Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Ανέβηκε

στις

Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας 7
https://diaplasis.eu/services/%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%bf%ce%bd/

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Γεωργίου στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Τριόδου του Δήμου Μεσσήνης προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας 8

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου Γεωργίου, τονίζοντας ότι ο βίος του δεν είναι απλώς μια ιστορία ηρωισμού, αλλά μια ζωντανή μαρτυρία πίστης, θάρρους και ολοκληρωτικής αφιέρωσης στον Χριστό.

Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας 9

Αναφερόμενος στην συνέχεια, στην εικόνα του Αγίου, καβαλάρη πάνω στο άλογο να νικά τον δράκο, ειπε ότι η απεικόνιση αυτή δεν είναι απλώς ένας θρύλος. Ο δράκος συμβολίζει το κακό, την αμαρτία, τον φόβο, όλα εκείνα που προσπαθούν να μας απομακρύνουν από τον Θεό. Και ο Άγιος μάς δείχνει ότι με τη χάρη του Θεού μπορούμε και εμείς να νικήσουμε τους «δράκους» της ζωής μας.

https://www.instagram.com/reels/DaDDNtUgNp2/ Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας 10https://spourgitis.gr/en/https://spourgitis.gr/en/kafemauroeidis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ