Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Άγγελος Χρονάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 1
Κοινοποιησέ το

Άγγελος Χρονάς – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Υγειας

Η σημερινή μέρα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία λόγω της πρωτόγνωρης πανδημίας που μαστίζει όλο τον πλανήτη,στη μάχη αυτή είμαστε όλοι συμμέτοχοι και δεν περισσεύει κανείς, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους γιατρούς, νοσηλευτές, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμενικό, δημοτική αστυνομία αλλα και σε όλους τους απλούς πολίτες που τηρούν τις οδηγίες των επιστημόνων.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε και είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε!

 


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Χανδρινού Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Χανδρινού Μεσσηνίας 6
Κοινοποιησέ το

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 10 Αυγούστου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή του Χανδρινού, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Στην εν λόγω περιοχή βρέθηκαν άμεσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, 48 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη, που αποδύθηκαν στην προσπάθεια περιορισμού της φωτιάς υπό τον συντονισμό του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Κολυβήρα.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν μηχανήματα της Π.Ε. Μεσσηνίας και του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όπως επίσης και πολλοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν επίσης με τα τρακτέρ τους.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Χανδρινού Μεσσηνίας 7

Από την πρώτη στιγμή επί τόπου βρέθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, στελέχη του Δήμου Πύλου – Νέστορος, καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Τζαβάρας.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Χανδρινού Μεσσηνίας 8


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Επισκευή ζημιών Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης
Κοινοποιησέ το

Ικανοποιητικά εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσσήνης ώστε να αντιμετωπιστούν μία σειρά από προβλήματα που δυσχέραιναν τη λειτουργία του.

Η χρηματοδότηση για την επισκευή των ζημιών στον εν λόγω χώρο, υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών το φθινόπωρο του 2019, ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος προς τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με το οποίο ζητούσε να δοθεί άμεσα λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, η αντιμετώπιση του οποίου αποτελούσε μια από τις πρωταρχικές δεσμεύσεις της νέας Δημοτικής αρχής.

Την περασμένη εβδομάδα, υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Επισκευή ζημιών Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης» προϋπολογισμού μελέτης 180.000 ευρώ, μεταξύ των συμβαλλομένων, του Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Ν. Παπούτες – Κ. Μέγγος (ΠΑΜΕ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε.)» Κωνσταντίνου Μέγγου και αμέσως ξεκίνησαν οι εργασίες.

Έχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση του ξύλινου πατώματος όπου παρουσιάζει φθορές και έχει αντικατασταθεί  με νέο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η απαραίτητη συντήρηση και νέα βαφή του. Υπολείπονται η μόνωση της οροφής, η ανακαίνιση των χρωματισμών εσωτερικά στη σάλα, επισκευές στα WC όπου υπάρχουν κατεστραμμένα πλακίδια, προμήθεια και τοποθέτηση νέων φορητών διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων, αντικατάσταση των υπαρχόντων φωτιστικών με φωτιστικά νέας τεχνολογίας τύπου LED και  αναβάθμιση συστήματος ζεστού νερού χρήσης με σύστημα θέρμανσης βεβιασμένης κυκλοφορίας τριπλής ενεργείας (με ηλιακούς συλλέκτες, με λέβητα πετρελαίου και ηλεκτρική αντίσταση). Ακόμη θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των υπαρχόντων μπασκετών με νέες προδιαγραφών FIBA και αναβάθμιση της αίθουσας βαρών.

«Η επιτυχής έκβαση του ζητήματος αυτού και η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης μας χαροποιεί ιδιαιτέρως διότι ήταν ένα ζήτημα που είχαμε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Ήταν διαπιστωμένο ότι οι μικροπαρεμβάσεις του παρελθόντος, απλά παρέτειναν τα προβλήματα στο Κλειστό Γυμναστήριο. Με τη σύμβαση αυτή θα δοθεί οριστική λύση στη χρόνια ταλαιπωρία την οποία αντιμετώπιζαν τα αθλητικά σωματεία», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ακυρώνεται η νυχτερινή Θ. Λειτουργία και η κάθοδος της Εικόνας στην Ι. Μονή Βουλκάνου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ι. Μονή Βουλκάνου
Κοινοποιησέ το

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, έχον­τας υπ όψιν την ΚΥΑ (ΦΕΚ 3332/Β΄/9-8-2020) για την διεξαγωγή θρησκευ­τι­κών τελετών εν πομπή, απέστειλε σήμερα 10 Αυγούστου 2020, έγγραφο προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκόπιον Σμυρνήν, περί μη πραγματοποίησης της καθιερωμένης νυχτερινής Θ. Λειτουργίας στο παλαιόν Καθολικόν της Ιεράς Μονής, καθώς και της λιτανευτικής πομπής και υποδοχής της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης κατά την 14ην προς 15ην Αυγούστου 2020. Οι λοιπές Ακολουθίες θα τελεσθούν κανονικά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου θα βρίσκεται η Ιερά Εινόνα προς προσκύνηση των πιστών.

Ο  Σεβασμιώτατος προτρέπει επιπλέον τα Μέλη της Αδελφότητας αλλά και τους λαϊκούς εργαζομένους της Μονής, όπως συνεργασθούν με τις αστυνομικές αρχές, για την τήρηση των μέτρων προστασίας και προασπίσεως της δημόσιας υγείας.

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Διευθυν­τή Αστυνομίας Μεσσηνίας Ταξίαρχο κ. Ηλία Αξιοτόπουλο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ