Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: Συμμετέχουμε, σχεδιάζουμε το Παραλιακό μέτωπο και θα το απαιτήσουμε

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα Τόπος Ζωής

Καλαμάτα Τόπος Ζωής – Παραλιακό μέτωπο

Με δελτίο τύπου ο συνδυασμός Καλαμάτα Τόπος Ζωής, ενημερώνει πως  επιθυμεί να ανοίξει συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους, παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό του παραλιακού μετώπου της πόλης όπως προεκλογικά είχε κάνει ως ένα από τα πιο σπουδαία έργα για την παράταξη αλλα και για  την ανάπτυξη της Καλαμάτας.

Αναλυτικά:

Παραλιακό μέτωπο: μπορούμε καλύτερα & θα το απαιτήσουμε

Προεκλογικά ακούγαμε πολλές φορές ότι πάνω – κάτω όλα τα προγράμματα είναι τα ίδια. Ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς για την πόλη αποδεικνύεται ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σαφώς κάποιοι από εμάς δεν είχαμε την πολυπόθητη εμπειρία & τις πολιτικές πλάτες για να μετράμε ψήφους, είχαμε όμως κάποια γνώση και σαφή άποψη για την πόλη και προσπαθήσαμε φιλότιμα να το περάσουμε αυτό στην προεκλογική μας πορεία.

Καλαμάτα Τόπος Ζωής

Όταν δείχναμε ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΟΜΕΣ στο ΣΧΕΔΙΟ 631 σε σχέση με την πρόθεση μας να ανοίξουμε με ειλικρίνεια τη συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, όταν οργανώναμε επιστημονικού επιπέδου συζητήσεις για το παραλιακό μέτωπο με απόψεις διακεκριμένων αρχιτεκτόνων, όταν ξετυλίγαμε τους χάρτες με τον συγκοινωνιολόγο Ζέκκο που ξέρει τις χαράξεις της πόλης καλύτερα από τον καθένα μας, όταν αναλύαμε και παρουσιάζαμε την υφιστάμενη και την επιδιωκόμενη κατάσταση σε όλο το μήκος της ακτογραμμής μας από Ανατολή έως Δύση, δυστυχώς πολλοί δεν ήταν εκεί.
Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι κανείς δεν άγγιξε το θέμα ένα χρόνο μετά τις εκλογές.

Καλαμάτα Τόπος Ζωής

Έρχεται τώρα μια ακόμη πανάκριβη μονοδρόμηση μερικών μέτρων να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες για άλλη μια φορά, να τους διαφημίσει την πολυπόθητη ανάπτυξη που για ακόμη φορά δεν θα έρθει ποτέ γιατί ο δημόσιος χώρος δεν είναι μια στρώση κυβόλιθοι, προκάτ παγκάκια και μια σειρά φωτιστικών. Ο δημόσιος χώρος είναι αγαθό, είναι δικαίωμα όλων μας και οφείλει να έχει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά για να γίνει αποδεκτός από τον πολίτη.

 

Διαχρονικά, δυστυχώς, οι τελευταίες διοικήσεις της πόλης συγχέουν τη μελετητική προσέγγιση του συνόλου με την αποσπασματικότητα της ροής των χρημάτων.

Καλαμάτα Τόπος Ζωής

Η συζήτηση για το μέτωπο πρέπει να πραγματοποιηθεί με γνώμονα την άποψη ειδικών και θα ήταν ευχής έργο να το αντιληφθεί η δημοτική αρχή και να το πράξει άμεσα.

Η αναγκαιότητα για ουσιαστική επίλυση του ζητήματος είναι περισσότερο από προφανής και σκόπιμο θα ήταν ακόμη και αν δεν δρομολογηθεί άμεσα από τη δημοτική αρχή να κινητοποιηθούμε όλοι μειοψηφίες και πολίτες απαιτώντας δράση και προτείνοντας τον τρόπο. Ας μη χαθούν ακόμη 4 χρόνια.

Δεν μένουμε παρατηρητές, συμμετέχουμε και σχεδιάζουμε την αλλαγή.

 

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: Συμμετέχουμε, σχεδιάζουμε το Παραλιακό μέτωπο και θα το απαιτήσουμε 1

Ειδησεις απο Καλαματα

Την Τρίτη η απόφαση για τους απολυμένους από το Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

απολυμένοι από το Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας»

Απόφαση για τους απολυμένους από το Άσυλο Ανιάτων

Σήμερα  δευτέρα 13/7/2020 και ώρα 12,15 οι απολυμένοι από το Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», προσέφυγαν στην δικαιοσύνη με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Και οι 5 είναι μέλη του ΔΣ, του νεοϊδρυθέντος σωματείου και απολύθηκαν επειδή πρωτοστάτησαν για την ίδρυση του.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σωματείου τους, αντιπροσωπείες από Σωματεία της Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν, έξω από τα δικαστήρια, την ώρα πού εκδικάζονταν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη τους. Αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να βγει η προσωρινή διαταγή, πού σύμφωνα με την διαδικασία της ακροαματικής διαδικασίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις και μείωση ορίου ταχύτητας στα τριάντα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις

Καλαμάτα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις

Στην Η.Δ. της 8ης/2020 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, εντάσσεται το θέμα «Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης».

Η πρόταση, στην παρούσα φάση, περιλαμβάνει τη δυνατότητα πεζοδρόμησης ή μονοδρόμησης οδών με σκοπό να δημιουργηθεί δίκτυο πεζοδρόμησης, μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα και είκοσι (20) χλμ/ώρα καθώς και προσωρινές ρυθμίσεις επί της οδού Ναυαρίνου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφασή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συγκρότησε το προηγούμενο διάστημα Ομάδα Εργασίας από έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, για την προσαρμογή και πιθανή αναδιαμόρφωση δημόσιων χώρων της πόλης, ώστε να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία και να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας.

Κατά την εισήγηση προτείνονται τα ακόλουθα:

 

  • Μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα και είκοσι (20) χλμ/ώρα

Εφαρμογή του μέτρου σε όλο τον αστικό ιστό της πόλης, πιο συγκεκριμένα μεταξύ των κύριων οδών όπου σχηματίζονται περιοχές που περιλαμβάνουν μόνο τοπικές οδούς και αυτές μπορούν να οριοθετηθούν ως περιοχές ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα και έξω από σχολεία στα είκοσι (20) χλμ/ώρα.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 30-11-2020.

01

  • Μονοδρομήσεις

Μεταξύ των οδών Κρήτης και Ναυαρίνου μονοδρόμηση των οδών Αύρας (προς νότο) και Μεσογείων (προς βορρά).

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 30-09-2020.

02

  • Πεζοδρομήσεις

Στο Ιστορικό Κέντρο πεζοδρόμηση όλων των δρόμων (οδοί Αιπύτου – Ηφαίστου – Ιθώμης – Αγίου Ιωάννου – Παπάζογλου) που περικλείονται μεταξύ των οδών Υπαπαντής – Τζάνε – Νέδοντος – 23ης Μαρτίου. Ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων 07:00 – 10:00 και 16:00 – 18:00. Στάθμευση κατοίκων/ εργαζομένων που δεν διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης εκτός της περιοχής αυτής.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 30-11-2020.

03

Στους κάθετους της οδού Αριστομένους πεζοδρόμηση όλων των κάθετων δρόμων (Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου, Αναπλιώτη) που περικλείονται μεταξύ των οδών Σφακτηρίας – 23ης Μαρτίου – Νέδοντος – Κολοκοτρώνη. Ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων 07:00 – 10:00 και 16:00 – 18:00.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 30-11-2020.

04

  • Οδός Ναυαρίνου

Πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου μεταξύ οδών Φαρών και Ακρίτα από 20:00 έως και 02:00.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 15-09-2020.

Μονοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου μεταξύ οδών Ηρώων και Αύρας με κατεύθυνση κυκλοφορίας προς δύση από 20:00 έως και 02:00 και ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στα τριάντα (30) χλμ/ώρα.

Ισχύς του προσωρινού μέτρου έως τις 15-09-2020.

05

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ολοκληρώθηκε το 6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

Το 6ο πανελλήνιο φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού kalamata Olive Oil awards 2020. Καθώς και με τις απονομές σε βραβευμένα πρόσωπα και ιδρύματα που έχουν συνεισφέρει στον τομέα της έλαιοκομιας. Βραβεία έλαβαν το ίδρυμα καπετάν Βασίλης και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλος, ο διευθυντής ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Ιωάννης Κυριακόπουλος, ο καθηγητής Του πανεπιστημίου Πελλοπονήσου κύριος Γιώργος Ζακυνθινός και ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Νηλέας.

Με τις εισηγήσεις των ερευνητών και εισηγητών αλλά και από τις καίριες τοποθετήσεις και χαιρετισμούς θεσμικών φορέων ολοκληρώθηκε το διήμερο του 6ου συνεχόμενου φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας.
Παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Θανάση Βασιλόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας κύριος Στάθης Αναστασόπουλος.
Θανάση Βασιλόπουλος Σταθης Αναστασοπουλος
Πλήθος φορέων και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα κάτω από τα αυστηρά μέτρα λόγω των προφυλάξεων για τον Κορωνοιο.
Συζητήθηκε μεταξύ των άλλων σε γεύμα εργασίας το ζήτημα με τις αθρόες εισαγωγές και εξαγωγές με το όνομα Καλαμάτα και η κατακόρυφη πτωση των τιμών στην επιτραπέζια ελιά Καλαμών λόγω της απόφασης του πρώην υπουργού κυρίου Αποστόλου να “χαρίσει” το όνομα Καλαμάτα σε όσους παράγουν μαύρες ελιές τύπου ΠΟΠ Καλαμάτα.  Τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της ενέργειας πληρώνουν σήμερα οι παραγωγοί όλης τής Ελλάδας.
6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας
Ο αγροτικός συνεταιρισμός Καλαμάτας που είχε και την ευθύνη τής διοργάνωσης ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές και χορηγούς των φετινών εκδηλώσεων, καθώς και τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό kalamata oliveoil awards 2020, όπως και το πανεπιστήμιο Πελλοπονήσου για την επιστημονική βοήθεια στην διεξαγωγή του.
Σύντομα μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχουν ανάλογες δράσεις ανάδειξης πιστοποιημένων προϊόντων σε συνεργασία και με άλλες ζώνες ΠΟΠ προϊόντων στην Ελλάδα.

6ο πανελλήνιο Φεστιβάλ ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ