Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα – Εκπτώσεις, μουσική και Πάνος Μουζουράκης

Ανέβηκε

στις

Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα – Εκπτώσεις, μουσική και Πάνος Μουζουράκης 11
Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα – Εκπτώσεις, μουσική και Πάνος Μουζουράκης 12https://diaplasis.eu/services/%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%ce%bd/

Σε ρυθμούς Λευκής Νύχτας κινείται η Καλαμάτα, καθώς το Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες από τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και την Αττική. Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 02:00, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις και ειδικές προσφορές, ενώ τη μεγάλη εμπορική γιορτή θα πλαισιώσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες να βρεθούν στην πόλη και να απολαύσουν μία ξεχωριστή βραδιά.

Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα – Εκπτώσεις, μουσική και Πάνος Μουζουράκης 13

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, χαρακτήρισε τη Λευκή Νύχτα «μεγάλη γιορτή της πόλης» και έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό, ο οποίος έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργο Εγγλέζο, τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας και εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργο Καπερώνη, καθώς και τον πρόεδρο της Κ.Ε. «Φάρις», κάλεσαν το κοινό να επισκεφθεί την Καλαμάτα, να επωφεληθεί από τις προσφορές των καταστημάτων και να διασκεδάσει στους ρυθμούς της πόλης.

Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα

Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα – Εκπτώσεις, μουσική και Πάνος Μουζουράκης 14

Οι εκδηλώσεις της βραδιάς θα ξεκινήσουν στις 20:30 από την πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου το Καλλιτεχνικό Στέκι θα παρουσιάσει συναυλία με την K.S. Band.

Στο τραγούδι θα βρίσκονται η Ματίνα Σταματοπούλου, ο Άρης Σπουρδαλάκης και η Δήμητρα Στασινάκη. Συμμετέχουν οι μουσικοί Κωνσταντίνος Κατελάνος στην τρομπέτα, Αναστασία Κατσούλη στο φλάουτο, Ερατώ Γεωργακίλα στο ακορντεόν, Σπύρος Σταυρόπουλος και Νίκος Τζιάβας στις κιθάρες, Γιάννης Κατσούλης στα τύμπανα, Παναγιώτης Γιάνναρος στο μπάσο και Πέτρος Κατσούλης στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις.

Στις 21:00, τη σκυτάλη θα πάρει η Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία του Πάνου Μουζουράκη, με διοργανωτές τον Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. «Φάρις».

Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα – Εκπτώσεις, μουσική και Πάνος Μουζουράκης 15

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 02:00

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο έως τις 02:00, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει καλέσει τα μέλη του να προχωρήσουν σε ειδικές προσφορές και μεγάλες εκπτώσεις αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα παραμείνει επίσης ανοιχτό και θα λειτουργεί ως Κέντρο Πρώτων Βοηθειών, με την παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και το σύνολο της δύναμης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης και σύμμεικτων απορριμμάτων σε επιλεγμένα σημεία, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η Υπηρεσία Καθαριότητας θα προχωρήσει στην αποκομιδή και στον καθαρισμό των δρόμων.

Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα – Εκπτώσεις, μουσική και Πάνος Μουζουράκης 16

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δωρεάν μεταφορά με mini bus

Από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 02:00 τα ξημερώματα αναμένεται να εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ιστορικό και το εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας, με απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να σταθμεύουν στα μεγάλα πάρκινγκ των καταστημάτων στη νέα είσοδο της πόλης, όπως στα LIDL και METRO, καθώς και στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.

Από τα περιφερειακά σημεία στάθμευσης θα πραγματοποιούνται δωρεάν έκτακτα δρομολόγια με mini bus του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας ανά 15 λεπτά, με προορισμό το κέντρο της πόλης και τερματισμό στην οδό Νέδοντος και το Ιστορικό Δημαρχείο.

Στόχος των μέτρων είναι να δοθεί προτεραιότητα στους πεζούς, ώστε να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια τις αγορές τους, να περιηγηθούν ελεύθερα στην «καρδιά» της Καλαμάτας και να απολαύσουν τις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας.

https://www.instagram.com/reels/DaDDNtUgNp2/https://spourgitis.gr/en/https://spourgitis.gr/en/kafemauroeidis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ