Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ανοιχτός Δήμος: Δωρεάν τεστ διάγνωσης του κορονοϊού σε όσους το έχουν ανάγκη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ανοιχτός Δήμος: Δωρεάν τεστ διάγνωσης του κορονοϊού σε όσους το έχουν ανάγκη 1
Κοινοποιησέ το

Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες

Παγκόσμια ημέρα υγείας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Η 7η Απριλίου ως η θεσμοθετημένη παγκόσμια ημέρα υγείας αποκτά ιδιαίτερο νόημα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία Covid-19. Συγκεκριμένα καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με τα ακόλουθα:

1. Καθολική κάλυψη του πληθυσμού με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας με άμεση ενίσχυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας. Δωρεάν τεστ διάγνωσης του κορονοϊού σε όσους το έχουν ανάγκη.

2. Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid-19 σε αυτούς.

3. Να αναπτυχθούν όλες οι απαραίτητες κλίνες εντατικής θεραπείας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα δεδομένου ότι ο αριθμός αυτών παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός και ανεπαρκής. Να επιταχθούν οι απαιτούμενες κλίνες του ιδιωτικού τομέα.

4. Άμεση πρόσληψη μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών θέσεων που υπάρχουν στα οργανογράμματα των νοσοκομείων.

5. Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έτσι ώστε κάθε ασθενής να έχει τον προσωπικό του ιατρό.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών και καλούμε την πολιτεία εδώ και τώρα να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας 6
Κοινοποιησέ το

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας

πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου από το Περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασια με την υπηρεσία αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας από τις 09:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι σήμερα και αύριο 4 Αυγούστου

Σύνθημα της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι Δώσε Αίμα, Δώσε Ζωή.

Χορηγοί της δράσης είναι το επιμελητήριο  Μεσσηνίας και το κατάστημα αθλητικών ειδών Cosmos

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας

Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας

my traveller

Από αυτή τη σπουδαία δράση δεν θα μπορούσε να λείπει ο ταξιδιωτικός οδηγός “my Traveller”

Στην κεντρική φώτο αιμοδότης είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας κ. Γιάννης Αδαμόπουλος και ιδιοκτήτης του Adamopoulos Flowers με την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καλαμάτας, κα Δήμητρα Ψαρούλη


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Σφοδρή σύγκρουση από παραβίαση προτεραιότητας στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αριστοδήμου & Αριστοτέλους παραβίαση STOP
Κοινοποιησέ το

Αριστοδήμου & Αριστοτέλους παραβίαση STOP

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 12:20 περίπου Δευτέρα 3 Αυγούστου, στη διασταύρωση Αριστοδήμου & Αριστοτέλους στην Καλαμάτα, όταν παραβιάστηκε το stop, με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δυο ΙΧ και τις υλικές ζημίες που προκλήθηκαν στα ίδια αλλα και σε σταθμευμένα οχήματα επί της Αριστοδήμου.

Ευτυχώς από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματίες, άμεσα στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε η τροχαία Καλαμάτας όπου και διερευνάει τα αίτια του ατυχήματος.

Αριστοδήμου & Αριστοτέλους παραβίαση STOP

Αριστοδήμου & Αριστοτέλους παραβίαση STOP

Αριστοδήμου & Αριστοτέλους παραβίαση STOP

Αριστοδήμου & Αριστοτέλους παραβίαση STOP

Αριστοδήμου & Αριστοτέλους παραβίαση STOP

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας καταγγέλλει την παράτυπη μετακίνηση Γενικών Ιατρών στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας καταγγέλλει την παράτυπη μετακίνηση Γενικών Ιατρών στο νοσοκομείο Καλαμάτας 7
Κοινοποιησέ το

Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας, καταγγέλλει την παράτυπη μετακίνηση Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για κάλυψη πάγιων αναγκών αντί να προβεί στην προκήρυξη μονίμων θέσεων ιατρικού προσωπικού και ειδικοτήτων που υποστελεχώνουν το νοσηλευτικό ίδρυμα.

O Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας, στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας που απαιτεί την στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με 4 επιπλέον Ιατρούς Παθολόγους για την εύρυθμη  και ασφαλή λειτουργία του , και όχι ¨βαφτίζοντας¨ ιατρούς αλλων ειδικοτήτων σε Παθολόγους , θέτοντας ακόμη και σε κίνδυνο την υγεία του  πληθυσμού.

Οι Γενικοί Ιατροί δεν είναι νοσοκομειακοί ιατροί, είναι ιατροί της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η εκπαίδευσή μας  στην διάρκεια των 4 ετών για την απόκτηση της ειδικότητας περιλαμβάνει μόνο έξι μήνες παθολογία σε αντίθεση με τους παθολόγους που έχουν ειδικευτεί στην παθολογία 5 ολόκληρα χρόνια!

Όπως γίνεται σαφές , αναγκάζοντας τους γενικούς ιατρούς να “κάνουν” χρέη παθολόγου , συνιστά πλέον αντιποίηση ειδικότητας και υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό Μεσσηνίας με κινδύνους ακόμα και για την υγεία του  πληθυσμού .

Επιπλέον ,στο ΓΝ Μεσσηνίας δεν προβλέπεται θέση Γενικού Ιατρού  και γι αυτό άλλωστε δεν έχει προκηρυχθεί θέση ποτέ .

Στα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας , που στερούνται προσωπικού, ιατρικού και λοιπού ,αν και οι Γενικοί Ιατροί μετακινηθούν στο Νοσοκομείο θα καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που είναι ο πυλώνας και ο κυματοθραύστης  του συστήματος υγείας .

Σας εφιστούμε λοιπόν την προσοχή και σας καλούμε να ανακαλέσετε τις παράνομες μετακινήσεις των Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και να προβείτε άμεσα στην  πρόσληψη Παθολόγων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

 

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Μανδηλάρης

Γενικός / Οικογενειακός Ιατρός


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ