Connect with us

Μεσσηνία

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: Να καθιερωθεί ένας “Μήνας για τον τόπο”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: Να καθιερωθεί ένας “Μήνας για τον τόπο”

Μετά από την σχεδόν τρίμηνη παρουσία μας στα δημοτικά έδρανα έχουμε την αίσθηση ότι κάτι γίνεται λάθος και σκεφτήκαμε να κάνουμε μία πρόταση καθώς θεωρούμε πως εύκολα μπορεί να οδηγηθούμε σε τέλμα.

Προτείνουμε λοιπόν να αφεθεί πίσω το εκλογικό αποτέλεσμα, όλοι εμείς να ξεχάσουμε τις τυπικές θέσεις και να σταθούμε στο ουσιαστικό, τον τόπο μας.Προτείνουμε να θεσπιστεί ο Μήνας για τον Τόπο. Σε ένα αμφιθέατρο της επιλογής μας (π.χ Φιλαρμονική) να οργανωθούν διαδοχικά θεματικά διήμερα. Δυο μέρες για τον Τουρισμό, δυο μέρες για τον Πολιτισμό, για το Περιβάλλον, για τον Αθλητισμό, για την Καινοτομία. Σε αυτά τα διήμερα οι παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με εκλεγμένους – και μη – ανθρώπους τους, καλούνται να ξεδιπλώσουν τη φιλοσοφία τους ανά θεματική. Επιλέγουν από την προεκλογική τους καμπάνια και όχι μόνο, όσα θεωρούν επιβεβλημένα ανά τομέα και τα προσφέρουν για υιοθεσία.

Σε αυτή τη γιορτή ο ρόλος της εκλεγμένης δημοτικής αρχής θέλουμε να είναι διττός: ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ.

Θα γίνουν πομποί. Πομποί πληροφοριών, ανοίγοντας όλα τα δεδομένα του τόπου που θα ζητούν οι εκάστοτε δημοτικές ομάδες προκειμένου να μπορούν να κάνουν σωστές και ρεαλιστικές προτάσεις θεμάτων προς παρουσίαση. Ο Δήμος θα είναι ανοιχτός σε κάθε ερώτηση, σε κάθε πληροφορία, ώστε να βοηθήσει στην εξέλιξη των προτάσεων και θα συμμετέχει στη συνδιαμόρφωση.

Θα γίνουν δέκτες. Δέκτες βοήθειας ανά κατηγορία, δέκτες ιδεών, δέκτες προτάσεων, δέκτες γνώσης, δέκτες προσφοράς.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμαρχος θα είναι παρών, αποδέκτης των όσων γίνονται. Θα απορροφά όλη την πληροφορία, ο ίδιος και η ομάδα του, με στόχο την επιλογή και προσαρμογή όσων θελήσουν να υιοθετήσουν.
Μέσα από το Μήνα για τον Τόπο θα έχουν αποκρυσταλλωθεί οι ιδέες και οι ικανότητες της αντιπολίτευσης, θα έχει παραχθεί ένα σημαντικό ποιοτικό έργο σαν τράπεζα πληροφορίας. Αυτή η τράπεζα θα είναι μια δεξαμενή ιδεών και προτάσεων για τον τόπο.

Η Καλαμάτα Τόπος Ζωής είναι πρόθυμη, έχοντας όλα τα δεδομένα στα χέρια της, να αναπτύξει το πρόγραμμά της και τις ιδέες της σε ουσιαστικές κοστολογημένες προτάσεις για το καλό του τόπου, συνδιαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα μέσα από συνεργασίες ουσίας.

“Οι κακοί καλλιτέχνες αντιγράφουν. Οι καλοί καλλιτέχνες κλέβουν”, Πάμπλο Πικάσο

Καλαμάτα Τόπος Ζωής: Να καθιερωθεί ένας “Μήνας για τον τόπο”


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Κοινοποιησέ το

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ