Connect with us

Πολιτικά

Λίγες ημέρες πριν παιχτεί η τελευταία πράξη των εκλογικών αναμετρήσεων.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λίγες ημέρες πριν παιχτεί η τελευταία πράξη των εκλογικών αναμετρήσεων. 1
Κοινοποιησέ το

Γιώργος Δημητρούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΣΕΙΣ

«Ο Μιραμπώ είναι ικανός να κάνει τα πάντα για τα λεφτά, ακόμα και μια καλή πράξη».

Antoine Rivarol, 1753-1801, Γάλλος γνωμικογράφος.

Μετά το τελευταίο μου σχόλιο εναντίον των σταλινίσκων ιδεολογικών εισαγγελέων, νοιώθω ότι η σιγή που εξέλαβα μου επιβεβαίωσε την άβυσσο που μας χωρίζει. Στην φαντασία μου ήρθε η εικόνα του μεσαιωνικού λογίου που στοχάζεται κοιτώντας την άβυσσο μέσα από τις οπές των ματιών μιας νεκροκεφαλής. Έτσι και εγώ, επιθυμώντας πάντα τον γόνιμο διάλογο, γιατί δεν θεωρώ εαυτόν τον πιο ευφυή πολίτη αυτής της πόλης, προσπαθώ να χαράξω ένα νέο δρόμο βασισμένο στον «εκσυγχρονισμό της Παράδοσης». Αυτό απαιτεί μια νέα σκέψη μακριά από αυτή των σταλινίσκων ιδεολογικών εισαγγελέων, όπως αυτή που διάβασα την ημέρα που γράφω αυτές τις σειρές σε μεγάλη καθημερινή τοπική εφημερίδα, που όχι μόνο εξισώνει την ψευτοηθική της χαβιαροαριστεράς με την ηθική της Εκκλησίας, αλλά περνά στο άλλο άκρο  προσπαθώντας να μας πείσει ότι τα πάντα ανάγονται στην οικονομία. Επομένως, ο κόσμος της Πατρίδας, που σθεναρά υπερασπίζομαι, εναντίον του κόσμου της Ύλης, από όπου και αν προέρχεται, Αριστερά ή Δεξιά!

Η Επιφυλλίδα του Βήματος και ο Μουσολίνι.

Επειδή κάποιοι έχουν σε πρώτη χρήση το «φασιστόμετρο» με το οποίο μετρούν τα πάντα, θα υιοθετήσω τις απόψεις τριών καθηγητών, όπως αυτές διατυπώθηκαν μέσα από τα άρθρα τους στην Επιφυλλίδα του Βήματος με την ονομασία «Νέες Εποχές»  την 9 Ιουνίου 2019. Το γεγονός είναι ότι το «Ελεύθερον Βήμα» εκθείαζε προπολεμικά τον Μουσολίνι (άραγε γιατί έκοψε τον τίτλο, για λόγους Marketing ή επειδή συνεργάστηκε με τους κατακτητές στα χρόνια της Κατοχής;), αλλά αυτά είναι παλιές ιστορίες.

Θα ξεκινήσω με το άρθρο του κ. καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη, ο οποίος γράφει: «Η ιστορία διδάσκει ότι η δημοκρατία είναι το πιο ευάλωτο και βραχύβιο πολίτευμα, το πιο ευαίσθητο και ευπαθές. Τούτο διότι οι δημοκρατίες, αρχαίες ή νεότερες, συχνά δεν αποφεύγουν τον εκφυλισμό, την παρακμή ή ακόμη και την «αυτοκτονία» τους για διαφόρους λόγους και αίτια εσωτερικά και εξωτερικά».

«Το ζήτημα είναι, λοιπόν, αν βρισκόμαστε (και στον τόπο μας και στην εποχή μας) ενώπιον μιας ανάλογης «εξέλιξης των πραγμάτων…» «…γιατί τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν σωστά – «δια το μη καλώς έχειν ταύτας τας νυν υπαρχούσας», όπως θα έλεγε ο Αριστοτέλης (Πολιτικά, 1260b 35)».

Η Δημοκρατία μας λέει ο κύριος καθηγητής είναι: «το πολίτευμα εκείνο που η άσκηση της εξουσίας και η διακυβέρνηση γίνονται «από τον λαό, με τον λαό και για τον λαό»,  σύμφωνα με το περίφημο αξίωμα του Gettysburg, το οποίο διατύπωσε με απαράμιλλη πυκνότητα στη σχετική ομιλία του το 1863 ο Αβραάμ Λίνκολν».

Το άδοξο τέλος του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Ο δεύτερος καθηγητής κύριος Ιωακειμίδης γράφει σχετικά με το «άδοξο τέλος» του ΣΥΡΙΖΑ. «Άδοξο γιατί η ήττα έρχεται με τον ευτελισμό των αξιών, του ήθους, του ύφους, της αισθητικής και της κουλτούρας της Αριστεράς». «Ξεκίνησε και πορεύτηκε με ένα φαντασιακό δόγμα-ιδεολόγημα, του (δήθεν) «ηθικού πλεονεκτήματος» που υποτίθεται ότι απολάμβανε και της έδινε το απόλυτο δικαίωμα (να νομίζει ότι μπορεί) να κάνει ότι θέλει,  να λέγει ότι της κατέβει, να επικρίνει τους πάντες, να παραβιάζει κάθε αξία ήθους και αισθητικής, να λειτουργεί ως υπέρτατος κήνσορας, ο μεγάλος κριτής των πάντων».

«Η ασυνέπεια υψιπετών διακηρύξεων ή λόγων αφενός και πράξεων αφετέρου υπήρξε κύριο χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». «Με άλλα λόγια, και σε απλά νεοελληνικά, “άλλα να λες και άλλα να κάνεις”».

Μια νέα εποχή έρχεται!

Και περνάμε στον τρίτο καθηγητή κύριο Νικόλα Σεβαστάκη, ο οποίος στο άρθρο του στην Επιφυλλίδα της «Νέας Εποχής» του Βήματος γράφει: «Όταν άνθρωποι όπως ο Σαλβίνι γίνονται είδωλα των μαζών, προφανώς έχει αλλάξει η εποχή και όχι απλώς μια χώρα». Αυτό ακριβώς έγραφε την δεκαετία του 1910,  ο φιλόσοφος Oswald Spengler στο έργο του «Η Παρακμή της Δύσης» και η εποχή που διανύουμε σήμερα θα είναι η εποχή των Καισάρων. Το βλέπουμε με τον Τράμπ και τον Πούτιν, αλλά και σε μικρότερες δυνάμεις όπως η γειτονική Τουρκία με τον Ερντογάν, η Συρία του Άσσαντ, η Βραζιλία του Μπολσονάρο κλπ. Και ακόμα: «Δεν υπάρχουν πια στεγανά ανάμεσα στα υπόγεια, στα παρασκήνια και στην κεντρική σκηνή της πολιτικής. Το μέινστριμ υιοθετεί στοιχεία «ριζοσπαστισμού», οι ακραίοι ανασύρουν ενδύματα περιπάτου από το αξιοσέβαστο Κέντρο, ένα μεγάλο μέρος της νέας Δεξιάς έχει απορροφήσει αριστερά οικονομικά και κοινωνικά συνθήματα, ενώ την ίδια στιγμή στην Αριστερά συζητούνται αναθεωρήσεις ως προς την πολιτική των ταυτοτήτων και τη φιλομεταναστευτική στάση».

Πατριώτες, Συμφεροντολόγοι και Λομπίστες.

Ο καθηγητής κύριος Νικόλας Σεβαστάκης διακρίνει τρεις πολιτικές κατηγορίες που  θα καθορίσουν το Ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι. Την πρώτη τάση την ονομάζει «Αντιδραστικοί», αυτοί που εγώ ονομάζω «Πατριωτική», την δεύτερη κατηγορία – πολιτική τάση ονομάζει «Οπορτουνιστές» δηλαδή «Συμφεροντολόγοι» και την τρίτη «Μεταρρυθμιστές» δηλαδή τα λόμπι των μεγάλων πολυεθνικών και οι διαπλεκόμενες ΜΚΟ.

Ας δούμε τι λέει για την δεύτερη κατηγορία: «Η δεύτερη τάση είναι η διάχυση των οπορτουνισμών, η εμφάνιση  δηλαδή φαινομένων ιδεολογικής αποσύνθεσης και ακραίας «ευελιξίας» σε συμμαχίες, σχήματα διακυβέρνησης, δημόσιες πολιτικές. Ίσως αυτή να είναι η πιο ανησυχητική τάση, γιατί δίνει αίσθηση στους πολίτες πως η πολιτική είναι απλώς όχημα επιβίωσης μιας κάστας και των επί μέρους κλαν που την συναποτελούν».

Για την τρίτη τάση που ονομάζει «μεταρρυθμιστική», «μια κίνηση αποκόλλησης από το τέλμα» που «δεν ταυτίζεται με τον άξονα Δεξιάς –Αριστεράς» βλέπει να την αποτελούν οι πράσινες δυνάμεις μαζί με τους κεντρώους φιλελεύθερους και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις». Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις είναι που στηρίζουν την γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τα πανίσχυρα λόμπι του χρηματοπιστωτικού τομέα και των πολυεθνικών. Όπως είχε πει την δεκαετία του 1870 ο «βασιλιάς του λόμπινγκ» Σαμ Γουώρντ πως ο «συντομότερος δρόμος ανάμεσα σε ένα νομοσχέδιο που εκκρεμεί και το ‘ναι’ ενός βουλευτή περνά από το στομάχι του». Όσο για τις πράσινες δυνάμεις των ΜΚΟ φέρνουμε ένα τρανταχτό παράδειγμα που αφορά την πασιονάρα του Πολυτεχνείου Μαρία Δαμανάκη. Η πρώην επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας Δαμανάκη υπηρετεί σήμερα ως επικεφαλής του Παγκοσμίου Προγράμματος για τους Ωκεανούς του ιδρύματος The Nature Conservancy. Ιδού τι γράφει η συγγραφέας Ναόμι Κλάιν  για το εν λόγω «πράσινο» ίδρυμα: «Ένα από τα πιο τρελά πράγματα που εντόπισα είναι το ότι το The Nature Conservancy όχι μόνο χρηματοδοτείται από εταιρείες ορυκτών καυσίμων, όχι μόνο επενδύει τους πόρους του σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων, αλλά έχει και δική του πετρελαιοπηγή στο Τέξας!».

Τέλος, η πρώτη τάση που εγώ ονομάζω «Πατριωτική» και ο κύριος Σεβαστάκης «αντιδραστική», πιστεύω ότι αν βγάλουμε τους δήθεν πατριώτες και δήθεν εθνικιστές που ανήκουν στην δεύτερη τάση, είναι μια γνήσια αντίδραση στην ευρωπαϊκή παρακμή που θέλει  να μεταβάλει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και οι σύμμαχοί της, την αληθινή Ευρώπη που οι ρίζες της ξεκινούν από την Ελλάδα. Αλλά όπως λέει ο σοφός Ηράκλειτος: «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει πεσσούς. Η βασιλεία ανήκει στο παιδί».


Κοινοποιησέ το

Πολιτικά

Ανασχηματισμός: Δείτε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανασχηματισμός: Δείτε τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης 14
Κοινοποιησέ το

Ανασχηματισμός

Η συζήτηση των τελευταίων ημερών περί ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα επιβεβαιώθηκε καθώς ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τις «λειτουργικές βελτιώσεις» όπως τις επεξεργάστηκε το Μαξίμου.

Ο όρος «λειτουργικές βελτιώσεις» δεν είναι τυχαίος καθώς οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι περιορισμένες.

Ο πρωθυπουργός θα είχε προβεί στις κινήσεις του άμεσα μετά τη Σύνοδο Κορυφής, εάν δεν είχε μεσολαβήσει η τουρκική Navtex με αποτέλεσμα να στραφεί πλήρως η προσοχή του Μαξίμου στο Καστελόριζο και στα εθνικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

– Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

– Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

– Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας.

– Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία. Διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας.

Με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές. Μπροστά στις προκλήσεις των καιρών, ένα ήδη επιτυχημένο κυβερνητικό σχήμα, δέχεται λειτουργικές βελτιώσεις από τον Πρωθυπουργό για να ανταποκριθεί, ακόμη πιο αποτελεσματικά, στις προσδοκίες των πολιτών.

“Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί αύριο στη μία το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο. Κλείνω σημειώνοντας ότι με την ανακοίνωσή μου θα λάβετε και την πλήρη σύνθεση της Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων” είπε κλείνοντας ο Στέλιος Πέτσας.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός ‑ Πότε θα έχουμε τις ανακοινώσεις των ονομάτων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Κλείδωσε» ο ανασχηματισμός ‑ Πότε θα έχουμε τις ανακοινώσεις των ονομάτων 15
Κοινοποιησέ το

Ανασχηματισμός

Θέμα ωρών είναι πλέον ο ανασχηματισμός. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, οι αλλαγές στην κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη, έπειτα από την παρουσίαση στον Κυριάκο Μητσοτάκη της πλατφόρμας για την ψήφο των κατοίκων του εξωτερικού από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αλλαγές αναμένεται να είναι περιορισμένες και θα σχετίζονται με τη διαχείριση του πακέτου των 32 δισ. ευρώ και με την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Θεωρείται βέβαιη η αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό, με πιθανότερο διάδοχό του τον γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής Θάνο Πετραλιά, ενώ ακούγεται έντονα και η αναβάθμιση σε αναπληρωτή υπουργό του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Οι κενές θέσεις

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος αναμένεται να καλυφθεί η θέση του υφυπουργού Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος παραιτήθηκε για να αναλάβει Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ενωσης στην Κομισιόν.

Αντιθέτως κενή φαίνεται ότι θα μείνει η θέση του επίσης παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημητρίου Κράνη.

Επίσης, αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι θέσεις των υφυπουργών, με την αναβάθμιση ορισμένων γενικών γραμματέων αλλά και την είσοδο στην κυβέρνηση βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή τις διακοπές της στη Νάξο, για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Τσίπρας για κορονοϊό: Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο μηδέν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τσίπρας για κορονοϊό: Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο μηδέν 16
Κοινοποιησέ το

Τσίπρας για κορονοϊό

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, στις 23 Μαρτίου 2020, όταν είχαν ανακοινωθεί 71 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοίνωνε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έκτοτε η ζωή μας άλλαξε.

Όλοι μας ανταποκριθήκαμε σε μια δύσκολη συνθήκη και η χώρα προσωρινά τα κατάφερε. Περιορίσαμε όσο το δυνατόν την εξάπλωση του ιού και προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Και κυρίως, προστατεύσαμε το ΕΣΥ που άντεξε γιατί δεν επιβαρύνθηκε πέραν των ορίων του.

Αυτή τη συλλογική επιτυχία, η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης προσωπικά, επιχείρησαν με χυδαίο τρόπο να την κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά. “Ευτυχώς που είμαστε εμείς και σας σώσαμε”, ήταν τα βασικό μήνυμα που εξέπεμπαν σε κάθε τους εμφάνιση.

Και αμέσως μετά, αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα.

Με τις πανηγυρικές εμφανίσεις τους και τη βιασύνη του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, έσπευσαν να δημιουργήσουν εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα. Εξέπεμπαν διαρκώς μηνύματα αντιφατικά, που ανέτρεψαν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συλλογικής αναγκαιότητας για τη διατήρηση των μέτρων προστασίας».

Το ένα λάθος μετά το άλλο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε ότι:

«Ταυτόχρονα έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να μετατρέψουν την επιτυχία σε φιάσκο.

Είχαν τρεις μήνες να σχεδιάσουν το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια, σε μια χώρα που αν είχε, ειδικά φέτος, κάτι επιπλέον να παρουσιάσει, ήταν τα θετικά αποτελέσματα από τη μη εξάπλωση του ιού. Και αντί αυτό να το αξιοποιήσουν, διασφαλίζοντάς το με ειδικά πρωτόκολλα και όρους, άνοιξαν τα πάντα όπως να ‘ναι. Χωρίς σχέδιο, χωρίς αποτελεσματικά μέτρα προφύλαξης.

Αντί να επιβάλουν για κάθε τουρίστα που έρχεται από όλες τις πύλες εισόδου, υποχρεωτικά αρνητικό τεστ 72 ωρών, όπως δηλαδή επέβαλαν μόνο στον Προμαχώνα, υιοθέτησαν τελικά διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα από πύλη εισόδου σε πύλη εισόδου.

Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Και ακόμη και σήμερα συνεχίζουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική.

Ενώ προχθές ανακοινώθηκαν 110 κρούσματα, σχεδόν 40 περισσότερα από όσα είχαμε την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown, η κυβέρνηση αυξάνει τη πληρότητα των πλοίων από 65% σε 80% και ανοίγει την κρουαζιέρα.

Ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες αναγκάζονται να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποτέλεσμα της μείωσης των δρομολογίων, ενώ συγχρόνως απειλούνται και με πρόστιμα».

Η ατομική ευθύνη

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ακόμα ότι:

«Μετά από όλα αυτά, το να εμφανίζεται με τη σκούρα μάσκα ο αρμόδιος Υφυπουργός, για να κάνει ανακοινώσεις στους τηλεοπτικούς δέκτες, υπογραμμίζοντας ξανά και ξανά την ατομική ευθύνη, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Η επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών είναι τουλάχιστον ανήθικη.

Αυτοί που κατασκεύασαν ένα τεχνητό κλίμα ευφορίας, αποσκοπώντας στην μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Αυτοί που έπαιξαν με το φόβο των ανθρώπων και προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν πολιτικά.

Αυτοί που σπατάλησαν κατά το δοκούν 20 εκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο ταμείο, σε ΜΜΕ της αρεσκείας τους, για μια άχρηστη επικοινωνιακή εκστρατεία για το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», ενώ το θέμα ήταν πρώτη παγκόσμια είδηση και η παραμονή στο σπίτι υποχρεωτική, το ελάχιστο που έχουν να κάνουν σήμερα είναι να σταματήσουν αμέσως το παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών στους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν.

Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο».

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ