Connect with us

Πολιτικά

Στην πολιτική η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα – Λαϊκή συμβουλή: «Μην γλύφεις εκεί που φτύνεις».

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopoulosDA-LUZ

Στην πολιτική η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα – Λαϊκή συμβουλή: «Μην γλύφεις εκεί που φτύνεις».

ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ»

«Στην αρχή μιας αλλαγής, ο Πατριώτης είναι σπάνιος, και γενναίος, και μισητός και περιφρονημένος. Όταν ο αγώνας του πετύχει, οι δειλοί ενώνονται μαζί του, γιατί τότε δεν κοστίζει τίποτε να είσαι Πατριώτης».

ΜΑΡΚ ΤΟΥΑΙΗΝ

«Στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα».

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗΣ

Σε αυτό το πολιτικό καραγκιοζιλίκι που λαμβάνει χώρα τον τελευταίο καιρό στην Καλαμάτα κυριαρχεί το ψέμα και το χρήμα. Γιατί προβάλλεται και λέει ότι του κατέβει μόνο αυτός ο υποψήφιος που διαθέτει χρήμα για προβολή χωρίς να έχει σημασία το βιογραφικό του ή τι λέει. Έτσι όλοι εμφανίζονται «ανεξάρτητοι» σαν τις αθώες περιστερές παρά το λερωμένο παρελθόν τους στον βούρκο της Μεταποληστεύσεως που επέβαλε σε όλους τους ντόπιους άεργους που ασχολούνταν με την πολιτική να διαλέξουν πολιτικό μαντρί.

«Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει», που λέει ο λαός.

Δεν θα ασχοληθώ με τις περιπτώσεις κάποιων που βάζουν καμιά σαρανταριά ταλαίπωρους να τρέχουν για να τους βγάλουν δημοτικούς συμβούλους και έτσι να πουλάνε την καρέκλα τους για «τριάντα αργύρια» στα συμβούλια, αλλά για κάποιους που κοροϊδεύουν την κοινωνία ότι είναι «ανεξάρτητοι» και πουλάνε φούμαρα περί «ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης» ενώ είναι πλήρως εξαρτημένοι από τους πολιτικούς «νταβατζήδες» τους, δηλαδή τα πολιτικά κόμματα του κοινοβουλίου

Λαϊκή συμβουλή: «Μην γλύφεις εκεί που φτύνεις».

Περίπου ένα χρόνο εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας ένα πολιτικό θέατρο, που θα μπορούσε να έχει τίτλο: «Το αυγό έκανε την κότα, ή η κότα το αυγό;». Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μεθυσμένος στην αρχή από τις πρόσκαιρες επιτυχίες του, μεγαλοπιάστηκε και αναζητούσε ένα όνομα πρώτου μεγέθους για να βάλει υποψηφιότητα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι άφησε στα κρύα του λουτρού τον κύριο Μάκαρη, ο οποίος διαχώρισε την θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν τότε που έκανε ανοιχτές συγκεντρώσεις στον Άρη για την παραβατικότητα των «ευπαθών» που γεμίζουν με τα «έργα» τους το Αστυνομικό Δελτίο και για του λόγου το αληθές φωτογραφίζονταν, αυτός, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του κόμματος του Καρατζαφύρερ. Βλέπεται στην πολιτική όλοι χωράνε, μόνο στην μάσα τα χαλάνε!

«Οι υψηλές θέσεις είναι σαν τα απότομα βράχια: μονάχα οι αετοί και τα ερπετά μπορούν να φτάσουν στην κορυφή».

Madame de Stael, 1766-1817, Γαλλίδα διανοούμενη

Τελικά το «κόμμα των επιδομάτων», δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ στην Καλαμάτα αποφασίζει να στηρίξει την παράταξη που ηγείται ο κύριος Μάκαρης, αδειάζοντας και τους έξι δημοτικούς συμβούλους τους οι οποίοι, όχι μόνο κρατούν αποστάσεις από τον κύριο Μάκαρη, αλλά πριν ούτε από δύο μήνες έχουν δημιουργήσει την καινούργια παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με την ονομασία «Δημοτική Συνεργασία».

Τι και αν το πλοίο του ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει μέσα στα σκάνδαλα και την ανικανότητα, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Μάκαρης ποζάριζε πριν λίγες ημέρες δίπλα στον αμερικανοκομμουνιστή Alexis και αυτό δεν θα με απασχολούσε ιδιαίτερα αν δεν διέδιδε ψευδώς ότι είναι ανεξάρτητος. Και το ίδιο μου έχουν ισχυριστεί προσωπικά δημοτικοί και περιφερειακοί υποψήφιοι σύμβουλοι που στηρίζουν τους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ. Η «παράταξη των ψεμάτων» του κυρίου Μάκαρη θα ισχυριστεί ότι δεν έχει μόνο συριζαίους υποψηφίους αλλά και άλλους «προοδευτικούς». Αλλά ποιο είναι το νόημα της «προόδου»; ο εθνομηδενισμός; η άρνηση της εθνικής ταυτότητας; η επίθεση στην ελληνοορθοδοξία; κλπ.

Σήκωσα το ιδεολογικό γάντι που πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η «παράταξη των ψεμάτων» του κυρίου Μάκαρη έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο της εθνομηδενιστικής χαβιαροαριστεράς,  όχι μόνο υιοθετώντας το βασικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και όταν ο ελληνικός λαός διαμαρτυρόταν στις 21 Ιανουαρίου για την «Συμφωνία των Πρεσπών» αυτός ανακοίνωνε υποψήφιους και τους βασικούς άξονες της «παράταξης των ψεμάτων» που ηγείται, χωρίς να πει κουβέντα για την αναίτια επίθεση των πραιτοριανών του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ στους διαδηλωτές.

Τον τελευταίο καιρό τα φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης έχουν κάνει επίθεση στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα με ένα δεύτερο Ιράν, επειδή παρενέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας στην συμφωνία των Πρεσπών και επετέθησαν ακόμη και στον Αντώνη Σαμαρά για την ομολογουμένως καλύτερη ομιλία, αντάξια των προγόνων του, την ημέρα που ψηφιζόταν στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Δυστυχώς κανένα από τα σαμαρόσκυλα δεν αντέδρασε, ούτε κάποιος άλλος πατριδέμπορος, στις επιθέσεις αυτές. Οι μόνοι που αντέδρασαν ήταν τα μέλη του συλλόγου μας, η «Ελληνική Δράση» με την παρέμβαση που κάναμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον υπογράφοντα και με ακτιβισμό στην πόλη της Καλαμάτας και όχι μόνο. Χαρακτηριστικά στην περιφορά της εικόνας της Υπαπαντής στης 2 Φεβρουαρίου όταν όλοι οι πολιτικοί καμάρωναν δίπλα στον Προκόπη Παυλόπουλο, ακόμα και οι πατριδέμποροι της Χρυσής Αυγής με τον ευρωβουλευτή τους Φουντούλη, εμείς όχι μόνο τον καταγγείλαμε για την άμεση υπογραφή του στην συμφωνία των Πρεσπών αλλά και σηκώσαμε πανό διαμαρτυρίας, στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος, σε κεντρικό σημείο της πόλης, κάτι όμως που δεν μπορούσαν να χωνέψουν οι χαβιαροαριστεροί που έστειλαν τους πραιτοριανούς τους και προσήγαγαν τα μέλη της «Ελληνικής Δράσης» αναίτια στο τμήμα.

Δηλώνω εξαρτημένος

Τελειώνοντας έχω να δηλώσω ότι από την αρχή έχω δηλώσει εξαρτημένος. Εξαρτημένος από την Πατρίδα μου, τις Εθνικές ιδέες και την Ελληνορθόδοξη Πίστη μου. Για αυτό κάποιοι με πολεμάνε βρώμικα και αγωνίζονται με κάθε τρόπο να με φιμώσουν. Αλλά όπως λέει ο φιλόσοφος Ηράκλειτος, το ποτάμι ποτέ δεν γυρίζει πίσω.

 

Γιώργος Δημητρούλιας

Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ελληνική Δράση».

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ