Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Πώς η κρίση μπορεί να γίνει μια πραγματική ευκαιρία για την τουριστική ανάταξη της Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πώς η κρίση μπορεί να γίνει μια πραγματική ευκαιρία για την τουριστική ανάταξη της Μεσσηνίας 1

Μάκαρης για τουριστική ανάταξη της Μεσσηνίας

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μάκαρης, βλέπει αυτή την εποχή που έχει προκύψει με την πανδημία του κορονοϊού ως μια ευκαιρία για την τουριστική ανάταξη της Μεσσηνίας και προτείνει μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τους αρμοδίους.

Αναλυτικά:

Καθώς η κρίση που έχει προκύψει από την επέλαση της πανδημίας έχει ήδη σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία, είναι επιτακτική ανάγκη να επανασχεδιαστεί άμεσα η τουριστική πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης της Μεσσηνίας. Είναι η σημαντική στιγμή που μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία ισχυρής ώθησης για τον τουρισμό μας.

Συγκεκριμένα μέτρα:

  1. Διαφημιστική προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Καλαμάτα και γενικότερα η Μεσσηνία   όπως α) Εύκολη οδική πρόσβαση που κατά κανόνα θεωρείται υγειονομικά ασφαλής β) αξιόλογο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον  γ) δημιουργία brand name μεσσηνιακής διατροφής βασιζόμενης στα σημαντικά αγροδιατροφικά προϊόντα του τόπου μας και σύνδεσή της με τα καταστήματα εστίασης.
  2. Ιδιαίτερα για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος  προτείνεται η αύξηση του προσφερόμενου δημόσιου χώρου και  η βελτίωση της αισθητικής του με προσθήκη αστικού εξοπλισμού που θα διευκολύνει τους πεζούς και τις ήπιες μορφές μετακίνησης (πχ ποδήλατο).   Ειδικά για την Καλαμάτα η  πεζοδρόμηση της παραλιακής –με τους όρους που έχουμε προτείνει- αλλά και οδών του ιστορικού κέντρου μπορούν να προσφέρουν προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς μάλιστα υπάρχει πλέον το νομοθετικό πλαίσιο για άμεση εφαρμογή.
  3. Πολιτιστικές εκδηλώσεις  με μερική επιδότηση από την ΕΕ (πχ πρόγραμμα «Δημιουργικές Βιομηχανίες») για την υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και ιδιαίτερα των αξιόλογων καλλιτεχνών της περιοχής μας που έχουν πληγεί και αυτοί από την κρίση. Είναι επίσης επιτακτική η ανάγκη δωρεάν παραχώρησης των δημοτικών χώρων για την διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου.
  4. Καταρχάς θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον εσωτερικό τουρισμό ο οποίος παραμένει βασική πηγή προσέλευσης τουριστών και έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να επιδιώκουμε. Αλλά θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την άμεση προσέγγιση ειδικών αγορών του εξωτερικού με βάση τις διαμορφούμενες διακρατικές συμφωνίες (πχ Γερμανία, Ισραήλ, Βαλκανικές χώρες και Τσεχία).
  5. Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου . Το κλίμα της Μεσσηνίας προσφέρεται για σημαντική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έως τα τέλη Οκτωβρίου κάτι το οποίο έπρεπε να είχαμε διαχρονικά επιδιώξει όπως αντίστοιχα άλλες παραλιακές πόλεις της Μεσογείου έχουν ήδη πετύχει.
  6. Επιβεβλημένη προϋπόθεση για όλα αυτά η ενδελεχής παρακολούθηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

– Η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού της Μεσσηνίας  οφείλει να σταθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων και να κινηθεί γρήγορα και με τόλμη επιδιώκοντας το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος του τόπου μας.

 

Μανώλης Μάκαρης

Ιατρός Καρδιολόγος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»

ΜSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Ειδησεις απο Καλαματα

Παράδειγμα ανθρωπιάς: Γονείς από την Καλαμάτα δώρισαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παράδειγμα ανθρωπιάς: Γονείς από την Καλαμάτα δώρισαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους 6

Γονείς δώρισαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους

Συγκινεί η ιστορία της οικογένειας Πουλοπούλου από την Καλαμάτα και αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς. Οι δύο γονείς έδωσαν τα νεφρά τους στα παιδιά τους που αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας και τα βοήθησαν να ξαναγεννηθούν.

Μοναδική και παράδειγμα ανθρωπιάς είναι η ιστορία της οικογένειας Πουλοπούλου. Δύο από τα παιδιά της οικογένειας διαγνώστηκαν σε μικρή ηλικία με σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια.

Η μεταμόσχευση ήταν μονόδρομος για να έχουν τα παιδιά μια φυσιολογική καθημερινότητα χωρίς αιμοκάθαρση. Τότε οι δύο γονείς πήραν την απόφαση να γίνουν αυτοί οι δωρητές για τα παιδιά τους.

“Ξεκίνησε ξαφνικά πριν από 21 χρόνια όταν η κόρη μας η μεγάλη μπήκε στο νοσοκομείο για μια ίωση και εκεί οι γιατροί μας είπαν ότι έχει χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Ένα χρόνο μετά έδωσε ο μπαμπάς της μόσχευμα. Τώρα είναι 20 χρόνια μεταμοσχευμένη και πάει πάρα πολύ καλά” δήλωσε η Βιβή Πουλοπούλου, η μητέρα της οικογένειας.

Λίγα χρόνια μετά την μεταμόσχευση της μεγάλης κόρης, με το ίδιο πρόβλημα διαγνώστηκε ο μικρός αδερφός της. Αυτή τη φορά είχε σειρά η μητέρα να δωρίσει το νεφρό της. Οι γιατροί την προειδοποίησαν όμως ότι υπήρχε κίνδυνος για την δική της υγεία.

“Έπρεπε ως μητέρα να παλέψω για το παιδί μου. Ήταν 24 ετών και έκανε αιμοκάθαρση. Δεν είχε ζωή” τόνισε η κα Παυλοπούλου.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Κατά τή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για δράσεις που μπορεί να υλοποιηθούν σε συνεργασία Δήμου και τοπικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης με το πέρας της επίσκεψης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο για την αγάπη και το πνεύμα συνεργασίας με τα οποία περιβάλλει τόσο τον ίδιο, όσο και την Ιερά Μητρόπολη.

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του ευχαρίστησε το Μητροπο­λίτη για την τιμητική επίσκεψη, τονίζοντας τη  στενή και εποικοδο­μητική συνεργασία που έχει μαζί του.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Δήμαρχο Καλαμάτας

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Μάνα έφερε στον κόσμο το 8ο παιδί της και είναι κούκλος (video)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Καλαμάτα 8ο παιδί

Καλαμάτα 8ο παιδί

Γέννησε στην Καλαμάτα για 8η φορά και η πολύτεκνη οικογένεια έγινε 10μελής. Η ευτυχιμένοι γονείς πλέουν ξανά σε πελάγη ευτυχίας…

Μια από τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις εδώ και πολύ καιρό και μια από τις πιο θετικές που έχουμε καταγράψει τις τελευταίες μέρες. Ένα υγιέστατο αγοράκι είναι το 8ο παιδί της οικογένειας του Θεόδωρου Νίκα και της Γεωργίας Σακκάκου.

Η πολύτεκνη μητέρα έφερε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειας, την Παρασκευή το πρωί (03-07-2020) στην κλινική “City Hospital”.

Η ίδια πανευτυχής περιέγραψε τα συναισθήματά της, όπως και ο πατέρας σημειώνοντας πως τα παιδιά είναι ευτυχία και πως ποτέ δεν αποτέλεσαν εμπόδιο οι όποιες δυσκολίες στο να αυξηθεί και να γίνει πλέον 10μελής η ευτυχισμένη οικογένεια από την Καλαμάτα.

Να σημειωθεί πως τον τοκετό που κύλησε ομαλά έφερε εις πέρας ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Ανδρέας Πολυδώρου, με την συμβολή ως β’ χειρουργού του Β. Νίκα, της παιδιάτρου Χ. Κυριακοπούλου-Πολυδώρου, του αναισθησιολόγου Σ. Νταβουντί και της μαίας Γ. Μουτεβελή.

ΠΗΓΗ 

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ