Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα Τόπος Ζωής περί εμπειρίας της δημοτικής αρχής

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα Τόπος Ζωής περί εμπειρίας της δημοτικής αρχής 1

Καλαμάτα Τόπος Ζωής

Η Τόνια Κουζή, Επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” για το τι έχει καταφέρει η δημοτική αρχή Καλαμάτας αλλα και για την εμπειρία με την οποία έπεισαν τους πολίτες της Καλαμάτα να τους επιλέξουν στις πρόσφατες εκλογές.

Αναλυτικά:

Κατά τη διάρκεια ίσως της χειρότερης περιόδου των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα και για την πόλη, η δημοτική αρχή είναι αλήθεια ότι κατάφερε πολλά.

Κατάφερε, με την επιλογή να δώσει έμμισθη θέση σε έναν υπόδικο Χρυσαυγίτη, να διαχειριστεί με αναποτελεσματικότητα ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα της πόλης, με αποτέλεσμα να αφεθεί η πόλη δύο ημέρες χωρίς νερό.

Κατάφερε να υποτιμήσει επιστήμονες δημοτικούς συμβούλους, αφήνοντας γραφικές φιγούρες να τους δασκαλεύουν με τις προσωπικές τους ιδεοληψίες, παριστάνοντας τους συγκοινωνιολόγους.

Κατάφερε να κάνει κουρέλι τον κανονισμό και να υποβιβάσει όσο δεν πάει το επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου, επιτρέποντας ύβρεις και ειρωνείες.

Κατάφερε να δυσφημίσει την πόλη, λέγοντας ψέματα για τον λόγο καθυστέρησης της ανάπλασης της οδού Ιατροπούλου και αναγκάζοντας τον πρόεδρο του πρασίνου ταμείου να βγει στα κανάλια για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Κατάφερε να δώσει για πολλοστή φορά παρατάσεις σε έργα που θα έπρεπε να έχουν τελειώσει πριν μήνες, για να μην δυσαρεστήσει τους μόνιμους εργολάβους που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούν την πόλη με τις καθυστερήσεις τους.

Κατάφερε, αφού έδωσε θέση στον κουμπάρο του δημάρχου, να δώσει θέση και στην κουμπαρά του.

Κατάφερε να προσπεράσει παράνομα την ιεραρχία στις υπηρεσίες του Δήμου και να διορίσει διευθύντρια την τρίτη στην σειρά και τώρα να διασύρεται σε πειθαρχικά όργανα και να αναγκάζεται να ανακαλέσει.

Κατάφερε να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να είναι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος η πόλη το καλοκαίρι να πνιγεί στα σκουπίδια, κρύβοντας τις συζητήσεις που προφανώς γίνονταν για μήνες και φέρνοντας προ τετελεσμένου τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Κατάφερε να μην έχει απολύτως κανένα σχέδιο και κανένα εναλλακτικό σενάριο για την, προσωρινή έστω, διαχείριση των σκουπιδιών επιλέγοντας να αποφεύγει το όποιο πολιτικό κόστος αντί να νοιαστεί για την πόλη.

Μόνο ένα πράγμα δεν κατάφερε η δημοτική αρχή αυτή την περίοδο. Να προσπαθήσει, έστω να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Να προωθήσει αλλαγές και να ξεκινήσει σχεδιασμούς, ώστε όλη αυτή η διαδικασία που περάσαμε όλοι, να αλλάξει την πόλη προς το καλύτερο. Δεν κατάφερε να εκφράσει ούτε μία ιδέα για το πως ο δήμος θα στηρίξει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με ένα επιχειρησιακό σχέδιο διαχείρισης της επόμενης ημέρας παρά το ότι το ζητήσαμε, παρά το ότι αυτό γίνεται σε κάθε μικρή και μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη.

Στις εκλογές η παράταξη του δημάρχου θεωρούσε ως το δυνατό της χαρτί την εμπειρία της και ιδιαίτερα στη διαχείριση του τομέα της καθαριότητας για την οποία για πολλά χρόνια υπεύθυνος ήταν ο νυν Δήμαρχος. Με αυτή την ταμπέλα έπεισαν τους πολίτες στην Καλαμάτα να τους επιλέξουν.

Αυτή είναι η εμπειρία τους;

Εμπειρία στο να κηρύττουν την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί για χρόνια δεν έχουν κάνει το παραμικρό;

Εμπειρία στις προσβολές και τις συκοφαντίες; Εμπειρία στις συνεργασίες με ακραίους;

Εμπειρία στον εξευτελισμό των θεσμών;

Εμπειρία στις πατέντες και τις παρανομίες;

Εμπειρία στο διορισμό των δικών τους παιδιών;

Αν για αυτή την εμπειρία μιλούσαν τότε ναι, είναι σίγουρα πάρα πολύ έμπειροι. Εμείς λοιπόν είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεν έχουμε την εμπειρία που ευαγγελίζονταν όλοι αυτοί. Εμείς μπήκαμε στην διαδικασία να ασχοληθούμε σε πολιτικό επίπεδο με τον τόπο μας, ακριβώς γιατί είχαμε βαρεθεί όλη αυτή τη σήψη που βλέπαμε τόσα χρόνια. Δεν συμμετέχουμε στις αντιπαραθέσεις από άποψη, αντίθετα συμμετέχουμε όσο μας δίνεται η ευκαιρία στο σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, γιατί την έχουμε ανάγκη την επόμενη ημέρα. Δηλώσαμε παρόντες με προτάσεις και σχολιασμό στο ΣΒΑΚ, στο master plan, στον τουριστικό σχεδιασμό της πόλης με κατάθεση προτάσεων και συγκεκριμένου βηματισμού, προτείναμε την εβδομάδα της γειτονιάς, είμασταν αυτοί που στο τεχνικό πρόγραμμα μιλήσαμε για την ανάγκη της πράσινης διαδρομής και την ανάδειξη του ελεύθερου δημόσιου χώρου, λίγο πριν αρχίσει η υγειονομική κρίση που κατέδειξε την αναγκαιότητα τέτοιας ματιάς.

Δυστυχώς ένα χρόνο μετά τις εκλογές καλούμαστε σε διαπαραταξιακές, στις οποίες απλά ενημερωνόμαστε κατόπιν εορτής, δεν συν-διαμορφώνουμε δεν συναποφασίζουμε, δεν προσφέρουμε ουσιαστικά. Αντίθετα, η μη τήρηση πρακτικών μας φέρνει αντιμέτωπους με δημοσιεύματα που ούτε λίγο ούτε πολύ μας κάνουν συνυπεύθυνους σε πολιτικές αποφάσεις, μέσω ενός άτυπου οργάνου. Μετά την αρχική καλή μας διάθεση για γνώση και συμμετοχή με όποιο τρόπο μπορούμε, δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε άλλο σε αυτές τις άτυπες συσκέψεις-άλλοθι πολιτικών επιλογών και όχι ουσιαστικού διαλόγου.

Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο διάλογος γύρω από την επόμενη ημέρα δεν ανοίγει και το σημαντικότερο όργανο της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο, περιορίζεται σε ύβρεις και απειλές ανάμεσα στους έμπειρους.

Εμείς οι άπειροι φτάσαμε μόλις ένα χρόνο μετά τον ενθουσιασμό της εκλογής να αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο ρόλος μας μέσα σε όλο αυτό.
Μήπως τελικά δεν έχουμε θέση;

Τόνια Κουζή
Επικεφαλής Καλαμάτα Τόπος Ζωής

Ειδησεις απο Καλαματα

Παράδειγμα ανθρωπιάς: Γονείς από την Καλαμάτα δώρισαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παράδειγμα ανθρωπιάς: Γονείς από την Καλαμάτα δώρισαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους 8

Γονείς δώρισαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους

Συγκινεί η ιστορία της οικογένειας Πουλοπούλου από την Καλαμάτα και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς. Οι δύο γονείς έδωσαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας και τα βοήθησαν να ξαναγεννηθούν.

Μοναδική και παράδειγμα ανθρωπιάς είναι η ιστορία της οικογένειας Πουλοπούλου. Δύο από τα παιδιά της οικογένειας διαγνώστηκαν σε μικρή ηλικία με σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια.

Η μεταμόσχευση ήταν μονόδρομος για να έχουν τα παιδιά μια φυσιολογική καθημερινότητα χωρίς αιμοκάθαρση. Τότε οι δύο γονείς πήραν την απόφαση να γίνουν αυτοί οι δωρητές για τα παιδιά τους.

“Ξεκίνησε ξαφνικά πριν από 21 χρόνια όταν η κόρη μας η μεγάλη μπήκε στο νοσοκομείο για μια ίωση και εκεί οι γιατροί μας είπαν ότι έχει χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Ένα χρόνο μετά έδωσε ο μπαμπάς της μόσχευμα. Τώρα είναι 20 χρόνια μεταμοσχευμένη και πάει πάρα πολύ καλά” δήλωσε η Βιβή Πουλοπούλου, η μητέρα της οικογένειας.

Λίγα χρόνια μετά την μεταμόσχευση της μεγάλης κόρης, με το ίδιο πρόβλημα διαγνώστηκε ο μικρός αδερφός της. Αυτή τη φορά είχε σειρά η μητέρα να δωρίσει το νεφρό της. Οι γιατροί την προειδοποίησαν όμως ότι υπήρχε κίνδυνος για την δική της υγεία.

“Έπρεπε ως μητέρα να παλέψω για το παιδί μου. Ήταν 24 ετών και έκανε αιμοκάθαρση. Δεν είχε ζωή” τόνισε η κα Παυλοπούλου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Κατά τή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για δράσεις που μπορεί να υλοποιηθούν σε συνεργασία Δήμου και τοπικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης με το πέρας της επίσκεψης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο για την αγάπη και το πνεύμα συνεργασίας με τα οποία περιβάλλει τόσο τον ίδιο, όσο και την Ιερά Μητρόπολη.

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του ευχαρίστησε το Μητροπο­λίτη για την τιμητική επίσκεψη, τονίζοντας τη  στενή και εποικοδο­μητική συνεργασία που έχει μαζί του.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Μάνα έφερε στον κόσμο το 8ο παιδί της και είναι κούκλος (video)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα 8ο παιδί

Καλαμάτα 8ο παιδί

Γέννησε στην Καλαμάτα για 8η φορά και η πολύτεκνη οικογένεια έγινε 10μελής. Η ευτυχιμένοι γονείς πλέουν ξανά σε πελάγη ευτυχίας…

Μια από τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις εδώ και πολύ καιρό και μια από τις πιο θετικές που έχουμε καταγράψει τις τελευταίες μέρες. Ένα υγιέστατο αγοράκι είναι το 8ο παιδί της οικογένειας του Θεόδωρου Νίκα και της Γεωργίας Σακκάκου.

Η πολύτεκνη μητέρα έφερε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειας, την Παρασκευή το πρωί (03-07-2020) στην κλινική “City Hospital”.

Η ίδια πανευτυχής περιέγραψε τα συναισθήματά της, όπως και ο πατέρας σημειώνοντας πως τα παιδιά είναι ευτυχία και πως ποτέ δεν αποτέλεσαν εμπόδιο οι όποιες δυσκολίες στο να αυξηθεί και να γίνει πλέον 10μελής η ευτυχισμένη οικογένεια από την Καλαμάτα.

Να σημειωθεί πως τον τοκετό που κύλησε ομαλά έφερε εις πέρας ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Ανδρέας Πολυδώρου, με την συμβολή ως β’ χειρουργού του Β. Νίκα, της παιδιάτρου Χ. Κυριακοπούλου-Πολυδώρου, του αναισθησιολόγου Σ. Νταβουντί και της μαίας Γ. Μουτεβελή.

ΠΗΓΗ 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ