται για τις προτάσεις που αφορούν:

  • Τη δράση «Καλαμάτα 2021. Forum διπλωματίας και διεθνών σχέσεων»
  • Τη δράση «Καλαμάτα 2021. Επετειακές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις»
  • Τη δράση «Καλαμάτα 2021. Το λάδι του ’21» και
  • Τη δράση «Καλαμάτα 2021. Φως – και υμείς εφωτίσθητε»

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, υπήρξε θετική αξιολόγηση στις προτάσεις του Δήμου, τονίζοντας ότι «ως Δήμος ήμασταν από τις πρώτες περιοχές που κινηθήκαμε και καταθέσαμε συγκροτημένες προτάσεις και ένα ξεκάθαρο πλάνο για τον σχεδιασμό των δράσεών μας».


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ