Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Μήνυμα Αντωνίας Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μήνυμα Αντωνίας Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 1

Αντωνία Μπούζα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Υποδεχόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον μεγάλο αγώνα των λειτουργών της υγείας και στα δίκαια αιτήματά τους.

Η συμπαράστασή μας στο έργο τους, η ανάγκη να τα καταφέρουν στον αγώνα με τον Covid 19 και η ευχή μας να είναι υγιείς πάνω απ΄ όλα,  είναι η κυρίαρχη ευχή όλων των Ελλήνων.

Ουσιαστικές λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους πρέπει να δώσει η Πολιτεία και να απαλλάξει την υγεία από τις πολλές παθογένειες του χθες και να αποτρέψει τις παρεμβάσεις του πολιτικού συστήματος, που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία συνολικά της υγείας στον τόπο μας.

Αποτυχημένοι πολιτευτές, κομματικοί κολλητοί, άνθρωποι που είναι έξω από τις πραγματικές ανάγκες της υγείας, δεν μπορούν παρασιτικά να επιβιώνουν σε βάρος του συστήματος υγείας.

Έχουν δίκιο για τις εκπτώσεις στη λειτουργία της υγείας οι λειτουργοί της υγείας, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι άκαιρα τα συλλαλητήρια και οι διαμαρτυρίες.

Ο τομέας υγείας πράγματι σηκώνει βαρύ φορτίο, αλλά συγχρόνως και όλος ο Ελληνικός λαός που αγωνιά για την εν γένει επιβίωσή του, είτε σωματικά, είτε εργασιακά, είτε οικονομικά.

Σήμερα είναι η ώρα του καθήκοντος και όχι των συλλαλητηρίων.

Οι συνδικαλιστές της υγείας που σιωπούν στις ομαλές συνθήκες και σε όσα υποβάθμισαν τη δημόσια υγεία, δεν επιτρέπεται σήμερα να δημιουργούν κανενός είδους ένταση.

Όσον αφορά όσους υποκριτικά σήμερα θυμήθηκαν τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, τους συνιστώ να τους θυμούνται και στην ομαλότητα.

Με πίστη πως όλα θα περάσουν, εύχομαι όλοι να έχουν υγεία και να συνεχίσουν και αύριο να είναι οι ήρωές μας για τους οποίους θα νοιώθουμε περήφανοι.

Αντωνία Μπούζα

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Αθανασόπουλος στέλνει φάκελο με τις ζημίες που υπέστη η ελαιοκαλλιέργεια στο αρμόδιο Υπουργείο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δήμος Μεσσήνης - Ελαιοκαλλιέργεια

Δήμος Μεσσήνης – Ελαιοκαλλιέργεια

Συνάντηση είχε σήμερα στο Δημαρχείο με τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών του Δήμου Μεσσήνης, ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Τάσου Παπαγεωργίου και της προϊσταμένης του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Μαρίας Παπαθανασοπούλου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ξεκίνησε από τις Υπηρεσίες του Δήμου μας η αποτύπωση της ζημιάς που υπέστη η ελαιοκαλλιέργεια λόγω των υψηλών θερμοκρασιών κατά το προηγούμενο διάστημα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί ώστε έγκαιρα να συνταχθεί τεκμηριωμένος φάκελος που θα σταλεί αρμοδίως.

Τονίστηκε επίσης ότι έχει γίνει αναγγελία ζημιάς στον ΕΛΓΑ από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και οι αγρότες αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια.

Από όλους τους συμμετέχοντες επισημάνθηκε ότι έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται πως οι ζημιές στην ελαιοπαραγωγή θα είναι τεράστιες και το ποσοστό τους θα καθοριστεί από διάφορους παράγοντες όπως το μικροκλίμα της κάθε περιοχής, τη θέση χωραφιού, την πρωιμότητα, κ.λ.π.

Δήμος Μεσσήνης - Ελαιοκαλλιέργεια

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι με πρωτοβουλία του Δήμου θα καταρτιστεί ένας φάκελος σε επίπεδο Δήμου Μεσσήνης. Ο φάκελος θα υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ, ούτως ώστε να αναζητηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία αποζημίωσης. Για τη διαδικασία αυτή έχει ζητηθεί η συνδρομή των προέδρων των Κοινοτήτων με την καταγραφή των ζημιών και την υποβολή των σχετικών εγγράφων στο αρμόδιο Τμήμα του Δήμου.  Το ίδιο ζητήθηκε και από τους εκπροσώπους των Συνεταιρισμών. Ο κ. Αθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι παρότι όπως υποστηρίζεται από τον ΕΛΓΑ, δεν αποζημιώνει στο στάδιο της ανθοφορίας και του δεσίματος, πρέπει να παρακολουθεί σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και να καταγράφει τη ζημιά, προκειμένου να την εντάξει στην 6μηνιαία έκθεση που υποβάλλεται προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο φάκελος του Δήμου θα λειτουργήσει ενισχυτικά σε αυτή τη διαδικασία.

Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι είναι σημαντική η αποτύπωση της ζημιάς και από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και ζήτησε να συμπεριλάβουν και φωτογραφικό υλικό στα στοιχεία τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Αγροτικών Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Ανδρούσας και Περιχώρων Γιώργος Αργυρόπουλος, Ριζομύλου Πέτρος Σαμπαζιώτης, Πεταλιδίου Γιώργος Καπρουλάς, Αγία Σωτήρα Πεταλιδίου Παναγιώτης Παναγόπουλος, Λογγάς Θεόδωρος Παπανδρέου, Στέρνας Σταύρος Αδαμόπουλος, Μάνεσι και Περιχώρων Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δάρα Μανώλης Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.

Δήμος Μεσσήνης - Ελαιοκαλλιέργεια

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επερώτηση Γόντικα για τα μέτρα στήριξης των πατατοπαραγωγών στη Μεσσηνία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

πατατοπαραγωγοί

Επερώτηση Γόντικα – Στήριξη πατατοπαραγωγών

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί πατάτας στη Μεσσηνία,  καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τους εκβιασμούς των μεγαλεμπόρων που δίνουν εξευτελιστικές τιμές για να απορροφήσουν την παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα η τιμή που πουλούν σε μεγαλεμπόρους προμηνύει άλλη μια χρονιά με χαμένο το εισόδημά τους. Από 0,25 ευρώ το κιλό που είναι στο όριο του κόστους παραγωγής, κατρακύλησε στα 0,15 ευρώ  ενώ αυτήν τη στιγμή φεύγει η πατάτα από το χωράφι χωρίς να δίνεται συγκεκριμένη τιμή.

Από την άλλη, ενώ οι παραγωγοί πουλούν κάτω από το κόστος παραγωγής, η τιμή στη λαϊκή κατανάλωση είναι εξαιρετικά υψηλή φτάνοντας μέχρι και τα 1,25 ευρώ το κιλό. Μάλιστα όπως διαμαρτύρονται αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής, την ίδια στιγμή που η ντόπια πατάτα δίνεται κάτω από το κόστος ή σαπίζει στο χωράφι, συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη εισαγωγή χιλιάδων τόνων και η κερδοσκοπία.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα ίδια έγιναν και τα προηγούμενα χρόνια με την πατάτα, πριν λίγους μήνες με το λάδι, το γάλα, με τα αρνοκάτσικα κ.ο.κ. , ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και συνθηκών. Όλοι μαζί αρνούνται να υλοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών που ζητούν στήριξη των εισοδημάτων τους και των οικογενειών τους.

Ιδιαίτερα όμως σήμερα που η κυβέρνηση ενισχύει με δισεκατομμύρια βιομήχανους και χονδρέμπορους τροφίμων (μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ, με φθηνά δάνεια, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και του μεροκάματου του εργαζόμενου κλπ) δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη και ενίσχυση του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που έχουν πληγεί.

Χορτάσανε χρόνια τώρα οι αγροτοκτηνοτρόφοι για «πάταξη της αισχροκέρδειας» και άλλα τέτοια. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι «νόμος και κανόνες» είναι οι αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

  • Πόσοι έλεγχοι και με ποια αποτελέσματα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη Πελοπόννησο σε εσαγωγείς πατάτας;
  • Πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει στην αγορά για ελληνοποιήσεις εισαγόμενης πατάτας και με ποια αποτελέσματα;
  • Πως στέκεστε απέναντι στα αιτήματα των μικρομεσαίων πατατοπαραγωγών για κάλυψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις του χαμένου εισοδήματος και για απαγόρευση της εισαγωγής πατάτας από τρίτες χώρες ώστε να διοχετευθεί πρώτα στην αγορά η εγχώρια παραγωγή;

Ο Επικεφαλής

της   Λαϊκής Συσπείρωσης

Γόντικας Νίκος

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Έναρξη των εργασιών συντήρησης υδατοδεξαμενών αντιπυρικής προστασίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έναρξη των εργασιών συντήρησης υδατοδεξαμενών αντιπυρικής προστασίας 12

Υδατοδεξαμενές αντιπυρικής προστασίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου, στα πλαίσια της έναρξης των εργασιών συντήρησης -αποκατάστασης υδατοδεξαμενών αντιπυρικής προστασίας Ανατολικής και Δυτικής Μεσσηνίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Καπέλιος, οι διοικητές Π.Υ Μεσσηνίας και Καλαμάτας κ. Γεωργανάς και κ. Κατσαφάδος, η τεχνική υπηρεσία και το τμήμα πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας καθώς και ο ανάδοχος των έργων.

Συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες των έργων και τέθηκαν οι προτεραιότητες για την επισκευή και αποκατάσταση των βλαβών σε 25 ανοιχτές υδατοδεξαμενές, χωρητικότητας 350 κυβικών που βρίσκονται σε διάφορες θέσεις του Νομού.

Στόχος της συνάντησης η ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας και η θωράκιση του Νομού σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ