Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Τόνια Κουζή: Από σήμερα, δεν θέλω να με ξανά αποκαλέσει κανείς «πολιτικό» μου προκαλεί ντροπή

Ανέβηκε

στις

Τόνια Κουζή: Από σήμερα, δεν θέλω να με ξανά αποκαλέσει κανείς «πολιτικό» μου προκαλεί ντροπή 1
Κοινοποιησέ το

Σήμερα είναι η «γιορτή της γυναίκας», αλλά για κάποιες γυναίκες σε αυτή τη χώρα, που συνόδευσαν σε ταυτόχρονες κηδείες τα παιδιά τους πριν ελάχιστα εικοσιτετράωρα, δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια καμία γιορτή.

Σήμερα, αισθάνομαι ντροπή που με έναν τρόπο είμαι μέρος αυτού του συστήματος, που θεωρεί ότι μπορεί να διαχειριστεί απαιτητικά αντικείμενα και εκλέγει σε θέσεις ευθύνης ξανά και ξανά ανθρώπους που δεν διαθέτουν τα ουσιαστικά προσόντα.

Σήμερα, αισθάνομαι ότι όλες οι γυναίκες από τη δική μας πλευρά, πρέπει να αποδώσουμε ένα φόρο τιμής σε αυτά τα άδικα χαμένα παιδιά, όπως η κάθε μια μπορεί, και για αυτό προχωρώ σε αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία.

Σήμερα, οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε εναντίον ενός συστήματος που είναι ανίκανο να προβλέψει και να διαχειριστεί καταστάσεις και αντί αυτού, δήθεν «σηκώνει μανίκια», «χώνει το μαχαίρι στο κόκκαλο» για άλλη μια φορά, συστήνει επιτροπές που τάχα ερευνούν, χύνει κροκοδείλια δάκρυα και εν τέλει φτάνει στην κάλπη αλώβητο από τα 60 φέρετρα να ξαναζητήσει με θράσος ψήφο.

Σήμερα, δεν θέλω να με ξανά αποκαλέσει κανείς «πολιτικό» γιατί μου προκαλεί ντροπή. Για αυτό παραιτούμαι από την θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Σήμερα, η δουλειά μου σα γυναίκα είναι να διδάξω στα δυο μου παιδιά, έναν μελλοντικό νέο άντρα και μια νέα γυναίκα, πως να αποκτήσουν όσα απαιτούνται για να μην επισκεφτούν ποτέ γραφείο κανενός πολιτικού – όπως δεν το έκανα και εγώ ποτέ – από τους παραπάνω, ζητώντας λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι τους δημιουργήσαν για να τους έχουν ανάγκη.

Σήμερα, η δουλειά μου σα γυναίκα είναι να μάθω στα παιδιά μου ότι, όταν έχεις προσωπικότητα και υπόσταση, καμία εκλογή δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και δεν σου προσδίδει κύρος.

Κυρίως, όμως, θα τους πω για την ευθύνη μας σχετικά με την ψήφο και την επιλογή μας, γιατί επιλογή και ευθύνη μας είναι ποιος μας εκπροσωπεί. Επιλεγώ να με εκπροσωπήσει ο αποδεδειγμένα από τον πρότερο βίο (επαγγελματικό και κοινωνικό) ικανότερος από τους υποψήφιους, του δίνω με τη ψήφο μου την ευκαιρία να μου αποδείξει αν έκρινα σωστά και επειδή όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος, αν εκ των υστέρων κρίνω πως δεν ήταν επαρκής δεν τον εκλέγω ξανά ποτέ. Και θα τους μάθω ότι αυτό δεν αποτελεί δικαίωμα τους, αποτελεί υποχρέωση τους.

Ελπίζω η διαμαρτυρία μου αυτή και η ταυτόχρονη αποχώρηση μου από την, τιμητική κατά τα άλλα, θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας, να μην αποτελέσει προσβολή για κάθε ένα από όσους πίστεψαν το 2019 ότι μπορεί να κάνω κάτι προς όφελος αυτής της πόλης. Νιώθω όμως ότι η αποχώρηση μου από ένα κύτταρο ενός, στημένου παράλογα και άδικα για τον πολίτη, πολιτικού συστήματος, είναι επιβεβλημένη, μια εβδομάδα μετά από ένα τέτοιο γεγονός και αποφασίζω πως δεν σταθώ με κανέναν τρόπο έξω από μια κάλπη στις προσέχεις εκλογές – τις τόσο κοντινές στις κηδείες – να ζητήσω μια ψήφο μαζί με ανθρώπους που δεν σέβονται την ανθρώπινη ύπαρξη και που φαίνονται να μην κατανοούν την ευθύνη των θέσεων που διεκδικούν με την υποψηφιότητά τους.

Αντίθετα ελπίζω να αισθανθούν ότι η ψήφος δεν πήγε χαμένη σε μια γυναίκα που απλά αισθάνεται ντροπή, όχι βεβαίως να εκπροσωπεί αυτούς, αλλά τελικά όπως αποδείχτηκε να μετέχει σε ένα σαθρό πολιτικό σύστημα που επαναλαμβάνεται & μολύνει και τους υγιείς.

Στις προσεχείς εκλογές σε κάθε βαθμίδα θα είμαι παρούσα να βρω τον ικανότερο από εμένα άνθρωπο, να τον εμπιστευτώ και να τον επιλέξω.

Δεσμεύομαι ότι δεν θα του ζητήσω προσωπικές χάρες, δεν θέλω το κινητό του τηλέφωνο, δεν θα τον περιμένω σε πίτες, μνημόσυνα και επετείους, γιατί όλα αυτά δεν αποτελούν στοιχεία του ικανού πολιτικού μου εκπροσώπου.

Θα του ζητήσω να Δουλέψει.

Σας ευχαριστώ όλους προσωπικά για την τιμή που μου κάνατε πριν μερικά χρόνια.

KOYZH TONIA
Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ
ΓΛΑΥΚΟΥ 50, ΚΑΛΑΜΑΤΑ 24134
τ: 27210 26439 m . 6973218736
facebook: Design Factory _ Τόνια Κουζή

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ