Connect with us
Επιμελητηρίο

Εκλογές Μεσσηνία

Δημήτρης Κουκούτσης: Η πολιτική ”σπέκουλα”για τις ευθύνες μετά το Νεκρό στο Σαιτοπόλεμο!

Ανέβηκε

στις

Δημήτρης Κουκούτσης: Η πολιτική ”σπέκουλα”για τις ευθύνες μετά το Νεκρό στο Σαιτοπόλεμο! 1
Κοινοποιησέ το

Δημήτρης Κουκούτσης

Ο άδικος χαμός του συντοπίτη μας Κώστα Θεοδωρακάκη ήταν δυστυχώς η αφορμή να έρθουν στην επιφάνεια τα οργανωτικά λάθη,οι εγκληματικές αμέλειες , και η ανυπαρξία των δομών μας ,καθιστώντας ένα έθιμο πολλών δεκαετιών σε αποδιοπομπαίο τράγο .
Κυρίως όμως ανέδειξε την έλλειψη ψυχραιμίας και την υποκρισία της πολιτικής σκηνής σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο.
Οι δηλώσεις  του δημάρχου Καλαμάτας , ότι “ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσηνίων, και η κατάργησή του θα προκαλέσει αντιδράσεις”, οδήγησαν στην πανελλήνια κατακραυγή, κάτι πουτον ανάγκασε να ανασκευάσει , και να δηλώσει ότι η απόφαση για το θέμα της συνέχισης ή μη της διεξαγωγής του σαϊτοπολέμου ,“θα πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία”.
Ανακοίνωση για το έθιμο του σαϊτοπόλεμου

Ανακοίνωση για το έθιμο του σαϊτοπόλεμου

Πολλοί υποψήφιοι από τη Μεσσηνία , ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ , γνωρίζουν ακριβώς για ποιό πράγμα μιλούσε ο δήμαρχος εξαρχής , αφού πολλοί απέφυγαν να πάρουν σαφή θέση ,και επικεντρώθηκαν μόνο στην αυτονόητη ανάγκη λήψης σοβαρών μέτρων ασφαλείας , προκειμένου να μην υπάρχουν θύματα, χωρίς να εκφράζουν ξεκάθαρα τη γνώμη τους για την συνέχιση ή μη της διεξαγωγής του εθίμου.
Όταν λείπει η αστυνομία,η πυροσβεστική,το νοσοκομείο,η εισαγγελία και ότι άλλο μπορεί να συνδεθεί με την νομιμότητα της διεξαγωγής της εκδήλωσης,όταν αυτή χαρακτηρίζεται ως παράνομη ή ήμιπαράνομη κι όταν εν έτη 2019 ψηφίζεται από το ΣΥΝΟΛΟ των δημοτικών παρατάξεων στο Δ.Σ ,(ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ), τότε   δηλαδή μόνο ο συλληφθείς δημοτικός σύμβουλος ευθύνεται για το συμβάν;
Ένας άνθρωπος μόνος του ήταν ο διοργανωτής ή ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο με όλες τις δημοτικές παρατάξεις που το απαρτίζουν;   
Καθώς δεν είναι νόμιμο να κυκλοφορούν εκρηκτικές ύλες και μάλιστα να πυροδοτούνται σε δημόσιο χώρο, η αστυνομία ήταν απούσα από την εκδήλωση ενώ ΌΦΕΙΛΕ  να ήταν παρούσα , και θα έπρεπε, προφανώς, να απαγορεύσει την εκδήλωση και να συλλάβει τους συμμετέχοντες για κατοχή βεγγαλικών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών!
Ο «αυτοφωράκιας» ( εν προκειμένω ο δημοτικός σύμβουλος που συνελήφθη ), αποφασίζει για τα ντεσιμπέλ ή για το πού θ’ ανοίξει το κατάστημα , μπάρ ή κέντρο διασκέδασης ;
Ασφαλώς και όχι. Το όνομά του όμως είναι γραμμένο στα χαρτιά, και η Αστυνομία , Δικαιοσύνη , λειτουργούν με το γραπτό δίκαιο , και όχι με τους άγραφους νόμους ή ό,τι άλλο θεωρείται νόμος σε ένα κατάστημα ή μια εκδήλωση , επειδή συμβαίνει αδιάλλειπτα επί πολλά χρόνια .
Δεν είμαστε κατά του εθίμου αλλά κατά του τρόπου και του τόπου διεξαγωγής του!
( Η Ν.Δ. , Ο ΣΥΡΙΖΑ , και τα άλλα πολιτικά κόμματα γιατί ΔΕΝ παίρνουν  ”θέση” για άλλες επικύνδυνες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα όπως , Χίος: Ο «Ρουκετοπόλεμος» ,Σάμος: «Τουφέκια» ή «οβίδες» ,Αγρίνιο: Τα «χαλκούνια» ,Κάλυμνος: Οι «δυναμίτες» , και πολλά άλλα έθιμα , μήπως επειδή δεν είχαμε κάποιον νεκρό ;;; )

Συνήθως σε επικύνδυνες διοργανώσεις /εκδηλώσεις ,οι ίδιοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι σε περίπτωση τραυματισμού τους την ευθύνη φέρουν αποκλειστικά οι ίδιοι ,οπότε από την στιγμή που διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των θεατών και των εργαζομένων , και υπάρχει νόμιμη άδεια , δεν βλέπουμε γιατι εντελώς ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ , να θεωρηθεί το έθιμο ως επιβλαβές .
(στην Ισπανική Παμπλόνα υποχρεώνει κάποιος την συμμετοχή στο κυνήγι των ταύρων…;)
Όσο για την υποκρισία και την πολιτική σπέκουλα τι να πεί κανείς όταν σε τοπικό επίπεδο πρίν την εκδήλωση πλείστοι υποψήφιοι χαμογελαστοί φωτογραφίζοντανμε τα μπουλούκια και μετά το συμβάν μιλούσαν για μέθυσους,αλήτες κτλ.
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑΙΟ κ ΠΑΠΠΑ που κάλεσε τον κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  να άρει το χρίσμα της Ν.Δ.  για τον Δήμαρχο και Υποψήφιο Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα , για τον τραγικό θάνατο του αγαπητού σε όλους μας Κώστα Θεοδωρακάκη , γιατί δεν έπραξε το ίδιο με την κ.ΔΟΥΡΟΥ που κατηγορείται ότι ευθύνεται ,μεταξύ άλλων ,για τους 101 θανάτους/νεκρούς στο ΜΑΤΙ;….ΝΙΣΑΦΙ…!

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ